Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 652
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pati, ja spadam. Impra sie konczy, a jutro tez jest dzien. Piwa za duzo, a poza tym jest nienajgorzej. Pogoda :kciuki: , musialam sobie kupic T-shirta, bom sie w taka odziez nie zaopatrzyla 8)

Posted

A ja zgłosiłam Misię :D . Tylko że mi handlerka odmawia współpracy i pewnie będę sama musiała z nią pobiec... :o To byłby nasz debiut. :D Ale ponieważ Misia już doświadczona, bo z Mokką biegała chyba nawet dwa razy, to mam nadzieję, że mi pokaże, co mam robić. :wink:

Posted

No my tez nie liczymy na zbytnie sukceasy biorac pod uwage jaka bedziemy miec konkurencje zarowno w d&m jak i w openie:P No ale nie ma co, z mamutem nie licze na nic wiecej niz dobra zabawe;)
A na ta liste to czekamy, czekamy... IU sie doczekac nie mozemy;)

Posted

zakla napisał(a):
No ale nie ma co, z mamutem nie licze na nic wiecej niz dobra zabawe;)
A dlaczego to? Właśnie niedawno czytałam wyniki zawodów obedience w USA, gdzie najwyższą ocenę zdobył właśnie malamut. :wink:

Posted

zakla napisał(a):
No wiesz, ale w obedience bierze sie pod uwage takze predyspozycje rasowe, a w agility to juz nie bardzo:P
zakla, to było w USA, gdzie regulamin obedience nie bierze pod uwagę predyspozycji rasowych. Ten malamut po prostu był najlepszy.

Posted

Kurcze, powiem Wam, ze jak zaczelyscie temat malamutow w obedience, to uwierzyc nie moglam i potrzebowalam dowodow...
Strasznie bylam ciekawa, jak wyglada AM wpatrzony we wlasciciela.

I znalazlam!

Dla mnie to jednak nadal ewenement.

Posted

Ajrisz napisał(a):
No, czyli zakla powinna przezyc jakas "duchowa przemiane"...

Bo z postow jakie pisze, wynika, ze w swojego psa nie wierzy ani, ani... :wink:
Dokładnie o to mi chodzi.

Posted

Ło matko jedyna... :roll:
I co ja mam teraz zrobić?? :( Wlasnie sie dowiedzialam, ze nie wierze w swojego psa... Tak mysle, ze troszku zle odczyta;lyscie moje intencje. Musze przyznac, ze nie wierze, ze Żwirek moze wygrywac z belgami czy borderami, do tego sie przyznaje. Stara sie bardzo, ale jest wolny i duuuzy ;)

Co do wiary w psa to... zepsula mi sie cyfrowka ;)
Wychodzi na to, ze moj malamut jest ewenementem:) I ze ja mimo iz w niego nie wierze, to jednak jakies tam sukcesy wlasne z nim odnosze. Aporcik nauczony znacznie szybciej niz u wielu psow, ladne skupianie sie i wogole... Musze Wam kiedys pokazac nasza prace:P To przestabniecie moze mowic ze w niego nie wierze;) A tak dla przykladu to kilka fotek z zawodow:

Posted

Musze przyznac, ze nie wierze, ze Żwirek moze wygrywac z belgami czy borderami, do tego sie przyznaje. Stara sie bardzo, ale jest wolny i duuuzy

Tylko wez pod uwage fakt, ze owszem jest wolny, ale zarazem i dokladny, czego niektorym belgom i borderom (np. mojej Rysce! ) brakuje.

No, ale na razie posty takie jak ten

Nie swiadcza, o zbytniej wierze w swojego psa.

Pozdrawiam.

Posted

zakla napisał(a):
Tak mysle, ze troszku zle odczyta;lyscie moje intencje.
Chyba jednak dobrze.

zakla napisał(a):
Musze przyznac, ze nie wierze, ze Żwirek moze wygrywac z belgami czy borderami, do tego sie przyznaje. Stara sie bardzo, ale jest wolny i duuuzy ;)
Czyli, sama piszesz, że nie wierzysz. A jeszcze wcześniej napisałaś

zakla napisał(a):
Czyli nie tylko nie wierzysz w Żwira, ale w malamuty w ogóle. Dlatego dawałam te malamucie przykłady.

Moja rada - jedź po wygraną, a przede wszystkim - nie zwalaj winy za wyniki na rasę, bo podejrzewam, że Żwirowi jeszcze daleko do osiągnięcia limitu swoich możliwości. :roll:

Posted

Ajrisz napisał(a):
Tylko wez pod uwage fakt, ze owszem jest wolny, ale zarazem i dokladny, czego niektorym belgom i borderom (np. mojej Rysce! ) brakuje.
Dokładnie tak. Porozmawiaj z Mokką o tym, jakie psy wygrywały w sobotę na zawodach w Czechach - może Tobie powie to samo, co powiedziała mi :wink: , czyli że w sobote tory były bardzo trudne, z wieloma pułapkami i wygrywały właśnie wolne psy.

Zauważ, że dwie osoby identycznie odbierają to, co piszesz... Więc może warto się nad tym zastanowić? :wink:

Posted

Zauważ, że dwie osoby identycznie odbierają to, co piszesz... Więc może warto się nad tym zastanowić?

Powiem wiecej - nie tylko dwie!
Na innym forum, miala miejsce niemal taka sama dyskusja, i tam rowniez znalazly sie osoby, ktore na ten temat mialy podobne zdanie.

Zatem Zakla, powtorze sie - troche wiecej optymizu, przynajmniej w kwestii zawodow i wlasnego psa. :wink: