Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 652
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wind napisał(a):
To ja chyba takiego nie mam ... co wiecej, ja go wcale nie pamietam ... :o
Nie wiem, czy to pomoże, ale ona chyba była w zerówce S, czyli tej samej klasie, co Florek.

Posted

Ha! Jest i moja! Wielkie dzieki! ;-)

A ten pierwszy to border szkoleniowca od IPO < zreszta ten pies tez robi IPO i jak widac nie ma problemu w polaczeniu tych dwoch "dyscyplin" >, ktory po naszych olbrzymich prosbach wreszcie sie zdecydowal pobawic w agility ;-) Mam nadzieje, ze to sie utrzyma.

Posted

Wind, zdjecia przepiekne *.* - jak zwykle :)
jesli masz cos jeszcze w kropki z tej lub jakiejs innej imprezy to razem z Blue robimy piekne oczka i prosimy o plytke na ktoryms treningu :D

Aniu, masz pw :)

Posted

Wind baaaardzo dziękuję za wszystkie zdjęcia, teraz to mi już nikt nie powie, że Floro biega wolno!!! :lol: Dzięki Tobie możemy cieszyć się zawodami jeszcze wiele dni po ich zakończeniu! :fadein:

[quote name='Wind']
A tutaj w subtelnym galopie po kladce. Z tym zdjeciem skojarzyla mi sie taka fotograficzna dygresja. Jak pewnie wiecie, fotografuje seryjnie, aby uchwycic "decydujacy moment". Tych zdjec by nie bylo, gdyby nie mozliwosci ich wykonania.
Pierwsze takie zdjecia powstaly przez konie 8) Chciano sie przekonac, czy konie galopujac unosza wszystkie kopyta, czy tylko trzy. Prawde powiedziawszy to nie wiem, jak z tym galopem jest, ale jak widac na zdjeciu psy galopujac jedna lapa dotykaja podloza ... chociaz pewnie nie zawsze ;) W szczegolnosci gdy sa to bordery 8)

Z tym koński galopem to jest tak, że jest to chód czterotaktowy, wprawdzie słyszymy ta ta tam/ pa ta taj, ale to dlatego, że czwarty takt jest właśnie fazą lotu, czyli jest taki moment kiedy koń żadną nogą nie dotyk podłoża. Dla ścisłości stęp jest czterotaktowy a kłus dwu. 8)

Posted

TuathaDea napisał(a):
Popieram, Bandziorom należy robić co najmniej ujęcie en face i ze dwa profile :wink:

Hahaha dobrze mowi, dac mu wodki :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

No foty po prostu cudne, az dech zapiera :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: .

A moze znalazl by sie jeszcze jakis malutki ogoniasty sznaucer w Twoich "zbiorach" :wink: :lol: .

A w ogole to czadersko wyszly fafle boksie na fotach :lol: .

Posted

W kwestii galopujących piesków dysponuję zdjeciami własnych ze wszystkimi czterema łapami w powietrzu, i to są co najmniej dwie takie fazy lotu, gdzie pies nie dotyka żadną łapą ziemi. Koni zresztą też takie zdjęcia wydziałam, ale nie posiadam.

Posted

Wind, fotki -majstersztyk :D Zresztą jak zwykle.
Jeśli chodzi o wyniki, to mogę Wam podać nasze. :wink:
Zbyt dużo się działo na raz, aby wszystko spamiętać, poza tym pod konieć trudno już było je rozszyfrować, bo ciemno się robiło.