Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Witokret napisał(a):
Zyzio jest niewielki, taki przed kolanko. Niestety jest troche bojazliwy. W niedziele byl wypuszczony z boksu i chodzil sobie w tej zagrodzie z tylu boksow. Nie ucieka na widok czlowieka, ale tez do niego nie podchodzi. Widocznie nie wie czego sie moze od ludzi spodziewac... Mysle, ze gdyby udalo sie go wyciagnac i dac np na Gagarina, jest szansa, ze przyzwyczailby sie do czlowieka i nabral do niego zaufania... Jesli zostanie w schronisku, to moze zdziczec do konca. Poza tym te cholerne boksy sa wilgotne, wiec w koncu moze zlapac zapalenie pluc :shake: . Pytanie tylko co z nim zrobimy jak juz wyzdrowieje i trzeba go bedzie wziac z Gagarina... :shake:

Jesli tylko będzie zdrowy to dom tymczasowy się znajdzie !!
Już ja się o to postaram :evil_lol:
Fajnie by było pojechac po niego i jak najszybciej go z tamtąd wyrwać ...

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

AśkaK napisał(a):
Są Kinga, są!:lol: Jest niezastąpiony Legion36, który nie jedną sierotę już z opresji uratował i reklamę nam teraz robi.:p (Legion36, DZIĘKI!:loveu: )
eeeej, nie postarzać mnie :cool3: Legion23 :cool3:
to rybon ma 36 w nicku - i też nie wiem czy to wiek - u mnie nie ;)

AśkaK napisał(a):
A co do dni SGGW i niedzieli na Podzamczu, proponuję jakieś małe podsumowanie zrobić - co, jak i kiedy robimy. Czy ktoś to ogarnia? Bo ja ni w ząb.:oops: :evil_lol: A to już tuż tuż!:multi:
własnie, ja też bym prosił konkrety, to dopiszę do WW, w stylu:
- będzie puszka na monetki na schronisko/nie będzie
- będą na miejscu psy do adopcji/nie będzie
- będą smyczki na klucze do kupienia/nie będzie
- będzie coś jeszcze (porady weterynarza, instruktora szkoleń...)
- będzie można porozmawiać z doświadczonymi osobami które wychowały już wiele psów... zareklamujcie się jakoś - przecież tam będziecie :)
coś mi się obiło, że AśkaK robi jakiś album psów - to będzie do przeglądania na miejscu? czy do rozdawania ludziom?

Posted

W niedzielę :
- będzie puszka na monetki na schronisko i numer konta dla tych, co do puszki nie zechcą wrzucić
- będą na miejscu psy do adopcji/ bardzo prosżę wszystkie domy tymczasowe o stawienie się od godziny 11 wraz z podopiecznymi
- będą smyczki na klucze do kupienia dzięki Witokretkom
- będzie można porozmawiać z doświadczonymi osobami które wychowały już - to my, to my :p
- będą rozdzwane ulotki z naszymi psiakami, jelsi ktoś pomoże mi zrobić, bo sama dla wielu nie dam rady
- będzie kilka ramek ze zdjęciami- tak jak w Le Madame do sprzedaży, z kubkami mogę się nie wyrobić niestety :-(
- będzie prezentacja multimedialna naszych psiaków

Jesli ktoś moze jeszcze pomóc, to bardzo prosże o kontakt. Mam plakat imprezowy, kto chętny, prześlę mailem. Kto powiesi w zaprzyjaźnionych lecznicach? Na Gagarina, Ksiązecej, Tatarkiewicza itd?

co będzie w sobote jeszcze nie wiem niestety - prawdopodobnie nawet kasy nei pzowolą nam zbierać, więc zostaną ulotki do rozdawania :-(

Posted

Esperanzo, opróznij sobie pw bo miejsca nie masz na korespondencję... ze mna np... tak mi przynjamniej krzyczy...Jaki numer konta mam podać? Taki jak na ulotce na Polach?

Posted

A! A ja mam wiadomość, że niejaka Monika J. (znana Feli i Esperanzy) była u psiaków (posłałam ją tam bo blisko pracuje, ale dopiero niedawno sobie przypomniałam, że Czerska blisko Gagarina, jołopa jedna, a tak, to by wcześniej mogła tam biegać do Jaśminki!) do naszych chorasków... Oba chłopaki lepiej się czują i zdrowieją! A Monika zawiezie im jutro jedzonko domowe, a dietetyczne... :-)

Posted

Majówka na SGGW :
Własnie gadałam z Ulą ( organizatorem Majówki)
Niestety troszke późno sie pobudziłysmy ale ...
Doczepią nas do Schroniska z Wołomina i możemy rozdawać ulotki
i reklamowac nasze schronisko.
Ula prosiła o jakieś plakaty o schronisku aby przesłac jej na meila
Esperanza prosba do ciebie bo ty masz do niej maila
Ula powiedziała, że psów wystawiać nie możemy:shake: ani zbierać pieniędzy
( bo wszystko trzeba załatwiać odgórnie)
Ale z zebranej kasy część przeznaczą na nasze schronisko !!!!
możemy wziąść niewielkiego i młodego psiaka ( niecały rok) tak, żeby się nie wyrózniał (bo nie mamy pozwolenia )
a zrobił nam reklamę ( a moze i znalazł dom):razz:
Jutro przed 11 mamy się stawić i dogadać szczególy!!
Myślę że warto chociaz sie pokazać :placz:

Posted

[quote name='Magdarynka']Mogę się zgłosić do robienia ulotek :)
Potrzebujemy ulotek też na sobote !!
Błagam ! :modla: pomóżcie esperanzie bo sie niewyrabia biedna :shake:
Trzeba zrobic ulotki o schronisku z nr. konta i info
ewentualnie o konkretnych psach :PROXY5: juz sama nie wiem :niewiem:
wszystko można ściągnąć ze strony schroniska włącznie ze zdjęciami :placz:
Jayo !!! pomocy !!
Bo nie mamy nic w kolorze :placz: :modla:
a mozę jeszcze ktos mógłby zrobić i wydrukowac ...??!!

Posted

Podrukowałam już w kolorze ulotki Fifci, Luckusia i Kosmatka - niedługo będą Toffika. Niestety nie mam teraz czasu robić ulotek i plakatów, ale mogę trochę podrukować w kolorze - Esperanza jak bedziesz coś miała - to mi przesyłaj :lol: