Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

idusiek napisał(a):
lepiej nie, bo beda miec juz 7:)

Ależ Wy kurcze złośliwe jesteście:) rozmawialiśmy już dziś wieczorem parę razy z Felą o Mafii. Myślimy bardzo poważnie nad bezpłatnym tymczasem tylko postawiłam warunek, że ma być w kojcu, a nie z naszymi psami bo Darek nie może się związywać emocjonalnie z nią. Tyle ze nie ma na razie budy, nie ma kojca i nie wiem czy nie trzeba bedzie poczekać aż np Luna znajdzie dom. Tylko nie wiem czy taka puchata spodoba się Amigo...

Posted

idusiek napisał(a):
eee, przy takiej ilości to już 1 w tą czy w tamtą nie robi różnicy.:evil_lol:

ps. myslałam ,ze śnieżka też Twoja :cool3:

Kochana Śniezka niestety albo stety mieszka w kojcu ale na przed domem wprowadziłaby mały chaos. Coś jej przestawili w czasie sterylizacji i chce wszystkich dominować, normalnie skacze na wszystko co się rusza. Jest w kojcu z malamutką, która ma cieczkę i ją też ciągle obskakuje, a biedny Amigo (jedyny samiec z jajkami) na to patrzy przez siatkę i spać i jeść nie może. Przepraszam ,że tak tutaj pisze ale i Śnieżka i Amigo z Ostrowii:)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Mafii bardzo się tymczas przyda, nie ma co myśleć. W ogóle masz za mało kojców.

To powiedz gdzie mam ją wsadzić? Ja już i tak dziś kolejną budę zamówiłam. Nie mogę mieć w kojcu trzech psów bo to już będzie mini schron po prostu. A muszę każdego nakarmić , wyprowadzić na spacer, wygłaskać...przy każdym jest sporo roboty. Nie wiem co robić. Ale w głowie mi utkwiła...

Posted

idusiek napisał(a):
megii1- JA JUŻ NIESTETY NIE JESTEM WOLONTARIUSZKĄ Z OSTROWI, MOJA PRZYGODA Z GRUPĄ "PSY NICZYJE" DOBIEGŁA KOŃCA...
a MEN.

O masz, szkoda...

Zrobiłam Rambikowi allegro, co prawda nie fundacyjne ale może ktoś go zauważy, jest na 3 dni, akurat weekend idzie. Kontakt podałam do Feli i Kingi.
Jeszcze kilku zrobię.

Posted

[quote name='Fela']Dzieciaki:
Ekler. Teraz jest chłopcem 4-5 miesięcznym. Troszkę się boi. Będzie dużym psiakiem.

Ptyś. Ma tak z 8-9 miesięcy. Nie ma palców w tylnych łapkach, wygląda jakby były amputowane (w każdej łapce ma tylko 1 palec)

Nelly (ok. 2,5-3 miesiące)

i jej siostra Molly

Troszkę boksiowata Aria (maks 3 miesiące). Cuuudo.

i terierowata Szczotka (starsza trochę, ok 4 miesięcy)

Maluchy z nieswoją mamą Pestką

Maluchy w ogóle bez mamy - o nie się martwię :-(

Muszę zacytować, tylko tak umiem dodawać zdjęcia do allegro ;) potem usunę.

Posted

idusiek napisał(a):
megii1- JA JUŻ NIESTETY NIE JESTEM WOLONTARIUSZKĄ Z OSTROWI, MOJA PRZYGODA Z GRUPĄ "PSY NICZYJE" DOBIEGŁA KOŃCA...
a MEN.

nic z tego nie rozumiem... :shake: co się dzieje? tak ogólnie? bo dzieje się coś złego wśród ludzi pomagających zwierzętom :(

Posted

tak, niezłego *******ca dostają - tylko nie pytaj którzy ;)
malawaszka - nieważne, z dogo nie odchodzę i tego się trzymajmy. A Ty za Żabcię kciukasy ściskaj, która w sobotę opierdzielila kabel od netu ;)

Posted

idusiek napisał(a):
ciotki, zaznaczasz, kopiujesz i wklejasz w tekst na allegro .. bez cytowania ;)

Nie kopiuje mi się z czyjegoś postu, muszę wejść w edycję swojego. Co poradzę że jestem durna? ;)

Zrobiłam jeszcze Eklerowi, zaraz jeszcze trzem suniom małym trzasnę.

Posted

Malwi napisał(a):
mysza ... a nie lepiej po prostu kliknąć prawym przyciskiem myszy w obrazek i dać "kopiuj adres obrazka" ?

Zamiast mi doradzać lepiej poogłaszajcie psy, jest masa w potrzebie:eviltong:;) . Ja mam swoje sposoby:evil_lol:

Posted

O matko, bo "nie nadąrzam". Mysza: zaraz na maila podsyłam Ci więcej fot dzieciaków. LadyBell - Tobie fotki haszczki - suczka fajna, ma ok. 1,5 roku, grubaska (mam nadzieję, nie w ciąży, ale to chyba dlatego, że z Azją siedzi i opierdziela jej michę).

Foksterierek będzie odjajczony - idzie do rodziny osoby, która sama pomaga schroniskowcom od wielu, wielu lat. Jej wierzę bardziej niż sobie.

Malawaszko - Bryś, odkąd trafił do "garażu" zrobił się smutny i nieufny, dziczał, nie bardzo można było do niego podejść. Ale w poniedziałek sam przychodził po parówki :-). Przy najbliższej okazji wyprowadzimy go na zewnątrz. Problem jest tylko jeden - ponowne wsadzenie go do tego bunkra.

Mariolka: poproszę Janusza o sprawdzenie Dredka, czy ma tatuaż. To jest spory pies, mi sięga trochę nad kolano w kłębie. Czy to może być Pipin? (Którego palca nie ma Pipin?)

Posted

Zrobiłam allegro Rambikowi, Eklerowi, Molly, Nelly i Arii. Skromne ale psiaki ładne więc mam nadzieję, ze będzie jakiś odzew. Jutro dodam więcej fot, bo dzisiaj juz nie mam siły a jutro cięzki dzień.
Postaram się też poogłaszać je na innych portalach.