Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

a więc Fela jest, chociaż ostatnio nawet o nią dzwonią - to juz sukces, bo Magdzie aż się w głowie miesza od tych domów ;)

A propos domów...

W czwartek do domku pojechał William :)
W sobotę pojechał do domku Janko i Carmen prosto ze schronu :D
Dzisiaj tez moze coś się nam uda oddać.

A oddawać trzeba bo byłysmy wczoraj w schronie- chyba gorzej być nie mogło :(
i pogoda i snieg i mróz i deszcz i przepełenienie w psach ...
Jest kilka spraw na juz do załawienia , tylko nam brakuje rąk do pomocy i same nie damy rady. :(
Doddy, są 2 nowe asty :(
Haszczak ma otwarte lejące się wrzody na łapach i już na jednej nie chodzi
Przybyło szczeniaków
Jest kilka chudzin
I kilka pogryzionych
Pies po wypadku, sznaucerowaty - ale nawet zdjecia nie mam :(
Amigo został pogryziony przez Aramiasa- to 2 dominujące onki i one się tam pozjadają, a nie ma ich gdzie rozsadzić :(
Jest młoda oneczka przepiękna i onek chłopak - az niewiarygodne, że nikt go nie szuka
Szczeniaki 3 mają prawdopodobnie nużycę.

Co zostało zabrane?

3 sunie - standardowo ... czemu? Bo 2 to płaczki niesamowite przylepy i podziębione a kuleczka była jakaś niemrawa i się nie podnosiła- zostala na razie w lecznicy.

tu sa zdjecia ze schroniskowej zawierchy. mało, bo mi aparat padał i robił od tego sniegu i deszcze niewyraźne foty :(

Posted

Fanta - ta płaczka, którą juz Wam pokazywałam, która przeciskała głowę przez kraty
:

i juz bezpieczna w aucie:

Lusia- mały pies wspinaczkowy, siedziała ze szczeniakami i je podgryzała, jako najsilniejsza. miała ogromne parcie na człowieka, aż zaczeła wspinać się po kracie i ... do nas przyszła

w schronie:

w samochodzie:

i maleństwo niemrawe - 7 kg psa w wieku 2 miesięcy, będzie kolosem. Na razie slodka kochana misiowata panna z bolącym brzuszkiem.

Posted

o tutaj wszystko co znalazłam, jest jeszcze jeden, ale nie mam ani jednej jego foty, ma totalną deprechę i do niego nie zaglądają- chyba się psa boją, ale Fela wczoraj go glaskała. Pies jest sam w małej klatce na dworze.

to co wyhaczyłąm
nie ma już :
Kizi Mizi-pojechała do domu w Warszawie

Benek - tez pojechał do domu

a ..........Felerek nie żyje :(

Posted

Odświeżyłam gumtree, ale nie wiem, jaki sens jest w tym, żeby jeden pies miał trzy, a inny wcale.

Ta fota szczyla na kolanach jest powalająca :) Taki fajny "mikrusek" ;)

Posted

Fanta waży ok, 12-15 kg, do innych psów bardzo dobrze, ma ok 2 lat, moze nawet mniej. Badzo fajna psina przytulająca, zaczepiająca łapkami i w ogole słodziak.

to wcale nie takie maleństo, bo bardzo "nabite" chłopak, ok 2 lat., waży pewnie z 12 kg, ma krótkie łapki i przecudowne umaszczenie, słodziak lepiący się do człowieka i podobnie jak Fanta, dogadujacy sie z innymi psami.

Posted

Do domku dzisiaj pojechała Nela - bardzo dziękuję za pomoc Gajowej i Pani Ewie, bo właściwie wszystkim się zajeły, odp oczatku do końca. Nela zamieszkała w Krakowie :) Wieczorkiem już łasiła się do swojej nowej pani;)

Do domku dzisiaj również pojechał Nero ! Mieszka obecnie pod Warszawą, Radzymin czy jakoś w okolicach. Adopcją zajęła się Gosia, która odwiozła go dzisiaj do domu. Ludzie bardzo fajni, mają dom z ogrodem. Ludzie byli wstępnie zainteresowani Carmen ( z resztą nie oni jedni.. -bo była cała masa tel w jej sprawie ) , ale jak zobaczyli Nerusia to serducho im zabiło i nie bylo mowy o innym psie. Cytat z maila :
[FONT=Arial]dokładnie tak. wygląda na to, że świetnie trafił. młode małżeństwo, bardzo, fajni serdeczni ludzie. aktywni ale są dużo w domu. z doświadczeniem w przygarnianiu psów. zafascynowani jego aktywnością. Nero cieszył się bardzo, jak go tam przywiozłam, latał po domu jak szalony, właził gdzie się dało, bawił się czym popadnie. myślę, że będzie miał tam szczęśliwe życie. [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

co do maluchów- 5 naszych szuka domu, te 3 chudziny, których zdjęcia na razie mamy nienajlepsze, Kulka i Norka.
to małe chuuude czarne ma proawdopodobnie nużycę i jej siostry i bracia ze schronu chyba tez :/
Fcuk...:(

Posted

Tak, Klapsia to Klara - ładniej brzmi, moze kogoś przyciągnie.
Kosia jest swoja drogą ale przynajmniej bezpieczna.

Szukam DT i pomocy w ogłoszeniach dla 3-4 onków na już !

SYTUACJA JEST POWAŻNA !!!!!!!! CIOTECZKI ONKOWE GDZIE wY?

Posted

koosiek napisał(a):
Czy Klara to Kosia? Czy tylko podobna? I czy Klapsia jeszcze jest w schronie?

idusiek napisał(a):
Tak, Klapsia to Klara - ładniej brzmi, moze kogoś przyciągnie.
Kosia jest swoja drogą ale przynajmniej bezpieczna.

To już nic nie łapię :oops: Klara to Klapsia - czyli suńka z krzywicą? A Kosia to jest taka młoda, długowłosa
ONeczka? One obie mają u mnie ogłoszenia.

Od ONków jest Anashar.