Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

wiem Idusiek żeś Ty teraz zajęta pewnie tymi szczeniorkami z parwo ale jak znajdziesz chwile to napisz mi coś proszę więcej o Nerusiu i Hance to porobiłabym im ogłoszenia jutro. (gdzie są, ile mają, charakter itp)
Będę wdzięczna.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za maleństwa. Dziewczyny- szacun w Waszą stronę. :oops:

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

oj, Neruś fajny psiak, mniejszy niż labek i flatek, ale w typie. Zywiołowa fajna psina, około 8 miesięczna. Chodzi na smyczy, jest wulkanem energii i miłości :) Został zabrany ze schronu, po tym jak dowiedziałyśmy się, że jest po wypadku a w lecznicy okazalo się że ma śtur w uchu - czyli ktoś do niego strzelał....

Hanka, sunia zabrana spod szpitala w Ostrowi Maz. Siedziala pod izbą przyjeć i czekała na pomoc, z okropnie poranioną łapą. Małe ADHD, żywiołowa, fajna, lgnaca do człowieka, oceniona na ok 9 miesiecy. większa nie urośnie, jest do połowy łydki, przed kolano.
Plizzz ułóż z tego jakiś sensowy tekt bo ja piszę co mi slina na język przyniesie.

Dzisiaj 2 małe został zabrane do hoteliku przez panią Grazynę, która nam od niedawna pomaga. Marysia słabiutka,ale sie trzyma.
do DT pojechał tez "mój" kot znaleziony 3 tyg temu na Jerozolimskich po potrąceniu przez samochód. Zawiozła go Pani Basia, która ,5 roku temu adoptowała Lotusika.

Fredek ma tasiemca i musimy odrobaczyc cały DT, bo tam są 2 sunie, któe pewnie też juz go załapały :/

a w piątek dobka KEJA pojechała do Niemiec ! Pomoc zorganizowana przez fundację Nadzieja Dobermana, której serdecznie dziękujemy !!!!!!!! :multi:

W piątek tez do schronu przyjechała ponad TONA kocyków na zimę. Ofiarowane przez hurtownię Odzieży Używanej.
W poprzednią sobote przyjechało 10 nowych bud, których zakup sponsorowała Pani Magda - wielki dzięki !

.....

A ja sie motałałam dzisiaj, bo zobaczyłam z autobusu 2 psy jedzące śmieci z reklamówki Biedronki ;( przy trasie białostockiej - jeden mini sznaucer, drugi tez nie większy - biało - rudy. Pomoc pojechała, ale psów nie było, za to przez mnie jeszcze "mój pomocnik i wybawca" ( imienia nie podam ;)) mandat na 200 zł, bo kazałam mu po lesie jezdzic i ich szukać.... a po psach ani śladu :(

Zarobione jestreśmy po pachy a rąk do pomoct nam nie przybywa jak widać :/ ...
tylko psów w potrzebie a i kot się przytrafił :/
Adopcji nie ma żadnych, telefonów też maławo, ludzie o świętach myślą i ew szczeniaczkach pod choinkę ...... :/

Posted

Keja więc bezpieczna;)
a ja mam drobne zyczenia świateczna od Bossa/Bilbo-dobka z grzybem, ktory pojechal z waszego schronu jakis rok temu do niemiec

fotki, ktore przyszly wczoraj:)

Posted

A Bambo jak tam sobie radzi ?
Tak się zastanawiam ile on może mieć kg, bo ludzie często szukają kudłatych ale młodych i niedużych np. tak do 10 kg.
Ale Bambo to chyba raczej ciut więcej :roll:.

A czy te psiaki mają jakieś ogłoszenia, allegro albo coś innego czy tylko są na stronie internetowej Waszego schroniska ?
Przepraszam bo może już o to pytałam ale jest tyle kudłaczy że ja już się gubię czasami :oops:.

Posted

Barni - nie jestem pewna czy nadal jest w schronie, bo ostatnio go nie widziałam.
Bambo- kudłaczek max 10 kg, to mała psina, przed kolano i o skromnej budowie na pewno by się nadawał.
jst też ten psiak :

Freddy, wazy ok 12 kg, jest w Warszawie:

imię: Freduś
miasto: Warszawa

Myszka, moze z 8 kg

imię: Myszka
miasto: Ostrów Mazowiecka

Demi z 10 kg

misia z 6 kg

Żuczek ze 12 kg

Pawełek, ze 12 kg

Czarusia z 10 kg

Filip z 10 kg

I Milusia, z 10 kg

Posted

idusiek napisał(a):

a w piątek dobka KEJA pojechała do Niemiec ! Pomoc zorganizowana przez fundację Nadzieja Dobermana, której serdecznie dziękujemy !!!!!!!! :multi:

musze troszke sprostowac, Keja nie pojechala do niemiec jeszcze, w tej chwili przebywa w klinice w Katowicach na badaniach, bedzie gruntownie zdiagnozowana zarowno jej łapka jak i ogólny stan zdrowia bo sunia jest apatyczna

na razie zajmiemy sie zdrowkiem, potem bedzie czas na dalsze decyzje

Posted

Idusiek a możesz sie zorientowac czy P. Golański przywiózł ostatnio jakiego psa??? Taki nieduży powinien byc . Pamiętasz mówiłam Ci przez telefon , miałam do Ciebie zadzwonić ale mój tymczas utopił mi telefon i karte uratowałam niesety bez numerów .

Posted

łoj, no tak, bo Keja była po szczeniakach- cycki do samej ziemi.... no i ta łapka biedulowata:( wiadomo co jej jest i czemu kuleje? wiadomo czy da się to wyprostować? To taka fajna sucz, przypomina mi moją Tinulę, która znalazłam w lesie - niedaleko Ostrowi, przywiązaną sznurkiem do drzewa, bez połowy siersci i tez po dzieciach :(
ja się zaczynam zastanawiać czy tam gdzies nie nie ma jakiejs pseudo w okolicy.... :/

marlenka, nie zapytałam, ale promis ze zapytam ;)
dogo -nie wkleiłam jeszcze.juz lece

Posted

TAAA, miał być, ale on juz w domku w Elblągu siedzi od 3 tygodni. A prosba z psem byłą wysłana ze 2 miesiace temu ;)
No fart i niefart, ale moze innego zamiast niego oddamy? ;)

Posted

Zaraz zrobię Grocie standardowe gumtree, ale.gratkę, cafeanimala, eoferty, warszę i warszawę.ogłoszenia, a jak starczy mi czasu, to może porobię ostrowiakom ofertki.

A mam pytanie, czy Esperanza nie mogłaby edytować pierwszego postu? Wrzucać tam psiaki pod Waszą opieką? Byłoby wygodniej.