Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Tydzien temu do swojego domu pojechała Kreda, około 5 letnia, bardzo wyobcowana, skryta i bez kontaktu sunia. Kreda była psem " gdzie się ją postawi, tam stoi" , nie patrzyłą nikomu w oczy, odwracała wzrok. Zainteresowała się nią jej witrualna opiekunka,dzięki której Kreda miała usuniętą przepuklinę a potem wykonaną sterylkę...No i serce nie wytrzymało. Pani Ewa przyjechała z Poznania, żeby dać szansę na normalny dom Kredzi.

Tak Kredzia wyglądała w schronie:

a tak wyglada po tygodniu nowym domu w Poznaniu ! Kreda merda ogonem, pokazuje brzuszek do głaskania i juz sama chodzi po mieszkaniu, kradnie kasztany spod drzewa i nie opuszcza na krok swojego psiego przyjecialea Bronxa ! Cudowna przemiana, nieprawdaż?

Dom znalazła też Diuna - adoptowała ją borzo - dogomanka ;)

Diuna w schronie:

a tak wygląda dzisiaj :multi:

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

borzo na pewno sie nie obrazi jak ja zacytuję z watku ostrowskich onków:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/onki-z-ostrowi-maz-zatrzesienie-prosimy-o-pomoc-w-ogloszeniach-139474/index22.html#post12797792

"W ostrowskim schronie jest mnóstwo przepięknych, fantastycznych psów, czekających tylko na odpowiedzialną miłość. Nie dajmy im zakończyć tam swojego życia. Ja spotkałam się z przemiłym pracownikiem schroniska, pomógł mi wynieść Diunkę, dał obrożę, bo moja była za mała. Nie chciał ode mnie żadnych pieniędzy, ale i tak dałam symboliczną kwotę. Jak spacerowałam jeszcze z Diuną, to panowie wracali samochodem, zatrzymali się, poobserwowali i życzyli powodzenia.
Ludzie - jeśli jesteście gotowi na tak poważne zobowiązanie na kilkanaście lat i wulkan miłości, jedźcie do Ostrowii po przyjaciela! Droga z Warszawy jest świetna, jedzie się płynnie, tylko jeden krótki odcinek jest w remoncie. Do schroniska łatwo trafić. Tylko jechać! Widzę, że Diunka ma jakieś zarośnięte rany, nie wyobrażam sobie, co musiała przejść.. Trzeba ratować psiaki! Ech, popłaczę się zaraz. Śpi teraz w przedpokoju, jak na nią patrzę.. "

:multi:Cóż tu można jeszcze rzec...ZAPRASZAMY DO OSTROWI! :multi:
* PO PSA ALBO NAM POMÓC ;)

Posted

mgie napisał(a):
Jestem ciekawa czy zadzwonił chociaż jeden telefon z jakiegoś ogłoszenia?

mgie telefony były ale po 1 kontakcie nikt się nie odezwał:oops: Pusia jest trochę nieśmiałą dziewczyną a Suzi - wiadomo, wariaci astowi dzwonią przeważnie:oops:

Ale się nie poddajemy,prawda?:roll:

Posted

Byłam w sobotę w schronie...

trochę psiaków ubyło, ale stare psie gęby ciągle oglądałam te same :shake:

W schronisku jest kolejne szczeniaki, dzikawe, ok 2 miesięczne, 2 suczki i 2 pieski. Zosatały zabrane spod jakiejs stodoły na wsi.

Są kolejne 2 bernardyny:
dziewczynka, chuuuuda

\

i ogromny :-o i fajny chłopak:

Posted

jest nieszczęście dla któego szukam Tymczasu na JUZ !
mix jamnika, tylko na dluższych nogach, nowoprzybyły piesek, wiek ok 2-3 lat, przerażony i chuuuuuuuuuuuudy na maxa- CZY KTOŚ MOŻE DAĆ MU TYMCZAS????

Posted

:roll: Marsowi - pięknemu mix sznaucerowi - coś stalo się z oczami :-( albo pogryzione, albo jakaś alergia czy co?

Przyjechało też coś, białego, kudłatego, zgarniętego z ulicy po szwędaczce. Pies leży,nie podnosi sie i ma ogoromnego doła......:placz:

ciotki, wujkowie- POMOCY !!!!!!!!! :placz:

Posted

I JESZCZE Z TAKICH "CIEKAWOSTEK"

piękny sznauceruś z kolegą z boksu

piękna przylepa- sunia z bursztynowymi oczami, po ciąży ( miot uśpiony):

cyrkowiec normalnie...stal tak prawie cały czas jak byłam przy boksie, chyba ktos nauczył go tak prosic...prosił o dom :placz:

Posted

Co jeden, to piękniejszy...ale ten jamnikowaty chudzielec wymaga pomocy na już, rzeczywiście...i to białe kudłate też...
Aż sie płakać chce, takie nieszczęscia :-(

Posted

tak, wiem tylko skąd tą pomoc zwiąć? Skoro ani kasy ani miejsca nie ma?:placz:
To małe jamnikowate to tam padnie jak go nie zabierzemy....a ten Biały zupełnie się zakmnie:placz:

Posted

Idusiek Czy możesz coś więcej powiedzieć o sunie ONka ? O tej co jest na poprzedniej stronie. Ile ma lat i najważniejsze , czy jest łagodna ? mam małe dzieci 3 i 6 lat i czy toleruje psy i koty;)

Posted

Marlin, najlepiej w Twoim przypadku wziać psa z domu tymczasowego, o którym tymczasowy właścicel wie dużo. A szukałaś na kieleckich watkach? Bo jesteś ze Świętokrzyskiego?

Posted

Onka - jest młoda ok. 1,5,2 lat, nieco strachwila i nieśmiała ( nowa w schronie).
Toleruje inne psy ale o dzieciach ani o kotach nie powiem Ci niestety nic:oops: w schronie jednego i drugiego nie ma.