idusiek Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 z dobrych wieści: Gabryś znalazł sobie przyjaciela i już nie ucieka - a państwo mają zamiat 1 juz 2 psy :diabloti: zobaczcie za to jakie szczęśliwe ( zdjęcia od Bogny) Quote
idusiek Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 i mniej miłe wieści.... Do schroniska, do mnie i do gminy dobijała sie pewna pani, która prosiła o to, żeby zabrać z lasu 2 małe pieski, bo jednemu coś się dzieje - gmina nie zareagowała, moje prosby też nie pomogły. Koniec końców -zareagował TOZ, który poprosił schronisko w Ostrowi o nieodpłatne przyjęcie 2 psiaków, bo okazało się, że jedna z nich ma zmiażdżoną łapkę- stary uraz. Suczki zostały złapane ( oczywiscie gmina się wypięła...:angryy: od jakiejkolwiek odopwiedzialnośći) a schronisko pokryło koszty sterylizacji oraz amputacji łapki jednej z nich ( Sary). Zdjęcia, któr mam pochodzą prosto z wyłapania małych. Oceniane są na jakies 8-9 miesięcy, ważą po ok 15-18 kg, trochę nieufne, ale przyjacielskie. Przerażone, od małego razem, To siostry, bo prawie identyczne. SZUKAMY DLA NICH TROSKLIWEGO DT, KTÓRY MOŻE ZAOPIEKOWAĆ SIĘ 2 SUNIAMI W TYM JEDNĄ PO AMPTUACJI ŁAPKI. :placz: PROSIMY O POMOC - TRÓJŁAPEK W OSTROWI NIE MA SZANS NA ADOPCJĘ :placz: SIOSTRY RAZEM SARA ZE ZMIAŻDZONĄ ŁAPKĄ ( przed amputacją ) BELLA - JEJ SIOSTRA BLIŹNIACZKA Quote
malawaszka Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 o mój boże jak ona musiała cierpieć :placz: a jak to Gabryś znalazł sobie kolegę? przyprowadził bezdomnego psiaka? :loveu::loveu::loveu: Quote
idusiek Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 dokładnie, zwial i przyprowadził sobie kolegę- od tamtej pory- nie ucieka ani jeden ani drugi :loveu: niezły numer z niego, nie?;) Quote
malawaszka Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 idusiek napisał(a):dokładnie, zwial i przyprowadził sobie kolegę- od tamtej pory- nie ucieka ani jeden ani drugi :loveu: niezły numer z niego, nie?;) towarzyski chłopak :loveu::loveu::loveu: :hmmmm: is he a gay? :evil_lol: Quote
idusiek Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Mysle, że nie ,bo bardzo ganiał za suniami swego czasu ;) On po prostu potrzebował przyjaciela do towarzystwa albo chciał pomóc jakiejs biedzie jak i jemu ktoś wcześniej pomógł :lol: A oto pozdrowienia od Fionki z Olsztyna [IMG]http://images47.fotosik.pl/153/6e8a071f159bfa4c.jpg[/IMG] Quote
idusiek Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 POTRZEBUJEMY POMOCY- pod opieką mamy od dziś trzyłapkę i jej siostrę - pomóżcie nam w ogłoszeniach dla suń i opłatach za zabiegi......plizzzzz:oops: http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyciagniete-z-lasu-trzylapka-jej-siostra-szukaja-domkow-pomocy-140885/#post12522339 Quote
gameta Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Idusiek, masakra, zawsze coś znajdziesz :shake: A ja się właśnie "wytrzepałam" z fantów na bazarki :-( Quote
ludwa Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 a ja stanę w obronie idusiek, ona wcale nie szukała, się samo znalazlo:-( Quote
idusiek Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 sie znalazło i jest i co ja poradzę? :oops: Pomóżcie ciotki jak możecie...proszę..:oops: Quote
idusiek Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Pamiętacie ich ciotki i wujki? Są pod troskliwą opieką, za którą serdecznie dziękujemy :multi::Rose: Szukają teraz swojego nowego miejsca na Ziemi: Oto Dina- pekinka zabrana ze schroniska pod opiekę Kociego Świata:buzi:: fundacja azylu koci swiat A tak pod opieką Fundacji SOS Bokserom miewa się dziadzio Kubuś:thumbs:: http://www.bokserywpotrzebie.pl/psy/kubaschronisko.htm Fundacja"] Quote
idusiek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Pozdrowienia od Very vel Buby. sunia rok temu błakała się pod lecznicą w Małkini. Jakoś się tam napatoczyłam i ją widziałam. Około 2 tygodni później byłam w schronie i ...tam też ją zobaczyłam, zaciążowaną z poważnym brzuchem i baaaaaardzo smutną. Okazało się, że ludzie wezwali schronisko, bo bali się błąkającego się psa astowatego i została ewakuowana :-( Zadzwoniłam od razu do lecznicy, napłakałam się, naprosiłam - i koniec końców Vera spedziła w schronie 3 dni i pojechala juz na stale do lecznicy, gdzie od tamtej pory panuje :evil_lol: i jeszcze wspomnienie ze schronu .... Quote
jayo Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Nie moge znalezc watku Dodusia vel Dudusia (jesli ktos pamieta chlopaka z poraniona lapa z Ostrowi, spedzil sporo czasu w Otrebusach, wyadoptowany podczas dni SGGW), wiec wklejam tu. Chlopak wypieknial, dalej i niezmiennie ma ADHD, ale zaopiekowany jest i cudny. Quote
ludwa Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 i już NA PEWNO nie jest to DT:evil_lol:??? Swoją drogą, on rzeczywiście niezbyt był fotogeniczny już przed adopcją, więc teraz to musi być cudziak Quote
idusiek Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Uaktualniam listę- psów przybywa, funduszy na ich utrzymanie nieustannie ubywa. Przybyły do nas : bernardynka Kasia, dobka Kaja, szczeniorka Zina i Przeurocza i bardzo zabiedzona Alaska, która obecnie w lecznicy próbuje dojść do siebie :shake: Dogomaniacy- potrzebujemy pilnie pomocy w ogłaszaniu naszych psiaków, bez adopcji długo już nie pociągniemy :-(:grab::flaming: Mamy obecnie pod opieką: 1.Pusia ( Otrębusy ) 2. Zuzola ( Otrębusy ) 3.Suzi ( Otrębusy ) 4.Merry ( bezpłatny DT ) 5.Romek ( DT u idusiek ) 6.Benedykt (hotel Teresin) 7. Maleństwo ( DT u Feli ) 8. Basia ( hotel Otrębusy ) 9. "Szkielecik" Czaruś ( hotel Teresin ) 10. Zina szczeniorka (bezlatny DT ) 11. amstaffka Fela ( hotel Pionki ) 12,13 Trójka i Czwórka ( DT ) 14. Alaska ( DT ) 15. Kasia bernardynka ( hotel Otrębusy ) 16. Dobka Kaja ( hotel Otrębusy ) 17.Ogonek po wypadku ( lecznica ) 18. Łania ( hotel Teresin ) :modla::modla::placz::placz:HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP :placz::placz: :modla::modla: Quote
zuzlikowa Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Wyślijcie mi dziewczyny na maila roma 201157@gmail.com fotki Kasi bernardynki...ale błagam nie takie malutkie...zrobię Kasieńce Zuzelkowej koleżance allegro!...chyba,ze gdzieś na wątku są normalnie wymiarowe fotki. Acha...Zuzelka ma cały czas odnawiane allegro. Zbiorę się w sobie i porobię tym pannom jeszcze ogłoszenia!...Takie jakie umiem! Quote
Fela Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Dzięki Zuzlikowa za allegro dla Zuli. Wklejam albumik, w którym jest wiecej zdjeć bernardynki Kasi. Trzeba kliknąć na zdjęcie, otworzy się album, a w albumie trzeba kliknąc na miniaturkę, otworzy się większe zdjęcie. Można je skopiować (wystarczy prawym klawiszem myszki kliknąć na zdjęcie i wybrać "zapisz jako"). Bernardynka Kasia (Kasia jest grzeczna, spokojniutka, ma dwa-trzy lata. Teraz baaaardzo chuda, ale dochodzi do siebie) Quote
zuzlikowa Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [quote name='Fela']Dzięki Zuzlikowa za allegro dla Zuli. Wklejam albumik, w którym jest wiecej zdjeć bernardynki Kasi. Trzeba kliknąć na zdjęcie, otworzy się album, a w albumie trzeba kliknąc na miniaturkę, otworzy się większe zdjęcie. Można je skopiować (wystarczy prawym klawiszem myszki kliknąć na zdjęcie i wybrać "zapisz jako"). Bernardynka Kasia (Kasia jest grzeczna, spokojniutka, ma dwa-trzy lata. Teraz baaaardzo chuda, ale dochodzi do siebie) Za Zulkę nie ma co dziękować:lol:...jak raz zacznę wystawiać,to jestem okropnie uparta i wystawiam na okrągło...z króciutkimi przerwami, bardzo króciutkimi...i z ew. drobnymi retuszami...ale wystawiam do...znalezienia domku!Zuleczka to moje ukochane dziewczę...:lol:...moja malowana panna! Dziś wystawię też allegro Kasi...porobię też trochę ogłoszeń,które umiem...obu dziewczynkom! Quote
ludwa Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 zuzlikowa napisał(a):Za Zulkę nie ma co dziękować:lol:...jak raz zacznę wystawiać,to jestem okropnie uparta i wystawiam na okrągło...z króciutkimi przerwami, bardzo króciutkimi...i z ew. drobnymi retuszami...ale wystawiam do...znalezienia domku!Zuleczka to moje ukochane dziewczę...:lol:...moja malowana panna! Dziś wystawię też allegro Kasi...porobię też trochę ogłoszeń,które umiem...obu dziewczynkom! ogromne dzięki za pomoc:Rose: Quote
ludwa Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Fela dorzuciła nowe zdjęcia Kasi, są pod koniec albumu Kasia Quote
zuzlikowa Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 ludwa napisał(a):Fela dorzuciła nowe zdjęcia Kasi, są pod koniec albumu Kasia I to sa zdjęcia do allegro!:multi::multi::multi::multi:...suuuuper! Kasieńka ma zniewalające spojrzenie i minki...warto,to pokazać! Kochane wybaczcie mi jeśli jeszcze dziś nie uda mi się dokończyć Kasinego allegra( bedę się starać!!!...bardzo),ale muszę pilnie szukać mony na te dwa benie:-( Bernardyn_podobny do Bazylka_w tym samym schronie_potrzebuje pieniędzy na hotel Bernardyn_sunia już ma imię-NADIA_Czeka w Olkuszu na ratunek!Pomóżcie-DT,hotel Wybaczcie:oops: Quote
Recommended Posts