Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

z dobrych wieści:

Gabryś znalazł sobie przyjaciela i już nie ucieka - a państwo mają zamiat 1 juz 2 psy :diabloti: zobaczcie za to jakie szczęśliwe ( zdjęcia od Bogny)

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

i mniej miłe wieści....

Do schroniska, do mnie i do gminy dobijała sie pewna pani, która prosiła o to, żeby zabrać z lasu 2 małe pieski, bo jednemu coś się dzieje - gmina nie zareagowała, moje prosby też nie pomogły. Koniec końców -zareagował TOZ, który poprosił schronisko w Ostrowi o nieodpłatne przyjęcie 2 psiaków, bo okazało się, że jedna z nich ma zmiażdżoną łapkę- stary uraz.

Suczki zostały złapane ( oczywiscie gmina się wypięła...:angryy: od jakiejkolwiek odopwiedzialnośći) a schronisko pokryło koszty sterylizacji oraz amputacji łapki jednej z nich ( Sary).

Zdjęcia, któr mam pochodzą prosto z wyłapania małych. Oceniane są na jakies 8-9 miesięcy, ważą po ok 15-18 kg, trochę nieufne, ale przyjacielskie. Przerażone, od małego razem, To siostry, bo prawie identyczne.

SZUKAMY DLA NICH TROSKLIWEGO DT, KTÓRY MOŻE ZAOPIEKOWAĆ SIĘ 2 SUNIAMI W TYM JEDNĄ PO AMPTUACJI ŁAPKI.

:placz: PROSIMY O POMOC -
TRÓJŁAPEK W OSTROWI NIE MA SZANS NA ADOPCJĘ :placz:

SIOSTRY RAZEM

SARA ZE ZMIAŻDZONĄ ŁAPKĄ ( przed amputacją )

BELLA - JEJ SIOSTRA BLIŹNIACZKA

Posted

idusiek napisał(a):
dokładnie, zwial i przyprowadził sobie kolegę- od tamtej pory- nie ucieka ani jeden ani drugi :loveu: niezły numer z niego, nie?;)

towarzyski chłopak :loveu::loveu::loveu:

:hmmmm: is he a gay? :evil_lol:

Posted

Mysle, że nie ,bo bardzo ganiał za suniami swego czasu ;) On po prostu potrzebował przyjaciela do towarzystwa albo chciał pomóc jakiejs biedzie jak i jemu ktoś wcześniej pomógł :lol:

A oto pozdrowienia od Fionki z Olsztyna

[IMG]http://images47.fotosik.pl/153/6e8a071f159bfa4c.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

Pozdrowienia od Very vel Buby.

sunia rok temu błakała się pod lecznicą w Małkini. Jakoś się tam napatoczyłam i ją widziałam. Około 2 tygodni później byłam w schronie i ...tam też ją zobaczyłam, zaciążowaną z poważnym brzuchem i baaaaaardzo smutną.
Okazało się, że ludzie wezwali schronisko, bo bali się błąkającego się psa astowatego i została ewakuowana :-(

Zadzwoniłam od razu do lecznicy, napłakałam się, naprosiłam - i koniec końców Vera spedziła w schronie 3 dni i pojechala juz na stale do lecznicy, gdzie od tamtej pory panuje :evil_lol:

i jeszcze wspomnienie ze schronu ....

• 2 weeks later...
Posted

Nie moge znalezc watku Dodusia vel Dudusia (jesli ktos pamieta chlopaka z poraniona lapa z Ostrowi, spedzil sporo czasu w Otrebusach, wyadoptowany podczas dni SGGW), wiec wklejam tu.

Chlopak wypieknial, dalej i niezmiennie ma ADHD, ale zaopiekowany jest i cudny.

Posted

i już NA PEWNO nie jest to DT:evil_lol:??? Swoją drogą, on rzeczywiście niezbyt był fotogeniczny już przed adopcją, więc teraz to musi być cudziak

Posted

Uaktualniam listę- psów przybywa, funduszy na ich utrzymanie nieustannie ubywa.

Przybyły do nas : bernardynka Kasia, dobka Kaja, szczeniorka Zina i Przeurocza i bardzo zabiedzona Alaska, która obecnie w lecznicy próbuje dojść do siebie :shake:

Dogomaniacy- potrzebujemy pilnie pomocy w ogłaszaniu naszych psiaków, bez adopcji długo już nie pociągniemy :-(:grab::flaming:

Mamy obecnie pod opieką:

1.Pusia ( Otrębusy )

2. Zuzola ( Otrębusy )

3.Suzi ( Otrębusy )

4.Merry ( bezpłatny DT )

5.Romek ( DT u idusiek )

6.Benedykt (hotel Teresin)

7. Maleństwo ( DT u Feli )

8. Basia ( hotel Otrębusy )

9. "Szkielecik" Czaruś ( hotel Teresin )

10. Zina szczeniorka (bezlatny DT )

11. amstaffka Fela ( hotel Pionki )

12,13 Trójka i Czwórka ( DT )

14. Alaska ( DT )

15. Kasia bernardynka ( hotel Otrębusy )

16. Dobka Kaja ( hotel Otrębusy )

17.Ogonek po wypadku ( lecznica )

18. Łania ( hotel Teresin )

:modla::modla::placz::placz:HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP :placz::placz: :modla::modla:

Posted

Wyślijcie mi dziewczyny na maila roma 201157@gmail.com fotki Kasi bernardynki...ale błagam nie takie malutkie...zrobię Kasieńce Zuzelkowej koleżance allegro!...chyba,ze gdzieś na wątku są normalnie wymiarowe fotki.

Acha...Zuzelka ma cały czas odnawiane allegro.
Zbiorę się w sobie i porobię tym pannom jeszcze ogłoszenia!...Takie jakie umiem!

Posted

Dzięki Zuzlikowa za allegro dla Zuli. Wklejam albumik, w którym jest wiecej zdjeć bernardynki Kasi. Trzeba kliknąć na zdjęcie, otworzy się album, a w albumie trzeba kliknąc na miniaturkę, otworzy się większe zdjęcie. Można je skopiować (wystarczy prawym klawiszem myszki kliknąć na zdjęcie i wybrać "zapisz jako").

Bernardynka Kasia

(Kasia jest grzeczna, spokojniutka, ma dwa-trzy lata. Teraz baaaardzo chuda, ale dochodzi do siebie)

Posted

[quote name='Fela']

Dzięki Zuzlikowa za allegro dla Zuli. Wklejam albumik, w którym jest wiecej zdjeć bernardynki Kasi. Trzeba kliknąć na zdjęcie, otworzy się album, a w albumie trzeba kliknąc na miniaturkę, otworzy się większe zdjęcie. Można je skopiować (wystarczy prawym klawiszem myszki kliknąć na zdjęcie i wybrać "zapisz jako").

Bernardynka Kasia

(Kasia jest grzeczna, spokojniutka, ma dwa-trzy lata. Teraz baaaardzo chuda, ale dochodzi do siebie)

Za Zulkę nie ma co dziękować:lol:...jak raz zacznę wystawiać,to jestem okropnie uparta i wystawiam na okrągło...z króciutkimi przerwami, bardzo króciutkimi...i z ew. drobnymi retuszami...ale wystawiam do...znalezienia domku!Zuleczka to moje ukochane dziewczę...:lol:...moja malowana panna!
Dziś wystawię też allegro Kasi...porobię też trochę ogłoszeń,które umiem...obu dziewczynkom!

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Za Zulkę nie ma co dziękować:lol:...jak raz zacznę wystawiać,to jestem okropnie uparta i wystawiam na okrągło...z króciutkimi przerwami, bardzo króciutkimi...i z ew. drobnymi retuszami...ale wystawiam do...znalezienia domku!Zuleczka to moje ukochane dziewczę...:lol:...moja malowana panna!
Dziś wystawię też allegro Kasi...porobię też trochę ogłoszeń,które umiem...obu dziewczynkom!

ogromne dzięki za pomoc:Rose:

Posted

ludwa napisał(a):
Fela dorzuciła nowe zdjęcia Kasi, są pod koniec albumu
Kasia

I to sa zdjęcia do allegro!:multi::multi::multi::multi:...suuuuper!
Kasieńka ma zniewalające spojrzenie i minki...warto,to pokazać!
Kochane wybaczcie mi jeśli jeszcze dziś nie uda mi się dokończyć Kasinego allegra( bedę się starać!!!...bardzo),ale muszę pilnie szukać mony na te dwa benie:-(

Bernardyn_podobny do Bazylka_w tym samym schronie_potrzebuje pieniędzy na hotel

Bernardyn_sunia już ma imię-NADIA_Czeka w Olkuszu na ratunek!Pomóżcie-DT,hotel

Wybaczcie:oops: