malagos Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Szukam pomocy i pomysłu... Może znacie kogoś, kto chce takiego dużego młodego ślicznego psa?... http://www.dogomania.pl/forum/f28/duzy-sliczny-ciapowaty-szczeniak-w-niebezpieczenstwie-ok-makowamaz-138375/ Quote
kometa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 przepraszam za offa ale sprawa pilna:( http://www.dogomania.pl/forum/f28/udreczona-owczarka-potzrebne-wsparcie-dt-ds-pomocy-138499/ Quote
Iwona&Wiki Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Dziś poznałyśmy Hubiego. Wracał z pańciem z porannego spaceru po lesie. Trafił do świetnego domu, ma wspaniałych i troskliwych opiekunów:) Quote
Fela Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Ha! Tak się zanosiło, że Hubercik nieźle trafił. Koniecznie go od nas pozdrów przy następnym spotkaniu. I pana też, oczywiście. Mówił coś pan o swoim psie? Jakieś słowa zachwytu czy coś? Quote
idusiek Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 oooo, Iwona następnym razem strzel jakąs fotkę ;) Jak pamiętam z ostatniej rozmowy - ludzie byli nim zachwyceni :lol: Quote
Iwona&Wiki Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 I dalej są:lol: Hi hi, dziś rano mijaliśmy się tylko, więc krótka rozmowa była:) Tyle, żeby pogadać o Brucie (to ich poprzedni ukochany pies), zapoznać się z Hubim:loveu: i poznać jego historię. Hubi zadomowił się na dobre i już bez problemu zostaje sam. Słodki jest, ciekawski i widać, że szczęśliwy. Teraz zatroskani, pracują, by nabrał więcej ciała. Już jest lepiej, ale ciągle to jeszcze nie to:lol: Na pewno będziemy się spotykać. No raczej nie rano, bo oni wychodzą o 5-tej. Choc spróbuje zerwać się któregoś dnia:roll: Jak będzie okazja, na pewno ufocę. I przy najbliższej okazji - oczywiście pozdrowię:) Quote
malawaszka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 dziewczyny nie orientujecie się które schroniska tatuują psy? w uchu? Quote
doddy Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Zależy jaki tatuaż. Tatuują lub tatuowali: Krzyczki Pieniążki Celestynów Paluch Józefów na Stróżańskiej Te są z ok. Wawy. Na bank tatuuje Poznań (3 litery, 3 cyfry) Wrocław (psy po sterylkach) Quote
malawaszka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 no własnie już wiem, że nie jest to pies z Celestynowa ani Poznania bo w C. tylko suki po sterylkach, a Poznan inny wzór ma, ten "mój" to cztery cyfry w uchu zielony kropkowany - sprawdzane w ZK nikt nie potrafi go odczytać inaczej, a hodowcy mają w d... czyj to pies: http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/dsc0010yur1-1.jpg Quote
doddy Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 A to rasowy pies? Warszawski ZK tatuuje 4 cyfry. 4 cyfry tatuowały też Krzyczki swojego czasu. I Czesi maja 4 cyfry. ;) Quote
malawaszka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 doddy napisał(a):A to rasowy pies? Warszawski ZK tatuuje 4 cyfry. 4 cyfry tatuowały też Krzyczki swojego czasu. I Czesi maja 4 cyfry. ;) czarny terier, Czeski ZK odpisał na maila, że to nie od nich pies bo za wysoki numer Quote
enia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Warszawiacy błagam pomóżcie!!!:-( http://www.dogomania.pl/forum/f96/warszawa-pomocy-zaginal-kostus-138670/ Quote
idusiek Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 wieści od naszych psiaków: Nasz Gabryś ucieka, wygryza siatkę, co prawda coraz mniej i tylko jak państwa nie ma w domu ale to dlsa niego ogromne niebezpieczeństwo...:-( Maleństwo - chyba na stałe zostanie u Feli ;) Wyciorek -Supełek - po kastracji, ze stresu chyba - zaczął wygryzać sobie ogonek. Już jest lepiej, ale jak się nudzi, to znowu zaczyna. Ogonek jest na końcu łysy....:-( Pudel - ma się dobrze, u mnie w DT, telefonów w jego sprawie- zero:-( Rudi - pojechal wczoraj wieczorem do lecznicy, dzisiaj ma mieć kastrację a potem udaje się do DT, gdzie są 2 suczki. Trzymajcie kciuki, żeby go dziewczyny zaakceptowały i nauczyły dobrych manier. Wsprawie naszych psow ( oprócz głupich telefonów o ASTY ) nic sie nie dzieje, nikt nie dzwoni, nie pyta...nie dzieje się kompletnie nic. Wszystkie mają allegro i gumtree. Czy ktoś może nam pomóc w ogłaszaniu naszych psów? :oops: Quote
idusiek Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Dziękuję wszystkim osobom, które nadały info Kociemu Światu o naszej ostrowskiej pekince. Pojechała do azylu kilka dni temu. Jest juz po sterylce, ma się dobrze. Sunia jest starsza, wyeksproatowana do reszty, bardzo boi się mężczyzn, na poczatku warczała i gryzła wszystkich. Powoli poznaje inne pekiny i reaguje lepiej na ludzi. Została też ogolona, bo miala kołtun na kołtunie. Ponieważ bardzo interesowała się ogonem a po ostrzyżeniu nic nie wyszło, wykonano RTG, po którym okazało się, że sunia ma uszkodzony kregosłup, przerwany...:placz:To bardzo stary, kilkultni uraz. Sunia chodzi jak paralityk i od kilku lat przeżywa ogromny ból ( dlatego warczała), nie trzyma moczu, załatwia się pod siebie. Koci Świat liczy się z tym, że pewnie zostanie tam na dożywocie...bo kto zeche psa w pampersie....:placz::placz::placz: Jeszcze raz wielkie dzięki ktokolwiek to był - bo to Dzięki Wam ta sunia ma możliwość pożyć spokojnie i bezpiecznie jeszcze długi czas :calus: Nie pisałam tego wcześniej, ale mam podejrzenia kto był jej właścicielem.Zadzwonił do mnie pan, który powiedział, że przyjedzie po nią... za tydzien bo mu sunia zgineła :angryy: Zaczełam szukać i poniewaz przy okazji odkryłam, że hodował pekiny w celu ich rozmnażania - poinformowałam go o tym, że sunia jest po sterylce a on powiedział, że po nią nie przyjedzie... Quote
malawaszka Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 auraa napisał(a):niech go coś trafi :angryy: AMEN :angryy: kurcze a nie mogą Gabrysia jakoś zabezpieczyć - może kennelik na czas nieobecności? :placz: Quote
sonikowa Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 I taką schorowaną, obolałą bidę dalej chciał rozmnażać? Już słów brakuje, naprawdę. Idusiek, nie marwt się, teraz wakacje idą, martwy sezon na adopcje, w polowie lata będzie lepiej.. Quote
idusiek Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Pozdrowienia od Mercedes Zwanej Merci. Sunia ma się świetnie, jest po 1 szkoleniu, zdała na 6 :loveu: Quote
losiczka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Wczoraj prześliczna FRAJDA z Ostrowii opuściła schronisko i przyjechała do nas do domku:loveu: Tak jest teraz (chwila gdy wkraczała na salony) :cool3:: A taka jestem śliczna:cool3: : I w całej okazałości :lol: Quote
ludwa Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Jaka piękna paanna:loveu:, dobrze się prezentuje na salonach:lol: Quote
idusiek Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 noooo i juz nawet zdjęcia wstawione:multi: losiczka z TZem wczoraj pojechała do Ostrowi autobusem, potem w wielki deszczu zgubiła się w lesie w drodze do schroniska a potem nastąpiło spotkanie, którego ciąg dalszy widzicie na zdjęciach :multi: jak to się mówi "Złe dobrego początki" :evil_lol: Frajda już po wielkim kąpaniu, jest jeszcze trochę zagubiona, ale na pewno pod opieką losiczki- szybko się to zmieni. ja apeluję o jedno - w schronie została jeszcze siostra Frajdy- Majstra - teraz jej trzeba poszukać pilnie domu.... Quote
idusiek Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='malagos']Ale śliczna ta mała! co za umaszczenie! :multi: malagos - mamy tez jej siostrę ...:oops: Quote
malagos Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Ale śliczna ta mała! co za umaszczenie! :multi: Quote
losiczka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 No przygoda była, to prawda:lol: Już mieliśmy się pokłócić w którą stronę iść ale usłyszeliśmy szczekanie psiaków i trafiliśmy.. Ale umówmy sie : dla takiej ślicznotki było warto:loveu: Powoli się oswaja.Boi się wszystkiego i od wczoraj nie robiła siusiu...No ale w końcu to się zmieni miejmy nadzieje:lol: Quote
Recommended Posts