Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Ha! Tak się zanosiło, że Hubercik nieźle trafił. Koniecznie go od nas pozdrów przy następnym spotkaniu. I pana też, oczywiście. Mówił coś pan o swoim psie? Jakieś słowa zachwytu czy coś?

Posted

I dalej są:lol:

Hi hi, dziś rano mijaliśmy się tylko, więc krótka rozmowa była:)
Tyle, żeby pogadać o Brucie (to ich poprzedni ukochany pies),
zapoznać się z Hubim:loveu: i poznać jego historię.
Hubi zadomowił się na dobre i już bez problemu zostaje sam.
Słodki jest, ciekawski i widać, że szczęśliwy.
Teraz zatroskani, pracują, by nabrał więcej ciała.
Już jest lepiej, ale ciągle to jeszcze nie to:lol:

Na pewno będziemy się spotykać. No raczej nie rano,
bo oni wychodzą o 5-tej. Choc spróbuje zerwać się któregoś dnia:roll:
Jak będzie okazja, na pewno ufocę.
I przy najbliższej okazji - oczywiście pozdrowię:)

Posted

Zależy jaki tatuaż.
Tatuują lub tatuowali:
Krzyczki Pieniążki
Celestynów
Paluch
Józefów na Stróżańskiej
Te są z ok. Wawy.

Na bank tatuuje
Poznań (3 litery, 3 cyfry)
Wrocław (psy po sterylkach)

Posted

doddy napisał(a):
A to rasowy pies?
Warszawski ZK tatuuje 4 cyfry.

4 cyfry tatuowały też Krzyczki swojego czasu.
I Czesi maja 4 cyfry. ;)

czarny terier, Czeski ZK odpisał na maila, że to nie od nich pies bo za wysoki numer

Posted

wieści od naszych psiaków:

Nasz Gabryś ucieka, wygryza siatkę, co prawda coraz mniej i tylko jak państwa nie ma w domu ale to dlsa niego ogromne niebezpieczeństwo...:-(

Maleństwo - chyba na stałe zostanie u Feli ;)

Wyciorek -Supełek - po kastracji, ze stresu chyba - zaczął wygryzać sobie ogonek. Już jest lepiej, ale jak się nudzi, to znowu zaczyna. Ogonek jest na końcu łysy....:-(

Pudel - ma się dobrze, u mnie w DT, telefonów w jego sprawie- zero:-(

Rudi - pojechal wczoraj wieczorem do lecznicy, dzisiaj ma mieć kastrację a potem udaje się do DT, gdzie są 2 suczki. Trzymajcie kciuki, żeby go dziewczyny zaakceptowały i nauczyły dobrych manier.

Wsprawie naszych psow ( oprócz głupich telefonów o ASTY ) nic sie nie dzieje, nikt nie dzwoni, nie pyta...nie dzieje się kompletnie nic. Wszystkie mają allegro i gumtree.

Czy ktoś może nam pomóc w ogłaszaniu naszych psów? :oops:

Posted

Dziękuję wszystkim osobom, które nadały info Kociemu Światu o naszej ostrowskiej pekince. Pojechała do azylu kilka dni temu. Jest juz po sterylce, ma się dobrze. Sunia jest starsza, wyeksproatowana do reszty, bardzo boi się mężczyzn, na poczatku warczała i gryzła wszystkich. Powoli poznaje inne pekiny i reaguje lepiej na ludzi. Została też ogolona, bo miala kołtun na kołtunie. Ponieważ bardzo interesowała się ogonem a po ostrzyżeniu nic nie wyszło, wykonano RTG, po którym okazało się, że sunia ma uszkodzony kregosłup, przerwany...:placz:To bardzo stary, kilkultni uraz. Sunia chodzi jak paralityk i od kilku lat przeżywa ogromny ból ( dlatego warczała), nie trzyma moczu, załatwia się pod siebie. Koci Świat liczy się z tym, że pewnie zostanie tam na dożywocie...bo kto zeche psa w pampersie....:placz::placz::placz:

Jeszcze raz wielkie dzięki ktokolwiek to był - bo to Dzięki Wam ta sunia ma możliwość pożyć spokojnie i bezpiecznie jeszcze długi czas :calus:

Nie pisałam tego wcześniej, ale mam podejrzenia kto był jej właścicielem.Zadzwonił do mnie pan, który powiedział, że przyjedzie po nią... za tydzien bo mu sunia zgineła :angryy: Zaczełam szukać i poniewaz przy okazji odkryłam, że hodował pekiny w celu ich rozmnażania - poinformowałam go o tym, że sunia jest po sterylce a on powiedział, że po nią nie przyjedzie...

Posted

I taką schorowaną, obolałą bidę dalej chciał rozmnażać? Już słów brakuje, naprawdę.
Idusiek, nie marwt się, teraz wakacje idą, martwy sezon na adopcje, w polowie lata będzie lepiej..

Posted

Wczoraj prześliczna FRAJDA z Ostrowii opuściła schronisko i przyjechała do nas do domku:loveu:

Tak jest teraz (chwila gdy wkraczała na salony) :cool3::

A taka jestem śliczna:cool3: :

I w całej okazałości :lol:

Posted

noooo i juz nawet zdjęcia wstawione:multi:

losiczka z TZem wczoraj pojechała do Ostrowi autobusem, potem w wielki deszczu zgubiła się w lesie w drodze do schroniska a potem nastąpiło spotkanie, którego ciąg dalszy widzicie na zdjęciach :multi: jak to się mówi "Złe dobrego początki" :evil_lol:
Frajda już po wielkim kąpaniu, jest jeszcze trochę zagubiona, ale na pewno pod opieką losiczki- szybko się to zmieni.

ja apeluję o jedno - w schronie została jeszcze siostra Frajdy- Majstra - teraz jej trzeba poszukać pilnie domu....

Posted

No przygoda była, to prawda:lol: Już mieliśmy się pokłócić w którą stronę iść ale usłyszeliśmy szczekanie psiaków i trafiliśmy..

Ale umówmy sie : dla takiej ślicznotki było warto:loveu:

Powoli się oswaja.Boi się wszystkiego i od wczoraj nie robiła siusiu...No ale w końcu to się zmieni miejmy nadzieje:lol: