Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Alez piekna jest! Ta niufa ;-) Moze dacie jednak znać o niej do Psich ratownikow (sa na dogo pod takim wlasnie nickiem), czasem maja domek dla niufa, a ta jest wyjatkowej urody, i baaaardzo w typie :-)

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

idusiek napisał(a):
Pan Pudel, czyli Rocky ma około 5 lat.
Od dzisiaj jest u mnie . Ma biegunkę, wymiotował mi 3 razy już i początkującą zaćmę....Ładnie chodzi na smyczy i ( prawie) się słucha.

Zrobilismy test na parwo, bo kooopa bardzo brzydko pachnie i leje sie z tyłka jak z fontanny.... ale parwo nie ma.
Pobrano krew, wyniki po południu , łacznie z testem na babeszję ( co podejrzewamy, bo mial duzo kleszczy na sobie.

Ot taki Pan Pudel....:roll:

Cholera, nie brzmi to dobrze :shake:

Posted

Pan Pudel, czyli Rocky ma około 5 lat.
Od dzisiaj jest u mnie . Ma biegunkę, wymiotował mi 3 razy już i początkującą zaćmę....Ładnie chodzi na smyczy i ( prawie) się słucha.

Zrobilismy test na parwo, bo kooopa bardzo brzydko pachnie i leje sie z tyłka jak z fontanny.... ale parwo nie ma.
Pobrano krew, wyniki po południu , łacznie z testem na babeszję ( co podejrzewamy, bo mial duzo kleszczy na sobie.

Posted

gameta, A gdzie jest ten wątek, bo nie znalazłam? :roll:

............

Co do Dobrych wieści:

Dzisiaj do domu pojechał Wirek, który będzie mieszkał w Łomiankach z 2 yorkami i koteckiem, który aportuje :evil_lol: Same chłopaki, ale się dogadały. Panstwo Wirka dowiedzieli się o nas od Pan Kazia, którego spotkali na swojej drodze życia całkiem przypadkiem i od słowa do słowa....

Oto szczęściarz Wirek:

Dzwonili niedawno, wszystko jest ok. Tylko nie kontaktowali go jeszcze za bardzo z kotem, zeby nie było za duzo przezyc na raz. W przyszłym tygoiu wizyta u weta, szczepienia i przegląd a potem za jakis miesiąc kastracja.

Druga dobra wiadomość , dzisiaj pojechał do nowego domku w Białymstoku Wiktor bernardyn. Bedzie mieszkał w mieszkaniu a od wiosny do jesieni na działeczce, ze swoimi opiekunami, którzy wracają do miasta tylko na zimę. Ludzie mieli prawie identycznego psa przez 13 lat, ostatnie 3 psiak chorował, ale leczyli go jak mogli....wiktor zwany teraz Hubertusem ( dzięki tej ciekawej historii...bo mi sie popiep....imiona i tak wyszło :oops: ) ma się dobrze, w mieszkaniu czuje się jak u siebie a po działeczce hasa :evil_lol: Ma dobry humor. Ludzie zauważyli guzka na jego tylnej łapce, w środę idą na przeglad do weta. Juz go kochają i serdecznie nam dziękują za pomoc i takiego fajnego piesa :multi:

Posted

[quote name='idusiek']Pan Pudel, czyli Rocky ma około 5 lat.

a tak wyglada Pan Pudel:

Pan Pudel już nie wymiotoał ,ale też przestał pić, teraz dopiero dałam mu jeść ryżyku z kurczakiem i to nie za dużo.
Krew: podwyższone wątrobowe i mocznik ,ale bez tragedii.
Test na babaszję - nie wykryto choróbska.
Nio i to na tyle ...

Posted

a więc, pudlasty nie ma babeszji, wyniki krwi niezłe ale podwyższone wątrobowe i mocznik (ale bez tragedii),wczoraj dostał ryżyk z kurczakiem i tabletę na noc, mial lekką gorączkę, ale mu przeszło.nie chciał wcale pic, musiałam strzykawką trochę chociaż podać bo nawet rosołku nie chciał :roll:

Dzisiaj poprawa, sika ( ale kupy nadal nie było), ryżyk fe, rosół fe - a najlepsza pasztetowa z chlebkiem ( zrobilam mu kanapeczik- chyba tak jadł własnie), a potem niespodzianka - najpierw strzykawa z wodą i wielkie szarpanie a potem sie przekonal i sam się poszedł napić :p Zerwał mnie o 7 na siku. dzisiaj idziemy na antybiotyk a potem jedziemy na Pole mokotowskie.

no i doszło do tego, że i ja mam pudla na wydaniu ;-)

Oto on- Rocky, wiek około 5 lat, poczatkująca zaćma/jaskra ( jeszcze nie konsultowane ale ma lekko mętne oczy - ale widzi i słyszy i węch ma genialny :cool3:.), spokojny, mądry, chodzi na smyczy, uwielbia spacery, zachowuje czystość, bardzo lubi inne psy i jest przyjacielsko do nich nastawiony, w domu- zupełnie bezproblemowy.Nie szczeka wcale, praktycznie bezszelestny pies :evil_lol: Obecnie przebywa w Warszawie.

kontakt w sprawie adopcji idusiek@o2.pl , tel 600 101 446

Posted

26 kwietnia ( czyli dzisiaj ) na Polu Mokotowskim w Warszawie organizowany jest wielki festyn z okazji Międzynarodowego Dnia Ziemi.

Podczas festynu będziemy kwestować na bezdomne psy, porzucone przez właścicieli, oddane do schroniska, często chore, zawsze bardzo cierpiące i smutne.

Dla wszystkich, którzy nas odwiedzą (i dużych i małych) mnóstwo dobrej zabawy, między innymi:

• wielka loteria, w której KAŻDY LOS WYGRYWA
  • kiermasz najpiękniejszych roślin doniczkowych i sadzonek
  • kiermasz albumów i książek o tematyce eko i nie tylko
  • dla najmłodszych konkurs rysunkowy: "Namaluj swojego zwierzaka" - każdy uczestnik otrzyma nagrodę!
  • także dla najmłodszych pokaz tresury i zabawa z psami
  • i wiele innych atrakcji dla dwu- i czworonożnych gości
Zapraszamy do wspólnej zabawy!

Czekamy na Ciebie w niedzielę, 26 kwietnia na Polach Mokotowskich w Warszawie już od godziny 10.00.

Znajdziesz nas w sektorze 10 "wizjer pozarządowy", dojście od ul. Rostafińskich.

Przyjdź koniecznie. I zabierz swojego psa!

*Z naszych psiaków przewidujemy obecność:

do adocji - Gabrysia, Merry, Pana Pudla, Maleństwo

i szczęściarzy mających już domki : Gabę, Bartka i jeszcze kilku psów, które wpadną do nas "w gości" ;)

Posted

[quote name='sonikowa']Ten benek Wiktor/Hubertus to ten z dwoch bernardynów, które ostatnio były w schronie?

Biedny Pudel, pod twoją opieką szybko się jednak wyliże z chorób, oby i domek znalazł..

Tak , do adopcji został z benków tylko nasz Benedykt. Zdjęcia po kliknięciu na link

Posted

W 2009 roku udało nam się znaleźć domki dla następujących psiaków :

1. Dżin
  2. Dyzio
  3. Poziomka
  4. Gajka
  5. Felix
  6. Pętelka
  7. Pepe
  8. Lena
  9. Mercedes
  10. Środa
  11. Tajga
  12. Piorun
  13. Jupek (druga adopcja)
  14. Nutka ( sponsor)
  15. Sznurek
  16. Czaria
  17. Fazer
  18. Margolcia
  19. Fusek
  20. Misza
  21. Kama – boksia ( przez boksery )
  22. Wtorek
  23. Tośka
  24. Szczotek
  25. Lady
  26. Bingo
  27. Karo Bigluś
  28. Balbinka
  29. Ziomek
  30. Ośka
  31. Bosman
  32. Czwartek
  33. Figaro
  34. Berta
  35. Saba
  36. Bałwanek
  37. Fajny
  38. Greta
  39. Sobota
  40. Dziadek/Boss
  41. Malwinka
  42. Józio
  43. Ajta
  44. Vega
  45. Agat
  46. Morka
  47. Misia
  48. Lisia
  49. Alba
  50. Herkules
  51. Pola
  52. Wiktor/ Hubertus
  53. Wirek

Posted

A mamy pod opieką:
1. Mala Mi – Agusia ( Otrębusy )
2. Pusia ( Otrębusy )
3. Piątek ( Otrębusy)
4. Zuzola ( Otrębusy )
5. Joszi ( Teresin)
6. Gabryś ( bezpłatny DT )
7. Suzi ( Otrębusy )
8. Agusia ( Otrębusy )
9. Maleństwo ( bezpłatny DT )
10. Merry ( bezpłatny DT )
11. Miś ( hotel Teresin )
12. Rudi Rudzielec ( hotel Teresin )
13. Benedykt (hotel Teresin)
14. szczerniorka Mamba( hotel Otrębusy )
15. szczerniorka Samba ( hotel Otrębusy)
16. szczerniorka Rumba (hotel Otrębusy)
17. Wyciorek ( płatny DT )
18. Rocky (na razie bezpłatny DT )

Posted

Ten benek Wiktor/Hubertus to ten z dwoch bernardynów, które ostatnio były w schronie?

Biedny Pudel, pod twoją opieką szybko się jednak wyliże z chorób, oby i domek znalazł..

Posted

Bardzo serdecznie dziękujemy WSZYSTKIM, którzy odwiedzili nas w niedzielę na Polu Mokotwoskim.

i tym, którzy nas dzielnie wspomagali w całej akcj:

A ci co nie przyszli, niech żałują. Atrakcji była cała masa :lol:

Posted

Czy udało Wam się zdobyć jakieś fundusze na zwierzaki?

Czy jakiś psiak znalazł nowego własciciela?

Pochwalcie się dziewczyny - fajnie poczytać coś miłego i sympatycznego :multi:

Posted

Zuzanna.psiaki napisał(a):
Fundusze a i owszem :razz:
Adopcji niestety żadnej :placz:

To funduszy gratuluję !!! :thumbs::cool2: :B-fly:

Z adopcjami to może też źle nie poszło - jak ktoś jest rozsądny to nie podejmuje decyzji pod wpływem chwili i choć nie zdecydował się w niedzielę to zawsze może wrócić - jak już będzie pewny, że zapewni psiakowi odpowiednie warunki.

Więc uszy do góry dziewczyny :Rose:

Posted

Wieści od M orki zwanej teraz Amelią :loveu:

Suczydło ma się bardzo dobrze, była ostatnio leczona, bo okazało się, że blizna, którą ma na grzbiecie przyrośnięta jest do kręgosłupa, bya tez podziębiona - ale juz wszystko dobrze.
Amelka obszczekała swoją wybawicielkę gosiaaaa :evil_lol: Zakochana jest w swojej pani, obcych się jednak boi. Jest bardzo karna i posłuszna ( aż za bardzo) - ktoś musiał ją bić jak się nie słuchała. Zna różne komendy, z czego mniej miłe jest to ,że zje równiez tyko na komendę. Ktoś musiał ją terroryzować, ale powoli przekonuje się, że bedąc dobrą sunią albo mniej dobrą sunią - nie stanie się jej żadna krzywda;) Wyleguje się jak może, z kotem bardzo szybko się dogadała

Posted

Wczoraj tez do domku pojechała Heidi, była w schronisku od lutego 2008.

Jeszcze nigdy nie widziałam jej tak szczęśliwej :loveu: Ma się dobrze, uwielbia łapać muchy i ganiąc po ogrodzie a nowa rodzina jest na oczarowana :multi:

i zdjęcie z wcześniej...

Posted

Ciotki i Wujki, pomocy! Kto mieszka w Markach k. Warszawy lub w okolicy?

Zginął nam (a właściwieswojemu panu) Kazik, mały rudy psiak. Wielka prośba o pomoc w szukaniu. Pan w czarnej rozpaczy, jego córeczka płacze non stop, a my jesteśmy bezsilni.

Kazio zginął w Markach pod Warszawą. Tu jest więcej szczegółów:
http://www.dogomania.pl/forum/f96/zginal-maly-rudy-kazio-marki-k-warszawy-pomocy-136964/

(Kazio to psiak, który występuje na naszych ulotkach adopcyjnych i kalendarzykach, jest bardzo charakterystyczny) :placz:

Posted

malagos napisał(a):
Podobało mi się Wasze stoisko i loteria :p
Cioeszę sie, ze mogłam stare znajomości odświeżyć :eviltong:

Nam się także podobało, zwłaszcza odwiedzający nas licznie goście. Wszystkim bardzo dziękujemy :loveu: