idusiek Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Bozno jest, szans na kastrację raczej nie ma, bo nie ma tam za bardzo warunków, które trzeba zapewnić psu po zabiegu....:/ Jest ,czeka, cholernie pocieszny i posłuszny ( widzialam na własne oczy jak uciekl z boksu podczas karmienia i poslusznie sam wrocil :)). Jezeli jednak Bonzo miałby szansę na dom- to wykopiemy kastrację spod ziemi i miejsce do rekonwalescencji po zabiegu tez !!!!:D Quote
paros Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 [quote name='idusiek']paros - mamy coś na kształt trochę :) ............ i pies- nowy, skoczny, zaczepny, bardzo żywy i przytulaśny: A jakiej wielkości jest pies? Może więcej fotek? :roll: Ci państwo chcą labka lub goldena jasnego umaszczenia. Chcą chłopaka Quote
idusiek Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Paros mam jeszcz tylko takie zdjęcie w calości. To duża psina, młoda,daję mu po zebach ze 2 lata. Bardzo mile nastawiony do ludzi, skacze, liże po twarzy ;) i chce miec nowy domek :razz: Wiec serdecznie go polecam Quote
paros Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Ale jak ja mam im okreslić wielkość psiaka? :cool3: do kolan .... Bo są bardziej i mniej wyrośnięte. A oni mieszkają w mieszkaniu i nie chcą wielkoluda. A gdzie on jest, jakby chcieli go obejrzeć? Quote
idusiek Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 hmm, on jest wiekszy niz do kolan ..on jest bardziej do polowy uda :cool3: Psiak jest w schronisku w Ostrowi Mazowieckiej- 100 km w prostej drodze od Wawy. Quote
beka Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 obejrzałam fotoalbumy. Jakie piekne psiaki, prawie rasowce i cudne kundelki. Niektórym oczki sie śmieja ale cześć z nim ma ogromny smutek w oczach :( Quote
idusiek Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 To i tak tylko cześć z całej ferajny...:roll: Quote
idusiek Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Zalozylam Rubensowi wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10712609#post10712609 Quote
ludwa Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Ja bardzo przepraszam i proszę mnie wyprowadzić z błędu jeśli moje odczucia są błędne...Coś mam wrażenie, że powstały dwa obozy w Niczyich (to już właściwie wiemy wszyscy) ale te obozy zaczynają nabierać nowych kierunków...W jednym są psy do adopcji a w drugim jakoś tak dziwnie powolutku zaczyna otwierać się oddział geriatryczny, oczywiście zupełnie nieadopcyjny. Do takich przemyśleń skłonił mnie kolejny przypadek... Niniejszym też dziękuję tym klilku osobom, które choć trochę "maczają paluchy" w geriatrii i nie zostawiaja tych przypadków samym sobie:loveu:. Jeśli się mylę, to proszę o wyprowadzenie z błędu. Quote
Fela Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 No tak: Bronek, Stefan (którym nikt się nie interesuje), teraz Zmorek, Andzia też nie nastolatka. Dorzucę tylko, że ta geriatria bynajmniej nie zamiłowania i nie z wyboru jest, vide przypadek tej oto suczyny: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118613 która jakoś tak nam się trafiła. A propos, prośba wielka - czy ma ktoś jakiś pomysł, żeby dla tej babuleńki kącik znaleźć? Niestety, sznase, że zgłosi się po nią właściciel, są zerowe - suczka została ewidentnie wyrzucona pod Warszawą w lasku... Jest stara (powyżej 10 lat), zaczyna mieć jaskrę, głucha jak pień. Jedyne, co jej zsotało, to doby węch i potrzeba człowieka :-( Quote
idusiek Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Boże, jaka bida ... Z dobyrch wieści ....:roll: W piatek pojechał do domu Miętus - ktory byl do niedawna kobietą... a dziś pojechała do domu siostra Rumorki- troszkę większa - obie ze schronu. Quote
ludwa Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Ja mam DAR!!! Ja piszę posty, które tylko ja WIDZĘ!!!:oops: ja do lekarza chyba pójdę...:cool3: Quote
ludwa Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 A może to się wyświetli...Czy ktoś w najbliższym czasie bedzie jechał do Gajowej? Quote
idusiek Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 ludwa ,ale o czym TY mowisz od wczoraj ?:D co ma się wyświetlic- mozesz mi naświetlic ;) ? Quote
jayo Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 ludwa napisał(a):A może to się wyświetli...Czy ktoś w najbliższym czasie bedzie jechał do Gajowej? Pewnie bede ja - ale nie wiem jeszcze w ktory dzien.. Quote
idusiek Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Dostaliśmy takiego maila na skrzynkę schroniskową: "Szanowni Panstwo, przesylamy w zalaczniku informacje o organizowanych przez nas seminariach kynologicznych. Szczegolnie pragniemy zwrocic Panstwa uwage na seminarium poswiecone problemom behawioralnym u psow adoptowanych ze schronisk, ktore poprowadzi znana na calym swiecie behawiorystka, szkoleniowiec i autorka ksiazek o psach Gwen Bailey, wieloletni dyrektorem Sekcji Behawioryzmu Zwierzat w organizacji prowadzacej schroniska w Anglii, dzis czlonek zarzadu Battersea Dogs and Cats Home. Szczegoly i zapisy: http://www.psiawachta.pl/a/bailey.html Zapraszamy do korzystania ze znizek na nasze seminaria: -10% dla czlonkow klubow i organizacji kynologicznych (np. ZKwP, kluby ras, organizacje adopcyjne, kluby szkoleniowe) oraz wolontariuszy pracujacych w fundacjach lub schroniskach." Myśle, że na to szkolenie mogłaby się wybrać nasza specjalistka od trudnych psich spraw- zojkaa. ( zwana Zosią ;)). Ona juz od dawna pracuje nad wychowaniem psów do adopcji i po adopcji - a teraz byłaby juz specjalistą. Co wy na to? Quote
beam6 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Myślę, że to dobry pomysł. Tylko nie nowy - była kiedyś ? od kogo ? nie pamiętam propozycja cobyśmy się wszyscy wyszkolili :) Quote
idusiek Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 propozycja dobra -tylko za osobę płaci się 400 zł.... więc za 30 osób z Niczyich to będzie 12 tyś złotych...:crazyeye: - zniżka 10% to by bylo 10800 zł. chyba nas nie stać beam6..:shake: Quote
beam6 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Napewno nas nie stać :shake: Ale w jednego Specjalistę chyba warto zainwestować - tylko czy nominowana zechce ? Quote
ludwa Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 A może ktoś wybiera się w najbliższym czasie do Tersina? Sprawa pilna, trzeba zawieźć karmę szczeniakom, bo się skończyła...Miałam jutro wziąć wolne o ile by mi wypaliły inne sprawy ale niestety nie wypaliły i wolnego nie będzie...:roll: Quote
Panna_Migotka Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 [quote name='idusiek']Bozno jest (...) Jest ,czeka, cholernie pocieszny i posłuszny ( widzialam na własne oczy jak uciekl z boksu podczas karmienia i poslusznie sam wrocil :)). Jezeli jednak Bonzo miałby szansę na dom- to wykopiemy kastrację spod ziemi i miejsce do rekonwalescencji po zabiegu tez !!!!:D A czy są szanse na jakieś aktualne foty Bonzika:razz:? Na tych poprzednich fotach cuś szczupło się prezentuje:roll:. Pospolite ruszenie TRWA:diabloti:. Szala powoli przechyla się na moją stronę:cool3:. Quote
idusiek Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Pertraktuj dalej, oby skutecznie ;) Aktualne foty Bonza mogę przesłać w weekend- do tego czasu na pewno będę w schronisku. Myślę jednak, że nie zmienil się bardzo w żadną stronę.:roll: Quote
beam6 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 ludwa napisał(a):A może ktoś wybiera się w najbliższym czasie do Tersina? Sprawa pilna, trzeba zawieźć karmę szczeniakom, bo się skończyła...Miałam jutro wziąć wolne o ile by mi wypaliły inne sprawy ale niestety nie wypaliły i wolnego nie będzie...:roll: Wczoraj zadeklarowałam możliwość wyjazdu i zawozu karmy w mailu do Feli. Tak na 85% będę mogła pojechać jutro po południu :razz: Quote
idusiek Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 UWAGA MAMY PARWO ..:placz: ZARAŻONYCH 10 SZCZENIAKOW W TERESINIE. 3 JUZ W LECZNICY, 7 NADAL NA MIEJSCU. POTRZEBNE NA CITO SUROWICA ALBO KREW OZDROWIENCA TRANSPORTY TERESIN - KLINIKA (która poda) TYMCZASY DLA CALEJ 10 :placz: KTO I JAK MOŻE POMÓC???? Quote
Recommended Posts