Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Gajowa, AskaK wlasnie wyslala mi pw, ze wlasciciel powiedzial iz trociak mozna wstawic, ale trzeba tez dokupic rury odprowadzajace dym przez otwory wentylacyjne i co robimy ???
Ktos pisal, nie Ty przypadkiem, ze gdzies w sklepie jest mozliwosc zakupu trociaka ??

Posted

właśnie, Asia prosiła by przekazać, że właściciel obiecał załatwić słomę do boksów, Pomoże w ocieplaniu i robieniu zaślepek. Kupi kołki rozporowe. Trociak mamy kupować. Zdaje się, że rury tez musimy same załatwić.!!!

Rury najlepiej ze złomowiska, bo tanio, tylko nie wiem jaki rozmiar :(((.
Maćka - wozić Cię jutro, czy co? Muszę wiedzieć, żeby zaklepać auto :cool1:

Posted

jak tylko lavinia przywiezie bransoletki.....poprosimy ja o te kase za nie - na trociak!!!! moze tak sie uda!!!! mamy 100 zl na bransoletki!!!! dolozymy sie!!!! tylko gdzie ona jest!???? lavinioooooooo...czekamy od 4 godzin!!!!!

Posted

Rozmawiałam z właścicielem i muszę przyznać, że finał rozmowy mnie zadowolił.:cool3:
A więc tak:
trociak możemy bez problemu wstawiać, są otwory wentylacyjne w suficie przez które można poprowadzić rury odprowadzające dym. A więc trzeba kupić trociak z rurami dł ok.2-3 m, żeby sięgnęły ponad dach.
Ja się nie znam na tym, ale jeśli jest możliwość by takimi rurami również rozprowadzać ciepło po całym pawilonie to może warto tych rur kupić więcej. Musiałoby to być łatwe w montarzu, tak by pracownik kazdego dnia gdy będzie opuszczać schronisko mógł te rury złożyć i rozpalić na noc a rano zdemontować.
O trociny będą starać się sami w tartakach, stolarniach.

Słomę do boksów obiecał załatwić i ja powiedziałam że trzymam za słowo, a jak nie będzie to w sobotę przyjeżdżam i lanie będzie;) Mam nadzieję, że się wystraszył i słoma będzie!:eviltong: :evil_lol:

Zaoferował się też z pomocą przy robieniu zaślepek, pracownik też pomoże. Właściciel kupi kołki rozporowe i załatwi podkładki do mocowania wykładziny do ściany. Tylko z tymi kołkami się nie dogadałam, może on ma wiertarkę i do niej te kołki kupi..?Bo tak to skąd będzie wiedział jaka wielkość.:oops: Wyjaśnię to jutro bo obiecałam zameldować o której będziemy w sobotę. (No właśnie, o której droga YBOT planujemy wyjazd?:p )

Kontroli do tej pory nie było, nie pytałam wprost tylko zasugerowałam, że skoro niedawno byli to znowu ktoś może przyjść, połknął haczyk i nie domyśla się, że coś znowu będzie ;) . Kontrola wojewódzka (ta co była jakiś czas temu) jest raz do roku...

Hmm, to chyba wszystko.:p

A więc do nas teraz należy zakup trociaka i rur. I tu wielki ukłon w stronę Gajowej - droga Gajowa, czy jest jeszcze jakieś miejsce gdzie taki trociak można jutro kupić? Bo w Piasecznie z tego co rozumiem to dostawa będzie w poniedziałek..? A tak jakby udało się kupić jutro, to już w weekend by grzał, jeśli nie my w sob. to w niedzielę Lara by go zabrała. Wiem, czasu malutko...:oops:

Posted

noooo jak najwczesniej.......droga sliska a my juz 1 mandat hehe zaplaciclismy w listopadzie...nigdy wiecej!!!! dostosujemy sie tak, abyscie dojechaly do nas lub daly sie zebrac po drodze...asiu...prosba do Ciebie...Lara ma jechac jutro, moze wezmie czesc rzeczy bo ja tu zarosne!!!!

Posted

YBOT napisał(a):
mamy 100 zl na bransoletki!!!! dolozymy sie!!!!!

To super YBOT, kaskę mamy w razie czego choć wiadomo, każdy grosz zaoszczędzony to np. karma dla psiaków.

Laro, super z tą budą, skąd Ty ją słonko wytrzasnęłaś???!:crazyeye: :cool3: :loveu:

Quetzalcoatl, dywan na pewno do czegoś by się przydał ale obawiam się że w ten weekend się z tym wszystkim nie zabierzemy.:oops: U mnie też dywan stoi w piwnicy ale nawet nie śmiem o nim teraz myśleć.:roll:

Podsumowując, dary czekają u Lagunki na Bielanach, u Moniki i mojej mamy na Żoliborzu, u Owieczki na SGGW na Ursynowie (i to myślę pilnie trzeba zabrać, bo Owieczka przecież nie może tych rzeczy w nieskończoność trzymać). No i Lara ma wielkie pakunki do zabrania i jeszcze trociak trzeba jakoś gdzieś upchnąć jeśli go kupimy.

Posted

Ja zaraz padne na twarz kochane, juz sama w tym wszystkim sie pogubilam.
Do poki nie bedzie tutaj Gajowej to nie wiem czy jechac, blagam czy ktos ma jakis inny kontakt z Gajowa niz dogo ?? Dowiedzcie sie, ja specjalnie kupilam cos na szybko na obiad w razie czego, moge jechac bez problemu, tylko gdzie ?? To wie Gajowa, bo ja wawki nie znam prawie wcale tyle co do centrum i do centr handlowych :P
Wazne zeby kupic trociak i zawiesc w sobote, to teraz chyba sprawa pierwszorzedna czy przyznacie mi racje ? Tylko kurcze jak go Ybot zmiescimy ???? I te rury :cool3:
No wiec ja czekam na wiesci od Gajowej, teraz ide usypiac Damianka a potem bedzie z mezem walka o kompa :( Ewentualnie bede pozniej, duzo pozniej, to jeszcze zalezy ile syn bedzie zasypial, kochane jakby co to dajce smsa na tel. 0-889-727-659 !!!!!!!!

Posted

Maćko, kupuj! Jasne że tak!:multi:

Laro, z Owieczką o tej porze trzeba się "komórkowo" kontaktować :p , napisała mi że jutro o 12-13 jest ok, będzie na Ciebie czekać, zaraz podam Ci na pw jej kom. to się umówicie!

Do Gajowej mogę dryndnąć zaraz!

Posted

Milady napisał(a):
Widzę Ybot, że spodobało Ci się wklejanie zdjęć :evil_lol:

hihihi:cool3: :evil_lol: A ten twój Fiacik wcale nie mały YBOT! Jakoś damy radę! Priorytet to trociak, nie wiem czy o tej porze mogę do Gajowej dzwonić.:oops:

Posted

a gdzie ja "se" tego trociaka wsadze, cio???? jechac na nim bede za samochodem chyba hahahahhahaa.......no "przeca" to auto osoboweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!! nie zakniemy klapy? nie wezmiemy zarcia?????? ludzie tu wala do nas drzwiami i oknami z pomoca!!!!!!!

Posted

Lara napisał(a):
W krytycznej sytuacji, pojade w poniedzialek... wtorek i wlasciwie codziennie moge sobie tam smigac ;)

To ja w krytycznej sytuacji mogę Ci Laruś towarzyszyć...w poniedziałek...i wtorek...i właściwie codziennie!:cool3: :lol:

Kochana Gajowa, prosimy o odzew! :modla:

Posted

Dziewczyny , jesli nie mozna skombinować jakiegos mniejszego transporterka ( starego żuka itp) to może ktoś ma hak w samochodzie i może ..najnormalniejsza przyczepka ??? Wiem równiez że mozna takie wypożyczyć ( przynajmniej w Katowicach) :roll:
Pozabierałybyście sie wtedy z tymi pierzynami i rurami ....

Posted

;-) sluchajciea ludziki...ja ide lezec ale....bede czuwac......moj malzowinek siedzi, bo testy sprawdza, wiec siedzi! ma komorke, jak ponizej w podpisie, ja leze z komorka na wyrku, jakby co....!!! pewnie bede zagladac!!!!! szukajmy kogos z 2 samochodem.....to najprostsze!!! heheh;-) ale jestem zlosliwe bydle;-)

Posted

Dzwoniłam do Gajowej:eviltong: , jutro akcja pt. bazarek w Piasecznie! I tutaj muszą się umówić Maćka - nasz spec od trociaków:cool3: , Milady i Gajowa.
Ok. 10 trzeba by być na tym bazarku, więc o 9.30 u Gajowej w Konstancinie, a i Maćkę ktos musi dotransportować do Gajowej. Pisałaś Milady, że możesz gdzieś śmignąć, a możesz do Konstancina..?
Gajowa obiecała jeszcze dziś na forum zajżeć.:p

Laro, Owieczka już chrapie ;) , podam je Twój numer i jutro się zdzwaniajcie.:lol: A ja zawsze do usług w podróż ;) (nio chiba, że chora tak jak ostatnio :oops: )

Rzeczywiście przyczepka lub duże auto potrzebne do tego trociaka. Albo Lara zabierze go w niedzielę. O Ile dziewczynom uda się kupić...i za to musimy najbardziej trzymać kciuki!

Posted

Tak, na sobotę już bardzo by się przydał.:oops:
A może YBOT, gdyby jedna z nas nie jechała(tzn. ja lub Maćka)? Albo gdyby tylne siedzenie było zupełnie puste..? Czy zgodzilibyście się pojechać sami, Ty i szanowny Małżonek?
Ja bardzo chciałabym się wybrać, pogadać z właścicielem no i te zaślepki porobić, ale moja obecność psiaków nie rozgrzeje.:oops: Więc jeśli trociak mógłby się zmieścić to ja mogę nie jechać, może z Larą się zabiorę w niedz. (jak mnie zechce i miejsce już nie jest zaklepane;) :evil_lol: )