Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

O tym, że Kącik znalazł dom, zanim przyjechała po niego pani z Łodzi, pisałam już tutaj... Adres mamy, możemy go odwiedzić, sprawdzić - to też chyba pisałam. Ale nie wiem, może nie? :hmmmm: bo ja mam galopującą sklerozę, hmmm, czasem sama za nią nie nadążam.

Może to i lepiej, że Kącik poszedł do domu wczesniej, bo zaraz po tym, jak go zabrano ze schroniska, miało miejsce to przykre nocne zdarzenie. Kto wie, jak by się dla niego skończyło.
A jeśli chodzi o zakładanie wątków i aukcji, to ja się nieśmiało przypominam z odezwą do Narodu. Informujcie nas. co kto zakłada, pls... No bo buchalteria musi być. Na to nie ma rady!

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Milaydy, ja juz z Fela podsunelysmy wlascicielowi pomysl ocieplenie, trociak na noc w budynku boksow a nie w biurze, wlasciciel ma sie rozejzec za tym gdzies po bazarach itp. Tyle wiem :P

Posted

Na kocim forum wyczytałam, że została zarejestrowana fundacja "Animalia" w Wielkopolsce, pisze o tym Tika. Może poprosić o udostepnienie statusu do poczytania, moze jakies pomysly sie jeszcze nasuną? :oops:

Posted

Lara zerknij na strone schroniska, ten psiak jest tak pod innym imieniem Fela jakos inaczej go nazwala,ale w chwili obecnej nie mam jak zerknac.
Mam zdjecia tego psiaka, mieszkal z bernardynka i jest tak zastraszony, ze pod jej obecnosc bal sie wejsc do boksu zeby cos zjesc. Jak bylysmy razem to zabrali bernardynke do innego pustego boksu. Zaloze mu potem lub jutro rano watek i wystawie na allegro.

Posted

Jak ja wiziałam Grafa to wogóle nie wykazywał agresji. Ale bardzo się bał. Nie chcial wyjść z boksu. Jak wyszedł to taki skulony stał w jednym miejscu. :(. A w boksie zawsze przyjmuje dostojną pozycję i z ciekawością przygląda się, co dzieje się naokoło. :)

A te sopelki na siatce :shake: . Okropna jest zima dla psiaków schroniskowych :(

Posted

Zakladaj watek jezeli masz czas, ja w tej chwili musze synka usypiac :)

Ta tabliczka jest tam poprostu zawze i jak boks jest pusty to sie umieszcza psiaka, z tego co ja wiem :) Graf to uosobienie lagodnosci, mysle, ze dlatego jest sam w boksie bo jak juz pisalam, On sie boi innych psow, tamte wyczuja to i bedzie po Grafie tak jak Gras bal sie psiakow i byl gryziony.
No wiec, o Grafiku mozna spokojnie napisac, ze to lagodny pies, nie boi sie fotografowania, racej nie ucieka na widok czlowieka, przy nas ( ja i Fela ) jadl z miski jak robilysmy fotki i nie czmychal.
Jeszcze dzisiaj jak bede miala jak lub jutro w okolicach 10:00 rano wystawie malca na allegro, fotek nie potrzebuje bo mam :)

Posted

To nie Graf :roll: TO JEST GRAFKA !!! ONA !! SUNIA :evil_lol: :cool3:

Wystawiajcie ją , zdjecia piekne sa na stronie schroniska . Grafkę juz wystawialam podobnie jak Charliego ... ale z tego co widac więcej było obserwujących niz chętnych :shake: Próbować nalezy do oporu.

Lara>>> tu napiszę ...miałam wstawiac psiaki na Allegro >> niestety nie udało mi się >>> dopiero co wróciłam od ojca ze szpitala. Jak któras może niech wstawia równiez Karmelka >> ja nie wiem czy dzisiaj dam radę ..

Posted

GRAFKA>>> Fela nie zdążyła poprawic . No chyba że się cos ...zmieniło w międzyczasie :razz:

wstawie jeszcze dwa jak ..images sie zwolni :diabloti:

:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

:oops: :oops: :oops:
Macała jedna ciotka, macała druga ciotka. I kutaska (za przeproszeniem) żadna nie wymacała.

A potem macał pracownik wymacał! Przepraszam Avii za to zamieszanie. Nasza aGRAFka znów jest Grafem - to facet. :oops: :oops: :oops:
A żeby się równowaga płci zachowała, Charli jest suką. Więcej wpadek nie odnotowałyśmy.

A teraz dobre wieści: Buli w domku. Buli nie miał swojego wątku tutaj na dogo, ale był na stronie schroniska i tam go pani wypatrzyła. (przy okazji: zapraszam na stronę - wystarczy kliknąć mój podpis).
Buli pojechał aż do Wrocławia! Ma w domu za towarzystwo... 4 koty :)
Ma kochaną panią i jeszcze kochańszą córkę pani, prawdziwą budę pod biurkiem, ciepły kocyk, ciepłe ręce do głaskania i serducha do kochania.

Buli wygląda tak:
jeszcze w schronisku

i w drodze do tymczasowego domku, w którym spędził tydzień

Do swojego domku dziś wieczorem zawitała też nasza Grecia :lol: :lol: :lol:
Ale o Greci to napisze na pewno jej Pani - wieści z 1. ręki.

Posted

Pamiętam, jak ten psiak został przywieziony do schroniska. Ponieważ bardzo się bał podano mu środek uspokajający, ale to bardzo łagodna psina, chociaż przydałoby się, by ktoś go na spacer zabrał, bo w zamknięty boksie nie ma wystarczającego kontaktu z człowiekiem.

Posted

Przepraszam Avii za to zamieszanie. Nasza aGRAFka znów jest Grafem - to facet.
A żeby się równowaga płci zachowała, Charli jest suką. Więcej wpadek nie odnotowałyśmy.

:lol: :lol: Nie ma za co :evil_lol: Wszystko sie wyrównało bo na Allegro był ..Charli ...facet :diabloti: :loveu:
Ale tak na marginesie .. to ten siurekGrafek musi miec ..mikroskopijny :evil_lol: :evil_lol:

Ciesze sie z dobrych wieści ze schroniska :multi: następne sieroty w domku ....
Teraz kolej na wszystkie w domkach tymczasowych i ...Sabe i Grafka i Charlinkę !!!!!

Esperanza >>> piekne zdjęcie GRAFKA !!:loveu:

Posted

Hmmm nie wiem co napisac o rasie, Graf to jakis tam kundelek, to jakis piekny mieszaniec, ale kogo z kim ??? Pomozcie !!!! Moze ma troszke ze sznaucerka ??? Nie wiem, rany julek :P

Posted

imię: Graf
rasa: mix teriera

sterylizacja: nie
szczepienia: nie
odrobaczenie: nie

charakter i opis:

Graf trafił do schroniska niemal prosto z domu - to widać po jego pięknej sierści, i prawie nienagannym wyglądzie, nienadszarpniętym miesiącami tułaczki. Dlaczego ktoś chciał się go pozbyć? Jest pięknym, spokojnym psem. Nieśmiałym. Gdy przebywał w boksie z innym psem, bał się nawet podejść do miski. To wspaniały kudłaty miś średniej wielkości. Wymarzona przytulanka.

:eviltong:

Posted

Foksterier z umaszczenia, tyle że o dlugim włosie ( a takich chyba nie ma, więc mamy unikat

A jak !!! jednorazowy i niepowtarzalny , rodzynek :lol: