Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Beam6, post powyżej. Milka jedzie do Rembridż City. Owieczka szuka transportu. Może nie masz planów na wieczór? Quote
beam6 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Nie czytałam bo pisałam. Zaraz sprawdze wieczorne plany TZ-ta, ja siedzę do 18 w fabryce Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Sprawdź, sprawdź, zorganizuj Mu wieczór, coby się Chłop nie nudził. I pamiętaj, "ma prawo się nie zgodzić". Quote
Ewusek Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 ja moge pojechac ;-) mieszkam na Grochowie, na Tatarkiewicza mam niedaleko, do Rembertowa tez :-) Quote
Ewusek Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Wilejkaros napisał(a):Ale Ty masz jakieś zdjęcia ładniejsze! bo mam duzy zoom :-) Quote
beam6 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Allle Ci się spodobało :) że może się nie zgodzić. Ok. Ewusek jak możesz to pojedź a ja popracuję "nad Żyrardowem" Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 beam6 napisał(a):Allle Ci się spodobało :) że może się nie zgodzić. Oj, bardzo, bardzo. Teraz tak mówię TZowi, jak wymyślam, jakie zwierzęta będziemy kiedyś mieli. Quote
KingaW Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Nie wiem czy do wszystkich dotarła info od GDGT, ale poszukiwany jest pies lub suka, do kojca. Zresztą zacytuję GDGT, która w wątku suczek z Teresina napisała> Miałam telefon od pana, który szuka psa do pilnowania posesji, tzn. miejsca, w którym stale mieszka, żeby nie było wątpliwości... Pies/suka mieszkałaby w kojcu, w budzie, ale nie na łańcuchu. Byłaby wypuszczana z tego kojca. Jednakże głównym jej zadaniem jest stróżowanie, tzn. szczekanie. Sunia, która do tej pory była stróżem, przestała pilnować i poszła na emeryturę do garażu, gdzie ma swój własny kąt. Panu zależy na tym, żeby pies był młody, bo jedną emerytkę juz ma ;-) No i żadnych amstafów, tylko jakiś ONkowaty pies, ale wygląd nie ma znaczenia, raczej charakter... Dodam tylko, że pan zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Sam zaczął mi opowiadać, był szczery, nic nie musiałam z niego wyduszać... Do tej roli nadaje się tylko jedna z tych suń (justyna mówiła, że ta większa by była bardziej pilnująca, bo ta mniejsza to raczej domowa przylepa), z naszego inwentarza nie nadaje się już żaden inny pies (np. Sed pilnować nie będzie, Kora ma już swoje lata). Obiecałam panu, że wyślę mu dziś wieczorem zdjęcia. Ale nie wiem, wysyłać czy nie, czy można je rozdzielać, czy nie, czy będzie ta jedna pilnować, czy nie. Sądzę, że by można jakąś sunię ze schroniska przy tej okazji zabrać, wysterylizować i facetowi zaoferować, ale może Owieczka, albo ktoś, kto zna mniej wię cej obecny stan pogłowia już teraz podesłał GDGT fotki. Quote
Ewusek Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 może Grubi ? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75916 Quote
Ewusek Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 beam6 napisał(a): Ok. Ewusek jak możesz to pojedź a ja popracuję "nad Żyrardowem" ok, tylko czy wydadza mi Milke ? Czy mam zaplacic ? Dokad mam ja zawiesc ? Czy moge to zrobic po 18 zeby uniknac korkow ? Poprosze tel do Owieczki :-) na pw albo SMSem 0609559912 Quote
beam6 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Wyślę Ci swój tel. i mogę podejść na Tatarek i pomóc przy zabieraniu Milki ok. 19 -19.30 :) Quote
Ewusek Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 dzwonila do mnie Owieczka, umowilysmy sie za ok 2 godz u mnie i jedziemy na tatarka Quote
KingaW Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Z nowinek> planuję za zgodą i wiedzą, (a także raportując do) Pani Prezes podłączyć nas do kontynuacji akcji Wybierz Miśka wspólnie z Fundacją Viva. Celem akcji ma być pokazanie społeczeństwu, że pies ze schroniska to nie konieczność wynikająca np. z biedy (że niby jak kogoś nie stać na kupnego to sobie bierze kundla), że skojarzenie kundla z wsia, budą, szarzyzna i babą w gieźle jest mylne, że kundelki ma sporo osób bardziej, powiedzmy sofisticated...Że jest pewna moda na kundla, albo chociaż psa lub kota ze schronu czy znajdę i tyle. Mam w związku z tym do Was prośbę> zastanówcie się, b. proszę czy któraś z Was wyadoptowała psa osobie> A) względnie wyględnej (no bo fotki mają być...) B) o profesji powszechnie uważanej za szanowaną lub/i nobilitującą (podpowiem>nie polityk :eviltong:) C) o luzackim, lub zaangażowanym podejściu (no bo się musi zgodzić na fotę,. parę słów o sobie i pupilu powiedzieć, etc) Oczywiście jakieś typy swoje mam spośród osób, które pamiętam... Ale przejrzyjcie, pls, zakamarki swej pamięci. Jeśli kogoś sobie przypomnicie, to podeślijcie namiar na taką osobę do mnie (wraz z jakimś opisem kto zacz). Chyba, że będziecie w stanie zadzwonic i podpytać czy taka osoba jest skłonna wziąć udział w akcji. Początkowo potrzebna będzie w miare dobra fotka z ulubieńcem na stronę Wybierzmiskową (i naszą jeśli Pani Prezes zechce to umieścic ;))-moze być taka zwykła domowa fotka i kilka słów dlaczego taki wybór, jaki to zwierzak jest (oczywiście cuuudowny ma byc). Póżniej wybierzemy kilka osób, z którymi będziemy chcieli zrobić sesje do plakatów, prasy, etc. Sesja (tak ja to przynajmniej widzę) będzie nie tam w żadnych jeansach tylko na elegancko z kokiem w bok i w garniaku. Inaczej niż do tej pory. Szukacie też dla mnie eleganckiej lokalizacji sesji. Moze ktoś ma jakieś (w)chody w jakiś Łazienkach czy innych pałacach. Z przypominajek, to Pan Maciek się przypomina wraz z lecznicą w Radości i Państwem Paróweczki... Czekają na nowe dziewczyny do sterylizacji. Negocjacje przy cenie możliwe! P. Maciek jest tam już 3 dni w tyg. (pon. śr. i pt.) a może też podjechać na życzenie więc w sumie dzień przywozu suczki lub suczek dowolny. Quote
gdgt Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 okazuje się, że nie mamy żadnych fot psów, których mogłyby iść stróżować. Facet prosił o fotki. Justyna, może coś ze schroniskowej strony? Wilejkaros, sorry, ale Grubi sie nie nadaje. Jest za stary. Tam jest już jeden psi emeryt, drugiego nie potrzeba... Co do Miśka, to ja miałabym młodą parkę która zaadoptowała Tusię na 3 łapkach - to coś mieć niepełnosprawnego psa! Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 A ja nie pisałam o Grubim, tylko Ewusek ;) Pańciostwo naszego 3 łapnego Kinga, no i nasza Beam6 wariatka z Lolkiem. Mogą być na Wielkanoc, to Lolek będzie jako kurczaczek ;) Quote
Owieczka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 gdgt napisał(a):okazuje się, że nie mamy żadnych fot psów, których mogłyby iść stróżować. Facet prosił o fotki. Justyna, może coś ze schroniskowej strony? Wilejkaros, sorry, ale Grubi sie nie nadaje. Jest za stary. Tam jest już jeden psi emeryt, drugiego nie potrzeba... Co do Miśka, to ja miałabym młodą parkę która zaadoptowała Tusię na 3 łapkach - to coś mieć niepełnosprawnego psa! mam pare typów do stróżowania i jutro ci podeśle , nie mam żadnej suczki :shake: najwczesniej będą w sobotę ( jak obfocę resztę towarzystwa) :razz: Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Owieczka, umawiaj się na transport psów na środę do 16-17. Później mogę dopiero po 21, a to może już za późno? Ja we czwartek nie dam rady. Pani Beata już czeka na maluchy. Quote
Owieczka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Wilejkaros napisał(a):Owieczka, umawiaj się na transport psów na środę do 16-17. Później mogę dopiero po 21, a to może już za późno? Ja we czwartek nie dam rady. Pani Beata już czeka na maluchy. :evil_lol: coś mi się zdaje , że maluchy chyba nie dojadą do pani Beaty :razz: ale wszystko wyjdzie po drodze czyli jutro. :eviltong: Quote
lika Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Czy jakiś domek się dla malców szykuje? Owieczko, uchyl rąbka tajemnicy. Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Tfu, tfu, na psa urok! Odpukujemy! Ale może te 2 suczki po srebrnej Lunie też znajdą DS? Quote
jayo Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Ciotki, Zuzia - sunia szczeniorka ze zlamana lapa jest jutro lub w srode do odbioru. Czy mozemy ja gdzies wrzucic na DT? moze do pani Beaty tez? Babeszia czesciowo opanowana, lapka w gipsie. Mala nie powinna sie za bardzo ruszac, za jakas chwile musi byc odrobaczona i najpozniej po 10 dniach szczepiona. No i Lucek, tu mozemy pomoc - Pati-c szuka jakiegos DT albo zawiezie o do Otrebusow. Jesli macie jakis pomysl - mile widziany. Lucek nie moze sie nadmienie ruszac przez 3 tygodnie, nie bedzie operacji. Ma problemy skorne leczone - nie do konca wiadomo co to - podejrzewana grzybica) Quote
esperanza Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 Pamiętajmy, że oprócz szczeniaków Norki tam jeszcze 3- miesięczne maluchy są. Nad dt dla Zuzi zastanawia się auraa, tyle że dużym problemem są schody w domu. Szansa na zostawienia małej np na dole jest nikła i trzeba by ja było nosić, do tego schody są kręcone. Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Napisałam już na wątku suni, że Fela miała się zorientować czy DT na Bródnie jest wolny. U pani Beaty za 2 tygodnie remont, to wtedy trzeba byłoby ją zabrać stamtąd (Owieczka coś wspominała, że mogą się kroić jakieś domki dla maluchów Norki - tfu, tfu, na psa urok). No i Otrębusy chyba wolne. Quote
Recommended Posts