Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

beam6 napisał(a):
Jestem, jestem - pobalowałam trochę w weekend na weselu ale już jestem na miejscu i dzisiaj odbiorę książeczkę Gumisi. Lika daj znać jak się umówimy - mogę Ci np wysłać listem poleconym do domu.

Korzystając z okazji uprzejmie donoszę, że wyjeżdżamy na urlop :multi: (od 14 lipca do 5 sierpnia) i będę poza netem i poza Dogo :shake: . Będę natomiast w zasiegu telefonu :razz: .

Beam, to ja Cię jeszcze w imieniu Magadrynki poproszę o pomaglowanie wetów, zrobienie dochodzenia i odnalezienie EKG obydwu jej 'pociech'.

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Beata wie, bo już ich maglowała...
W razie czego postawimy sprawę na ostrzu noża. W końcu za badanie zapłaciłam, więc chciałabym otrzymać wyniki. I o ile Cześkowy wynik mogę olać, bo jest ok, to Felkowy jest mi potrzebny, skoro ma arytmię.

Envy, zaraz poszukam i coś Ci podeślę.

Posted

Ja pamiętam i dzisiaj napewno się upomnę ( nawet z nożem jak będzie potrzeba :evil_lol: ) W piątek nie byłam specjalnie bo mogłabym chyba sprawdzić jak Dr zachowałby się po takiej samej prezentacji Jego osoby jaką zafundował Gumisi :angryy: .
Dzisiaj już mi trochę przeszło - najwyżej wyżyję się za wyniki i znajdą się szybciej :cool3:

Posted

beam6 napisał(a):
W piątek nie byłam specjalnie bo mogłabym chyba sprawdzić jak Dr zachowałby się po takiej samej prezentacji Jego osoby jaką zafundował Gumisi :angryy: .

Wcale mnie to nie dziwi :evil_lol:

Posted

beam6 napisał(a):
Jestem, jestem - pobalowałam trochę w weekend na weselu ale już jestem na miejscu i dzisiaj odbiorę książeczkę Gumisi. Lika daj znać jak się umówimy - mogę Ci np wysłać listem poleconym do domu.

Korzystając z okazji uprzejmie donoszę, że wyjeżdżamy na urlop :multi: (od 14 lipca do 5 sierpnia) i będę poza netem i poza Dogo :shake: . Będę natomiast w zasiegu telefonu :razz: .

Beatko, może Twój TZ mi przekazać książeczkę Gumisi przy okazji odbioru bazarków i karmy. Ja do liki mam niedaleko

Posted

Envy, wysłałam Ci przed chwilą 11 ulotek:
- Fina
- Kapitana
- Misia- Pysia
- Nadii
- Napoleona
- Pestki vel Tiny
- Sada
- Shippiego
- Sieny
- Szamana
- Toli

Drogie Panie, nie wiem, jak to sie stało, ale chyba nie mam obecnego plakatu Stowarzyszenia... Jesli któras z Was takowy posiada, to bardzo prosze o podesłanie go Envy :)

Posted

"Envy, maile do mnie wróciły z komunikatem, że masz przepełnioną skrzynkę..."
Ojjj :oops: zaraz postaram się to naprawić...i bardzo przepraszam za wszelkie niedogodności, dawno tam nie zaglądałam :roll:
"Panie, nie wiem, jak to sie stało, ale chyba nie mam obecnego plakatu Stowarzyszenia... Jesli któras z Was takowy posiada, to bardzo prosze o podesłanie go Envy"
Plakat stowarzyszenia "Niczyje" wysłała mi już KingaW :wink:

Posted

[quote name='KingaW']Słuchajcie, MAMY 3 problemy, które mi spać po nocach nie pozwalają:-dom, lub DT dla Shippa-dom dla Tiny (vel Pestki)-2 suki u doktora Jacka.

W związku z tym, że musimy jeszcze intensywniej szukać domu dla Shippiego i Pestki - dałam ich ogłoszenia do piątkowej "Oferty" ze zdjęciem. W ogłoszeniu Pestki napisałam, że to 10-miesięczny szczeniak - powinno być więcej telefonów. W ogłoszeniu Shippiego zaznaczyłam, że on nie ma rodowodu, żeby nie dzwonili Ci, którzym zależy na rasowym psie.

Dodatkowo dałam ogłoszenie, że szukamy płatnego tymczasu dla Shippiego w dziale "dam pracę dodatkową", a w dziale "organizacje charytatywne" dodałam (oprócz ogólnego ogłoszenia, że szukamy wolontariuszy) także takie: "STOWARZYSZENIE na rzecz Bezpańskich Zwierząt "Niczyje" poszukuje osób, które mogłyby zaopiekować się psem u siebie w domu. Pokryjemy koszty karmy dla psa i opieki weterynaryjnej. Dostarczymy wszystkie potrzebne akcesoria. Jeśli nie jest Ci obojętny los zwierząt, pomóż, zadzwoń "
Kontakt dla domów tymczasowych, i tych płatnych, i tych bezpłatnych podałam do esperanzy.

Zamieściłam też ogłoszenie tych suczek, które są u dr Jacka. Kontakt przy ogłoszeniu jest do KingiW.

KingaW, w sumie możesz spodziewać się telefonów w sprawie Shippiego, Pestki i tych suczek od dr Jacka.

Dodatkowo w "Ofercie" będą ogłoszenia: Seda, Kapitana, Figi (z nowym tekstem, który podała gdgt i zdjęciem), Szamana, Toli, Misia, Fina, Gumisi, Nadi. Telefony do kontaktów takie, jak na stronie Stowarzyszenia. Czy o jakimś psiaku zapomniałam?

Posted

Nie musisz się modlić, tylko telefony odbieraj, jak ludzie będą dzwonić, żeby adoptować nasze bidy.

Może jeszcze Envy uda się coś dowiedzieć o możliwościach ogłaszania psiaków w lokalnej prasie.

Posted

Dziś rozwiesiłam już trochę ogłoszeń. Ale naprawdę troszkę...dwa lub trzy :shake: Weterynarz mnie wyśmiał, inni mówili że dzieci nie mają co zjeść na śniadanie a ja im z psami wyskakuje :angryy: Nerwy mi póściły, spróbuję jeszcze jutro...Magdarynka mogłabyś mi wysłać jeszcze raz te ulotki? :razz:

Może jeszcze Envy uda się coś dowiedzieć o możliwościach ogłaszania psiaków w lokalnej prasie.
W mojej okolicy bezpłatnie można jedynie zamieszczać ogłoszenia w telewizji kablowej. Nadaje się?

Posted

Wysłałam i znów mail wrócił...
"Original-Recipient: rfc822;izaa2109@buziaczek.pl
Final-Recipient: RFC822;izaa2109@buziaczek.pl
Action: failed
Status: 4.2.2 (Skrzynka pocztowa przepelniona / Destination mailbox full)"

Poddaję się...

Posted

KingaW wysyła do mnie e-maile bez żadnych problemów :placz: nie wiem co się dzieje..:shake:Mam jeszcze jedną skrzynkę ale nie chcę cie już męczyć... :eviltong: Ma ktoś jeszcze ulotki z psiakami? :C

Posted

Chciałabym, by każdy pies miał tyle szczęścia, co ta starsza suczka.
Dziś pewna bardzo sympatyczna rodzina zabrała Abi z ostrowskiego schroniska.

Zapoznanie z rezydentką przebiegło pomyślnie. Ponieważ suczka cuchnęła schroniskiem trzeba ją było wykąpać i tak suszenie odbywało się już w pokoiku córki :cool3:

A potem była kolacja:

Co prawda państwo jechali po Babcię- najstarszą rezydentkę schroniska, ale najważniejsze jest, że nie wrócili do domu bez psa :multi:

Posted

Esperanza- nie pamiętam nazwiska i raczej nie chcę znać :roll: on jest bardziej od zwierząt gospodarskich tj.krów, jeśli przyjdzie się z psem (no może z wyjątkiem osób dorosłych..) też podobno się wyśmiewa :angryy:
Magdarynka-dzięki :multi:
Cudna suńka *_* poszczescilo jej sie :loveu:

Posted

Weterynarz nie ma prawa się wyśmiewać, w końcu w zakresie jego kompetencji leży leczenie małych zwierząt, nawet jeśli ma specjalizację ze zwierząt hodowlanych. Nie musisz podawać nazwiska, raczej chodziło mi o miejsce, w którym przyjmuje, abyśmy nigdy do niego nie trafili.

Posted

Cieszę za Abi. Choć jedna dobra wiadomość n początek tygodnia. :multi:

Envy, na jakiej zasadzie można u Was podawać ogłoszenia w lokalnej kablówce? Obawiam się, że nie będzie możliwe przywiezienie psa ze schroniska do studia, bo jest to trudne organizacyjnie i ogromny stres dla psa, który potem musiałby wrócić do schronu. Czy można po prostu podesłać zdjęcia i tekst, który przeczyta lektor. Jak to wygląda?

Posted

Nie trzeba dawać żadnych zdjęć, ani tymbardziej przywozić psa do studia. Po prostu napisać ogłoszenie, (NIE będzie czytane przez lektora) będzie tam sam tekst do przeczytania, to wszystko ;) Niestety nie ma możliwości zamieszczania zdjęć...można podoać stronę internetową schroniska zamist tego :cool3:
Czyli coś w rodzaju ogłoszeń w Telegazecie, z taką różnicą, że przeznaczona jest na to stacja telewizyjna.
Esperazna- o to że tam nie traficie jestem bardziej nż pewna :eviltong: Przychodnia zanjduje się za miastem, praktycznie na wsi, i nic nie daje o sobie znać że się tam znajduje. Byłam wczoraj u babci, więc zaszłam przy okazji, ale błędu już nie powtórzę...