malagos Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 malagos napisał(a):A zdjecia jamniczki?...Basia się poważnie zastanawia nad nia....:cool3: Halo, jest tu ktoś? Czy jamnisia to 100% jamnisia, czy "identyczna z naturalną "? Czy jeszcze jest w schronie? Quote
esperanza Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Ja próbowałam bezskutecznie umieścić ogłoszenia w piątkowej GW, ciągle smsy były odrzucane, więc jeśli Tobie się udaje wstaw któreś psiaki. Quote
LittleMy Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 mi sie poki co udawalo. to wstawie ktore mi sie uda, mam nadzieje, ze szczescie mnie nie opusci. Quote
esperanza Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Malagos wierzę, że dziewczyny coś napiszą o jamniczce. Dajmy im chwilę, chociaż ja też nie mogę się doczekać zdjęć. Quote
lika Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 malagos, jamniczka jest w schronisku nadal. gdgt zrobiła jej dziś sporo zdjęć i z pewnością je wstawi. Suczka jest zalękniona, boi się i psów i ludzi. Musiała byż bita, bo każdy gwałtowniejszy ruch powoduje, że ucieka. Jest też niedożywiona - znać jej wszytkie żebra. Nie umiem odpowiedzieć, czy to rasowa sunia. Moim zdaniem jest identyczna jak rasowe pieski, tylko widać, że i podkarmić trzeba i o skórę zadbać. Ale jest piękna i jeszcze młodziutka. Gdyby Basia zdecydowała się na adopcję, to trzeba byłoby szybko zadzwonić do schroniska i sunię zarezerwować. LittleMy, jeśli mogłabyś zamieścić ogłoszenia Szamana i Kapitana byłabym Ci bardzo wdzięczna. Quote
LittleMy Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 dobrze, zaczne od tych 2, a jak sie jeszcze uda to moze Misia, Gumisie, Shippiego ... Quote
malagos Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Kilka dni mogę sunię jamniczą przetrzymać...Kto bedzie jechał do schroniska niedługo? Quote
Magdarynka Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Jeśli podczas dzisiejszej wizyty w schronie "znalazłyście" jakiego psa, który powinien być ogłaszany, a jeszcze nie jest, to poproszę fotki, opis i kontakt - wystawię na allegro i niczyje.org magdarynka7@o2.pl Quote
gdgt Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 To ja zacznę od zdjęcia zrobionego dla Ronji: A teraz leci jamniczka: Jamniczka jest tak dzika, że nie można było jej wynieść z kojca. Ucieka przed człowiekiem. Tak więc zabranie jej ze schroniska to będzie naprawdę duży wysiłek, żeby przy okazji nikogo nie pogryzła, o oswajaniu w domu nie mówiąc... A teraz szczeniaki, które wg pracownika mają 4 miesiące. Są dość małe, max pół łydki, bardzo wychudzone, te dwa nie podchodzą do człowieka: I udają że w ogóle ich nie ma: A ten trzeci jest oswojony i garnie się do człowieka: Poza tym mam zdjęcia całego kojca małych suniek, które siedzą w jednym kojcu i nigdy nie fotografowane. Magdarynka, w jakim formacie je przesłać? oryginalnym (prawie 4 mb), czy zmniejszonym? Quote
esperanza Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 Gdgt wstaw proszę jeszcze kilka fotek nowych psów. Biedne te maluchy. Quote
malagos Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 To mamy kłopot z tą jamniczką... Myślałam, ze bardziej dzikiej suni, niż Lilusia, nie bedzie...a to może być jednak kolejny "okaz" :shake: Basia 0607 chce ją wziąć, ja mogę ją przetrzymać, ew. wykonać drobne zabiegi (pazurki ma takie dłuuuuugie...), tylko nie ma komu jej wziąć ze schroniska i do mnie przywieźc... Macie jakieś pomysły? Rafeł oferował pomoc, ale dopiero po niedzieli, bo ma egzaminy. Żeby tylko suni nic się nie stało do tego czasu. Quote
gdgt Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 To na razie idą psy już znane, a nowe będą po południu: Mały piesek chowa się w cieniu: Birma: Ten pies boi się każdego zainteresowania ze strony człowieka. Jest bardzo mały, do pół łydki: Quote
malagos Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 LittleMy napisał(a):czy macie do oddania mala mloda sunie, ruda, nie wiesza niz jamnik? mam chetna spod Warszawy na takiego wlasnie pieska. usilowalam pokazac jej inne, ale to ma byc ruda mala sunia i juz. a taka sunia jest w Ostrowi? Quote
Magdarynka Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 gdgt napisał(a):Magdarynka, w jakim formacie je przesłać? oryginalnym (prawie 4 mb), czy zmniejszonym? Zmniejszone poproszę. Quote
lika Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Magdarynka, a może zrobić aukcję dla Mopci i zamieścić ją na stronie Stowarzyszenia? Ona zrobiła ostatnio bardzo duże postępy i może już iść do adopcji. gdgt zrobiła jej wczoraj bardzo ładne zdjęcia, już są na wątku Mopci. Co o tym sądzisz? Quote
Magdarynka Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 lika, jeśli uważasz, że Mopcia nadaje się już do adopcji to czekam na zdjęcia, opis i kontakt :) Quote
KingaW Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Moi drodzy, sprawa z Pestką nie przedstawia się zbyt dobrze....Właściciwie to przedstawia się ch...owo.Zerknijcie prosze na jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68207 Quote
KingaW Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Na zabranie Pestki-Tiny mamy czas do końca lipca. Ktoś ma może pomysł gdzie ją zabrać? Quote
gdgt Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 I jeszcze raz ten śliczny piesek: Magdarynka, może te zdjęcia wstawisz, może ktoś go chociaż wirtualnie adoptuje? Mały piesek z wybiegu, podobno kaszlał, ale już nie kaszle: To jest wg pracownika ten pies, który został przywieziony jeszcze z wiszącym kółkiem od budy. Siedzi sam, bo miał grzybiczne zmiany na skórze. Strasznie chudy: Pies, który siedzi sam w kojcu z napisem agresywny: I jeszcze raz birma: I mała suczka z wybiegu, bardzo wesoła i chętna do zabawy. Jeśli chodzi o malutkie sunie, to oprócz jamniczki nie mam maleńkich suczek. Są właśnie takie, czyli do połowy łydki: Quote
Magdarynka Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Wirtualne adopcje to tylko na stronie schroniska. Mogę go tam wrzucić, tylko kilka słów o nim by się przydało... A suczka na ostatnich zdjęciach to Nadia. Jest już na allegro. Quote
lika Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Nadia jest największą przylepą w całym schronisku. Jeśli ktoś szukałby psa rodzinnego, to nie ma lepszej kandydatury. Ona jest wesoła, przytulasta, ciagle w ruchu, kocha wszystkich ludzi, świetnie dogaduje się z innymi psami i trochę przypomina z wyglądu Reksia z dobranocki. Jest młoda. Jeżeli ktoś będzie pytał o suczkę dla dzieci, to proszę, polecajcie właśnie ją. Ona już dość długo jest wystawiana na Allegro, ale na razie nie miałam w jej sprawie żadnego telefonu. :shake: Quote
LittleMy Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='lika'] LittleMy, jeśli mogłabyś zamieścić ogłoszenia Szamana i Kapitana byłabym Ci bardzo wdzięczna. podajcie mi prosze telefony kontaktowe ,ktore moge umiescic przy tych psach: Kapitan, Szaman, Mis, Gumisia , Shippy i Nadia Quote
gdgt Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Magdarynka, napisz że to nowo przybyły chłopak, który jest dość lękliwy w stosunku do człowieka - prawdopodobnie miał nieprzyjemne przejścia. Poza tym jest energiczny, sięga do połowy łydki. A oto Figa, która przyjechała z nami do lecznicy: Sunia jest duża, ma ponad 6 lat. Dziś została wysterylizowana, wycięto jej również guzy sutków. Już się wybudziła, a od jutra czeka na cioteczki, ktore przyniosłyby jej gotowane jedzonko! Quote
Magdarynka Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='LittleMy']podajcie mi prosze telefony kontaktowe ,ktore moge umiescic przy tych psach: Kapitan, Szaman, Mis, Gumisia , Shippy i Nadia Kontakt w sprawie adopcji jest podany w opisach aukcji: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6056340 Przy Gumisi możesz podać kontakt do Justyny (aukcja Nadii). Quote
Magdarynka Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 gdgt napisał(a):Magdarynka, napisz że to nowo przybyły chłopak, który jest dość lękliwy w stosunku do człowieka - prawdopodobnie miał nieprzyjemne przejścia. Poza tym jest energiczny, sięga do połowy łydki. W jakim może być wieku? Był odrobaczany, szczepiony? Kontakt w sprawie adopcji podać do Ciebie? Quote
Recommended Posts