Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ronja']Kacha, a może Rubin?on na pewno nie bedzie wskakiwał na łóżko, bo jak na razie śpi na podwórku i nie ma sielskich warunków

o szczegóły pytaj Esperanze

A pamiętacie jeszcze Rubina? Mieszka u mnie :lol:. Mało, że nie wskakuje na łóżko, to nawet do domu nie chce wejść, mimo że go zapraszamy. Nie wiem dokładnie co on przeszedł, ale to jest mój najtrudniejszy pies. Do tej pory tak do końca nam nie zaufał :-(

Posted

batmani napisał(a):
A pamiętacie jeszcze Rubina? Mieszka u mnie :lol:. Mało, że nie wskakuje na łóżko, to nawet do domu nie chce wejść, mimo że go zapraszamy. Nie wiem dokładnie co on przeszedł, ale to jest mój najtrudniejszy pies. Do tej pory tak do końca nam nie zaufał :-(

batmani, kiedyś zaufa do końca. fajnie, że daliście mu szansę na lepsze zycie

Posted

Batmani cieszę się z wieści o Rubinie. Myślę o Was czasem :-) i wiem, że psiak dobrze trafił. W kwestii socjalizacji, warto poprosić joaaa o poradę. Na pewno coś podpowie. Gdy patrzę na Samira, Mopcię czy matkę Erwinki i Emirki, które boją się ludzi, wyobrażam sobie, jak żyłby Rubin w schronisku. Bez stałego kontaktu z człowiekiem, byłby jeszcze bardziej dziki.
Jeśli będziemy mogli w jakiś sposób pomóc, pisz.

Posted

W kwesti, w tym wypadku juz, resocjalizacji tez moge pomoc. Studiuje wet, a do tego intersuje sie psia psychologia (mam pewne doswiadczenie w tej kwestii z moja sunia,ktora byla bardzo bardzo bardzo trudnym przypadkiem - teraz nalezy do latwych, po 8 latach pracy...). :razz:

Posted

jutro chciałabym wystwić coś na bazarku dalej na wsparcie psiaków schroniskowych, ale nie wiem w końcu czy dalej na szczeniaki zbierać czy na coś bardziej potrzebującego ? musze w aukcji podać na jaki cel ...
poza tym mam w domu butelkę synuloxu , juz o tym pisałam kiedyś ... starczy na kurację antybiotykową dla 1 psa, Esperanzo może bym ci przysłała? może sie przyda na razie nikt sie do mnie nie zgłosił po to ...

Posted

Aga i Eto chętnie przyjmiemy Synolux (nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda)
Na pw wyślę Ci adres.

Myśle, że nadal można zbierać pieniądze na maluchy ( w schronisku jest teraz 11 i kilka na tymczasach)
Wielkie dzięki za aukcje :-)

Posted

Lara napisał(a):
Chyba szkoda aby zostal w schronie skoro jest dla niego miejsce... :shake: Kombinujcie, kombinujcie! pa

Nic się nie udało wykombinować. Dziś się dowiedziałam od pracownika, że dwa z tych sześciu szczeniąt padły, w tym jeden beżowy. :-( Nie wiem tylko, czy piesek, czy suczka. Jak się dowiem, dam znać. Nie miały żadnych objawów, nie wiadomo, co mogło być przyczyną. Gdy je oglądałam, wyglądały zdrowo.

Podrzucono 3 kolejne szczeniaki, same suczki, podrostki, mają pewnie już ze 4 miesiące.
Jest też nowy szczeniak (suczka) amstafowaty. Lara zrobiła zdjęcia.

Posted

Lara napisał(a):
sorki, zdjecia szczeniakow na watku szczeniakowa reszta w nocy... ja musze spadac bo wlasnie przyblakal mi sie a.terrier.... fajnie, ze ma adresowke, ale taka co sie nie da otworzyc :angryy:

Pewnie lakierem potraktowana żeby na psie się sama nie otworzyła :evil_lol: kombinerkami hehehe

Posted

Nie chcę Was martwić, ale drogą pantoflową dowiedziałam się, że z Siedlec mają wysłać do schroniska mała suczkę z pięcioma szczeniakami.
Jeżeli do schroniska , to do Ostrowi, bo z nimi podpisana umowa

Posted

Budza rzeczywiście odlotowa :p

A Marika, co za mina kochana! To już po oczach widac, ze to mądry, łagodny pies....
A wyżłowata? Dawno jest w schronie?
A te małe suczki, o których pisała w ub. tygodniu Fela, mała Mopcia i maleńtas szczekająco-gryzacy, są jeszcze?

Posted

Jutro się wybieram, skontroluję wszystko. Pojedzie ze mną Karolina i Esperanza.
Martwię się o te małe wystraszone suńki.

Czekoladka jest już sporo w schronisku, na imię ma Frotka. Trafiła szczenna, oszczeniła się tutaj (małe uśpione). Jest cudna, od dawna zamieszczona na stronie schroniska, o tu:

www.ostrow.schronisko.net/adopcja3186-0.html

Frotka ma już kandydatów, super rodzinkę wegetariańską kochającą zwierzaki. Kciuki trzymać.

Zabieramy jutro Ptysia do domku, małą astkę do domu tymczasowego. Czy jeszcze zabrać jakieś psiaki?
Komu? Komu?

Posted

I ja niestety też tylko o informację poproszę, psiaczka żadnego na razie nie :-( - czy dotarła do schroniska ta przesyłka 10 worków karmy Hillsa? Najlepiej gdybyście dziewczyny na własne oczy worki widziały, wiecie jak to jest...:roll: To ważne, karma pojechała dzięki jednej kobitce która co jakiś czas nas wspiera, chciałaby mieć pewność że karma trafiła tam gdzie miała trafić.

Posted

Wando nam czasem ręce opadają.
Widziałam na TVP3 informację, że przechowalnia psów w Siedlcach nie będzie działać i wszystkie psy mają bezpośrednio do Ostrowi trafiać.
Trzymajcie kciuki za Frotkę, oby niedziela była jej szczęśliwym dniem.
Kto założy temat Marice?
KanaR bardzo dobre zdjęcie :razz:

Posted

AśkaK napisał(a):
I ja niestety też tylko o informację poproszę, psiaczka żadnego na razie nie :-( - czy dotarła do schroniska ta przesyłka 10 worków karmy Hillsa? Najlepiej gdybyście dziewczyny na własne oczy worki widziały, wiecie jak to jest...:roll: To ważne, karma pojechała dzięki jednej kobitce która co jakiś czas nas wspiera, chciałaby mieć pewność że karma trafiła tam gdzie miała trafić.

Tfu! Nie Hillsa tylko Boscha. I nie 10 tylko 5 worków po 20 kg. Jakaś nieprzytomna jestem.:evil_lol:

Posted

Tylko zeby jej dawali mieso (czy karme zawierajaca mieso i produkty pochodzenia zwierzecego). Niestety bardzo czesto wegetarianie robia ze swych miesozernych psow tez wegetarian... :-( Mam wielka prosbe do osoby ktora bedzie posredniczyc w adopcji zeby ich bardzo bardzo wnikliwie uswaidomila o tym ze pies to miesozerca, a nie jak czlowiek wszystkozerca i powinien jesc glownie mieso i juz wczesniej przeze mnie wymienione produkty pochodzenia zwierzecego (watroba, serce, flaki itp.). To jest niesamowicie istotne,bo inaczej pies sie zmarnuje i bedzie bardzo chorowal. :mad:

Posted

Olimpio, oczywiście, że będą ją karmić po ludzku, czyli po psiemu, czyli normalnie. Ale sama słyszałam o lekarzach weterynarii, którzy swoje psy karmili białym serem i bananami - tylko. :-o

Posted

:lol: ja tez jestem wege :cool3:
A w ramach ciekawostki, w Stanach można kupić karmy bezmięsne. (Na naszym rynku tylko Royal Canin wypuściło karmę Exclusive Proteins ( 100% białek roslinnych) dla psów z nietolerancją pokarmową)