Fela Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 mnie już wzrostu wystarczy :-P (ale rozumku by się jeszcze przydało) I jeszcze apel o... złom. Potrzebne furtki, przęsła, bramy, słupki ogrodzeniowe. Do budowy nowych boksów! Kto ma? Lara, kiedyś mówiłaś o słupkach... Quote
AśkaK Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 Ale co z transportem kurde bele?Już budy czekają, lodówki i sama nie wiem co jeszcze ;) ale nie ma czym zawieźć.:oops: Gdzie się podziewa nasza kochana Owieczka..? Owieczko, jeśli to czytasz ;) :lol: - jak tam Twój kolega od STARA?:cool3: Ja się mogę z nim jeszcze raz bujnąć (w sensie przejechać do schroniska, żeby nie było że coś innego...:eviltong: :lol: ) jeśli tylko jest taka szansa, że on pojedzie. Kiedyś mówił, że co jakiś czas może jeździć. Quote
_KanaR_ Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Jak będę miał logosa to może na przyszły tydzień przygotuję coś nowego w sensie szablonika - bardziej zaawansowany graficznie czy coś :) Zalezy jak z czasem będę stał, na razie w weekend jestem w Białymstoku a w niedzielę po powrocie jestem umówiony z przyszlymi właścicielami Mopsika (mam nadzieję, że jestem :p) Quote
Igusia Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 AśkaK napisał(a):Ale co z transportem kurde bele?Już budy czekają, lodówki i sama nie wiem co jeszcze ;) ale nie ma czym zawieźć.:oops: Gdzie się podziewa nasza kochana Owieczka..? Owieczko, jeśli to czytasz ;) :lol: - jak tam Twój kolega od STARA?:cool3: Ja się mogę z nim jeszcze raz bujnąć (w sensie przejechać do schroniska, żeby nie było że coś innego...:eviltong: :lol: ) jeśli tylko jest taka szansa, że on pojedzie. Kiedyś mówił, że co jakiś czas może jeździć. Owieczka poza netem jest, telefonicznie mona z nia sie porozumiec:p Quote
esperanza Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 Spiesznie komunikuję, ze do domu po szczepieniach powróciłam dopiero 3 godziny temu, eh... Ola zaszczepiła 40 psów, zabrakło szczepionek dla 25 z czego tylko 19 by szczepionke dostało, bo kilka ma przełożone szczepienie ze względu na choroby, kiepski stan. Ciężko się połapać czasem w ewidencji, bo bywa, że numerki są po wydaniu psa ponownie innym zakładane. Niestety do schroniska przybyło dzisiaj kolejnych 7 psów, wszytkie nieduże.Jeden ma duże braki w sierści na grzbiecie-prawdopodobnie to tylko uczulenie na pchły. W sumie całe schronisko jest odrobaczone i wszytkie psy maja książeczki zdrowia :multi: nawet tygodniowy szczeniak :razz: Biało-rudy, chudy i nieduzy psiak ma się kiepsko i uważam że jak najszybciej powinien trafić na tymczas lub do domu stałego. Zdjęcia nowych lokatorów schronsika wstawię troche później. Quote
KingaW Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Esperanza, Pan Bozia Ci wynagrodzi. Wiem, że nie chcesz, żeby w dzieciach Ci wynagradzał, ale może jakoś w czymś innym... Bardzo dziękuję Ci w moim własnym imieniu, że tam byłaś. A ten biało-rudy to w sesnie, że ta brzydka choroba na "n", taki słabiak? Quote
AśkaK Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Esperanzo, nasz !!!:klacz: :calus: Ale się napracowałyście! A są jakieś nowe szczeniorki? Quote
esperanza Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 Oj kobiety :oops: Biało-rudy około miesiąca temu chorował. Dostał wtedy surowicę, bo miał temperaturę prawie 41 stopni i antybiotyki oczywiście. To dosyć żywiołowy pies i chciałby rządzić w stadzie, ale nie ma siły nawet ustawić kolegów z boksu. Jak tylko zaczyna atakować, to po chwili kuleje, albo się zatacza. ciężko to opisać, trzeba zobaczyc na własne oczy. Do tego ma matowaąszczecinę a nie sierść i jest bardzo chudy. Nowych szczeniąt poza maluchem, ktora się oszczeniła nie ma. sa tylko psiaki poniżej roku, jak Lutek. Quote
AśkaK Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 A Pani "od *Gajowej*" co była chętna na szczeniaka chyba zrezygnowała, wysłałam jej tydzień temu zdjęcia Lutka i gacków wraz z prośbą o odpowiedź i cisza.:-( Czy Lutek ma swój wątek?Jeśli nie, to dziś mu założę. Esperanzo, a czy jest wciąż ta śliczna bernardynka?Marka wstawi ją na stronę adopcyjną bernardynów, tylko muszę jej przesłać takie info jak wiek, usposobienie, od kiedy jest w schronisku, czy była szczepiona itp. Quote
_KanaR_ Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Człowiek, który miał zabrać Mopsika też się rozmyśłił :angryy: :angryy: Muszę coś kombinować i to bardzo szybko aby Mopsik znalazł nowy domek :-( Quote
Fela Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 AśkaK napisał(a):Marka wstawi ją na stronę adopcyjną bernardynów, tylko muszę jej przesłać takie info jak wiek, usposobienie, od kiedy jest w schronisku, czy była szczepiona itp. Marka już ma info na temat wieku i usposobienia, ale nie ma zdjęć. Asiu, wysłałaś, czy mam wysyłać? Quote
Maćka Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Rozpaczliwie potrzebuje nr. tel. do Lavini !!! Z Neska jest źle, albo to juz końcówka jej życia albo ona tak rozpaczliwie walczy. Lavinia podobno podawała swojemu Ptysiowi tlen, chciałabym się jej spytać czy jeszcze go ma, Nesce by sie przydał. Byłam właśnie w aptece, zakupiłam kolejne partie kroplówek i wszystkich rzeczy które mi się już pokończyły, przez cała noc Neska bardzo dużo piła wody a po chwli ją zwracała ze śluzem i ropnymi skrzepami. teraz niby śpi ale walczy z każdym oddechem, trzymam ją cały czas paie pod kroplówka żeby rozżedzić ropę. Quote
AśkaK Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 :-( :-( :-( Neska, trzymaj się... Felu, zdjęcie mam tylko jedno, to tutaj na wątku wklejone, więc jeśli masz więcej to Ty prześlij Marce. I przypominam się robaczki - WYSYŁAJCIE MI PLIS JAK KTOŚ MA FAJNE FOTKI W DUZEJ ROZDZIELCZOSCI!!! Nie musi być w dziesiątkach ;-), wystarczy jak każdy przyśle po 3-5. No chcecie chyba żebyśmy mieli na imprezie co sprzedawać?! Jak przez weekend nikt mi nic nie przyśle, to zacznę wpisywać na czarną listę!:mad: ;) Quote
malagos Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Maćko i Nesko, walczcie, nie dajcie się! Kurcze, tyle cierpienia psiulki i ma pójść na marne?:placz: Quote
Igusia Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
AśkaK Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 :-( Teraz jest najśliczniejszym psim aniołkiem.:-( :-( :-( Quote
Witokret Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 esperanza napisał(a):Spiesznie komunikuję, ze do domu po szczepieniach powróciłam dopiero 3 godziny temu, eh... Ola zaszczepiła 40 psów, zabrakło szczepionek dla 25 z czego tylko 19 by szczepionke dostało, bo kilka ma przełożone szczepienie ze względu na choroby, kiepski stan Szczepionek bylo 30 szt. pojedynczych i 2 dziesiatki, czyli w sumie 50 szczepionek. Dlaczego wiec tyle zabraklo??? Quote
Magdarynka Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 AśkaK napisał(a):I przypominam się robaczki - WYSYŁAJCIE MI PLIS JAK KTOŚ MA FAJNE FOTKI W DUZEJ ROZDZIELCZOSCI!!! Nie musi być w dziesiątkach ;-), wystarczy jak każdy przyśle po 3-5. No chcecie chyba żebyśmy mieli na imprezie co sprzedawać?! Jak przez weekend nikt mi nic nie przyśle, to zacznę wpisywać na czarną listę!:mad: ;) Dwa tygodnie temu wysłałam Ci mailem linka do spakowanej paczki z 15 fotami dużej rozdzielczości. Pisałam też, że mam więcej, więc jeśli chcesz, to chętnie udostępnie. Czy ten mail nie doszedł? Quote
ania14p Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Dziewczyny "ostrowianki', chyba zapomniały, że świat jest wielki i wcale nie piękny! Quote
esperanza Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 ania14p napisał(a):Dziewczyny "ostrowianki', chyba zapomniały, że świat jest wielki i wcale nie piękny! Aniu14p dlaczego? Wydawało mi się, ze szczepionek było 40, ale pewnie było ich jednak 50 :oops: Ja zajęłam się głównie ewidencją psiaków,ale nie podliczyłam zaszczepionych. Na szczęście wszystko jest wpisane w książeczkach. Rotacja w schronisku jest jednak spora i po szczepieniu czerwcowym w schronisku jest około 15 psiaków, które wtedy na szczepienie się załapały. Zabrakło szczepionek dla 7 nowych psiaków oraz małych dziewczyn i chłopaków z wybiegów ogólnych. Quote
AśkaK Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 To chyba nie doszło Magdarynko.:niewiem: Jeśli znajdziesz chwilkę to prześlij jeszcze raz cio? Może na próbę z 5 niespakowanych..? Quote
Maćka Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Esperanzo a był ten beżowy szczeniak suczka ? Ona jak byłam ostatnim razem też maiła nieciekawy nosek, tzn. leciała mu wtedy woda z noska. Quote
Fela Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 esperanza napisał(a):Aniu14p dlaczego? Wydawało mi się, ze szczepionek było 40, ale pewnie było ich jednak 50 :oops: Przekazałam Januszowi 40 szczepionek: 30 pojedynczych w paczkach po 10 i jedną butelkę z dawką dla 10 psów. Więc było 40. Może ta jedna 10 została u Was, Witokretki? Acha, w schronisku jest 9 nowych szczeniaków. Trafiły razem z matką (mała sunią, jak ona je karmi???) w piątek. Są już podrośnięte, mają 3-4 tygodnie. Musimy je szybko zaszczepić, najlepiej Nobivaciem Puppy (szczenięcym). Mamy jeszcze 3 szczepionki od razdwatrzy, 5 trzeba dokupić :-( No i Ola mówi, że koniecznie trzeba je dokarmić. NAjlepiej dobrą karmą szczenięcą (jak Royal Starter), bo matka sama nie da rady. Mamy coś takiego? (na marginesie - są już absolutnie za duże, żeby je uśpić) I jeszcze a propos szczeniaków. U faceta, który zbierał i głodził psy (szczegóły na wątku pt Kolejny zbieracz, albo coś w tym guście) są dwa szczeniaki do zabrania. Tylko dokąd? (Maćka, Ty masz absolutnie obowiązkowy urlop, nawet o tym nie myśl) Quote
Recommended Posts