Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Ten czarnu jest w budynku kwarantanny od strony płotu. Siedzi razem z dużym białym psem. Akurat jadl, gdy weszłam do budynku, a ponieważ dużo było do zrobienia, oględzin dokładnych nie zrobiłam. Malutki czarny także jest i powinien jak najszybciej iść do domku. On tak strasznie garnie się do ludzi, prawie tak jak Jasminka :-(

Posted

[quote name='Lara']Nasze Maluchy Ostrowskie maja swoj watek tutaj http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=26105

Magdarynko czy mozesz zrobic na szczeniaki aukcje na Allegro? Zdjecia do wziecia z watku tutaj albo w tym szczeniakowym, informacje tez. Dziekujemy :loveu:

Ok, zaraz je wystawię :)
Od przedwczoraj mam na aukcjach Budrysa i Greykę.
Czy na aukcji maluchów też podać kontakt do esperanzy?

Posted

Magdarynko, mam jeszcze 2 zdjęcia Greyki, są troszkę ładniejsze, a w każdym razie więcej na nich widać. Podeślę Ci mailem.
Greyka to uosobienie łagodności i delikatności. Twarda baba jestem (tak z grubsza ;) ), ale ściska mi się gadło za każdym razem, kiedy muszę ją tam zostawiać. :placz:

W sprawie maluchów najlepiej podawać kontakt do Owieczki (u niej jest jedno małe płci żeńskiej, a jeszcze z dwoma Owieczka ma cały czas kontakt), no i może do Lary, gdzie zamieszkał póki co Bolek (czwarty brzdąc).
W sprawie Greyki i Budrysa mogę także inforować także ja - tel. 889 14 935 elzbietawichrowska@poczta.onet.pl Im więcej kontaktów, tym większe prawdopodobieństwo, że ktoś może się dodzwoni. Oby...

Posted

Czy w wolnej chwili ktoś z Was mógłby napisac, co będzie w Ostrowi, bo że to Dzień Ostrowi, to wiem. To znaczy kto z Was będzie, jak to bedzie itp., co planujecie? Może przez ten tydzień zrobiłabym zbiórke art. spożywczych, czy czegoś potrzeba bardziej, a czegoś mniej? Do Ostrowi mam raptem 80 km, to nie Ukraina.

Posted

malagos w poniedziałek dziewczyny będa ustalać w jakiej formie mozemy zaprezentować się w Ostrowi. Postaramy się, by było nas jak najwięcej. Idealekm byloby móc wystawić się z namiotem, z psiakami do adopcji, z ulotkami informującymi o psiakach, sterylkach, podstawowych kwestiach opieki nad psiakami ze schroniska i nie tylko oraz gadzetami do sprzedaży.
Zobaczymy, co z tego uda się załatwić. Wszelkie dary dla schroniska oczywiście mile widziane :cool3:

Posted

Pojechalismy dzisiaj z Rakietą w odwiedziny do Jonki, dziewczynki sie bardzo dobrze bawiły , co prawda trudno je bylo razem uchwycic ale udalo sie w chwili zadumy. Jakby ktos nie wiedzial/pamietal to obie panienki sa z Ostrowii. Jonka opuscila schron 4 tygodnie temu, i zostala na stale w domu tymczasowym :) , Rakieta zostala zabrana dwa tygodnie temu rowniez na tymczas, ktory bardzo szybko przeksztalcil sie w stale miejsce zameldowania :)

g.

Posted

[quote name='Lara']alez mily wieczor, ogladac nasze Ostrowskie Szczęścia mozna bez konca :loveu:
no to jeszcze dwa zdjecia, tylko ze Toffik jest na tymczasowym tymczasie i poszukuje stalego schronienia

g.

Posted

Legion, ano mamy młodziutką (ok. roku) malutką kudłatą sunię - to misia, które wychowuje dzieci w Otrębusach. Ale właśnie dziś się doiedziałam, że ona zarezerwowana... Na wypadek, gdyby pani się jednak rozmyśliła, zamieszczam jej zdjęcie.
To jest Misia:

Drugie maleństwo - nie kudlate wprawdzie, ale młodziutkie i małe, jest teraz klinice małaych zwierząt na SGGW. To jedna z dwóchh suczek na zdjęciu poniżej.
To były siostry, Myszka i Muszka. Jedna z nich została zagryziona w schronisku :placz: druga bardzo chora wylądowała na sggw, na oddziale zakaźnym, w tym strasznym, bezdusznym miejscu.
Przeżyła sunia, która ma stojące uszy i bardziej ufne spojrzenie.

Przy okazji gorący apel:
czy jest może gdzieś na tym świecie osoba (bez psów aktualnie ale z sercem dla psów), która mogłaby wziąć ją do siebie na czas leczenia? Opiekę wszelką zapewnimy, chodzi tylko o kawałek ciepłego kąta. Błagam, bo umrze sama i zapomniana w tym szpitalu, gdzie lekarze zaglądają do niej, jak im się przypomni albo mają czas (a nie mają go w ogóle), a ostatnio nawet odwiedzin zabronili :placz: :placz: :placz:

Posted

Wszystko wskazuje na to, że Muszka ma nosówkę. Niestety, testy mamieć zrobione dopiero dziś. Problem polega na tym, że na SGGW zupełnie nie możemy się dogadać. Każdy z lekarzy dyżurujących w szpitalu zajmuje się przede wszystkim zwierzętami w szpitalu niezakaźnym a do zakaźnego zaglądają w otateczności, żeby podać lek (mam nadzieję, że choć podają leki... ech). Na nasze dopytywania odpowiadają wzruszeniem ramion, ewentualnym: stan stabilny, więcej powiedzą lekarze zakaźnicy. Tymczasem lekarze zakaźnicy są nie co dzień, tylko do 14, a oni z kolei odpowiadają, że zwierzętami w szpitalu zakaźnym zajmują się ci lekarze, którzy w szpitalu niezakaźnym mają dyżur. Błędne koło jakiejś paranoi. Na domiar złego szefowa kliniki na urlopie macierzyńskim i nie ma z kim rozmawiać.
A ostatnio nawet odwiedzin nam zabronili. Wczoraj przez godzinę próbowałam się do malutkiej dostać - miałam ugotowane jedzenie (zalecono nam, żeby jedzenie przywozić, bo w klinice chore psy mają tylko suchy Frolic!) i surowicę. Próbowałam prośbą i groźbą. I nic. Mam nadzieję, że chociaż jedzenie i surowicę ktoś jej podał.
Dziś spróbuję ponowić batalię.

A teraz z innej beczki!
Jest w schronisku cudny młody rottek. Jest domek w Warszawie dla niego - tymczasowy a może i docelowy. Pani zakochana w rottkach. Czeka na niego od czwartku. Jest transport w poniedziałek - Gajowa zaoferowała się po niego pojechać. Ale nie ma z kim pojechać. Sama sobie nie poradzi z prowadzeniem samochodu i trzymaniem psa.
Ludzie, kto może pojechać do schroniska w poniedziałek rano?!

Posted

Teoretycznie mogłabym pojechać...
A praktycznie sprawa wygląda tak, że mam w domu Fifi, która nie była jeszcze szczepiona na choroby zakaźne i dopiero co wyciągnęłam ją z "chrumkania"...

Posted

Ja osobiście nie mam nic przeciwko. Byle tylk do jakiegos pseudohodowcy nie trafiła bo ON- ki dobrze na giełdach samochodowych schodzą :angryy:
Byle tylko dom szybko się znalazł.
Przypominam, ze mamy także w schronisku pięknego amstafa- bardzo hodliwy towar wśród dresów (jeszcze, bo na każdej stronie ze zdjęciami z Paluch widzę ta rasę coraz częściej)

Kochani bardzo Was prosze o pomoc w znalezieniu domku dla Kosmatego.

Posted

Jesteśmy już umówione z p.Joanną - wyruszamay z W-wy o 10.30.
Prośba o zawiadomienie pracownika, że będziemy i zabierzemy rotka + Onkę - najlepiej żeby były niekarmione.
Będziemy sie spieszyć, bo p. Joanna ma zajęcia o 16-tej, a ja zostawię
swój zwierzyniec bez opieki.

Posted

Kochane ciotki i wujkowie ostrowscy!
W sprawie zabrania onki. Ja to bym w ogóle wszystkie wzięła i to natychmiast. Zwłaszcza słabe i chore.
Ale mamy teraz tragiczne zapsienie ogólne! W domach tymczasowych, hotelach i szpitalach na domy czeka 20 psów!!!
Oto lista, wcale niekrótka:
1. Tusieńka (ma wątek i aukcję na allegro i jest wystawiona gdzie się da, a kochana gdgt dba o nia bardziej niż o własną Zulkę, ale dom musi znaleźć!). Zabrana ze schroniska z podejrzeniem przetrącenia/złamania łapy.
2. Kosmaty u Gamoniów (jak wyżej, dziewczyny teraz wszystko od nowa będą zakładać i odświeżać). Zabrany, bo psychicznie było z nim kiepsko.
3. Fifcia u Magdarynki (jak wyżej). Zabrana w sotatniej chwili na cesarkę. Porodu by nie przeżyła, bo pokrył ją pies 4 razy większy.
4. Klusek u Agaty (czy ma aukcję na allegro i jest ogłaszany gdziekolwiek?). Leczony z parwowirozy, jego poprzednia tymczasowa pani uratoała mu życie
5. Brave u KingiW, wzięty w krytycznym stanie, zmasakroany przez inne psy - zabrany dla ratowania życia.Ma swój wątek, jest aktywnie ogłaszany.
6. Toffik - wzięty na chwilę przed sepsą, w tragicznym stanie, potwornie poryziony, teraz tymczasowo u u znajomej Jayo, ale długo tam być nie może. Ma swój wątek i aukcję.
7. Lucky - wzięty w ciężkim stanie z babesziozą, teraz u Gajowej (ma wątek i aukcję)
8. Misia i jej dwójka dzieci - gdyby trafiły do schroniska, szczeniaki by nie przeżyły, młoda matka pewnie też nie (nosówka!) (mają aukcję)
9. cztery szczeniaki - nikt chyba nie ma wątpliwości, że w schronie by nie przeżyły (mają wątek i aukcję)
10. Fraszka - u Lary, mam nadzieję, że dom na nią się zdecydował
11. Trzy szczeniaki Mimi u Wandy Szostek - okazało się w ostatniej chwili, że Mimi jest w ciąży, pokryta jeszcze przed trafieniem do schroniska (mają wątek na Innych)
12. Myszka chora na nosówkę (najprawdopodobniej) w ciężkim stanie na SGGW (założę jej wątek, wreszcie udało mi się do niej wejść i zrobić zdjęcia)
13. Rottek, który pojedzie jutro do domu tymczasowego.

Nie wiadomo, czy za chwile nie okaże się, że sa kolejne nieszczęscia w stanie krytycznym do ratowania.
A pieniędzy zero, za to długi horrendalne.
No powiedzcie sami, czy możemy jeszcze brać psa na tymczas?? :shake:

To tak tylko tytułem przypomnienia :oops: .

Posted

Klusio wkrótce wraca do pani Niteczki, gdzie już zostanie na stałe, tylko pani Niteczki musi wrócić z wojaży, ale to chyba już za 2-3 dni.

Mam takiego pomysła na Dni Ostrowi i nie tylko: wypatrzyłam na allegro aukcję z breloczkami z psimi fotkami, to są te breloczki:

to tylko kilka propozycji, dziewczyna ma tego na pęczki. 1 zł za sztukę. Jeśli dziś zamówię i zapłacę, to do soboty paczka powinna dojść. Kupię za 1zł, sprzedamy za powiedzmy...3 zł...albo za 5. 2 do 4 zeta zysku.:p Mogę zamówić powiedzmy 100 sztuk, okazji do sprzedaży jeszcze trochę będzie mam nadzieję;) , powinny się szybko rozejść. Zamawiać?
Chciałam zamówić u laski takie breloczki ale ze zdjęciami naszych ostrowinek i adresem www schroniska. Nic z tego, dziewczynie te breloczki zostały po zmarłym wójku, nie ma kto ich robić. Tak więc breloczki tylko z rasowcami, ale i tak myślę że warto.

Mam 10 kg karmy Royal Canine specjalistycznej na kłopoty z nerkami, chyba szkoda jej do schroniska, może któremuś psiakowi z domków tymczasowych jest potrzebna? KingaW, jak teraz Brave z nerkami? Może jemu jest potrzebna taka karma?

Posted

Aska, mamy sporo planow jesli chodzi o gadzety, ale zamowilismy dopiero koszulki i plecaki - reszta niekoniecznie gotowa.
Jesli uwazasz, ze sa fajne - bierz - sprzedamy na pewno troche - reszta na pozostale imprezy i allegro.