Fela Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Kacha, ale jaki będzie z Ciebie pożytek jak się powiesisz na tym sznurku? Sznburek jak to sznurek, się urwie, nogę złamiesz i tylko problem dodatkowy będzie ;) . Quote
kacha_wawa Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Fela napisał(a):Kacha, ale jaki będzie z Ciebie pożytek jak się powiesisz na tym sznurku? Sznburek jak to sznurek, się urwie, nogę złamiesz i tylko problem dodatkowy będzie ;) . W sumie jedna noga wystarczy skręcona, ale mi już wszystko opada, jak myślę o moich bidach ;) Quote
KingaW Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Dziewczyny, a jak to jest? Do jakiego wieku szczeniak jest szczeniakiem (tzn z punktu widzenia innych psów) i tolerują go dorosłe psie samce? Bo jest jeszcze Monika_J, która właśnie wróciła z wywczasu... Może by sie zgodziła na Leona (w co wątpie.... bo ma masę kotów...), ale ona ma psa-samca.... Berneńskiego-pasterskiego....... Quote
Maćka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Szczeniakiem jest tak do roku, do czasu kiedy mu wariactwa w glowie siedza. Moj Gras toleruja psy w kazdym wieku bo sie ich zwyczajnie boi, nawet szczeniaki od miski go odganiaja, ale naprawde nie da rady sobie ze starszym szczeniakiem :( Quote
Maćka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Zalozylam szczeniakom od zbieracza nowy watek, bardziej osobisty o nich : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2005695#post2005695 Quote
ronja Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 KingaW napisał(a):Dziewczyny, a jak to jest? Do jakiego wieku szczeniak jest szczeniakiem (tzn z punktu widzenia innych psów) i tolerują go dorosłe psie samce? Bo jest jeszcze Monika_J, która właśnie wróciła z wywczasu... Może by sie zgodziła na Leona (w co wątpie.... bo ma masę kotów...), ale ona ma psa-samca.... Berneńskiego-pasterskiego....... leon lubi sobie czasem wyskoczyć do innego psa, ale w sumie wychowuje się z Leonem dużym Agaty i oba psy świata poza sobą nie widzą. Berneńczyki chyba nie są agresywne, więc może nie byłoby tak żle. Zawsze można zrobić zapoznanie wstępne i jeśli się nie zgodzą ze sobą, to przynajmniej będzie już wiadomo Quote
monika-j Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Halo, co Wy dziewczęta tam knujecie? kogo znowu przytaszczyłyście ????? Jestem juz wróciłam i jeśli moge to chetnie pomogę....ale mie wiem czy mój Betek znowu nie bedzie wszczynał psich walk..... Quote
kacha_wawa Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 takiej odpowiedzi się nie spodziewałam... :( Magdzie odszedł piesek... :( Narazie nie jest w stanie psychicznym na przyjęcie kolejnej bidy :( Ale jestem z Nią w kontakcie, jak będzie lepiej to da mi znać... Quote
Maćka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Poniewaz dostalam admina naszego ostrowskiego forum bardzo prosze osoby udzielajace sie w wolontariacie na rzecz psiakow w Ostrowi o kontakt ze mna, zrobilam tam oddzielny dzial tylko dla nas, musze wszystkie osoby dopuscic do tego dzialu. Wiec bardzo prosze o odezwe z narodu o podanie swoich nickow z tamtego forum i zaczynamy rozruch, zey ludzie widzieli nas i zaczeli sie tymi psiakami interesowac, na stronie schroniska nie ma linka na dogo, wiec trzeba tam troszke sie pokazac. Dla przypomnienia adres forum: www.psyzostrowi.fora.pl Pozdrawiam Quote
Maćka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Na Ostrowskim forum mozecie zobaczyc nasza Tymcie vel Pyze :) w nowym domku. Quote
Igusia Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Gemsi już nie daje rady.. Co z tą Wąską... :-( Quote
KingaW Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 O jej, jej, jej... :-(Dam raz jeszcze Wąską do piątkowej Wyborczej...Nie wiem co jeszcze... :-( :-( :-(Ja nie umiem szukać domów dla psów...Dla kotów mi się parę razy udało, ale dla psów nigdy...:-( Quote
ronja Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Lara, chciałam sie upewnic, czy Leoś może liczyć na pobyt u Twojej treserki?:niedowia: Quote
Magdarynka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 A może ktoś kto zna dobrze Leosia by zadzwonil do tego ludzika z Siedlec, który szuka szczeniaka, który urośnie max do kolana...? Może już nie tymczasik, a stały domek by się znalazł? Na pw podam numer komórki do tego ludzika. Quote
Ulaa Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Berneńczyki samce są bardzo negatywnie nastawione do innych OBCYCH samców. Trochę nie na temat, ale mam :stupid: na punkcie bernoli, a ktoś się zastanawiał nad tym. Quote
gemsi Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Krótko napisze, pomocy po prostu : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28153&page=10 g. Quote
ronja Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Magdarynka napisał(a):A może ktoś kto zna dobrze Leosia by zadzwonil do tego ludzika z Siedlec, który szuka szczeniaka, który urośnie max do kolana...? . niestety, to już nieaktualne:-( Quote
ronja Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='gemsi']Krótko napisze, pomocy po prostu : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28153&page=10 g. naprawdę, cały czas szukamy Quote
Magdarynka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='ronja']niestety, to już nieaktualne:-( cholera... No nic, szukamy dalej... Znalazłam takie ogłoszenie zamieszczone 5 sierpnia: "Witam !!chetnie kupie szczenię owczarka niemieckiego(krótko włosego)bez rodowodu i za rozsądną cene. W pobliżu Opola jeśli była by możliwość dowiezienia i przesłania zdjęc e-mailem aaniulkaaa@interia.pl Z góry dziekuje i pozdrawiam!!!" Może ktoś wysłałby opis + fotki Leona, a ja idę dalej szukać... Quote
Magdarynka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Jeszcze jedno, tym razem z Suchej Beskidzkiej: "Z chęcią przyjmę lub tanio kupię pieska z Wadowic i okolic. Najlepiej jeśli piesek będzie młody. ala1012@op.pl" Quote
Igusia Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Ktos na watku Sofi jest nia zainteresowany:lol: Pyta sie o jej stosunek do samcow.. Skierowalam ja do Feli:lol: Quote
KingaW Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Larunia,super! A tam można cosik zmienić? Bo jest tam Myszka, to może ją wywalić? Ma już przecież dom.... Quote
KingaW Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Hmmm... czyli wyszło na to, że się zwyczajnie czepiam...;-)Bym była całkiem zapomniała: w 'GW' piątkowej dałam Toffika, i nasze damy: Teklę i Wąską. Oby był jakiś odzew, bo po zeszłotygodniowym ogłoszeniu telefony milczały jak zaklęte... :-( Quote
Recommended Posts