*Gajowa* Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 A jak postępuje budowa nowych boksów? Upały minęły więc moze coś drgnęło . Quote
ronja Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 kojce są, nie ma jeszcze furtek, to stan z zeszłej soboty. Bartek naliczył z 10 tych kojców Quote
*Gajowa* Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Należy sie spodziewać, że furtki też niedługo będą. Nowe boksy powinny poprawic sytuację zdrowotną w schronisku - mam nadziję, że tak bedzie. Quote
kacha_wawa Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 ronja napisał(a):tylko chyba za mało i tak bedzie tych kojców hmm, nie wiem czy to się przyda, ale mam trochę białej farby, mogę kupić troszkę makaronu z warzywami, za scianą mojej pracy jest hurtownia zoologiczna, znają mnie kilka lat i myślę, że łatwo będzie załatwić dodatkowe rabaty :) Quote
kacha_wawa Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 ronja napisał(a):sama była mamą niedawno:cool1: . myślę, że będzie tolerancyjna. ona w ogóle na wszystko pozwala. Sombra to pies anioł, ideał. Niech się znajdzie dla niej dobry domek przed zimą. Bo po zimie w okolicy lata, byłby dla niej dom, w którym byłaby bardzo kochana. Ale rok to długo, a ja się tak martwie o nią. Słabsi zawsze przegrywają:-( ronja, narazie nie chcę wbudzać nadziei, ale to jest kwestia dogadania z moimi rodzicami (nie mieszkają ze mną, ale i tak mają wpływ na mieszkanie), moja mama jest za, ojciec kręci nosem, ale będę go jeszcze nakręcać... Suńka moją mamę poruszyła, a to już jest sukces, sukcesywnie namawiam ojca do zrobienia kojca chociażby na tymczas, myślę, że jak dwie babki na niego naskoczą (ja i mama) to w końcu wysiądzie... Quote
Fela Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 W poniedziałek kojce były wylewane betonem. Prace dobiegają powoli (oj powoli) do końca. kojców jest 6, ale są one raczej jednoosobowe (maks. na 2 małe psiaki). No i planowane było umieszczanie w nich nowych psów, przed szczepieniami, żeby się nie zarażały od reszty towarzystwa. I tak chyba będziemy robić. Kacha_wawa, spokojnie możnaby umieścić te dwie sunie - Sombrę i Tercię) razem, ale nie ma gdzie, nie ma osobnego kojca. Sombrę trzeba będzie pewnie dać pewnie na początku do 2 suniek (jedna z nich jest niestety dominantką, może Sombrę dziabać, ale to i tak lepsze niż cała sfora). Jesuuuu... Kacha, ubłagaj dla niej choć o dom tymczasowy. Ronja kochana - kiedy Sombra dostanie wypis? Musimy już myśleć, co zrobimy, ustalić transport itepe, żeby nie było tak jak z Wąską - trzeba ją było zabrać, a okazało się, że nie ma gdzie, nie ma kto i nie ma czym :placz: Quote
ronja Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 kacha_wawa napisał(a):ronja, narazie nie chcę wbudzać nadziei, ale to jest kwestia dogadania z moimi rodzicami (nie mieszkają ze mną, ale i tak mają wpływ na mieszkanie), moja mama jest za, ojciec kręci nosem, ale będę go jeszcze nakręcać... Suńka moją mamę poruszyła, a to już jest sukces, sukcesywnie namawiam ojca do zrobienia kojca chociażby na tymczas, myślę, że jak dwie babki na niego naskoczą (ja i mama) to w końcu wysiądzie... Dziewczynki, ze złota jesteście:loveu: . A ja myślałam przez pewien czas, że Sombra nikogo nie obchodzi:oops: . A tu taka pomoc.Dziekuję. Co do kojca, to nie wiem czy będzie potrzebny, bo właśnie Ulaa zaproponowała tymczas dla Sombry. Jeśli by się udało, to kojec nie byłby potrzebny. Ale podziękuj bardzo mamie i tacie za serce. Jeśli jednak Sombrulka będzie musiała wrócić do schronu:-( , to wtedy sprawa kojca jak najbardziej aktualna by była. Mam nadzieję dziś już wszystko wiedzieć. Co do transportu, to jeśli nikt inny nie będzie mógł, to ja oczywiście się jakoś tym zajmę. sombra chyba będzie do odebrania koło środy. jeszcze tam zadzwonię i sie upewnię Quote
Maćka Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Elu fotki wyslalam na maile, jakby cos trzeba zmienic to pisz, zrobie nowe. Quote
ronja Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 dziewczyny, a co z Leonem?Tymczas bardzo potrzebny. Agata wyjeżdza za 1,5 tyg Quote
esperanza Posted August 3, 2006 Author Posted August 3, 2006 Miś staruszek ma podejrzenie nowotworu. :placz:diagnoza jest bardzo ostrożna i by ją potwierdzić, bądź odrzucić, trzeba zrobić USG lub RTG z kontrastem. Ma podwyższoną temperaturę, ostatnio kłapał z bólu, gdy próbowano dotknąć jego tyłu. Ola- wetka podała mu antybiotyk i środki przeciwbólowe. Kochani co z tym zrobimy? :???: Quote
ronja Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Sombra ma sznasę na domek tymczasowy, ale w okolicach Katowic:roll: Czy ktoś mógłby sunię przetransportować, albo zna kogoś, kto będzie jechał na Śląs w najbliższym czasie?? Quote
Fela Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Witokretki, czy Wy nie wybieracie się niedługo na Śląśk? Quote
ronja Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Witokretki jada dziś i nie dadzą rady zabrać Sombrulki. Szukamy dalej, dałam już na wątek transportowy, napisałam do Emila, może asiaf zabierze sombrę na początku tyg przyszłego. cholerka, ja zaraz spadnę z krzesła:multi: :klacz: :sweetCyb: Quote
ronja Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 dziewczynki, czy gdyby okazało sie, że sombra może pojechać np w środę czy czwartek to czy na te kilka dni (max do niedzieli, czyli max 4 dni) Sombra mogłaby na ten czas gdzieś się przytulić?Myślałam o Gajowej, ale czy są pieniązki na to? Quote
Fela Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Ronja, myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby w takim przypadku zostawienie jej na Tatarkiewicza - chyba dogadamy się z nimi, nie powinni zedrzeć :). A dla Sombry będzie mniejszy stres, nie będzie zmieniać miejsca. Quote
ronja Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 choroba, jakie to wszystko skomplikowane. ja sie nerwowo wykończę:razz: , za bardzo to wszystko przeżywam... Czekam jeszcze na info od Asiaf1, Emil nie da rady zabrać Sombry... ja mam tylko 400zł na sombrę i jesli jej pobyt się przedłuzy, to i tak trzeba bedzie zapłacić. Ja już nie moge więcej dołożyć:oops: Quote
KingaW Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Ronjasta, weź się w garść. Na Tatarku jak trzeba będzie poczekają na kasę...A w ogóle nie rozumiem dlaczego Ci zaśpiewali aż tyle... Jak za Wąską 400 wyszło, a była tam 2 łiki i miała przecież sterylkę aborcyjną, a nie zwykłe ciachnięcie...Będę tam jutro albo w sobotę z zarciem dla całej ferajny i kasą (200 zł o Igusi na Wąską) to jeszcze podpytam. Nie bój bidy! Quote
ronja Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 KingaW napisał(a):A w ogóle nie rozumiem dlaczego Ci zaśpiewali aż tyle... Jak za Wąską 400 wyszło, a była tam 2 łiki i miała przecież sterylkę aborcyjną, a nie zwykłe ciachnięcie...Będę tam jutro albo w sobotę z zarciem dla całej ferajny i kasą (200 zł o Igusi na Wąską) to jeszcze podpytam. Nie bój bidy! Kinga, oni mi powiedzieli,że sama sterylka kosztuje 350zł, bo to duży pies. Ale jeśli uda Ci się coś utargować, to byłoby super. Ja chciałabym ją jeszcze na wściekliznę zaszczepić, może niech dadzą w gratisie:razz: Quote
Magdarynka Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Ponieważ już tam nikt nie zagląda, to wlepiam link... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1987154#post1987154 Quote
kacha_wawa Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Qrcze, ojciec jest nieugięty :( Jego argumentem jest to, że Elza (sunia moich rodziców) rzuca sie na wszystkie psy, nie da mu się przetłumaczyć, że suńki byłyby izolowane :angryy: A czy już wiadomo czy ktoś jedzie na Śląsk w przyszłym tygodniu???? Ja mam urlop od poniedziałku, mogłabym pojechać, ale wolałabym jechać z kimś pociągiem, mam skręconą nogę w kostce i nie wiem czy sobie sama poradzę. Aha i jeszcze jedna sprawa, kupiłam dzisiaj 9 kg makaronu z warzywami(niby niewiele, ale grozi mi ruina finansowa:oops: ). Czy ktoś mógłby to jakoś ode mnie odebrać???? Jutro pracuję od 16 do 22, sobotę też mam pracującą (9-21). W niedzielę mam wolne i raczej nigdzie się nie wybieram. Quote
ronja Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 kacha, zajrzyj na wątek Sombry (kliknij w mój bannerek):lol: . los tej psinki odmienił się właściwie z dnia na dzień:multi: Quote
kacha_wawa Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 ronja napisał(a):kacha, zajrzyj na wątek Sombry (kliknij w mój bannerek):lol: . los tej psinki odmienił się właściwie z dnia na dzień:multi: Właśnie przeczytałam :) Dopiero jakieś pół godzinki temu weszłam na net i pierwsze kroki skierowałam tutaj. Od razu mam lepszy humor :lol: :lol: :lol: Quote
KingaW Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Lara, wybieram się raczej jutro, bo dzisiaj nie dam rady po pracy i żarcia ugotować i podjechać na Tatarka za dnia... Chciałam parę słów zamienić z wetami, a na nocnych dyżurach to oni jakoś się chowają po tych tylnych pokoikach i mało skorzy do gadki. Chyba na dzisiaj jeszcze ferajnie jedzonka powinno starczyć, co? Czy mam gnać po nocy? Halo, Ronja, jesteś tu? Do kiedy Sombra będzie w lecznicy? Bo nie wiem ile tego jedzonka mam wlec...Strasznie jestem tych lisków ciekawa...Czy to nie pora, żeby zacząć je 'reklamować'? Quote
Recommended Posts