Legion23 Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 podpowiadam tylko, że był, 23 czerwca, i został zaszczepiony p/nosówce: Owieczka napisał(a):Z nowych psiaków to jeszcze jest Kajtek ten tri color o którym mówił pracownik ...wygląda troszke jak miesznaka Shitzu i Papilona :loveu: jest bardzo smiały i niczego sie nie boi :evil_lol: nie atakuje psów tylko wszędzie go pełno , łazi za pracownikiem wszędzie i jest wielkim pieszczochem :loveu: Trochę kuleje na tylnią łapkę i tak blisko siebie stawia łapki ( tylne) mozę jest przetrącony ...ale śmiga i skacze :eviltong: Quote
KingaW Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Larunia, póki co na SGGW nam nie rośnie, więc może stać nas jeszcze na 3 sterylki...(tzn. zadłuzenie się na Tatarku na te sterylki). Ale sobie myślę, że trzeba działać, stąd prośba: wszsycy intensywnie myślimy nad organizacją imprezy w Galerii Rio...Wszelkie pomysły wchodzą w rachubę...Potrzebne będą na aukcję jakieś fanty od znanych osób (nalepiej takie fanty 'psiowe' lub jakoś z tematem związane). Jeśli ktoś z Was zna kogoś 'sławnego' - do ataku! Może mozecie napisać do jakiś, czy ja wiem? Fanklubów, czy ewentualnie poprosić o pośrednictwo redakcje 'Mojego Psa' czy tam kogo...... Nie ważne: Doda Elektroda, czy inna Mandaryna...Szykujmy imprezę, tzreba ustalić datę! Kasę trzeba zbierać i tyle... Fela ma jakieś swoje dojścia, ale każdy z nas, b. proszę , zeby się też rozejrzał... A moze inni Dogomaniacy tez pomogą?Czy ktoś może (ja nie mam takiej możliwości) taki nowy wątek rozpocząć? Że szukamy wszelkich możliwych gadżetów (od znanych osób najlepiej, no żeby to ktoś chciał kupić, np. obróżka po piesku Dody, albo książka P. Sienkiewicz z jej własnoręcznym autografem) na aukcję, z której dochód przeznaczymy na psiaki...</p> Quote
Igusia Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 KingaW napisał(a):Mam w czwartek urlop, mogę z kimś zmotoryzowanym jechać. Weci nas zabiją. Czy to oznacza ze Waska bedzie miala sterylke? i komu mam przekazac pieniazki? Quote
esperanza Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 Ja tytułem krótkiego podsumowania wczorajszego dnia. Takie cudo przywiązano wczoraj do płota: Pies jest wystraszony. Jeszcze mało kontaktowy i musi się przyzwyczaić do warunkow, w jakie trafił. Takie slodkie maleństwo wrzucono wczoraj do schroniska zanim odjechałyśmy: Trzeba byc pozbawionym wyobrazni, by takie maleństwo (jest mniejsza od Trolci) wrzucić przez 2metrowy płot w stado wielkich psów. Lena ON- ka ma prawdopodobnie nosowkę. Miała wczoraj 40 stopni i dostała surowicę oraz Unidox. Jest w dobrym stanie. Quote
*Gajowa* Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Na mnie transportowo w czasie upałów liczyć nie można. Nie moge zostawić na wiele godzin staruszka Nortona w ogrodzie ani w domu bo co ok. 3 godziny musi wyjść na siusiu. W domu sie nie załatwi i bardzo by sie denerwował. Nortuś po wyjściu na ogród na 2 minuty max. sapie jak parowóz jeszcze długo po przyjściu do domu. W tym tygodniu zastępstwa tu w domu też załatwić nie mogę. Na aukcję mogę podarować conajmniej dwa nowe parasole a może jeszcze coś sie znajdzie... Quote
Fela Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 monika-j napisał(a):hej, mam dobre wieśći:multi: :multi: :multi: dostaliśmy 2m3 sklejek z fabryki mebli z Ostrowii!!!!!! teraz trzeba ją odebrać w czwartek lub piąte, czy ktos ma pomysł???? zadzwonie do stolarza, moze nam pomoze..........a jak nie on? Monika, czy to taka sama sklejka jak ta, z której są Twoje budy? :multi: :multi: :multi: Jesteś wielka! Jeśli stolarz nie zabierze, zadzwonię do właścicieli, powinni przywieźć. Daj tylko znać, żeby dwóch transportów nie załatwiać. Kajtka nie ma, poszedł w zeszłym tygodniu do jakiegoś starszego pana gdzieś z okolicy (pracownik najpierw wspominał, że ten człowiek był zainteresowany Kajtkiem, potem przyszedł jeszcze raz i go zabrał). Oczywiście, nie jesteśmy w stanie znaleźć domów tymczasowych (ani tym bardziej utrzymać w hotelu) dla wszystkich zaciążonych. No cóż, z krwawiącym sercem, ale skoro trzeba odwozić, to trzeba. KingaW, dobrze że pamiętasz o RIO, to naprawdę szansa na niezły zarobek, tym bardziej, że niejednorazowy. W Indeksie też można by powtórkę zrobić, co o tym myślicie? Quote
ronja Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 PILNE!! Kto wybrałby się ze mną do schroniska po Tosie dla fajnego pana?Pan nawet sam może pojechać ale dopiero po pracy czylo około 16. Chciałby psa przed piątkiem, bo wraca jego córka z wakacji, a im w sobotę zeszła sunia Quote
ronja Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 ewentualnie sobota też wchodzi w grę, chyba że ktoś jedzie to ja bym się zabrała i wzięła Tosię Quote
ronja Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 mogłybysmy zabrać Wąska na sterylkę przy okazji Quote
KingaW Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 No właśnie, Ronisławo, to chciałam napisać! A jak będę potrzebna, to mogę jechać w czwartek o dowolnej porze, albo jutro urwać sie z pracy po 16-tej... Quote
Fela Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Ło matko, ronja, jak dobrze że domek dla maleństwa jest! Może drugą dziewczynkę ktoś weźmie na tymczas, bo ona tam sama całkiem zostanie tylko ze stadem much do towarzystwa. Naprawdę biedne są maleństwa. Zulka przy nich to wyglądała na poważną dorosłą sukę. Czy pan jest zmotoryspowany? Najlepsza byłaby sobota rano, ja prawdopodobnie też będę w sobotę w schronie (jutro o świcie jadę do pracy i wracam "do siebie na wieś" w piątek w nocy). Quote
ronja Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 dziewczynki, umówiłam się z panem na tela jutro rano. Jeśli pan zgodzi sie na sobotę to super-Kinga, mam nadzieję, że bedziesz z nami jechała, a jeśli nie, to pojedziemy w czwartek po południu. może Maćka zgodziłaby się udzieliś tymczasu malenkiej??????????????? Quote
ronja Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 pan jest zmotoryzowany i jak mu powiedziałam ,że postaramy się jakoś przywieźć mu sunię, żeby kosztów mu nie narobić, to on powiedziała, że dla psa jest gotów wszystko zrobić. obejrzałam sobie zresztą jego stronkę i zdjęcia poprzedniej psinki. Quote
KingaW Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Jezu, którą jaką maleńką?Ja mogę służyć swą skromną osobą jutro po robocie, albo w czwartek cały dzień. Od piątku mnie nie ma - ośmieliłam sie wziąć urlop... :-P Quote
Igusia Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 ja moge po pracy pojechac do schroniska , tylko ze nie dysponuje transportem:roll: moge wiec jedynie pomoc przy przewozie suczek do wawy w kwestii ich przypilnowania:lol: karolina Quote
Fela Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Jeśli w czwartek po południu, to trzeba się z właścicielem umawiać, bo w schronisku ktoś jest tylko do 16 :(. ronja, sorki za gooopie pytanie:oops:, Tosia to ta większa czy mniejsza? Quote
ronja Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 to zasugeruję panu sobotę i wtedy Igusia-Karlina by pojechała, ok? Quote
ronja Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 KingaW napisał(a):Jezu, którą jaką maleńką?- no, siostrę Tosi czyli Tusię Quote
Igusia Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 ronja napisał(a):to zasugeruję panu sobotę i wtedy Igusia-Karlina by pojechała, ok? Znaczy bysmy pojechaly Ty, Ja(karolina) i pan od malejniej suczki, tak? Tylko co z Waska czy uda sie zalatwic tez jej transport i klinike na tatarkiewicza? Quote
ronja Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Igusia napisał(a):Znaczy bysmy pojechaly Ty, Ja(karolina) i pan od malejniej suczki, tak? Tylko co z Waska czy uda sie zalatwic tez jej transport i klinike na tatarkiewicza? skład się zgadza. Co do Wąskiej, to nie wiem ,bo trochę głupio pana obcego jeszcze szarpać po Tatarkiewiczach. Któs ma jakiś pomysł jak to rozwiązać? Quote
KingaW Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Laruniu,gadałam z Ronją, i raczej wyjazd będzie w czwartek kole południa. Więc i ja jadę... Pan może weźmie obie maluszki... A jeśli ja jadę to juz jakoś dowózkę na Tatarkiewicza zorganizuję dla Wąskiej. Od Wileńskiej, którą i tak trzeba minąć wracając z Ostrowi to już rzut beretem....A na Tatarkiewicza to niestety ja jestem tą najbardziej znaną osobą, tak więc ja to obgadam z wetami...Ale czekam do jutra na potwierdzenie od Ronji jak sie z Panem umówiła.W razie czego będziemy Ci szarpać, ale jak nie będzie takiej ppotrzeby nie będziemy... :-) Quote
esperanza Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 Zajrzyjcie proszę tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27985&highlight=kolejny+zbieracz Quote
Recommended Posts