Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Teraz niestety nie mogę, bo ja jestem koło Ostrowi a Tekla w Warszawie na Tatarkiewicza. Ale jakieś fotki robiłam wcześniej, postaram się wkleić - mogę też przesłać zainteresowanym pomocą w poszukiwaniach domu. Mogę??:razz:

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Chcecie pyszczka? Oto pyszczek (a może raczej paszcza, ale jakże sympatyczna :lol: )

Teklunia w swej ogromnej okazałości już przed lecznicą:

A tu jeszcze w schronisku:

I coś dla amatorów sportów ekstremalnych: "Uwaga, biegnę do pańci"

A tak Tekla wyglądała, gdy jeszcze nie była w ciąży. Całkiem zgrabna dziewczyna, czyż nie?

Posted

Ja sie boje wziac Tekle do siebie z kilku powodow. Tekla jest teraz po operacji, szczeniaka nie moglam wziac przez ewentualny wirus, a pies po operacji jest przeciez bardzo oslabiony, drugi to taki, ze z Tekla pewnie za jakis czas musialabym smigac na spacery a od czasu kiedy moj maz pracuje jest to dla mnie utrudnione bo dziecko boi sie chodzic na spacerach samodzielnie, wystraszyl sie auta i teraz ma stracha na chodnikach musze go dzwigac.

Posted

A ja przed chwilą rozmawiałam z panią doktor z Tatarkiewicza - sunia ma się świetnie :multi: Wszyscy ja tam kochają :loveu: Jest wesolutka i przekochana :loveu: :loveu: :loveu: No i małe cudeńko z niej się robi - dziewczyna zaczyna mieć piękną linię :razz: Jeszcze troszkę posiedzi w szpitaliku, bo musi cały czas dostawać antybiotyk i masę innych - trzeba ją teraz do porządku doprowadzić ;)

PS pani doktor ma mi dzisiaj wieczorem podesłać zdjęcia malutkich kociaków, które jakiś debil przyniosł do uśpienia :angryy: - powiedziałam, że pomożemy znaleźć im domki - co Wy na to ??? :razz:

Posted

Halo, z przykrością donoszę iż wczoraj z wieczora nie dałam rady dotrzeć na Tatarkiewicza. W domu byłam około 20.00 a i do jedzonka dla Tekluni nic nie miałam... Ale w nocy uważyłam i jestem umówiona z mamą po pracy, że po mnie wyjedzie i mnie tam podwiezie z żarełkiem (niestety nie kurczaczek, a podroby z ryżykiem i marchewą)...Masz ci los z tymi kotami.....Monika-J przecież znalazła małą kociczkę z zaropiałymi ślepkami i później jeszcze następne maluchy...Kociczka jest u niej, a pozostałe maluchy dokarmia i 'uzdrawia' z doskoku... No i jeszcze te Owieczkowe szkraby...Czy wszyscy je widzieli? To cuuuda są...Ale dobra... Szukamy domów dla kotów...Oby w statucie mamy, że kotami też możemy się zajmować??? ;-)

Posted

KingaW napisał(a):
Ale dobra... Szukamy domów dla kotów...Oby w statucie mamy, że kotami też możemy się zajmować??? ;-)

Nawet koniom możemy pomagać ;) - tym bezdomnym oczywiście ;)

Kinga jakbyś miała czym i mogła pstryknąć Tekluni parę foteczek... :modla: :modla: :modla:

Posted

Kochana Osiołek, pytaj o te 'antykoncepcje' dla chłopaków, bo wygląda na to, że w Polsce to w ogóle nie jest stosoowane i znane...A co do, z przeproszeniem, miażdżenia nasieniowodów, to mi pani wetka tłumaczyła, ze każdy zwierz jest inny i ma inne 'rozwiązania' w budowie (w tym i genitaliów) i o ile u baranów jest to znana i stosowana metoda antykoncepcji, to u psów nie.... ze względu na budowe właśnie...Przecież na oko np. i kot i pies są do siebie podobne, z grubsza rzecz biorąc, a leczy się je inaczej, podaje inną narkozę etc...

Posted

A! Witokret, zapomniałam, no bo właśnie miałam napisać, że wezmę aparat (trup służbowy) i coś pstryknę...A w ogóle to mam problem z Brave'm bo po szczepieniu na nosówę w piątek tylko 2 razy robił.... no wiecie co... Jak już mu miałam podac olej rycynowy to zrobił pierwszą koopę, a jak znowu się niepokoiłam, to zrobił drugą... A teraz nic...I kto by przypuszczał, że się będziemy martwić, że na naszym trawniku nie ma koop... No nic...Rycyna... i strach pomyśleć co będzie później!!!!
A, no i jeszcze strasznie się wczoraj rozczuliłam, jak mi mama zaczęła opowiadać, jaki to Brave jest straszliwie mądry i jaki grzeczny.... :-) He, he... Jakbym nie wiedziała...

Posted

Kingo, zaczne sie tu dowiadywac. Pisalam na vetforum, ale w Polsce wg tego weterynarza ktory mi odpisal, metoda nie jest znana.

Jesli chodzi o to miazdzenie - tez postaram sie tu popytac, choc podejrzewam ze do tego potrzebny bylby jakis rzutki weterynarz w Polsce ktory by po prostu sprobowal.... Dowiem sie o cegi (to sa specjalne cegi ktorymi sie miazdzy) i o blizsze szczegoly, ze strony medycznej.
Takie miazdzenie mozna wykonac na brudnym terenie (moje barany byly kastrowane w przyczepie ktora przyjechaly do weterynarza), bez zadnej higieny.

Posted

HALO HALO
ALARM!!!!!!!!
szukam na cito psa, chłopaka szczeniaka średnich rozmiarów!!!!!!!!
Pies dla rodziców mojego kolegi na emeryturze do bloku ( nie moze byc wielki soś wielkości spaniela.....)
On jutro jedzie do Poznania i chce im zawiesc ( rodzice chca ale sami nie moga sie zdecydowac trzeba im pomoc)
Macie coś??????????????

Posted

Monisiu, psa szczeniorka w tej chwili raczej nie mamy - tym bardziej w Warszawie - w schronie są młode, nieduże psiaki, ale obawiam się, że trudno bedzie o transport akurat na jutro :shake: - z psiaków, które mamy teraz w Wawie w tymczasach - nie ma psiaka, który odpowiadałby Twojemu opisowi...

Posted

dodam tylko, że zdjęcia nie oddają jego uroku. jest bardzo przytulaśny i kochany psiak. lubi dzieci i niektóre psy:evil_lol: na priva mogę podać ci monika tel do agaty, u której leon jest na tymczasie

Posted

mam 10 palet euro do schronu, czy mamy jakies transporty?
Są u mnie w domu w Piastowie:):multi:
no i buda morisa od lutego u mnie stoi, do nowych boksów może ją wstawimy, co?
Słuchajcie, zaraziłam się wstawianiem tych mordek, od WAS sie zaraziłam ....