Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

idusiek napisał(a):
wiecej zdjec suni z cmentarza ( przy okazji pocięłam się z panią, która przyjechała ja odwiedzić: z cała rodziną, płaczem i kawałkiem sopockiej, którą jej na siłę wpychała do pyszczka... jakby jej to miało pomóc :() :(

Przypomina mi Lilkę :( Może założyć jej wątek? Śliczna jest...

Posted

podobno niemłody, zabrany ze wsi Czerwonka, na której robil wiele szkod, nieprzewidywalny według schronu.
Tyle wiem,
a z drugiej strony siedzacy pod kratami i przeciskający łebek i łapki, proszący o wypuszczenie, pogłaskanie :(
Serce mi pęka, że go uśpią :(:(:(

Posted

Może po prostu Fela nie boi się żadnych psów i wszędzie wejdzie. Ja tak mam w każdym razie co nie zawsze jest mądre ;) ale muszę z tym żyć.

Znowu się zakochałam w kilku... ale obecna sytuacja nie pozwala mi na nic więcej :( niestety.

Posted

wiesz mysza, ja po tym, jak rodzielałam 2 psy w Śmierdzielu i żaden z nich nie miał nawet pół obroży a ja nie miałam ani jak wyjść ani jak je odseparować, zamknęłam się z nimi w boksie i nikogo wokól nie było - to nie do każdego boksu wejdę ;)
Wolę ręce zachowac do pomocy np. w robieniu ogłoszen;)

Albo jak kiedyś psy na placu sztuk 20 zaczeły się naraz gryżć i woda nie pomagała...i rozdzielano je kopami.... ( min Elenę- jak ktoś pamięta) ja czasami wolę nie prowokować sytuacji....
Taka prawda - smutna niestety : powyprowadza się, poprzytula i pojedzie w pizdu do Warszwwy ...a one zostają i zaczynają się gryźć - a w schronie nie ma ludzi, którzy kontrolują sytuację 24 h....:(

Posted

Niestety, państwo z tv nie chcieli szczeniaków, które mogłyby nie pachnieć najładniej i nie chcieć leżeć grzecznie w łóżku przed kamerą nie wiadomo ile czasu. Nie miał być to program o adopcjach, niestety, więc reklama w zasadzie żadna.

Jutro będziemy w schronisku. (I będziemy wchodzić do boksów, bo inaczej ja nie umiem nic sensownego o psie powiedzieć.) Komuś coś przywieźć?

Posted

[quote name='idusiek']

[quote name='idusiek']i problemy...

bardzo chuda sunia, ponoc nowa, w 1 boksie w śmierdzielu, spała tak ze swoją koleżanką...

sunia prawdopodobnie po babeszji, ma lekki niedowład tylnych łap :( znaleziona na cmentarzu:

dzik, chyba suczka, bo siedzi z suczkami, dotknąc się nie dalo, bo uciekało - nawet przez kraty..

cuuudna sunia, leko ruda, z bursztynowymi oczami. przepiękna, nieduza, lekko kudłata..

mala sunia, kolejna, cuudna, lekko nieśmiała ale podchodziła:

Czy możesz zobaczyć co z tą sunią z niedowładem, tą rudą z bursztynowymi oczami i dwoma suniami, które spały razem? Ewentualnie więcej zdjęc, jak będziecie miały czas? Na razie tylko patrzę...

Posted

Oczywiście, zobaczę. Z tych zdjęć ta ruda suka, która "spała ze swoją koleżanką" martwi mnie najbardziej. Żaden pies w schronisku nie śpi sobie ot tak, jak podchodzi do niego człowiek. A na pewno nie taki pies. Tak wyglądała ta ruda suczka dwa tygodnie wcześniej. Ona dosłownie wisiała na kratach, żeby wyjść do człowieka.