Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Ludziki PILNIE !!!! potrzebny nam transport - NA DZISIAJ z Ostrowi na Tatarkiewicza - malutka suńka się rozsypuje, a pokrył ją Zorro :mad: - nie przeżyje - na Tatarkiewicza już na nią czekają HELP !!!

Posted

Witam i bardzo dziękuje za miłe powitanie:)
Dzisiaj dzwoniłam do stolarza powiedział że możemy na niego liczyć!!!!!:multi:
Dzwoniłam do fabryki mebli i myślę że mamy duże szanse na ich pomoc - właśnie klecą list błagalny z fotami i potrzebuję pełną nazwę naszego stowarzyszenia - podajcie mi prosze :roll: bo ja mam krótka pamięć tzn pamiętam że NICZYJE i nic dalej.......

Posted

Kurde, marnie z tym transportem.:-(Dzwoniłam do Feli - nie moze przyjechać do Warszawy, może ewentualnie sunie podwieźć gdzieś tak do 1/3 drogi z Ostrowi do W-wy. I to na dodatek musi się albo uwinąć przed 17.30, albo po 18.30 dopiero się ruszyć.... Dzwoniłam do Lary, ale jest zajęta i nie może pomóc... A Fela tam szaleje, bo dożyca nie dostała wczoraj kroplówki! By się przydało jeszcze jej podrzucić jakąś glukozę czy inne elektrolity dla tej dożycy... Bo na tego miejscowego weta to sobie mozna liczyć jak na śnieg w maju...:-( Ale kto, jak i czym......Bosz drogi.... :-(Monia, może byś mogła podskoczyć - wiem, że dachówka i w ogóle, ale nie mam już pomysłu kogo prosić....A sunia podobno ma brzuch większy od samej siebie... :-(

Posted

Kinga , nie moge!!!!!!!!!!!!!
dziś odpada mam samochód w serwisie , odbieram go po 18 tej, jak to nie jakaś większa sprawa....nie moge pomóc i bardzo mi z tym źle.
Podajcie mi prosze nazwe tej organizacji.

Posted

kto ma jeszcze samochód?Gajowa? Igusia?My nie możemy, dziś o 15 wieziemy Karmelka na zabieg i nie wiemy ile to potrwa, musimy być w pogotowiu, żeby go odebrać

Posted

Słuchajcie, wysłałam list w sprawie bud, mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie..:lol: Mam jeszcze pomysł na jedna fabryke mebli , sa troche dalej ale tez ich zaatakuje.

Teraz mam jeszcze jedna sprawe, w sobote był ze mna w schronie przyjaciel, który robi amatorsko zdjęcia(całkiem całkiem wysdzły) wiem, że jest pozwolenie na wywieszenie zdjęć w galerii Rio i jeszcze w jakimś miejscu, zdjęcia są przygotowane do większego wydruku, także można je wywieszać. teraz pytanie czy mamy zaprzyjaźnione studio foto , gdzie można to taniej wywołać?
Zajme sie sprawą.
No i jakieś ramy, antyramy (coś podpowiedzcie). Z kim się kontaktować w tej sprawie.
Acha i jeszcze.....co z siatką na boksy czy oni kupuja , czy mam szukać sponsorów ?
Jak na moje oko sprawa izolatek jest najwazniejsza w tej chwili, tym psom ze śmierdziela niedługo mięśnie zanikna jak nie będą miały ruchu.(przesadziłam?) :oops:

Posted

List wysłałam i czekam..... jestem pełna wiary, że znajde materiał na budy....mam na oku jeszcze jedna fabryke mebli, tez ich zaatakuje.

Teraz druga sprawa , byłam z moim przyjacielem , który zrobił troche fajnych zdjęć w schronie. Wiem że można je wywiesić w galerii Rio i jeszcze w jednym miejscu. Może podpowiecie mi gdzie mozna to tanio wywołać , oprawić ( w sensie czy mamy jakieś zaprzyjaźnione studio foto?)
Zajme się sprawą.

Jeszcze coś..... moim zdaniem sprawa izolatek tzn nowych wybiegów jest priorytetowa moge pomóc szukać sponsorów na siatkę, chyba że nasi PANOWIE się zobowiązali. Macie jakieś firmy na oku, które produkuja druciane siatki?

Posted

Właściciele obiecali, że w tym tygodniu zrobią wylewkę (zobaczymy :mad:) Co do siatki - mają mieć przęsła z rozbieranego ogrodzenia więc na razie z nich mieliby zrobić boksy... Zobaczymy pod koniec tygodnia co z tego wyjdzie. Miejmy nadzieję, że mierzyli wszystko po 100 razy i dumali nad tymi boksami z godzinę nie na darmo :angryy:
Teoretycznie nowe boksy miałyby się pojawić w ciągu 2 tygodni (tia) - wtedy przerzucamy tam bidulki z tych zawirusionych boksów i całość idzie do odkażenia :mad: (a najlepiej to wszystko byłoby wysadzić w powietrze :evil_lol: )

Posted

Monia, w Rio możemy, ale tylko tak wszystkie zdjęcia razem do kupy, żeby dało radę na jednym gwoździu powiesić... Czyli jedna duża antyrama, fotki jakoś zakomponowane i jakieś podpisy pod zdjęciami najlepiej... To ma być przy okazji taka tablica informacyjna, z naszymi telefonami i adresem strony, żeby ludzie mogli sobie jakiegoś pieska wybrać i adoptować....Ale w osobnych ramkach czy antyramkach też by się przydały. Anka z Vivy! wspominała mi o jakiejś wegetariańskiej restauracji, w której możemy sie wywiesić (na Kopernika podobno- podpytam jeszzce co i jak)....I w ogóle możemy potraktować te fotki bardziej takie artystyczne czarno-białe jako przenośną galerię - tam gdzie będziemy miec jakąś imprezę możemy sie z nimi zataszczyć, powiesić na jakiś czas, a później zwinąć.....

Posted

Sluchajcie, ja odnosnie tego miesa co jest do oddania, nie ma zamrazarki w schronie ?? Jak nie ma to juz jedna jest, kupilam na allegro zamrazarke MORSA ta duza i okazalo sie, ze nie mam gdzie jej wkitrasic w moim malym mieszkanku, zamrazarka wiec stoi nieuzywana na klatce schodowej. Felu jakby Marek jechal do Ciebie to mozeby ja tam zabral ?? Niech bedzie w schronie, ja jeszcze posprawdzam jej stan, wlacze aby sprawdzic czy funkcjonuje i wyszoruje ja, mysle ze sie przyda co o tym sadzicie ??

Posted

Lara,Fela już pruje z sunią do W-wy na Tatarkiewicza... Nie wiem o jaką dokładnie chodzi...O jakąś mniejszą od Fifi-Czarnuszki... O brzuchu większym od reszty ciałka.Ale już spoko. Bolid Feli nadciąga......................