Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Felu przeciez ja mam dwie fiolki surowicy w domu w lodowce :p Czyli jak Ronja ja przywiezie to mam jej zaaplikowac odrazu jedna fiolke ?? Tyle, ze Ronja wlasnie mi napisala, ze mala ma jakas biegunke ktora sie utrzymuje.

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Maćka, moim zdaniem powinien koniecznie podać surowice lekarz, a najpierw małą obejrzeć dokłądnie. Najlepiej, żeby to był jakiś sensowny, sprawdzony doktor. Ja polecam doktorów Stańczaka albo Równego na Książecej. (Może nie trzeba Zulki aż do dr Wojciechowskiej targać :razz:)

Posted

Ronju zrobmy tak, najpierw Witokrecia dowie sie co i jak u dr.Wojciechowskiej ( Elu nikt nie mowil ze sunia ma jechac do dr.Wojciechowskiej :razz: ), oprocz tego Zulcie trzeba koniecznie zabrac gdzies do weta jak ma biegunke, jezeli dr.Wojciechowska rozwieje watpliwosci co do ewentualnej nosowki u mnie to chyba i tak zaleci podanie surowicy, wiec nie wiem jak to zorganizowac ale przed wizyta u weta musicie miec jedna fiolke ze soba.
Ja nie mam u siebie zadnego dobrego weta ( to jest moje zdanie i jak ktos chce to niech podaje mnie do sadu ale juz poznalam paru i mam o nich zle zdanie ! ) wiec musielibyscie gdzies ja zabrac, moze na Ksiazeca tam jest fajna opieka weterynaryjna, ja cholerka nie jestem zmotoryzowana i mam dziecko na glowie bo maz zaczyna od jutra nowa prace i nie wiem o ktorej wroci do domu.

Ronju, a teraz troszke pesymizmu choc go za duzo ostatnio, jezeli weterynarze powiedza, ze jednak nie moge jej do siebie wziac bo jest za duze ryzyko to sama bede sie bala jej wziac, glowe na karku mam i boje sie narazac jakiegos psiaka a w szczegolnosci szczeniaka z ta cholerna choroba nie ma zartow :( bedzie trzeba wowczas szukac jakiegos innego rozwiazania, mysle ze jakies sie znajdzie :roll:

Posted

ja myślę, że biegunka jest od schroniskowego zarcia. daję je ryż z kurczakiem z przeagą ryżu i dziś już było lepiej, miałam co zbierać, a nie tylko wycierać :evil_lol:
mogę z nia jutro podjechac do mojej wetki, ale też będę sie tłukła autobusem

Posted

Dziewczynki,sorrki, że się wtrącę (nie było mnie przez 5 dni, bo miałam urlopik 3-dniowy, no + weekend, a nie mam dostepu do netu w domu i taka się wyobowana czuję), ale ustalcie z Felą co z Myszką-Muffinką i jeśli jest odrobinę lepiej to może Monika J. by sie zgodziłą brać od Ronji tę szczeniorkę... No bo wiem, ze Monika jest cały czas w pogotowiu, że Muffinka może do niej wrócić, ale jeśli by nie wróciła, to może by się Monikę udało ubłagać? Ale tylko MOŻE, bo to nic pewnego.... :-(
A w ogóle jakieś same 'dizastery' ście mi tu wyszykowały Ciotuchny.... :-( :-( :-(

Posted

Dziewczyny, co myślicie o tym dla tej pani?

może to nie jest klon Safirka :evil_lol: ,ale na pewno lubi biegać i do czesania też się nadaje od bidy

Posted

lara, a może Zulka? Ma być spora i puchata. Moim zdaniem to ona wygląda jak córeczka Karmelka i mojej Pysi. To może być taki Karmelek z czarną kufką. Do tego jest dziewczynka bardzo ciekawska i ruchliwa

Posted

Potrzebny jest na juz Safira klon, pani dzwonila z Sulejowka pod W-wa, chce takiego psa, zakochana po uszy i niemal sie rozplakala jak powiedzialam, ze Safirek juz w domku. Chce psa kudlatego bo lubi czesac, duzego, lagodnego i sportowca aby pies towarzyszyl jej w uprawianiu biegow. Zaproponowalam Kolo ale boi sie, ze jesli on ma ciut z kaukaza to nie polubi kotow, a ma ich 2 i malego pieska. Jakies typy macie?

a ta psinka co siedzi z suczkami duzymi? Ta co z budy do zdjec nie chciala wyjsc i z Monika ja wydostalysmy zniej podnoszac cala bude?
Ona jest taka zatraszona :-( przez ta On-ke szczekliwa a naprawde cuuudan jest i taka kudlatka jak Safirek i tylko ciut ciemniejsze zlote futerko ma:loveu:

Posted

Ronja, no z ust mi wyjęłaś propozycję wyżełka :loveu: tak tak - to PRZEKOCHANY i PZECUDOWNY psiak :loveu:

PS muszę Cię zmartwić, ale Zulka to duża nie będzie ;)

Posted

Dożyca czuje się zdecydowanie lepiej niż w sobotę - tupta sobie nawet po korytarzu :lol: dzisiaj własciciel pojechał do weta po kolejną porcję leków dla niej (bo kropówy juz się pokończyły) - i jak tak dalej pójdzie, to sunieczka da radę :lol: Mocno trzymamy kciuki !!!

Lara baaardzo się cieszę, że moja ulubienica ma szansę na domek :loveu: - aaaa jakby poszła, to mamy dla Ciebie nasz typ - chodzi o maleńką sunieczkę, którą pokrył Zorro :shake: Ona niedługo się rozsypie, ale obawiamy się, że nie przeżyje tego... Dzwoniłam już na Gagarina, czy ją przyjmą i jej pomogą (nie wiem, czy jeszcze teraz da radę zrobić sterylkę aborcyjną) - mam dobijać się po 16...

Posted

Monika ma zdjecia jej w calosci wykonane po nasze "operacji budowej":p
ludzi sie nie boi smakolyki konsumowala, tylko Onka ja przegania :razz:
slicznotka z niej:lol:

Posted

Igusia napisał(a):
Monika ma zdjecia jej w calosci wykonane po nasze "operacji budowej":p
ludzi sie nie boi smakolyki konsumowala, tylko Onka ja przegania :razz:
slicznotka z niej:lol:

zaponialam ze jak "czlowiek z apratem" za nia ganial:D to tez troszke uciekala , mysle jednak ze jak by z nia popracowal wasciciel to byla by fajnym psiakiem:lol:

Posted

Ooo.. Widzę, że Karolina zadziałała na moim nicku :lol:
Też pomyślałam o tej suńci. Bida jest sterroryzowana przez tą szczekaczkę On-kową, a ona do Safira podobna, powiem więcej, nie bijcie, ładniejsza:eviltong: No i suczka:razz: :razz: :razz:
(sucki kochają mocniej...)

Posted

Cześć Wszystkim:)
postanowiłam się udzielać na dogo, po ostatniej wizycie w schronie.
Widziałam, że Kinga W proponowała u mnie dom dla małej Zuli...bardzo chętnie ale w tej chwili nie moge bo znowu mam małą bide pod dachem.
Wczoraj znalazłam chorego kociaka i tym sposobem mam 5 kotów i wielkiego psa + remont dachu.
Czy właściciee schronu juz cos zaczynaja działac, czy to tylko były puste słowa?
Będe jutro rano dzwoniła do fabryki mebli po odpady meblowe na schronisko, tylko niech oni do jasnej.... coś sami od siebie zrobią.