Owieczka Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='KingaW']Moja koleżanka pyta w imieniu swojej kolezanki:Czy mamy jakąś dużą sunię? Albo wyżłowatą albo labkowatą?No w każdym razie uszy mają być klapnięte, no i oczywiście ma być młoda (do roku)... Wrrrrr......No ale z drugiej strony jak ktoś dopiero co stracił psa trudno się dziwić, że następne takie przeżycia chce odłożyć na później... Np. na jakieś 12 lat później.Może być też szczeniak, ale koniecznie płci żeńskiej...No i jak zagwarantować, że szczeniak wyrośnie na labkowatą albo wyżlowatą sunię... To już dla mnie pozostanie tajemnicą niezgłębioną...W każdym razie jak tylko będę miała mail do tej kobitki wyślę jej wszystkie duże suki jakie mamy - niech sobie wybierze...Te 3 nowe: dobkę, dożycę i onkę (chociaż tylko onka młoda) wyślę na pewno. Ale jakieś jeszcze inne typy? Takie co to na bank jeszcze są w schronie. Oczywiście sprawa jak zwykle w takich przypadkach 'patykiem na wodzie pisana', ale spróbować zawsze warto. Ja zaproponuje Skarpetę to też młoda sunia i może byc po części Onkiem, Labkiem i Wyżłem, a co ...;) Quote
esperanza Posted June 27, 2006 Author Posted June 27, 2006 Trzymam kciuki za Majeczkę. Może przynajmniej da sie ją dalej lekami prowadzić. Myslę, że najwyższy czas się pochwalić :p 26.06 udało się zebrać 24 członków- założycieli i dzięki wytrwałej pracy kilku spośród nas, już wkrótce będziemy stowarzyszeniem :multi: Serdecznie wszystkim dziękuję za przybycie. :p A kto nie załapał się na szampana, ten wiele stracił :cool3: Quote
Fela Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Otóż własnie, na razie cichutko i nieśmiało się pochwalimy - zebraliśmy się całkiem sporą gromadą na tzw zjeździe załozycielskim. Wszystkim, którzy dotarli mimo: - gromady psów własnych i cudzych zostawionych w domu - pracy - pomstującej rodziny - wielkiego upału - burzy - wielkiej odległości od stacji metra i innych przystanków komunikacji publicznej i nie tylko - oraz mimo mnówstwa innych przeszkód WIELKIE DZIĘKI :Rose: :Rose: :Rose: Wszystkich, którzy nie zdołali dotrzeć, zapraszamy do nas - nic straconego, jak tylko nas zapiszą w sądzie rejestrowym, będziemy mogli "poszarzać szeregi" całkiem formalnie. Teraz jeszcze tylko prośba o trzymanie kciuków, żeby proces rejestracji przeszedł pomyślnie. :kciuki: :kciuki: I będziemy mogli dużo lepiej pomagać naszym bidom. Quote
Owieczka Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [quote name='Lara']Kochani, spalil mi sie komp przez burze, wiec poki sobie nie kupie nowego :placz: to bede tutaj niezbyt czesto. W sprawach psich prosze o telefon lub sms do mnie (komora mi nie splonela). Do tego wszytkie moje foty psie poszly w .... pierona :placz: Ja mam moj domek tymczasowy dla jednej takiej malej suni, Alegre chcialabym zabrac, zbyt dlugo juz czeka na swoja rodzine. Jechac do schronu nie moge w tym tygodniu. Podsumowujac 2 domki tymczasowe czekaja na 2 psiaki (Alegre i Almerke), TRANSPORT PILNIE POTRZEBNY!!! Codziennie jezdze z Maja po wetach (badania i konsultacje), i poki co wiemy, ze organizm ma zdrowy, popsuty ma jednak mozg :-( nie wiem jeszcze czy na mozg mozna cos poradzic, okaze sie w czwartek. Do schronu najprawdopodobniej pojedziemy ja z esperanzą w sobotę i potencjalną właścicielką Safira na kąpanie psiaków ... wszystko będzie jasne w piatek. Pani jest z Zielonki więc jesli ktoś mógłby przyjechac po nas po drodze (po trasie nie dojeżdźając do Zielnoki) i odebrać psiaki to myslę że będzie można cos zabrać ale jeszcze to musze uzgodnić z tą kobitką. Quote
Bodziulka Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 To ja tak skromnie zapytam, bo mój poprzedni post zgubił się w tłumie ważnych spraw, jak tam sytuacja z torbami? :oops: Quote
ronja Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 są chyba jeszcze 2, chyba niebieskie i są (to już na pewno) u KingiW. napisz do niej na pw Quote
Bodziulka Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Ale moja miała być robiona "na zamówienie" z moją fotą - więc się chciałam dowiedzieć, czy w końcu jest zrobiona? Quote
esperanza Posted June 28, 2006 Author Posted June 28, 2006 Bodziulka kolejna partia toreb jeszcze nie była robiona, bo jeśli zamawiamy, to większa ilość, by bylo taniej, a teraz nie mamy kasy, by założyć za nadruki. Cierpliwości. Gdy tylko uda się więcej sprzedać gadzetów, ktore teraz mamy, zrobimy dla Ciebie torbę. Quote
Owieczka Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [quote name='Lara']u mnie niestety weekend odpada, w poniedzialek najwczesniej psine moge przyjac do siebie :-( Dzis dzwonila pani w sprawie szczeniaka, suni i malej jak urosnie, pani jest polecona. Zaproponowalam Almerke i Wercie, (z naciskiem na Almerke bo mniejsza) w zaleznosci od tego, ktora sunia sie bardziej spodoba bede dzialac. Dostałam info od pracownika że Almerki i Onki już nie ma :shake: wydane. Została Ruda ale ona mała nie będzie napewno :-( strasznie szkoda... weźmie ją Ronja na tymczas tylko ja trzeba przywieźć. A ta panie nie wzięla by młodej a starszej suni ? np. Trolcia według pracownika ona żarta jest strasznie i łapczywa i nie jest w ciąży ale trzebaby było to sprawdzić . Albo tą małą sunieczke- Maniunią Quote
dotka Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 w Ostrowii jets taki piesek którego już dawno zauważyłam na stronie a teraz na allegro,mam w zwiazku z nim pytanie,czy moge dawac o nim ogloszenia do Mojego Psa,na żółte strony i na serwisy ogłoszeniowe? Strasznie mi się podoba,ujmujący i taki bezbrzeżnie smutny.Piękne są takie staruszki,przynajmniej jak dla mnie.To ten piesek Quote
Owieczka Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 dotka dawaj go gdzie chcesz i kiedy chcesz oby dom znalazł.:loveu: Ale dzieki wielkie że się pytasz ;) Quote
dotka Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Dobrze w takim razie pozwole sobie tekst wziąć z allegro,i kontakt też.Takie psy najbardziej zapadają mi w serce.Strasze niepozorne i tak strasznie zrezygnowane. Quote
ronja Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 jeśli nie ma transportu do samej w-wy, to pojade po nią do zielonki, ale nie mogę przetrzymać 2 psów:shake: Kto przetrzyma Alegrę jeden dzień??? Quote
Magdarynka Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Mogę małą zaprosić do siebie na ten krótki czas :) Tylko czy ona jest zdrowa? Quote
esperanza Posted June 28, 2006 Author Posted June 28, 2006 Alegra była ponad miesiąc temu szczepiona na wirusówki. Jeśli mi się uda, będe jutro w schronisku, by podać chorej dożycy kroplówkę i antybiotyk od Witokret. Kupiłam dzis zapasy kroplówek na 3 dni dla suni. Ponieważ jest duża, będzie dostawała 2 tabletki antybiotyku Unidox dziennie (powinno wystarczyc na 5 dni). Jeśli to jej pomoże i stan zdrowia się poprawi, to moze nie być nosówka, tylko kaszel kenelowy, jeśli nadal będzie źle, to trzeba będzie zdecydować, co dalej- uśpić, czy zabrać i leczyć. Quote
Witokret Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Czy ktos jeszcze pamieta tego chlopaka??? :cool3: Dobrze maluch trafil, szkoda, ze Mileczka nie przetrwala :-( Quote
Magdarynka Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Gdy pisałam tamtego posta, to nie wiem czemu myślałam, ze Alegra jest szczeniakiem :p A o jej zdrowie pytałam, bo w razie czego nie chciałabym iść na Żytnią...:mad: W takim razie czekam na dziewczynkę w sobotę :cool3: Quote
Fela Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Witokretki, czyżby to był Nonio? :lol: Pamiętamy, pamiętamy! Quote
Legion23 Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [quote name='Lara']sluchajcie to w sobote do Ostrowi pojada 2 ekipy? Jednak z MonikaJ. a 2ga z potencjalna kandydatka na Pania Safirka oraz z Owieczka i Esperanza? dobrze rozumiem? Bo ja bym chciala aby do Ostrowi zabrac Kasztelanke, miala film o schronisku krecic, moze mialaby czas w weekend? Kasztelanko albo Legionie odezwijcie sie!!!! odzywam się, ale ja nic w tej sprawie nie [po]wiem ;) jak coś ktoś chce od Kasztelanki, to można ją na pw ścigać ;) Quote
Magdarynka Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Laro, to tak króciutko, więc czy przyjedzesz w niedzielę, czy już na spokojnie w poniedziałek to już nie ma znaczenia :) Dam Ci dziewczynkę już odpchloną (jeśli będzie taka potrzeba) i wypraną. Muszę się jeszcze tylko dowiedzieć, czego się teraz używa do odpchlania :evil_lol: Quote
Witokret Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Ludziki w sobotę rano jadę do Ostrowii (szykujemy się z Felą na rozmowę z właścicielami :mad:) - wprawdzie jeszcze dokładnie nie znam godziny, ale jakby ktoś chciał się zabrać to zapraszam :lol: Zgarnęłam od swojej wetki szczepionki, sól fizjologiczną, trochę igieł - muszę jeszcze dokupić strzykawki. Zabiorę jeszcze trochę witamin - na pewno nie zaszkodzi podać psiakom. Quote
ronja Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Witokret napisał(a):Ludziki w sobotę rano jadę do Ostrowii. Wiokretko, a może Wam udałoby się zabrać Alegrę i Rudą do w-wy?Mogłabym jakoś do centrum podjechać zabrać obie i podrzucić Magdarycne Alegrę Quote
Witokret Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 ronja napisał(a):Wiokretko, a może Wam udałoby się zabrać Alegrę i Rudą do w-wy?Mogłabym jakoś do centrum podjechać zabrać obie i podrzucić Magdarycne Alegrę Myślę, że nie będzie z tym problemu ;) Magdarynka mieszka po drodze do mnie więc sama mogłabym jej podrzucić psinę - musiałybyśmy tylko umówić się co do Rudej. Pytanie tylko, czy ktos się pisze na psiego opiekuna po drodze ? :lol: Quote
Igusia Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 KArolina daje mi do zrozumienia, że chciałaby pojechać jako opiekunka... Quote
Recommended Posts