Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

AśkaK napisał(a):
Lara, dziękuję za fotki!!!:loveu: :calus: :B-fly:
Jutro malutką Wercię (nie Klusię, nie Bubę, tylko WERCIĘ :diabloti: ;) :lol: ) pokażę światu. Jest młodziutka, ale swój rozumek i charakterek ma i dlatego jest taka fantastyczna.:loveu: Dlatego domek musi być z tych najlepszych, "psiarzowych", czyli uświadomionych w wychowaniu buńczucznego szczeniaka. Od jutra szukamy!:p

Asiu a czy mała Wercia ma swój watek ...??
Może warto jej założyć ...?? :loveu: a alllegro super !

Posted

Mama Werci jest na stronie schroniska i nazywa się Sombra, czyli cień, bo zwykle trzyma się na uboczu i nie pcha się do ludzi, jak nie które schroniskowe psiaki.
Czy mam rozumieć, że nie pomożemy jednak Majeczce? :-(

Posted

esperanza napisał(a):
Mama Werci jest na stronie schroniska i nazywa się Sombra, czyli cień, bo zwykle trzyma się na uboczu i nie pcha się do ludzi, jak nie które schroniskowe psiaki.
Czy mam rozumieć, że nie pomożemy jednak Majeczce? :-(

Zrobiłam meila przechodniego z małą Wercią i jej mamą Sambrą
mam nadzieję zę wszyscy dostali :roll:

Co do Majeczki... ja też jestem za badaniami ale ... nie wiem jak bardzo możemy się jeszcze zadłużać...?

Posted

Mam info na temat INDEKSU: -nie można z psami :-(,- najprawdopodobniej nie będzie możliwości odpalenia prezentacji... :-(Będzie można zrobić aukcję gadżetów (!), a później nasz stały 'kramik' wystawić i trzeba będzie też posprzedawać 'cegiełki' jakieś. Utargiem z cegiełek dzielimy sie pół na pół z Vivą!. Cegiełkami mogłyby być te nasze znaczki takie przypinane, ale pytanie ile ich mamy, u kogo są i po ile 'chodzą'???

Posted

A prezentacja na samym laptopie nie mogłaby być?
Torby, nie wiem czy znaczki tez, są u Feli. Czy ktoś to od niej odbierze?
Bardzo proszę o rozesłanie maila z zaproszeniem na imprezę do wszystkich psiolubnych znajomych, oczywiście ja także to zrobię :p

W piątek 23 czerwca jest koniec roku w podstawówce. Asiu idziemy wręczyć nagrody?
Czy wszyscy już zagłosowali?

Dzwoniłam do schroniska. Nadal wszystkie 4 szczeniaki są. Maluchy zamieszkaly w zielonym budynku. Pracownik zagrodził im tam jakieś pomieszczenie. Nowych szczeniąt nie ma. Amstaff jest nadal. Padł duży, bardzo owczarkowaty samiec (ten który trochę powłóczył tylnymi łapami)
Przyczyna nie jest znana, w kazdym razie to nie było pogryzienie.
Sunia sznaucerowata ma się dobrze.

Posted

esperanza napisał(a):

Dzwoniłam do schroniska. Nadal wszystkie 4 szczeniaki są. Maluchy zamieszkaly w zielonym budynku. Pracownik zagrodził im tam jakieś pomieszczenie. Nowych szczeniąt nie ma. Amstaff jest nadal. Padł duży, bardzo owczarkowaty samiec (ten który trochę powłóczył tylnymi łapami)
Przyczyna nie jest znana, w kazdym razie to nie było pogryzienie.
Sunia sznaucerowata ma się dobrze.

Uff... ta sznaucerowata leżała mi na sercu... :shake:
A kto jedzie do schronu teraz i kiedy ...??!!
Zdjęć nam barakuje !! :placz:

Posted

Moge pomoc Majeczce ale niestety tylko finansowo. Prosze na pw numer konta to wplace pieniadze.

Lara ja mysle, ze ciebie to wszystkie pieseczki kochaja i najchetniej to z toba by zostaly.
Najwazniejsze, ze znajdujesz im zawsze super domek z dobrymi ludzkimi.
A na lekarstwo to proponuje kolejna bidulke szukajaca domku.

A tak przy okazji to chce wam pokazac dawna pensjonaruszke z Ostrowi. Zdjecie sprzed paru dni.

Posted

Laro, czyli jednak Kirusia zabierasz?!:multi: :loveu: Super!!! Ale jak Ty sobie kochana poradzisz? Ło matko, złota jesteś że mimo wszystko go bierzesz!

esperanzo, mnie od tygodnia w tej szkole zbywają :angryy: , już nie wiem jak z babą rozmawiać. Jest taka jedna antypatyczna w sekretariacie, odburkuje tylko, z nauczycielką nie chce mnie skontaktować. Piszę Ci pw.

Maćko, Felu - co z aukcją gadżetów na allegro?Ruszyła tak jak miała ruszyć?

Posted

A ja moze w koncu wydepczę te kilka kilo karmy (tylko na 100% nie upewniłam się, jakiej?), chyba Pedeegre. Znów rozmawiałam z facetem od dystrybucji żarcia dla kur i swiń, a wiem, ze mają i dla piesków. Nie dam sie tak łatwo zbyć i w tygodniu bedę sie dowiadywać. Mam obiecane 200 kg, chyba z własnym odbiorem, ale podobno trzeba odczekać miesiac na zalatwienie. Ale warto poczekać, nie?:cool3:

Posted

Halo halo ludziska !!! Mamy domek dla Kolargola :loveu: - czy ktos może w weekend podjechać z nowymi potencjalnymi właścicielami do schroniska ???? No i czy on tam w ogóle jeszcze jest ???
Owieczka - możesz dryndnąć do pracownika i ewentualnie zaklepać psiaka ???

Posted

Witokret napisał(a):
Halo halo ludziska !!! Mamy domek dla Kolargola :loveu: - czy ktos może w weekend podjechać z nowymi potencjalnymi właścicielami do schroniska ???? No i czy on tam w ogóle jeszcze jest ???
Owieczka - możesz dryndnąć do pracownika i ewentualnie zaklepać psiaka ???

Koralgol zaklepany :lol: można jechac i barć !!!

Pracownik mi powiedział ze jest teraz malutki kudłaty tri kolor psiunio
ma ok roku i może 20-25 cm wzrostu !!!:crazyeye:
Przykleił sie do niego i łazi z nim wszędzie
stojące uszka i długa sierść ....co to moze byc ...??

Posted

Kolargolek?! Jupiii!!!!:multi: :multi: :multi: :p
Fraszka w nowym domku!!!:cunao: :BIG:

A Werci też się domek szykuje:cool3: , ale okaże się w weekend więc na razie cicho-sza. A jak się nie okaże to... KTO PRZYJMIE WERCIĘ NA TYMCZAS NA 2 TYGODNIE??? Po powrocie, jeśli do tej pory nie znajdzie domku, mogę wziąć ją z powrotem do nas. Pliss, ratujcie bo jak domek nie wypali, to Werkę będę przemycać do samolotu w plecaku.;) I na pewno mnie aresztują, bo ona minuty nie usiedzi i jak się znudzi, zaczyna poszczekiwać i podskakiwać.:lol: Trudno mi będzie naściemniać, że to tylko moja komórka z włączoną wibracją.:evil_lol:

Legion, czy są jeszcze szanse na beżowe torby?:cool3: Niejaka Bodziulka nie może się już doczekać na taką, z boksiem na wydruku.:p

Posted

Czarus nie zyje. Udusil sie na naszych oczach, nic juz sie nie dalo zrobic. Pluca byly kompletnie zawalone gesta ropa z krwia - zapalenie pluc to sie chyba nazywa.... szkoda, ze weci o tym nie wiedza. Nie dostal w pore niczego na rozpuszczenie tej ropy. Przy reanimacji slychac byla jak chlupie mu w plucach. Zadzwonilysmy na Zytnia, zeby ich poifnormowac, ze Czarek nie zyje i zapytac jak to mozliwe, ze w ciagu tygodnia nie rozpoznali zapalenia pluc. Rozmowy nie bedziemy powtarzac, nie byla mila...
Jestesmy zalamane. Szczegoly na watku Czarka.
Mamy nadzieje, ze w sobote uda sie zmusic wlascicieli do spotkania. Chcemy sie z Fela wybrac do Ostrowii i z nimi spotkac. Czas ustalic zasady wspolpracy, bo to co robimy nie ma wiekszego sensu w skali schroniska.
Uslyszalysmy od naszej wetki, ze wg niej lepiej byloby dla tych psow, zeby je w tym schronie zostawic, w ich srodowisku i tam na miejscu leczyc. Musialysmy jej przyznac racje, ze koszty przejazdu do Ostrowii i przypilnowania szczepien nowych psow oraz podania antybiotykow, nawet doustnie to mniejszy koszt i pewnie lepszy efekt. Sami wiemy, ze w schronie jest wiele ozdrowiencow. A tak faktycznie przywozimy wirusa do Wawy i narazamy inne psy, ktore maja stycznosc na spacerach z odchodami i slina tych chorych. Przeciez w Wawie malo wetow wie, co w ogole zrobic z ta choroba! Przekonujemy sie o tym po raz kolejny.
Mamy tez zapewnienie od pani doktor, ze jesli bedzie trzeba, to wybierze sie z nami do weta powiatowego a nawet do burmistrza. Jesli bedzie trzeba to wystawi odpowiednie zaswiadczenie. Byla rownie zalamana jak i my...
Teraz musimy sie postarac zmusic wlascicieli do zmiany podejscia, inaczej to wszystko przestaje miec sens...

Posted

Ja w czwartek nie mogem :oops: , jadę do szkoły na 11 wręczyć nagrody:

I MIEJSCE - kalendarz nr 5
II MIEJSCE - kalendarz nr 6
III MIEJSCE - kalendarz nr 2

Dobrze że napisałaś Laro o tej budzie! Do budy nie dam!:shake: :lmaa: Nie Wercię! No jak to by miało być - póki mała to w domu, a jak podrośnie to do budy ją wygonią. A dzieciak po tym czasie akurat się znudzi i pies będzie całymi dniami siedzieć sam na ogrodzie... No nic, pogadam, zobaczę, jeszcze mają zadzwonić. Może się uprzedziłam niepotrzebnie, jakoś słowo "buda" źle na mnie działa. :roll:

Posted

Ja o Czarusiu czytałam, już od esperanzy wiedziałam wcześniej.:cry:
Nie rozkleiłam się póki na wątek nie weszłam, ale jak przeczytałam szczegóły...:shake: :placz: Zamęczyli biedaka, zamęczyli Czarusia!:placz: Psu w takim stanie nie podawali kroplówek, to skandal!!!:angryy:

Posted

[quote name='Lara']wiem, wiem... to ja Pania na Ciebie naslalam. Wybadaj szczegolnie czy sunia nie ma byc zabawka dla dziecka, bo to dziecko decyduje jaki ma byc piesek (kudlatego bobasa Mimi nie chcialo :shake: ), no i o ile pamietam to psiak mialby mieszkac w budzie :shake: Ale to musi byc krolewska buda, pamietaj! :p

AsiuK, co powiesz na wycieczke w czwartek do schronu, razem bysmy sie ze zdjeciami szybko uwinely.

W czwartek jestem umowiona z Majeczka na wizyte u dr.Lenarcika, neurologa. Niestety przyjmuje miedzy 18 a 20.00 wiec ja nie wiem czy i w jakim stanie trafie do Indexu :oops:

Dzwonił do mnie pracownik ze schronu i jest suka Onek chyba ok 3 miesiecy ( może) ale podobno ma bardzo grube łapy więc duża będzie
albo masywna. Dwie sunie szczeniaczki ( a było ich 4 ) poszły do domków
i narazie nic sie nie dzieje.

Ja tez mam domek dla psiaka ( najlepiej szczeniak) do domu z ogrodem ale
w ciagu dnia latałby po ogrodzie i do dyspazycji maiłby budę...
Myslałam o Leonie ... ale nie wiem :shake:

W razie co ja z toba pojade ( wezmę urlop ) i obfocimy psiaki szybko.
Tylko nie wiem jeszcze na 100 %

Posted

Super Laruś, że udało Ci się z tymi szczepionkami - teraz przy każdej wizycie w schronie postaramy się mieć przy sobie szczepionki i od razu podawać psiakom - zmieniamy taktykę ;) A książeczki jutro jak będziemy u dr Wojciechowskiej jakieś wydębimy - na pewno nie zaszkodzi :lol:

Posted

Lara, zrób dożce zdjątko przy czlowieku, żeby widać było jej wzrost. A może znalazła juz domek? Tak ją mam ciagle przed oczmi, kurcze :shake:

Posted

[quote name='Lara']CZWARTEK - jutro - jade do schronu! Kto chetny ale nie naciskam bo jutro impreza w indexie i trzeba tam rzucic gro sił.

Zabieram Kolargola do domu, szczepie kilka psow (kupilam dzis szczepionki u mojej wetki "na slowo honoru", do kompletu z ksiazeczkami zdrowia), zawioze zrobione przez siebie mini ksiazeczki zdrowia (wiem, Witokret ze Ty mialas sie tym zajac ale wiem, ze mialas ostatnio duzo zajec wiec zdejmuje to z Ciebie Kochana!), obfotografuje co sie da.

Czy do jutra udaloby sie domki tymczasowe dla szczeniakow znalezc??? :cool3:

Jakies wytyczne, prosby itepe macie jeszcze? To pisac :roll:
Domków tymczasowych niet :shake: zaczynają się wakacje i o! :placz:
Napewno fotki małych psiaków koniecznie !!
Tego nowego niby Kaukaza i szczeniory trzeba obfocić ...

Posted

Pytania co do leczenia Czarnulka :-(
Ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam:razz: Na Żytniej też był źle leczony? Przecież trudności z oddychaniem wskazywały na zapalenie płuc występujące bardzo często przy nosówce!!!! To Czarnulek nie dostawał antybiotyków na zapalenie płuc :mad:

...........tak mi przykro :-( :-( że trudno mi nawet pisać :angryy: