Witokret Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Lara napisał(a):jakiego miska??? :-o kartke dla Pana Tomka trzeba podpisac - to pamietam! Blagam wez ta kartke na impreze do Indeksu :roll: Nnno ja własnie o tym :evil_lol: Już sobie do telefonu przypomnienie wpisałam - nie zapomnę ;) Quote
AśkaK Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Legion23, dzięki!:p Tylko jak tam kurka się w ankiecie odhaczyć..?:roll: No a druga sprawa, że głosujemy na 1, 2 i 3 miejsce i jak to w ankiecie ująć..? Dziękuję za głosy Larze, esperanzie, Owieczce i KindzeW (ale Kindze tylko w 1/3:eviltong: , bo tylko na jeden kalendarz wać panna głosowała.Poproszę jeszcze o głos na miejsce 2 i 3.:p ) Quote
KingaW Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 A nie lepiej, żeby każdy oddał tylko 1 głos i się później policzy, na który kalendarz było ile głosów?Boi tak to jak to liczyc? Quote
AśkaK Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Ty już nie mędrkuj!:eviltong: Wszyscy do tej pory oddali głosy na 3, to i pani może!;) :evil_lol: O, właśnie dostałam głosy Witokreci!:p Quote
AśkaK Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Otworzyłam wątek "breloczkowy" na innych, zaglądajcie i podbijajcie żeby ludki kupowali: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1790072#post1790072 Quote
ronja Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=26854 to wątek do Karmelka bis Quote
Legion23 Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25423 ...koszt przywozu przekroczy koszt pierwszej i drugiej budy, pralki i lodówki, ale dla porządku wklejam, żeby potem nie było "oj, szkoda, że nie wiedzieliśmy..." ;> tu powinny być tłumy: http://www.mckis.waw.pl/ind.php?p1=1&p2=2&p3=&id_wyd=652#f2 Quote
Legion23 Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Lara napisał(a):juz widze, jak pozwalaja wejsc do lazienek z psem :angryy: to można wystawić stoisko bez psa :) Quote
Owieczka Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Niestety do łazienek nie mają wstępu psiaki :shake: Quote
AśkaK Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Nooo!:multi: Tylko jak tam się wkręcić?:roll: Myślicie że zechcą schronisko? No i do kogo uderzać z zapytaniem, czy możemy się rozstawić? Quote
Legion23 Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 z tego, co wyczytałem w innych wątkach albo usłyszałem - uzgadnia się to z urzedem miejskim jeśli nie, to na pewno po pójściu / zadzwonieniu do organizatorów, oni pokierują dalej - o ile to nie od nich samych zależy zgoda Quote
AśkaK Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Super Laro!:p Myszka jest urocza :loveu: , oby tylko ktoś chciał takiego dzikuska. A ja uprzejmie donoszę, że mała Wercia (tak chwilowo nazwałam kluskę, ale i tak mówię do niej po prostu "sunia") miewa się dobrze, została wykąpana i właśnie wygrzewa się u mnie na kolanach w kocyku. Robaki były, ale niewiele i tylko w jednej koopie, pcheł nie ma.:p Wercia jest dzikus i uparciuch, ale pracujemy nad tym.;) Dużo śpi, dużo je, a jak nie je i nie śpi to robi dużo "hau".:lol: :loveu: Słodki ma głosik. Poszczekuje głównie na Lusię, która stała się jej opiekunką i towarzyszką zabaw. Niech tylko spróbuje małą zignorować - Wercia od razu robi "hau, hau, hau". Czekamy dziś we dwie niecierpliwie na Larę i sesję zdjęciową.:cool3: Quote
AśkaK Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Lara, dziękuję za fotki!!!:loveu: :calus: :B-fly: Jutro malutką Wercię (nie Klusię, nie Bubę, tylko WERCIĘ :diabloti: ;) :lol: ) pokażę światu. Jest młodziutka, ale swój rozumek i charakterek ma i dlatego jest taka fantastyczna.:loveu: Dlatego domek musi być z tych najlepszych, "psiarzowych", czyli uświadomionych w wychowaniu buńczucznego szczeniaka. Od jutra szukamy!:p Jutro niestety nie jedziemy.:oops: Ale wierzę że uda się pojechać z kręceniem filmu w przyszły weekend. A Lara (sunia) jest niesamowita po prostu!:iloveyou: :loveu: Tak cierpliwa :-o :lol: , tak łagodna...ach! Sunia ideał!Zdjęcie ma w konkursie murowane 1 m-ce, zgłoś koniecznie Laro! Choćby do "Mojego psa". Zgłosisz..? Obiecaj!:mad: ;) Ja już padam, więc spadam.;) Kolorowych snów.:sleep2: :p Quote
Magdarynka Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Jak już pisałam w wątku maluchów, poproszę kontakt i opis i wrzucam pannę na Allegro. Quote
AśkaK Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Oj słodziutka jest, słodziutka.:loveu: Ale zadziorka wstrętna - na rączkach nie lubię, na kolankach nie lubię, spać w łóżku nie lubię...Jak nie szczenię normalnie!:crazyeye: :lol: Dzięki temu nie mam co prawda pisków w nocy i wysypiam się dobrze, bo mała idzie sobie grzecznie spać na swoje posłanko zamiast gramolić mi się na głowę.:p Ale jak na mój gust dziczka jest jeszcze straszna i trzeba ją trochę porozpieszczać, żeby zobaczyła jak to fajnie u ludzi.;) Mi się najbardziej podobają te fotki::loveu: Jestem malutka i słodziutka... ...ale pod tą uroczą powłoczką kryje się mała diabliczka!:evil_lol: Szczekam... ...i gryzę!:evil_lol: :loveu: Magdarynko, dzięki za pomoc ale Wercię już właśnie wystawiam obok innych aukcji na rzecz psiaków. Quote
ronja Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 a oto rozmarzony Karmelek. Przypomina sobie jak dobrze mu było w ogródku Gajowej :loveu: Quote
AśkaK Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 :-( :-( :-( Biedna, piękna Majeczka. Nie wiem Laro, naprawdę nie wiem... Te ataki to dla Maji pewnie wielkie cierpienie, prawda?Więc albo leczenie, albo...:placz: ?Gdyby ludzie mieli pieniądze, można się chwytać wszystkiego, skonsultować gdzieś jeszcze itp. Ale tak... Jeśli ona bardzo cierpi i na 100% nie ma sposobu na zapobierzenie atakom, to ...:placz: Ale może dla Maji to nie jest bardzo bolesne? Ja nie wiem, nie znam się na tym zagadnieniu, ale ludzie przecież jakoś z padaczką żyją, nawet leczeni miewają ataki i z tego co wiem, nie są one bolesne i człowiek nie pamięta nawet co się z nim działo. Ataki są raczej groźne tylko z tego względu, że jeśli przydaży się to komuś na schodach czy na środku ulicy, to może dojść do wypadku. Ale Maja jest przecież na spacerach pod stałą opieką, a w domu chyba nic jej nie grozi... Ale tak jak napisałam, nie znam się :oops: , tyle co w gazetach wyczytałam i w tv widziałam. Może głupoty gadam. Na pewno tak częste ataki są bardzo przykre dla właścicieli i dla Maji, bo pewnie budzi się z nich zdezorientowana. Ale jeśli ją to nie boli to może jest szansa? Wszystko na tym świecie o pieprz... kasę się rozchodzi...:placz: :-( Oto link do aukcji Werci: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=110828223 Dziękuję za wszelką "reklamę".:p Laro, w sprawie amstaffka trzeba zadzwonić koniecznie do pracownika i zapytać czy pies w ogóle jeszcze jest. Tak jak Wam pisałam, na festynie w Ostrowi nasze stoisko odwiedził łysy gościu, który podawał się za pierwszego właściciela psa. Nawet podał jego imię ale zapomniałam. :oops: Koleś powiedział, że pies mieszkał z nim i rodzicami w bloku. Ale jakoś gdy psiak podrósł, doszli do wniosku, że "nie mają warunków" "no i pies skacze na ludzi".:diabloti: :angryy: Oddali go więc znajomym do domu z ogrodem i podobno uciekł. Trafił więc do schroniska z łapanki. Możliwe, że ten łysy typek odebrał już psiaka ze schroniska, mimo wszystko był żywo zainteresowany i powiedział że pojedzie. Trzeba to sprawdzić. Jeśli astek nadal jest, to nie ma co się zastanawiać i czekać na lepszy humor byłego właściciela aż raczy przyjechać i psa zabrać, tylko psiaka wyadoptować. Ale tak jak pisałam to pies wymagający szkolenia (oduczenia skakania, pewnie też ciągnie na smyczy itp.) i stabilości - po takich przeżyciach już dość mu zmian i niepewności. Nie toleruje innych samców i o tym też należy dziewczynie powiedzieć. Do ludzi ten psiak jest boski, ale trzeba go okrzesać. Laro, myślę że warto spróbować, ale uprzednio trzeba z laską dobrze obgadać adopcję, to jak widzi wspólne życie z takim psem, czy będzie gotowa cierpliwie go oduczyć złych nawyków i czy poradzi sobie na spacerach (agresja do innych psów). Być może dziewczyna idzie za modą (i to warto wybadać pytaniem "dlaczego akurat ta rasa?" i "jakie cechy psychiczne tej rasy najbardziej pani odpowiadają?":eviltong: ) ale to nie musi oznaczać, że będzie złą panią.:p A może zwyczajnie akurat astki jej się najbardziej podobają i odpowiadają, bez względu na modę. Spróbować można, z odpowiednią dozą ostrożności.;) No i podstawowa kwestia - czy ona pojedzie po psa osobiście i od razu zabierze go do domu? Tylko taka opcja wchodzi w grę.:roll: Przepraszam że tak chaotycznie, godzina robi swoje.:sleep2: Idę lulki, czyli spać.:lol: Quote
esperanza Posted June 18, 2006 Author Posted June 18, 2006 Kochani jest nas dużo, może razem coś wymyślimy w sprawie Majeczki i Kiri. Bardzo proszę, by wszyscy się wypowiedzieli. Sunieczka jest w końcu z naszego schroniska, a teraz musi zapaść decyzja, czy ma żyć i pomożemy w jakiś sposób, czy też właściciele, którzy nie radzą sobie z sytuacją, mają sunię uśpić bez dalszych prób leczenia. Jeśli mialaby dostać jeszcze jedną szansę, to potrzebne są pieniadze na konsultacje i osoba, która przewiezie sunieczkę na trasie Wolomin- lek wet (pewnie w W- wie)- Wołomin, bo właściciele nie mają samochodu, a jazda autobusem z chorym psem, ktory w każdej chwili może miec atak, to nie jest dobry pomysł. Ja skłaniałabym się do konsultacji. Studiuję, jestem na utrzymaniu rodziców i moge przeznaczyć na badania jedynie 30zł z korepetycji. Wierzę, że razem uzbieramy jakąś sumę dla Majeczki, ale jeszcze raz bardzo wszystkich proszę o pomoc. Chociaż adopcją suni zajęla się glownie Lara, to problem dotyczy nas wszystkich. Apeluję także w sprawie Kiriego. Psiak od jutra musi mieć zapewnioną tymczasową opiekę. Leczenie na Gagarina jest juz zakończone. Ostatnia sprawa to impreza w Indeksie. Czy ktoś, coś zdziałał w tej sprawie? Tak, jak informowalam wczesniej jestem w trakcie sesji i 21 i 22 mam egzaminy, wiec nie mogę czynnie uczestniczyć w przygotowaniach. Rozmawialam z Felą, ona także nie może zająć się imprezą i prawdopodobnie nawet na niej nie będzie. Quote
ronja Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 ja mogę pomóc w przygotowaniach, tylko nie-za-bardzo wiem co trzeba przygotować :niewiem: Quote
AśkaK Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Esperanzo, z Kirusiem niestety nic nie mogę pomóc :oops: tzn nie mogę dać domu tymczasowego. Natomiast mogę zrobić aukcję na allegro na hotelik dla Kiriego - ale nie jest to niestety żadna gwarancja na pozyskanie środków, tylko od dobrych ludków zależy czy ktoś zalicytuje, nie można też oszacować ile pieniążków się zbierze. Poza tym wyjeżdżam za tydzień, więc aukcja tylko tyle mogłaby potrwać. No i hotelik musiałby być bardzo wyrozumiały, właściciel musiałby zgodzić się na zapłacenie w późniejszym terminie. Ogólnie rzecz biorąc lipa. Piszę do Was maila w tej sprawie. Foksi trzeba chyba dać jeszcze szansę. Czekam na wpłaty za breloczki oraz z allegro... o tym też napiszę w mailu. W indeksie zrobimy chyba to co do tej pory - sprzedaż gadżetów, może jakaś prezentacja zdjęć psiaków, z kompa na ścianę? Taką prezentację ma Fela, na ja chybcika mogę zrobić nową ale nie mam sprzętu, potrzebny byłby laptop i rzutnik. Czy oni mają coś takiego w lokalu? Albo ma ktoś w domu? ;) Czy możemy wchodzić z psami? Mogłabym zabrać Wercię. Z resztą, piszę wszystko na maila! Quote
Bodziulka Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 A ja mam pytanko o gadżeciki - bo znowu nie miałam za bardzo czasu studiować wątku - jak sytuacja z torbami, kiedy będą jasne w sprzedaży? Quote
ronja Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 mamusia była taka za kolano, oknowata, bardzo miła mam jej zdjecie jak wyglada z budy - główkę tylko widać Quote
AśkaK Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Ja widziałam i ja mam zdjęcie!:multi: :eviltong: Oto fotki: Wercia prawdopodobnie odziedziczy po mamusi wiele cech, uszka ma klapnięte więc jak dorośnie też pewnie będą tak słodko wyglądać jak u mamy.(Dla mamy proponuję imię Uchatka:p , wkrótce zamieszczę jej zdjęcia i opis na stronie schroniska) Tata musiał być podobny do mamci, albo suńka niewiele z niego odziedziczyła. Będzie średnia, tzn grzbietem do kolan (taka jest mama, a Werka ma łapki dość drobne, więc nie zanosi się na wielkoluda:p ). Laro, byłoby super gdyby mała szybko znalazła dobry dom!:multi: Quote
Recommended Posts