Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

A to nasze nowe nabytki (po kliknięciu na zdjęcie wyświetli się albumik):

Chmurka, sunia malutka, ma ok. 3 miesiące. Troszeczkę nieśmiała, ale jak trzeba naszczekać na psa, to też potrafi. Będzie małym glutem, nawet jak urośnie:

Jej siostra (chyba) Duszka, ciut większa i zdecydowanie bardziej przedsiębiorcza. Pierwsza przy misce, potrafi nawet zawarczeć (co w tak ogromnym pysku brzmi dość komicznie)

Mała Dominiczka biało-czarna jak kostki domina. Chudziutka. I kaszląca trochę (chyba efekt robaków, ale już z nimi walczymy). Wesoła i wszędobylska, ale bardzo grzeczna psina:

Debeściak absolutny w tym gronie i nie tylko - Gustaw. Mały miś. Na początku przelękniony jak nie wiem co, przytulający się w strachu do ziemi. Ale już po chwili tulący się do rąk. Ma niecały rok, siusia jak panna, może jeszcze ciut urosnąć, ale niewiele. Zdecydowanie lepiejj prezentuje się w realu niż na zdjęciach.

No i wreszcie I-Graszka. Nakolankowa. Z pewnością była domowa. Ma tak ze 2-3 lata. Jest bardzo dobrze wychowana i cierpliwa. Idealna i niekłopotliwa malutka sunia, która zdecudowanie musi znaleźć szybko swoje kolana.

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Psiny są ekstra, szybko znajdą domy.
Ale prosiłabym jeszcze o pare info, bo chciałabym je umieścić na wątku szczeniaczkowa i mikropsów.

Ile waży Gustw i Graszka? Jaki mają stosunek do psów?

Ile może mieć msc Dominika?

I przede wszystkim gdzie one teraz są, w Otrębusach??

Posted

Gustaw ok 10kg, Graszka tak z 6kg. Gustaw interesuje się psami, przy suczce na pewno bedzie smielszy :)
A Graszka nie wchodzi w awantury, ale mam wrazenie ze ona chce byc tylko przy człowieku.
Dominika ma ok 3 miesiace. I wszystkie są w Otrębusach.

Posted

LadyBell napisał(a):
Psiny są ekstra, szybko znajdą domy.
Ale prosiłabym jeszcze o pare info, bo chciałabym je umieścić na wątku szczeniaczkowa i mikropsów.

Ile waży Gustw i Graszka? Jaki mają stosunek do psów?

Ile może mieć msc Dominika?

I przede wszystkim gdzie one teraz są, w Otrębusach??

W Otrębusach wszystko, bo nie było gdzie upychać:)
Dominika i inne maluchy - mają tak ok 3 m-cy.

Nie wiem czy aż 10 kg gucio waży, ja bym mu dała tyle co jamnikowi.
a Igrażce o 1/3 mniej :)

numery podawaj do Mariolki i ludwy przede wszystkim ;)

Posted

Guci jest gruby i ubity :) jak go nioslam to myslalam ze padne po drodze. moze miec 10 moim zdaniem. Ja juz se nie wtracam :)

jak sadzicie jakiej wielkosci beda maluchy? Chmurka ma najkrótsze łapki. Dominika chyba bedzie najwieksza z nich.

Posted

Gustaw okreslany na 7-9 msc. ma swieze stale zabki.

a tu te, które m.in zostały w schronie:

sliczna szczeniaczka, ok 3 msc.

dzika szczeniaczka - wszystkie dzikuski sa czarne i bardzo podobne - chyba jeden miot

ta suczka o której pisałyśmy, co sie przeciska przez wszystkie dziury

Dosc duzy molosowaty pies.

Posted

zrobiłam na szybko gumtree Chmurce i Dusi . Tekst mało dopracowany ale na najbliższe dwa dni musi starczyć. Porządny postaram się napisać po środzie. Jak macie jakieś sugestie, to bardzo proszę.

Dusia:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-DUSIA-3-msc-SZCZENIAK-sliczna-sunia-do-adopcji-W0QQAdIdZ204136243
Chmurka:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-sliczne-szczenie-mala-suczka-szuka-domu-adopcja-W0QQAdIdZ204133252

Posted

[quote name='LadyBell']
widzę że i klon Dody się znalazł..
dokładnie, tylko ,ze chłopak.
mało tego, jest ich nawet 2 :(

powoli bede wstawiała nowe nabytki ostrowskie, az żal za tyłek ściska, ze ich tyle a my tak mało zdjec mamy :(

Posted

mariolka napisał(a):
Guci jest gruby i ubity :) jak go nioslam to myslalam ze padne po drodze. moze miec 10 moim zdaniem. Ja juz se nie wtracam :)

jak sadzicie jakiej wielkosci beda maluchy? Chmurka ma najkrótsze łapki. Dominika chyba bedzie najwieksza z nich.

Gustaw waży dokładnie 7 kilo, śmy byli u doktora i ważyli. Igraszka tak z 6. Jest bardzo tolerancyjna i spokojna, nie atakuje innych psów, ale tak jak Mariolka pisała - interesują ją przede wszystkim ludzkie kolana. Ona i Gustaw ładnie zachowują się w domu (to znaczy załatwiają się na zewnątrz). Maluchy wszystkie będą raczej średnio-małe, Chmurka najmniejsza.

Posted

a tu gremliny
tak po 3 -4 kg?
Chłopak, spokojny, łagodny, ale przez kraty tak kombinował aż przelazł ;)

i sunia, któa była z nami wszędzie - my w biurze - ona w biurze, my w kwarantannie-ona również :D
Taka mała gremlinowata przylepka domowa.