Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

mieszkam tuż przy polach, możemy zrobić u mnie metę-przechowalnię...
Proponuję zrobić ulotki o konkretnych psach, które nadają się do adopcji, i je po prostu rozdawać. Ja będę rozdawać o Tusi i Wiktorku.
Czy ktoś da ogłoszenie-zaproszenie na żółte strony GW? dziś?

Posted

No niestety, stoska nie będzie, nie dało się wcisnąć, już za późno. Molestowałam organizatorów przeokrutnie, ale sie nie dało.
mamy natomiast oficjalne zaproszenie z naszymi podopiecznymi - myślę, że wszystkie psiaki na "tymczasówkach" powinny się stawić.
Zrobimy im plakaty - będziemy uskuteczniać rozdawnictwo obnośne :lol: .
Ja porobię i podrukuję część plakatów. Kto mnie wesprze?
Gdgt, dzięki, punkt zborny w nmieszkaniu przyda sie na pewno.
Lara, segregator to super pomysł. Nie będzie wprawdzie stolika, ale może jakąś ławeczkę sobie nieoficjalnie zajmiemy? Co o tym myślicie?
Albo może przykleimy sie do jakiejś fundacji czy stowarzyszenia - dobry pomysł *Gajowa*. Czy ktoś ma może jakieś "wejścia". Listę chyba można znaleźć tu: www.dzienziemi.org.pl

Nasze psiaki koniecznie powinny mieć chustki z napisem "Szukam domu" albo coś w tym stylu (esperanza ma je zrobić, ale może ktoś ją wspomoże? :razz: )

Tak na szybko lista psiej obecności "poszukiwaczy domów":
Karmelek
Kosmatek
Brave'uś
Tusia (da radę maleństwo?)
Fifi vel Czarnuszka

Czy kogoś pominęłam?
oczywiście wszystkie psiaki z włąścicielami serdecznie zapraszamy!
:multi:

Posted

Kurcze kochane to chyba ze starości , ale nie moge doczytac tu - kiedy te dni ziemi :oops: pomozcie dajcie namiary kiedy , o której , bo to ze na Polu Mokotowskim to doczytałam . Dziękuje za pomoc z gory bo rozumiem ze trzeba sie stawic obowiązkowo i to z portfelikiem , a najlepiej jeszcze ze znajomymi oczywiscie tez z portfelikami ;)

Posted

Fela napisał(a):
Tusia (da radę maleństwo?)

:evil_lol: widzę że ktoś tu nie docenia tusi :Dog_run:
możemy wystawić mały składany stolik, na pewno będzie zaprzyjaźniona viva czy korabiewice...
a jak z opaskami dla piesków "szukam domku"?

Posted

:oops: sorki niedopatrzenie
Uwaga, uwaga, ogłaszam!
DZIEŃ ZIEMI 23 KWIETNIA, NIEDZIELA, GODZ. 10-22, POLE MOKOTOWSKIE
Zapraszamy wszystkich: psiaki, właścicieli, opiekunów i ich grubaśne porfeliki :evil_lol:

Opaski albo chusty zrobi esperanza, ale może ktoś jej pomoże?

Niestety, Korabiewic nie będzie i Vivy też chyba nie, ale gdzieś się może przykleimy. :razz:

Ustalimy jeszcze miejsce zbiórki, pewnie gdzieś przy estradzie. Dostałam od organizatorów mapę, ale jest w pliku pdf. (Jak się naumiem pdfy na forum zamieszcać, to wkleję, a może ktoś pomoże?).

Z instytucji, które będą obecne: Stowarzyszenie Ekologiczno-Przyrodnicze Klub Gaja, Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian", Społeczny Instytut Ekologiczny. Czy ktoś ma kogoś znajomego w którejś z tych organizacji?

Posted

Witam wszystkie Ostrowianki.
Przepraszam, że wcinam się w wątek, ale sytuacja zaczyna nie przerastać ...
Mam ogromną prośbę o kontakt i zabranie ode mnie pozostałych ok. 200 kg karmy wygranej na molosach przez Ostrów.
Mijają trzy tygodnie od zakończenia edycji, a ja nadal mam w domu prawie całą karmę.
Fela, AśkaK nie mogę się do Was dodzwonić , do Witokretów nie mam telefonu stacjonarnego, a na komórkę nie mam jak i z czego ;)
Pozdrawiam

Magda

Posted

A gdzie Ty mieszkasz Kobito?Jestem dzisiaj umówiona z mamą w Centrum, ale podjechać bym mogła dopiero kole 22-22.30, zakładając oczywiście, że mieszkasz gdzieś blisko (na daleko matka się mi nie zgodzi, a i tak mam z nią na pieńku)...Mam warunki na przechowanie dowolnej ilości karmy (bez podjadania ;-)) pod warunkiem, rzecz jasna, że nie jest ona pakowana w wory 100 kg, bo nie dysponuję chłopem ni też żadna siłą najemną do wpakowania i wypakowania jej do i z samochodu, a właściwie seicenta... Na wszelkij słuczaj podam Ci mój tel. na PW

Posted

Moge wesprzec z ta karma, tylko musze wiedziec czy dzis, bo mam piwo w lodowce :-)
A w weekend moze znowu kurs do Ostrowii jesli trzeba ? Dziewczyny...?
Znaczy samochod jest, chlopa akurat nie, ale damy rade :-)

Posted

Bosheeee Lagunka :modla: :modla: :modla: o wybaczenie !!!!!!!!! My teraz non stop w lecznicy siedzim - z domu skoro świt, do domu wysiusiać psiaki i obarot... Strasznie, przeogromnie przepraszamy :Rose: :Rose: :Rose:

Posted

ja mogę cały dzień bo mieszkam obok i można u mnie coś zmagazynować.
będę od rana od 9 bo chcę oddać makulaturę i dostać za to drzewko, a tam są zawsze kolejki...
A tusia będzie sobie dochodzić z moim tzem, żeby nie stała w tłumie przez cały dzień.

Posted

Ja, w zwiazku z tym, że będę z psem, a konkretnie Brave'm, nie planuję być b. długo, żeby go nie stresować jakos bardzo (a i tak się będzie stresował bo się boi wszystkich psów większych od jamnika).Chyba najlepiej w takich godzinach największego ruchu sie tam pojwaić... Czyli, o której? Jak myślicie? Żeby było jak najwięcej ludzi, którzy by byli potencjalnymi panami i paniami dla Brave'a...Jakoś tak po obiedzie około 15-tej, czy lepiej wcześniej? kiedy sie rodziniki z dziećmi tam przechadzają?

Posted

A w ogóle, to jak się poznamy????? Bo ja znam Felę, Esperanzę i Larę... Ale reszty nie... W razie czego będę z kulawym ON-kopodobnym kundelkiem sięgającym do kolana w kłębie (jego kłębie, nie moim kłębie ;-))

Posted

No nareszcie jakiś Polomaniak się odezwał - ja tylko takie sugestie tam wrzuciłam... nie znam tych terenów (no może poza Merlinem :razz: ) - i szybko dodam, że to bardzo dobry pomysł :lol:
czyli 12 na początek ???

Posted

na Psim Polu w zeszłym roku była estrada i jakieś stoiska. Proponuję psie Pole jak najbliżej pubu Merlin. Impreza rozkręci się już koło 11.
:hmmmm: czy mamy do siebie telefony?

Posted

A to smyczki, które będziemy sprzedawać jako cegiełki dla ostrowskich psiaków :lol: Halo halo mamy ich 200 sztuk (na początek)!!! Musimy jak najwięcej sprzedać żeby można było zaszczepić WSZYSTKIE PSIAKI !!! :mad: Każda "Ostrowianka" dostanie swój przydział :evil_lol: Zobaczymy której pójdzie najlepiej :razz:
WSZYSTKICH DOGOMANIAKÓW PROSIMY O POMOC W SPRZEDAŻY - każdy grosz idzie na potrzebujące ostrowskie psiaki !!!

A to nasza ostrowska maskotka-skarbonka (bez dna :evil_lol: ) GŁODZIO :lol: