Fela Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Lara, a propos umawiania się z właścicielem napisałam Ci pw. Jak surowica jest, brać na ten tychmiast! Tak własnie bywa, że ktoś jeszcze ze starych zapasów ma coś zachomikowane. Oczywiście, że Ci wybaczymy, swoją normę już wyrobiłaś. A w każdym razie jutro wyrobisz :razz: Myślę, że tydzień po odrobaczeniu towarzystwa można już szczepić. Ale dopytam ciotki wetki. Quote
Fela Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Ciocia Rybon obiecała pomóc w zamówieniu. Uderzę do niej jak w dym. Quote
Maćka Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Moj wet zalecil mi trzy tygodnie przerwy w szczepieniu od odrobaczania, wezcie pod uwage prosze tez, ze te psy maja tam naprawde oslabione organizmy i zbyt wiele medykamentow moze je powalic, ale ciocia Rybon koniecznie musi sie wypowiedziec, wkoncu to Ona jest specalystka ;) Larus przykro mi z powodu prawdopodobnej noskow, kurcze wiosna idzie wiec nosowka moze sie panoszyc :( Co z ta surowica, jak to mozliwe w dzisiejszych czasach aby jej brakowalo ?? Juz w latach 80 tych moj tata mogl latwiej ja sciagnac za pomoca weta dla mojej sunki spoza naszej granicy, co bedzie w przyszlosci ?? A ja czekam na uzdrowienie sunki i powitanie jej w moich skromnych progach :) Quote
Agnieszka P Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Ratunku bo letko nie kumam,:crazyeye: zadzwoniła dzis do mnie urocza pani w sprawie czarnej suczki ,ze niby ja ja ma ,ja miewam tylko rottweilery jak sie okazało,chodzi i jakas sunie ,która ma dzis jechać ze schroniska w ostrowii???i ta pani ją chce ,jakaś czarna malutka ,czy ktos moze mnie uświadomic o co chodzi bo obiecałam ,ze pani oddzwonie??? Quote
Maćka Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Agnieszko z tego co sie dowiedzialam od Feli to Lara ma dzisiaj zabrac rotka, dwa szczeniaki i jeszcze sunie chyba sznaucereczke. Quote
Agnieszka P Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 poczekaj poczekaj ja sie umawiałam z kinga na odebranie z drogi rottka? to cos sie zmieniło??i czy jeden ze szczeniaków jest czarna suczka ,bo ta pani bardzo ja chce i jest z warszawy Quote
Maćka Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Nie wiem jak tam kto z kim sie ugadywal odnosnie przejmowania psiakow, moze zadzwon poprostu do Kingi ?? Ona z tego co zakumalam jedzie troszke pozniejsza godzinka, wiec zdazysz sie dogadac z Kinga co i jak ;) Ja doprawdy pogubilam sie z psiakami co i jak, jakie sa itp. Mialam troszke swoich obowiazkow do zrobienia i teraz juz prawie nic o psiakach w Ostrowi nie wiem :shake: :placz: Quote
Agnieszka P Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 dzwonie ale nie odbiera...kurcze a ta pani mnie meczy ,czy ktos wie o jaka sunie chodzi a może Lara Quote
esperanza Posted April 6, 2006 Author Posted April 6, 2006 Chyba wiem, o co chodzi. :lol: Pani, która do Ciebie Agnieszko P dzwoni, dostała zamiast do Moniki Pikulik, numer do Ciebie. Zaraz wszystko odkręcę. Poza tym, nic się nie zmieniło. Quote
Witokret Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Kobitki, a może by tak spróbować ściągnąć skądziś tę cholerną :angryy: surowicę ??? Nnnno nie wiem... może np. pogadać z Pajunią ??? Co o tym sądzicie ? Piniędze spod ziemi wydobędziem jak tylko będzie taka możliwość :cool3: Quote
Agnieszka P Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 wiem wiem ,dzieki ,tylko od wczoraj ta pani bambardowała mnie sms-ami w sparwie szczeniaczka a ja za cholere nie mogłam sobie przypomniec zadnego szceniaczka:razz: a tym bardziej a warszawy:-o , Bywa,ze miewal luki jak chodzi o TZ :eviltong: ale w sprawie psiaków nigdy Quote
Witokret Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Dziewczyny, a moze jednak odwrocic cala akcje: najpierw szczepienia, potem odrobaczanie. Jesli Nutka ma nosowke, to jest duze prawdopodobienstwo, ze Milka tez zachoruje :(. :shake: Quote
eurydyka Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 esperanza, cofnelo mi maila wyslanego do Ciebie odnosnie jamnikowatej (ma juz jakies imie?), niestety dziewczyna z Poznania szuka psiaka kolo Poznania Quote
esperanza Posted April 6, 2006 Author Posted April 6, 2006 Jamnisia nie ma imienia. Wiem, że Wanda Szostk ma potencjalny domek. Czekamy na rozwoj sytuacji, może się uda. Quote
gdgt Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Witokret napisał(a):Dziewczyny, a moze jednak odwrocic cala akcje: najpierw szczepienia, potem odrobaczanie. to się chyba tak nie da. Quote
supergoga Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Czy ta Almerka - czarna szczeniorka - ma domek. Mam ją w necie i ktos czasem pyta, więc nie chcę zamieszania. Jesli ma będę polecac inne psiaki Quote
AśkaK Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Ja już jestem od paru godzin w domu, za to Lara właśnie wyjeżdża z Piotrkowa, gdzie przekazała rotka dziewczynom z Krakowa. A wiezie ze sobą skarby :p - sznaucerkę Sambę bis i maleńką Mimi. Szczeniorek został u mnie, jest przesłodki i TZ się w nim zakochał.:loveu: A w schronisku były dziś wiosenne porządki. Na miejscu zastałyśmy właściciela, pracownika oraz czterech czy pięciu mężczyzn z "ekipy sprzątającej". A było co sprzątać...stare liście, gałęzie i kuuupa kup.:diabloti: Na trawiastym placu za wybiegami aż biało od odchodów, fuj! O! Tak to wyglądało! Mam nadzieję, że zgrabili to jeszcze dziś.:oops: Nakarmiłyśmy psiaki suchym, bo oczywiście dziś jeszcze (a była już 15) nie były karmione.I wczoraj najpewniej też nie.:diabloti: :angryy: Wygłodniałe skakały na nas, wpychały pyszczki do worków nim jeszcze zdążyłyśmy wysypać karmę, gryzły się między sobą żeby tylko złapać cokolwiek do jedzenia.:-( Wysypałyśmy cały zapas suchego, nic już nie zostało. Czas nas gonił, ale kilka fotek udało się cyknąć. Lara dzielnie taszczy worek z karmą by dać sunieczkom na wybiegu: Suńki z ostatniego kojca: cdn. Quote
AśkaK Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Psiaki-chłopaki z wybiegu obok: Przemiły bąbelek, okrąglutki jak piłeczka i jak piłeczka skaczący. Ten biało-rudy kudłaczek ma chore oczko, chyba gdudkowe zapalenie oka i narosło to już do tego stopnia, że na pewno mu przeszkadza. Suczki (i pieski..?:roll: ) Ta psinka bardzo na mnie skakała gdy chciałam im dać karmy,jest bardzo żywiołowa.:p Quote
Witokret Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Halo halo - ten "bąbelek" to nasz Nonio !!! :mad: Asiu, a co to za łaciateczka :loveu: :loveu: :loveu: w boksie sunieczkowym ????????? Quote
Fela Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 To jest piękna lecz nieśmiała Nel. Cudowności. Ma może dwa lata. Cioteczko Witokretko, powinnaś zdecydowanie zostać jej wirtualną opiekunką. Co o tym myslicie? Popatrzcie na witokretowy avatarek :evil_lol: A oto Nel w zadumie Quote
AśkaK Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Ach rzeczywiście!:lol: To ja go nie poznałam!Na zdjęciach wyglądał zupełnie inaczej, jakiś taki cieniutki, długie łapki - a dziś ja patrzę, a to taki właśnie bąbelek! Ale nosek ten sam, więc bez wątpienia to on. Jest i siostra Nonia: Siedzi w boksie z taką oto prześliczną, czekoladowo-karmelkową suczką. Ta sunia jest niesamowita! Kocha ludzi to mało powiedziane! Ona ze skóry by wyskoczyła żeby tylko być bliżej człowieka! Spójrzcie tylko na fotki (te ponizej i te powyżej też, bo na nich widać brzuszek suni, tak skakała!): :lol: tutaj dzikie podskoki "tu jestem, tu!Pogłaszcz mnie trochę!" "och daj, daj choć powąchać, choć noskiem dotknąć dłoni!" Całuski z Zorrem.:loveu: A tu już na chwilkę zrezygnowała ze skakania i wtulania się w siatkę i tylko poszczekiwała i zawodziła na mnie (a głosik ma piękny:p ) Widać po wyciągniętych sutkach że wiele razy rodziła. Ale to młoda sunia. Moja faworytka z dzisiejszej wizyty!;) Jest śliczna i kochana! Quote
AśkaK Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Jest taka starsza psinka, bardzo sympatyczna i spokojna, płeć mi nie znana.:oops: A to psiaki z boksów od strony muru: Jest śliczny, młody, chudziutki "Dori 2".:-( Bardzo miły psiak, widać że w schronisku jest mu bardzo źle i tęskni za człowiekiem. Spójrzcie jak wspina się łapinami na siatkę... ...po prostu rozpacz.:-( I z kolegą: A kolega to średniej wielkości ładny, zgrabny kundelek Quote
AśkaK Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 To są chyba dwie sunie. Nieśmiałe, troszkę dzikuski. Jedna ONkowata, druga MIŚkowata.;) Mała ruda suńcia w boksie razem z Rudką, dziką jak zawsze.:oops: i Rudka we własnej osobie :p Rudka jest bardzo drobniutka, mi na zdjęciach wydawała się średniej wielkości, a to maleństwo jest do pół łydki. Quote
AśkaK Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 A oto psiak wyjątkowej urody. Bardzo nieśmiały, pozwolił tylko na jedno zdjęcie i czmychnąl do środka. Za to jego kolega jest nad wyraz rozszczekany, wcale nie nieśmiały.:p Miły z niego psiaczek jak już przestanie szczekać na kolegów.:lol: Nazwijmy go Biały Kieł !!!:p A teraz uwaga uwaga, miś przecudnej urody! Kto szuka dużego, mięciutkiego misia do tulenia - ten psiak będzie w sam raz! Czyż nie piękny??? Quote
Recommended Posts