Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Laro, Młody (czarny duży, piękny psiak) w sobotę z pewnością był w schronisku, cały czas nam towarzyszył. Oto dowody :)

niestety, bardzo wychudzony, ale ogólnie w dobrej kondycji. Może ktoś go zabrał do domu w poniedziałek rano?

Natomiast Młodej - suni - w sobotę już nie było.

Zajrzyjcie proszę do Balbinki! Kto może ją odwiedzić na sggw? ona tak bardzo się cieszy z wizyt i tak płacze, kiedy zostaje sama w ciemnej klatce :-(
A kto nie może osobiście, niech choć zajrzy do niej na wątek i podniesie troszeczkę ;) . O tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1532996#post1532996

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

czy ja moge dostac wiecej info (jesli macie oczywiscie) o jamnikowatej? jest chetna z POznania na sunie jamniczka, z kim ja ewentualnie kontaktowac? wiem ze daleko i ze pisala o jamniku, ale ta mala ruda sunieczka jest faktycznie do jamniora podobna i chcialabym przeslac kobitce o niej info jak najpelniejsze

Posted

napisalam do tej dziewczyny z poznania, wszystko co wiem z PW od esperanzy oraz od Lary i fotki z tego watku
dajcie mi jeszcze pliz na siebie namiary mailowe to Wam wysle kopie tego maila i namiary na dziewczyne

Posted

Hmmmm, tego....CHYBA WYPADA WSZYSTKIM, KTÓRZY GŁOSOWALI NA NASZE (NASZE W SENSIE DUCHOWYM, A NIE FORMALNYM) SCHRONISKO PODZIĘKOWAĆ! Co? No nie?Kto jest przeciw? Kto się wstrzymał? Nie widzę!DZIĘKUJEMY!!!!!!!!!! :-)

Posted

[quote name='Lara']Sznaucerka...ta sama co tydzien temu... ale juz nie taka piekna i blyszczaca... teraz po porodzie, stresie, tragedii... gubi siersc platami, wzdluz kregoslupa ma lyse placki... siersc jak dredy wyglada... a glos wola o pomoc!!!! :-(

:crazyeye: :placz: :shake: ona tam rodziła???? boże :-( :-( :-( to tak samo jak Samba :shake:

Bardzo się cieszę, że udało się "wywalczyć" karmę dla Ostrowii :multi:

Posted

Boże !!!!!!!!!
Przecież To W Jakich Warunkach "żyją" Psy W Tym Schronisku Wypadało By Tylko Gdzieś Zgłosić,za Złe Traktowanie Zwierząt Grozi Więzienie.
Masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Martynko, widać żeś nowa całkiem na Dogo....Takich schronisk to jest w Polsce cała masa....W tym konkretnym chociaż właściciele nie przeszkadzają w zbożnym dziele ratowania psów....Nie wiem czy wiesz, ale wg prawa gminnego zwierzę w schronisku ma ten sam status co śmieci, czy szambo - status odpadu komunalnego.... Tam w tej chwili, po miesiącach pracy kilku wspaniałych dziewczyn, nie jest tak źle... Tzn jest źle, ale nie dramatycznie... Zwierzęta przynajmniej nie głodują...Ale to nie o to jedno schronisko chodzi. To prawo trzeba zmieniać. Wszędzie tam gdzie można zarobić (a prywatni właściciele schronisk, jeśli nie są psimi zapaleńcami, właśnie na zarabianie pieniędzy są nastawieni) moze też dojść do nadużyć i szwindli...

Posted

Mimo ze jestem nowa to cierpienie zwierzat nie jest mi tak samo obojetne jak kazdemu z was.Chodzi mi o to ze dla niektorych wlascicieli schronisk to tylko sposob na latwa kase,czasem nawet ci ludzie wogole nielubia zwierzat.Przeciez osoba zakladajaca schronisko dostaje chyba jaka pomoc-nie wiem od gminy,miasta itp.(niewiem nie znam sie zabardzo bo nigdy nie prowadzilam schroniska ) a wyglad wychudzonego psa mowi sam za siebie.Jesli taka osoba dostaje jakas pomoc z np.wyzej wymienionych to gdzie ta pomoc wedruje ???jesli psy w jego schronisku wygladaja tak a nie inaczej.
Szkoda ze nie mozna samemu wymiezac "sprawiedliwosci" w tym marnym kraju.Kazdy widok zle wygladajacego zwierzecia powinno byc podciagane pod znecanie sie nad zwierzetami-a za to juz przeciez jest jakas kara!!!
Przeciez glodzenie zwierzecia lub brak opieki-obojetne czy wlasnej czy weta to tez znecanie...........

Posted

shirrrapeira oczywiście, ze dary się przydały :p Dziękujemy serdecznie.
Ja także chce wszystkim głosującym w akcji Puriny i molosów na nasze schronisko :laugh2_2:

Kto pojedzie po naszych psich maluchów do schroniska? Jest domek tymczasowy!

Posted

[quote name='Lara']
Ta sunie o nadanym przez nas imieniu Almera zabralysmy

Laro, u kogo teraz jest Almerka? Szuka domu czy już nie..?:cool3:

[quote name='Lara']Razem z nia w kojcu siedzialy jeszcze 2 faceciki...
Czy te szczeniorki mają już wątek? W tej chwili otwieram i wrzucam je też na allegro.

Posted

MARTYNKA146 napisał(a):
Mimo ze jestem nowa to cierpienie zwierzat nie jest mi tak samo obojetne jak kazdemu z was.

Nam cierpienie zwierząt jest obojętne?!!! No to pięknie nas podsumowałaś! I pewnie dlatego jeździmy tam i pomagamy. Hahaha, ubawiłam się do łez.

A tak poza tym Martynko, wszystko o czym piszesz jest dla nas wszystkich tutaj oczywiste, sęk w tym jak, komu, gdzie i kiedy zgłosić, żeby faktycznie przyniosło to dobre rezultaty, żeby nie skończyło się jednorazową akcją i żeby bardziej nie zaszkodziło niż pomogło. A może Ty to wszystko wiesz?
Póki co może masz możliwość dania domku tymczasowego choćby maleńkiemu szczeniakowi - jest teraz kilka takich w schronisku. Dłuższe pozostanie tam grozi im nosówką lub inną poważną chorobą. Karmę zapewnimy jeśli tylko zgodzisz się przyjąć któregoś psiaczka do siebie.

Posted

esperanza napisał(a):
Mam od Moniki J. namiary na osoby, ktore zgłaszają sie po Bubu, kóry juz ma domek. Jutro będę dzwonić :p

No to świetnie dziewczyny, działajcie, działajcie!;) Ja tymczasem zakłądam wątek.