Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Nasza słodka, czarna Hovka nie czuje się najlepiej. :-( Wczoraj miała sterylizację w lecznicy na Tatarkiewicza (tam zostanie póki nie dojdzie do siebie). Gdy już dostała narkozę, okazało się jak potwornie jest zarobaczona. Wymiotowała robakami. Miała gi-gan-tycz-ne robale :-o .

Teraz dostaje środki wzmacniające i oczywiście odrobaczające. Jest osowiała i osłabiona. Wierzę, że wszystko będzie dobrze, ale proszę o wiele ciepłych myśli i oczywiście kciuki.

Posted

:errrr: :oops:
To teraz mamy dwie misje: odpchlić resztę towarzystwa i odrobaczyć. Fuj, wyobraziłam sobie jak te robale wyłażą, fuj!
A właśnie, kiedy Ciapelinda jedzie do Kingi a Hovka do p.Łukasza, oboje jutro..?:razz:

Posted

To, kiedy Hovka będzie mogła iść do Łukasza, zależy od jej stanu. Ola, żona Łukasza, może ją przyjąć, ale lepiej żeby sunia doszła do siebie pod okiem lekarzy. Wszystko okaże sie jutro. No i trzeba będzie jakiś transport wymyślić z Gocław - Stara Miłosna, bo Łukasz już nie jest zmotoryzowany. Oby wszystko skończyło się dobrze...
Tak, odrobaczenie jest konieczne. Psiaki, które od jesieni są w schronisku, były odrobaczane już przez nas. Ale mnóstwo nowych się pojawiło, między innymi Hovka. Ja to nawet myślę, że odrobaczanie to priorytet. Warto wszytkim zapodać tabletki (każdemu oddzielnie w smacznym kęsku, żeby była pewność, że połknął) i zostawić zapsa, żeby pracownik podał każdemu przyjmowanemu psiakowi.
Trzeba się zorientować w kosztach.

Z Ciapelindem lepiej, pewnie jeszcze ze dwa dni chłopak się musi w szpitalu pomęczyć. Także w jego sprawie wszystko jutro będzie wiadomo.

Posted

Zrobione - telefon do Anety usunięty z aukcji Marlona i Charlinki

Dziewczyny proszę nie dziękujcie :oops: Chociaż tyle mogę zrobić.
Mam nadzieję, że psiaki znajdą domki.

Posted

A czy ta sunka to jeszcze jest?

Lara nawiazujac do wczesniejszej rozmowy to kolezanka chce na 100% drugiego psa ale...
chcialaby zeby on byl podobny do Pikselka (odszedl) cos w stylu tej sunki jamnikowaty na wyzszych lapkach.
Najlepiej by bylo gdy to byl pies, bo oni juz panicznie boja sie sterylizacji.

Posted

No a Bąbelek? Nasz słodki, cudowny, przytulaśny bąbelek, który doskonale dogaduje się zdrugim facetem - psem i bawi z dzieckiem? Iświerzba nie ma już wcale (bo nigdy nie miał ;) ), ładnie sam w domku zostaje i na spacerki chodzi na smyczce.
Jakby ktoś go szukał, to jest tutaj
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21889

Babelek ma troszku dłuższy korpusik, jak jamniorek własnie, ogólnie jest słodki i bąbelkowy. Może państwo się zakochają?

Posted

Sluchajcie mam rzeczy dla schroniska w Ostrowii stare reczniki,koce i inne rzeczy. Czy ktos moze to ode mnie przejac. Mieszkam w Markach,to po drodze do Ostrowii moze ktos mieszka w poblizu abym mogla to podrzucic??

Posted

Napisałam już w wątku Brave'usiowym, ale napiszę i tu...Byłąm w piątek i wczoraj u Brave'a i Hovki...Z wetami gadałam, ale ich jest tam kilka osób i w zależności na którą sie zmiane trafi różnie mówią o odbiorze obu psiaków! Brave zupełnie sprawny i z apetytem, ale nie wiadomo co z raną, czy ją zaszyć, czy nie, sami weci nie są zgodni! Dodatkowo Brave ma wieeeelikego i obrzydliwego tasiemca. Ustaliłam, że do końca odrobaczenia (środa?) zostanie w lecznicy. Hovka osowiała nie chciała spacerować.... Sama skóra i kości - to przez te robale, które podobno są w ilościach dramatycznych. Ja bym tam jej jeszzce nie zabierała. UWAGA, CZY MY MAMY DOCELOWY DOM DLA HOVKI? BO JEŚLI NIE, TO JEDEN Z WETÓW Z TATARKIEWICZA WYRAZIŁ CHĘĆ WZIĘCIA HOVKI! (ten taki z kucykiem, P. Maciek bodajże).

Posted

Zaglądam po przerwie, a tu taaakie wieści :shake: TYLE !!! nowych psiulków :angryy: No ręce opadają :-( Qrcze najgorsze jest to, że dopóki nie zaczną się MASOWE sterylki, to tak będzie w nieskończoność :shake:

Posted

[quote name='Lara']Troszke zbiorowych foteczek:

Co to za psiaczek, ten brązowy, który leży na budzie na pierwszym planie? jakiś taki podobny do mojej Tosi wyszedł na tym zdjęciu.

Posted

Lara napisał(a):
To sunieczka, strasznie chudziutka, taka charcikowata :loveu:

Akurat Tosia to z chartem ma niewiele wspólnego...:roll:
a czy można jakoś podać suni Aniprazol, albo coś innego - też tak szeroko działajacego? tylko czy ona się nie zarobaczy znów jakimś świństwem? tam pewnie wszystkie psiaki mają robale... /Tosia dostała i Aniprazol i Stronghold bo robale były dorodne...i jakieś dziwnie przypominające tasiemca :-o /
Ile ona może ważyć?

Posted

[quote name='Lara']
To malenstwo - chyba sunia - siedzi w kojcu z inna sunia (ma swoj watek zalozony przez Witokrety o dwoch 6 miesiecznych szczeniaczkach) i jest niestety przes starsza kolezanke dominowana... malenstwo kieszonkowe...:-(

Co za cudeńko! Prześliczna :loveu: