AśkaK Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 A oto i Ciapek vel Brave!!! Cudny słodziak nie? Na pierwszy rzut oka widać że to przemiła psina. Esperanzo, założysz mu wątek?:p Będziemy niestety potrzebować wsparcia finansowego na leczenie tego bidulka.:oops: Quote
swan Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Czy ta czarna hovka ma już osobny wątek? Jak można się czegoś oddzielnie o niej dowiedzieć? Quote
gdgt Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 jeśli chodzi o kaukazkę to: http://www.kaukazy.webd.pl/adopcje.php3 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23510 kontakt podałam do Asi od Rudego Quote
swan Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 chodzi mi o czarną suczkę, która jest na zdjęciu w 1912 poście Quote
esperanza Posted March 21, 2006 Author Posted March 21, 2006 Swan Hovka jeszcze nie ma swojego wątku. Oglądałam jej zeby, ma między 2 a 3 lata. Jest super przyjazna i chętna do zabawy. Sabar bardzo się nią interesował, więc albo miała, ma lub będzie miała cieczkę, a biega luzem po terenie schroniska. Quote
AśkaK Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Dzięki gdgt!:p esperanzo, KingoW, czy dacie radę założyć dziś jeszcze wątek Brave'kowi? Mogłabym to zrobić za chwilę, akurat jest duża "oglądalność" o tej porze.;) :cool3: Quote
esperanza Posted March 21, 2006 Author Posted March 21, 2006 Po wielu próbach wreszcie się udało. Wątek Ciapka - Brave'a: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23534 Quote
KingaW Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 I jeszcze Bubu u Moniki J. (ten dziki szczeniaczek, którego dzięki czujności Esperanzy "odłowiłyśmy" w Trzciance koło stacji benzynowej).W prawdzie nie był w schronisku ani chwilki (czekał na nas grzecznie, no prawie grzecznie, w samochodzie), ale... no... chyba to go nie dyskwalifikuje? A jeszcze, jak Bubu już u Moniki będąc, nawiał i Monika z Felą go szukały, to znalazły....umierającą kotkę-trikolor, która obecnie leczy się u Moniki z kociego kataru i będzie a.s.a.p. sterylizowana (bo jeszcze na dodatek jest ciężarna, znaczy kotka, nie Monika)... To taki kot, co to prawie psem jest, to też się łapie? Please, please.... I gdzie te opisy i fotki wysyłać? Dasz jakiś adres mailowy na pw? Quote
AśkaK Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Lara, super!:thumbs: Brawo!!!!!:klacz: :calus: :B-fly: A banerki to ja chyba wiem kto robi.:cool3: Ale niech się sam przyzna.;) Quote
esperanza Posted March 22, 2006 Author Posted March 22, 2006 Temat Bubu jest tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23390&highlight=bubu Quote
Witokret Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Lara napisał(a):Przypomnijcie czy kogos nie pominelam: Kosmatek, Biszkopcik, Charlinka, Karmelek, Ciapek vel Brave.... ktos jeszcze? Lara :mad: ile razy mamy jeszcze powtarzac???? MILKA!!! NUTKA (wystawiona przez Milady)!!! MISIA!!! http://www.allegro.pl/item93941190_kundelek_malutka_suczka_jeszcze_szczeniak.html http://www.allegro.pl/item92792940_suczka_mala_mlodziutka_misia.html Quote
Milady Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Laro jeszcze Mała Mi, Zorro, Dragon, Kastor( ten stary pies)!!!!!!!!!!!!!! Alegra Quote
esperanza Posted March 23, 2006 Author Posted March 23, 2006 :loveu: uwielbiam teriery. A pani naszej Majki obiecała pokazać się z sunią w Małkini. W końcu moja mama musi wiedzieć dla kogo domu szukała :cool3: Oby Pankracek mógł w przyszłości biegać, jak na prawdziwego teriera przystało. Ja myślę, że warto Łukaszowi dać na przetrzymanie Hovkę i sterylkę jej nawet zrobić, bo w ciąży może być. U Negry niestety na sterylkę już za późno :-( kwestia pewnie tygodnia i będa małe. Wczoraj do schroniska trafiły kolejne 4 psy, w tym jeden większy szczeniak, samiec. Nie wiem, gdzie to towarzystwo się pomieści :shake: Quote
KingaW Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Łeeee! Walka z wiatrakami! Co jednego zabierzemy, to trzy nowe się pojawią! Do faceta to może Negrę (to ona miała rane na dziobie?) tuż po porodzie, jak sie będzie coś w jej zyciu działo, to może zapomni o uśpionych maluchach... Ile trzeba czasu, żeby po porodzie zrobic sterylkę?JA TO SIĘ CAŁY CZAS ZAMARTWIAM O TE NIEDUŻĄ Z WYBIEGU DLA MAŁYCH SUCZEK, CO TO JĄ SABAR POKRYŁ... :-( JAK ONA URODZI TAKIE DUŻE SZCZENIAKI PO NIM????????????????????????? Quote
esperanza Posted March 23, 2006 Author Posted March 23, 2006 Lara :klacz: i powodzenia. Jak Hovka szybko pójdzie to jeszcze tę ON- kę szykujemy dla Łukasza :razz: Przepraszam za kiepską fotę, ale sunia jest piękna: Quote
KingaW Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Ja w tej ON-ce jestem zakochana... I w tej suczce małej charcikowatej..... I Laruniu, jak zobaczysz jakąś ofiarę poszkodowaną, to też bierz! (Brav'a za niedługo pewnie wypiszą z Tatarkiewicza, to się jakąś następną sztukę tam usadzi, chociaż jakąś sunie do sterylki). Obejrzyj, czy tam żadne nie kuleje.... Nie oślepło... Może Negrze te ranę można chociaż opatrzeć.... Podzwiam Was - nie wiem, jak Wy Dziewczyny w ogóle możecie normalnie funcjonować tyle czasu mając te psie bidy po opieką... Ja się ledwo podłączyłam i już w piętkę gonię psychicznie.... Skończę jak Viola Villas, jak nic...... Quote
AśkaK Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Nutka do domu, WSPANIALE!!!:loveu: :multi: Dziewczyny, ja jestem stanowczo za tym by Hovkę brać!:p Laro,jeszcze na Rudkę się zapatrujesz..?:cool3: Trzymam kciuki!:thumbs: Tylko na Tatarkiewicza trzeba zapytać czy jest miejsce, tak skromnie przypominam ale pewnie to już uzgodnione. Quote
Witokret Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Aśkak tak tak :lol: promuj naszego Misiaczka :loveu: Ona jest kolejna po Nutce do domku !!! :mad: Quote
AśkaK Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Eh, ja to bym sobie wszystkie na raz te piękne banerki w podpisie umieściła, Lupe ślicznie je robi!:loveu: Ale wszystkich na raz się nie da...:oops: Quote
AśkaK Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :cool2: Prześliczny ten banerek Lupe!:loveu: I który tu teraz wybrać...:hmmmm: :lol: Quote
Fela Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Napiszę w telegraficznym skrócie, bo pewnie Lara zda szczegółową relację. :lol: Nutka, nasza "sunia z plakatu" pojechała właśnie do swojego domku:multi: :multi: :multi: . Jej Pani - Małgosia osobiscie po nią pojechała (z Larą ma się rozumieć). Nutka będzie mieszkać w towarzystwie 3 kotów, właśnie odbywa się konfrotacja. Prosimy o kciuki w sprawie przyjazni psów i kotów. Hovka została umieszczona w lecznicy przy ul. Tatarkiewicza. Jutro będzie miała zabieg (z powodu niedawnej cieczki obawiamy się, źe była pokryta) oraz czesanie i kapanie itepe, a za dwa, trzy dni trafi pod opiekę Oli i Łukasza (to u nich była kiedys ONka Lola :)) Wielkie dzięki wetom w lecznicy na Tatarkiewicza, kórzy kolejną naszą biedę ratiują - to ta sama lecznica, w której jest Ciapek-Brave-Misio. Quote
supergoga Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Co się stało? Przeciez było w porządku z Charlinka. Quote
Beata J. Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Supergoga, Charlinka na piaty dzien po sterylce gorzej sie poczuła. Mniej jadła i taka bardziej markotna była. Teraz w nocy zwymiotowała i piszczała z bólu. Gajowa była w nocy u weta, zbadał orzekł że nic specjalnego na oko nie widzi, ale trzeba badania zrobić. W dzien kolejna wizyta no i lekarz w okolicy nerek wypatrzył guza, chce od razu operować, bo im szybciej tym lepiej. Dziewczyn działają, poprosiłyśmy też o zdanie dobrą Ciocię Rybon. No i jest uwaga Rybon że przy sterylce ten guz byłby widoczny, więc... Moim zdaniem potrzebna kolejna konsultacja, żeby nic nie sknocic. Teraz Charlinka jest na środkach przeciwbólowych, przeciwzapalnych i antybiotyku.:placz: :placz: :placz: Quote
Recommended Posts