Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

A oto i Ciapek vel Brave!!!

Cudny słodziak nie? Na pierwszy rzut oka widać że to przemiła psina.
Esperanzo, założysz mu wątek?:p Będziemy niestety potrzebować wsparcia finansowego na leczenie tego bidulka.:oops:

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Swan Hovka jeszcze nie ma swojego wątku. Oglądałam jej zeby, ma między 2 a 3 lata. Jest super przyjazna i chętna do zabawy. Sabar bardzo się nią interesował, więc albo miała, ma lub będzie miała cieczkę, a biega luzem po terenie schroniska.

Posted

Dzięki gdgt!:p

esperanzo, KingoW, czy dacie radę założyć dziś jeszcze wątek Brave'kowi? Mogłabym to zrobić za chwilę, akurat jest duża "oglądalność" o tej porze.;) :cool3:

Posted

I jeszcze Bubu u Moniki J. (ten dziki szczeniaczek, którego dzięki czujności Esperanzy "odłowiłyśmy" w Trzciance koło stacji benzynowej).W prawdzie nie był w schronisku ani chwilki (czekał na nas grzecznie, no prawie grzecznie, w samochodzie), ale... no... chyba to go nie dyskwalifikuje? A jeszcze, jak Bubu już u Moniki będąc, nawiał i Monika z Felą go szukały, to znalazły....umierającą kotkę-trikolor, która obecnie leczy się u Moniki z kociego kataru i będzie a.s.a.p. sterylizowana (bo jeszcze na dodatek jest ciężarna, znaczy kotka, nie Monika)... To taki kot, co to prawie psem jest, to też się łapie? Please, please.... I gdzie te opisy i fotki wysyłać? Dasz jakiś adres mailowy na pw?

Posted

:loveu: uwielbiam teriery. A pani naszej Majki obiecała pokazać się z sunią w Małkini. W końcu moja mama musi wiedzieć dla kogo domu szukała :cool3:
Oby Pankracek mógł w przyszłości biegać, jak na prawdziwego teriera przystało.
Ja myślę, że warto Łukaszowi dać na przetrzymanie Hovkę i sterylkę jej nawet zrobić, bo w ciąży może być.
U Negry niestety na sterylkę już za późno :-( kwestia pewnie tygodnia i będa małe.
Wczoraj do schroniska trafiły kolejne 4 psy, w tym jeden większy szczeniak, samiec. Nie wiem, gdzie to towarzystwo się pomieści :shake:

Posted

Łeeee! Walka z wiatrakami! Co jednego zabierzemy, to trzy nowe się pojawią! Do faceta to może Negrę (to ona miała rane na dziobie?) tuż po porodzie, jak sie będzie coś w jej zyciu działo, to może zapomni o uśpionych maluchach... Ile trzeba czasu, żeby po porodzie zrobic sterylkę?JA TO SIĘ CAŁY CZAS ZAMARTWIAM O TE NIEDUŻĄ Z WYBIEGU DLA MAŁYCH SUCZEK, CO TO JĄ SABAR POKRYŁ... :-( JAK ONA URODZI TAKIE DUŻE SZCZENIAKI PO NIM?????????????????????????

Posted

Ja w tej ON-ce jestem zakochana... I w tej suczce małej charcikowatej..... I Laruniu, jak zobaczysz jakąś ofiarę poszkodowaną, to też bierz! (Brav'a za niedługo pewnie wypiszą z Tatarkiewicza, to się jakąś następną sztukę tam usadzi, chociaż jakąś sunie do sterylki). Obejrzyj, czy tam żadne nie kuleje.... Nie oślepło... Może Negrze te ranę można chociaż opatrzeć.... Podzwiam Was - nie wiem, jak Wy Dziewczyny w ogóle możecie normalnie funcjonować tyle czasu mając te psie bidy po opieką... Ja się ledwo podłączyłam i już w piętkę gonię psychicznie.... Skończę jak Viola Villas, jak nic......

Posted

Nutka do domu, WSPANIALE!!!:loveu: :multi:

Dziewczyny, ja jestem stanowczo za tym by Hovkę brać!:p Laro,jeszcze na Rudkę się zapatrujesz..?:cool3: Trzymam kciuki!:thumbs:
Tylko na Tatarkiewicza trzeba zapytać czy jest miejsce, tak skromnie przypominam ale pewnie to już uzgodnione.

Posted

Napiszę w telegraficznym skrócie, bo pewnie Lara zda szczegółową relację. :lol:
Nutka, nasza "sunia z plakatu" pojechała właśnie do swojego domku:multi: :multi: :multi: . Jej Pani - Małgosia osobiscie po nią pojechała (z Larą ma się rozumieć).
Nutka będzie mieszkać w towarzystwie 3 kotów, właśnie odbywa się konfrotacja. Prosimy o kciuki w sprawie przyjazni psów i kotów.

Hovka została umieszczona w lecznicy przy ul. Tatarkiewicza. Jutro będzie miała zabieg (z powodu niedawnej cieczki obawiamy się, źe była pokryta) oraz czesanie i kapanie itepe, a za dwa, trzy dni trafi pod opiekę Oli i Łukasza (to u nich była kiedys ONka Lola :))
Wielkie dzięki wetom w lecznicy na Tatarkiewicza, kórzy kolejną naszą biedę ratiują - to ta sama lecznica, w której jest Ciapek-Brave-Misio.

Posted

Supergoga, Charlinka na piaty dzien po sterylce gorzej sie poczuła. Mniej jadła i taka bardziej markotna była. Teraz w nocy zwymiotowała i piszczała z bólu. Gajowa była w nocy u weta, zbadał orzekł że nic specjalnego na oko nie widzi, ale trzeba badania zrobić. W dzien kolejna wizyta no i lekarz w okolicy nerek wypatrzył guza, chce od razu operować, bo im szybciej tym lepiej.
Dziewczyn działają, poprosiłyśmy też o zdanie dobrą Ciocię Rybon. No i jest uwaga Rybon że przy sterylce ten guz byłby widoczny, więc...
Moim zdaniem potrzebna kolejna konsultacja, żeby nic nie sknocic.
Teraz Charlinka jest na środkach przeciwbólowych, przeciwzapalnych i antybiotyku.:placz: :placz: :placz: