Madallena Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='Fela']Madallena, próbowałyśmy wziąć Ofę na spacer, ale jest zbyt przestraszona, o spacerze nie mogło być mowy :-(Nie jest agresywna, spokojna w stosunku do innych mniejszych suczek. Podejrzewam, że może mieć tendencje do ucieczek. Trzeba ją zsocjalizować. Pewnie jest przerażona zaistniałą sytuacją i ma depresję :( jak Nadzieja, tylko że ona zęby pokazywała... Spróbujcie ją wycągnąć na spacer, bardzo prosze. Istnieje nadzieja, że poza boksem znowu uwierzy! A benka z pierwszego postu? Wkrótce po tym, jak ją sfotografowałyśmy, przeniosła się za TM. Nie udało się jej pomóc. To było cztery lata temu. Biedactwo...:( Quote
idusiek Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 no i co dalej Madallena? Wyciągniemy ją i co potem?:-(Wepchniemy ją do boksu spowrotem:oops:* Nie mamy ani jednego miejca, nie mamy pieniedzy i nie mamy adopcji. *Przepraszam, mnie ostatnio to już nawet nadzieja opuszcza:shake: Quote
Madallena Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Na razie zapewnić jej dawkę spacerów i dobro czlowieka. Niech ma nadzieję. Jak tylko a nam się wyadotować jakiegoś Benka z hotelu, dopilnuję, żeby Ofa była następna! Szkoda, ze nie widziałysmy o niej wcześniej. Szukałyśmy benka, którego trzeba natychmiast wyciągać :( :placz: Padło na sunię z Zamościa... Tak strasznie mi na niej zależy.. czy możecie zrobić jej więcej fotek? jak nie na spacerze, to chociaż z kojca :( Quote
Zuzanna.psiaki Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Jak tylko ktoś będzie w schronisku NAPEWNO zrobi więcej zdjęć suni. Quote
idusiek Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/ostrow-maz-170-psow-zamiast-70-schronisko-jest-przepelnione-pomozmy-w-adopcjach-17010/index1310.htmlbazarki na dług za Malinkę i Jagódkę- zapraszamy na zakupy Biżuteria na dług za leczenie maluchów do 04.10= Psio-kocie sprawy na dług za leczenie maluchów do 04.10= Domowe różności na dług po leczeniu maluchów do 04.10= Kosmetyki na ogromny dług za leczenie maluchów do 04.10= Zestawy do makijażu na dług maluszków po leczeniu. Do 04.10.= Torebki, orebeczki na dług maluchów, do 04.10.09= Zegarkowo na dług po leczeniu maluchów, do 04.10.= http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowe-rzeczy-stroj-baletnicy-sliczne-plecaczki-na-leczenie-szczeniakow-do-30-09-a-147259/ Quote
idusiek Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Bylam dzisiaj w schronie. Mam zdjęcia Ofy, wstawię poźniej,bo mi ledwo komp łazi.:oops: Sa 23 szczeniaki - w tym 2 jamnikowato- biglowate prześliczne i 1 który wyglada, ze będzie z niej sznaucer 1 klasy. Jeest boksio po wypadu samochodowym, jest przraźliwie chudy nowy onek. Jest przepiękny sznaucer olbrzym. Bardzo fajna terierka po sterylce. Potrzebujemy pomocy, dogomanio proszę obudz się na Ostrów - ja chyba nie będę spała przez tydzien, po tym co sie dziś naoglądałam :placz: Sznaucer: Boksio - lezał w rowie chyba z tydzien, bo zaległy mu sie w ranach muchy:-(ma apetyt, dostaje antybiotyki. Ma kilka ran ( a moze to pogryzienie?) bardzo głebokich i otwartych. Chudzina ma ok 3-4 lat. Quote
idusiek Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 zajawka szczeniakowa...mamy jeszcze 22 sztuki innych:-( Quote
idusiek Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 cos co dla mnie ( ale ja sie na rasach nie znam) wyglada jak chyba wyżeł bardzo ladnie mi tylko siatka wyszła niestety...:oops: Quote
Basia Z. Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Czy może ktoś tu zamieścic zdjęcia Mini, Gumisi, Triady, Triszy, Pinezki, Rurki, a może gdzieś są tylko ja nie mogę znaleźć ? Quote
idusiek Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Basia Z. - na stronie schroniska są ich zdjecia ;) www.ostrow.schronisko.net Quote
idusiek Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 !! spojrz na poprzednią stronę !!! - boksio po wypadku, sznaucer olbrzym i wyżełek. a tu - prawie oneczek, będzie jednak mniejszy ( suczka z tego co pamiętam), ma ok 4-5 m-cy Fajna terierkowata sunia, mlodziutka, po sterylce: labkowato- podhalanowata sunia ze szczeniakami ,sztuk 5 Quote
idusiek Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 pogryziona i chuda suczka , mniejsza i drobniejsza niż onek- młoda młody chłopak,( nie ma jeszcze roku) bardzo nieśmały i bojąc- al po głaskaniu i mizianiu macha ogonkiem i sie tuli: Quote
idusiek Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Kajtuś Krzywołapek malutka jamnikowat sunia ze jeszcze ze szczeniakami , młodziutka i bardzo fajna przylepka: Quote
Basia Z. Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 No są, ale te zdjęcia na stronie schroniska malutkie i mało ich i tam prawie nic nie widac a te suczki są takie śliczne i malutkie, jakby je tak bardziej ludziom pokazać to może znajdą domki przed zimą Quote
sonikowa Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Ile nieszcęścia, Idusiek, po prostu porażające.. Pisalaś do dziewczyn od posczególnych ras- bokserów, onków, labków, sznaucerkow? Na pewno... I tych szczeniaków aż tyle.. Quote
nika28 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Podhalanka... Jakie ona ma smutne spojrzenie... :-( Zaznaczam wątek... Quote
Basia Z. Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Ja obejrzałam wątek "już w nowym domu", pocieszyłam się trochę bo znalazłam tam zdjęcia piesków, które wcześniej niedawno widziałam na stronach schronisk. Dla mnie przeżywanie szczęścia mojej suczki Jagódki, którą zabrałam ze schroniska to były jedne z najpiękniejszych chwil w życiu, życzę takiego doświadczenia wszystkim dobrym ludziom Quote
idusiek Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='sonikowa']Ile nieszcęścia, Idusiek, po prostu porażające.. Pisalaś do dziewczyn od posczególnych ras- bokserów, onków, labków, sznaucerkow? Na pewno... I tych szczeniaków aż tyle..[/quote] No ile? Ponad 300 sztuk nieszczęscia..a ja znowu nie będę spać po nocach :shake: Boksery powiadomione i zabierają chłopaka jutro albo pojutrze. malawaszka powiadomiona - gdzie mam jeszcze pisac? :roll: Dzisiaj z Felą przywiozłyśmy 4 małe....wszystkie zostały w lecznicy- chrychające jak stare gruzliki, brzuszki potwornie wzdjęte i nie wiadomo czy nie ma jakiejs cholery wirusowej :shake:****:placz:a 20 zostało, tak? Quote
mgie Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 idusiek coś więcej o tej suni musisz napisać http://psyniczyje.jalbum.net/26-09-2009/slides/DSCF6643.JPG niedawno podobna Zuzia od marlenki znalazła dom z ogłoszenia. coś więcej o szczeniakach-podać mi gotowe teksty i poogłaszam maluchy. Quote
idusiek Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 mgie- zdjęcie mi sie nie wyswietla i nie wiem o jakim psie mowa :oops: Zdjecia maluchów co przyjechały będą mam nadzieje jeszcze dzisiaj. Dajcie mi czas, niedawno wróciłam do domu i ogarniam ( się i dom i zdjecia) :cool1: Quote
mgie Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='idusiek']mgie- zdjęcie mi sie nie wyswietla i nie wiem o jakim psie mowa :oops: 'Fajna terierkowata sunia, mlodziutka, po sterylce'' Quote
zina7777 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 pierwszy przywieziony dziś maluch: ZOŁZUNIA [FONT=Times New Roman]Zołza to około 3 miesięczny szczeniak i jednocześnie psi zawadiaka. Lubi rozrabiać w klatce ale nie agresywnie. Po prostu potrzebuje dużo ruchu i wszystkich swoich współtowarzyszy zaczepia do zabawy. To wielka przylepa – chociaż widać, że ma charakter małego dominanta. Dużo przeszła w schronisku – obecnie przebywa w lecznicy – w ostatniej chwili została uratowana. Teraz dochodzi do siebie i czeka na kochany domek. Na spacerach jest grzeczna, uwielbia biegać za patykiem i wylegiwać się na zielonej trawce. Czy znajdzie się dla niej domek? Czy znajdzie swoją życiową przystań?[/FONT] Quote
zina7777 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 sznaucerowaty psiak - przebywa w schronie: [FONT=Tahoma][FONT=Times New Roman]Smutny Bobo o pięknej, szorstkiej sierści od dawna jest w schronisku. Może to brak zaufania do ludzi, a może depresja spowodowana zamknięciem wśród dziesiątek innych psów powoduje, że niechętnie wychodzi z klatki. Lekarstwo, jak zawsze, jest jedno, to cierpliwy i kochający opiekun. Bobo ładnie chodzi na smyczy. Na spacerach jest grzeczny-obwąchuje wszystkie krzaczki. Dajmy mu szansę na normalny domek. [/FONT][/FONT] Quote
idusiek Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 zina ,dzieki ze wstawiasz foty, ja juz padam i musze iść spac :oops: mgie- terierkowatej suni zrobię tekst jutro. Generalnie - około 1.5 roczna, Fajna , energiczna jak terrrier:diabloti:. Przyjechała ze 1.,5 miesiąca temu do schronu ze szczeniakami ( tez w jej typie) - ale one juz oddane do adopcji.Ma coś nie tak z jednym uszkiem ( widac na zdjeciach)- jest łysawe i twarde.Nie mam pojecia co to. i jej dzidzia ostatnia- dziewczyna oczywiście: Quote
zina7777 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 powiem szczerze, że ja też już padam:oops: ale napiję się kawy, wyjdę jeszcze ze swoimi maluchami na spacer i posiedzę ile dam rady:p Quote
Recommended Posts