Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo proszę o plakacik, w poniedziałek, mój TŻ powiesi go w pracy, a jest to duża "postkomunistyczna":evil_lol: firma, pełna cudownych, młodych ludzi, może troszkę późno, ale spróbować należy.
Ania

Posted

Lewanko, do mnie lub do Maćki (adresy mailowe na pw Ci podeślę). Super, będą miały psiny piekną sesję!

Już miałyśmy w Ostrowi akcję odpchlania (i odrobaczania) chyba 2 razy, ale trzeba ją powtarzac regularnie - po pierwsze środki przestają działać, a po drugie nowe psy przybywają...

Posted

Fotki kierujce do Feli, fotojoker nie zdazy juz wywolac fotek na czas a jeszcze trzeba pamietac ze to musi byc oprawione. Fela to zalatwi :)
Chcialabym sie wkoncu dowiedziec co z tymi zaproszeniami, do kogo bylu wyslane i wogole.

Posted

No nareszcie znalazłam wątek...
Lara - tak tak ta ta ślicznotka była w sobotę ... :-(
Jak będziesz chciała sunieczkę "wyciągać" - to dawaj znać - jadziem po ślicznotkę :lol:

Posted

Dziewczyny, nie bardzo mamy teraz jak przejrzeć cały wątek :shake: , więc przepraszamy, jeśli jakiś temat był już tutaj tłuczony, a my go teraz znowu wyciągniemy.
Jest w Ostrowii jeszcze taka Misia, ta sunieczka była na zdjęciach jeszcze z Zuzią :shake: Takie słodkie maleństwo i tyle czasu czeka :-( Taki szaro-łaciatko brązowawy maluszek :placz: Taka biedna patrzyła na nas z pytaniem w oczkach - mnie też zabierzecie ??? :shake:
Czy ona jest gdzieś wystawiona? Czy wiecie coś więcej o jej charakterze? Wystawilybysmy na allegro jakby co...

No i widziałyśmy dwa około 6 miesięczne bąble :loveu: w boksach...
Jedna to sunieczka, śliczna!

...no i zajefajny :D szczenior (strasznie przypasiony:crazyeye: )
tez w boksach - z nim chyba jest ta sunia, o ktora pytala sie Lara, nie jestem pewna, bo cos rudego tam bylo, ale sie strasznie chowalo :(

...no i wiele wiele innych, na ktorych trudno nie zwrocic uwagi :(((
Jak Wy sobie z tym radzicie dziewczyny. To bardzo trudne jechac tam i zostawic te wszystkie biedy... ech... zycie...

Posted

Bardzo trudno sie z tamtad wraca, czuje sie jakis taki niedosty jak to powiedziala kiedys Fela, chcialoby sie pomoc wszystkim naraz, ale realia na to nie pozwalaja, musze jednak powiedziec, ze Ostrowskie psiaki w miare szybko znajduja domki :)
Te wszystkie psiaki ktore przedstawilas to juz sa od jakiegos czasu, dwie sunie ktore sa razem i wygladaja jak szczeniaki sa chyba od paru tygodni z tego co sie zdazylam zorientowac, niestety ta wieksza troszke dominuje ta mniejsza, szczegolnie jak jest czlowiek w poblizu i przy nas pracownik juz rozdzielal je bo ta duza zaatakowala tamala kruszynke. Podobno jak sa same to wszystko w porzdku.

Posted

Ale fajne psineczki, dzięki Witokret za fotki:p , tych jeszcze maluchów nie widziałam. Są więc nie dłużej niż miesiąc. Baaardzo mi się podobają brązowe noski.:loveu:

A Misi chyba już nie ma. Ale to moje "chyba". Dziewczyny muszą powiedzieć czy widziały ją ostatnio. Mi się wydaje że zniknęła podczas tego ostatniego włamania...

Posted

Super lewena!:kciuki: :klacz:

Lara, masz rację, tą rudziutką warto zabrać, bo potem może być jak z Charlinką. Jest śliczna, na pewno ktoś ją pokocha i szybko znajdzie domek.

A to próbka kubeczków na jutrzejszą aukcję.:cool3:

Fajne co..?:loveu:

Posted

To ma pies dziekowac a nie my, taka mysla sie zasugerowalam bo jakbym dala "Dziękujemy za pomoc " to zdanie byloby za dlugie i wyszloby maczkiem pisane.

Posted

Super kubeczki :)
A tym brakiem kreseczki sie nie martwcie, mozna zrozumiec, ze to ten konkretny psiak dziekuje za pomoc i juz :)
Laro, masz racje, jak bylysmy teraz w schronisku, to ta ruda sunka w ogole juz nie chciala wychodzic. Jak bylysmy na zewnatrz, to chowala sie do srodka, a jak w srodku to uciekala na zewnatrz :(
Jeszcze troche i zdiczeje zupelnie....
Kedziorek niestety tez strasznie sie chowa :(

A czy cos wiecej wiadomo o tym psiaku???
Tak strasznie staral sie przytulic do siatki boksu :(

Posted

Oj zahandlujemy kubeczkami! :lol: Zajefajne są.
Dziewczyny, jakie ogonki? Przecież to pies (ten który jest na zdjęciu) dziękuje za pomoc! A nie jakiś "ja" (nie daj Boże ktos by pomyślał, że ten, kto pije z kubka dziękuje za pomoc!). Wierzcie mi, starej redaktorce :razz: Znam się na tych sprawach zawodowo!

Posted

No zależy jak leży ;) , jeden pomyśli: O, piesek "dziękuje za pomoc", a inny (tak jak ja), że ten piesek ze zdjęcia na kubku mówi "Dziękuję za pomoc" i wtedy byk wychodzi.:roll: No ja tak od razu to zrozumiałam, że to pieski z kubka dziękują, każdy w swoim imieniu.
No nic, będziemy musiały ludków przekonać, że to jednak chodzi o "piesek dziękuje za pomoc" tylko słowo "piesek" jest pozostawione w domyśle.;)

Posted

Taka cisza na wątku, więc ja dla porządku przypominam jakie psiaczki obecnie czekają na dom.

1) w hotelikach i domach zastępczych:

Karmelek
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19130

Charlinka
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21643

Świerzbik
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21889

Kosmatek
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22405

2)w schronisku::-(

Mała Mi
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19362

dwa szczeniaczki
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22935

Sabar
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19131

Zorro, dla mnie pies szczególny...już tak długo w schronisku.:-( Proszę, zaglądajmy na jego wątek.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19312

...i nie tylko jego, zaglądajmy na wszystkie, kibicujmy psiakom, niech nie spadają na dalekie strony.
Prócz tych sierotek na domki czeka ok. setka innych, wspaniałych psiaków. Staramy się stopniowo poprawić ich warunki, ale przy naszych skromnych środkach i braku dotacji ze strony gminy postępuje to bardzo wolno. Wciąż brakuje funduszy na pokrycie podstawowych potrzeb. Wciąż nie ma gabinetu weterynaryjnego, w ogóle weterynarza. Brakuje środków odrobaczających, przeciw pchłom i kleszczom - a przecież wkrótce zrobi się cieplej i pasożytów będzie zatrzęsienie. Karma jakaś tam jest, staramy się o dostawy świerzego mięsa, wozimy puszki i suche, ale wciąż mało... Brakuje wypełniaczy, koniecznych przecież jeśli chcemy uniknąć biegunek i "marnowania" mięsa. Brakuje wciąż ciepłych bud, choć już dzięki pomocy allegrowiczów oraz dwóch wspaniałych dziewczyn - Moniki i jej koleżanki - kilkanaście bud stanęlo w schronisku. Najbardziej dotkliwie zimę znoszą psiaki zamknięte w ciasnych betonowych boksach. Boksy te wymagają rozbudowy, w każdym przydałaby się również buda lub ogrzewanie całego pawilonu. Czeka nas jeszcze mnóstwo roboty... Dlatego jeśłi ktoś chce i może - pomóżcie. Przyda się wszystko - teraz zwłaszcza środki przeciw pchłom i kleszczom.

Posted

Super Laro, o rany, ale bym się z Wami zabrała!!!:placz:
No nic, extra że zabierasz Rudkę (najpierw oczywiście zadzwoń zapytać czy jest, ale to chyba jasne-to że trzeba zawsze się upewnić wcześniej;) ). Jak by był któryś właściciel to warto zapytać, czy był już ten przetarg tegoroczny na odławianie psów. Pracownik nic nie wie, pytałam, jego takie rzeczy nie interesują...:roll: :angryy: Pokrzyczcie jak będzie mało słomy i zapytajcie dziewczyny czy mają czym psy karmić, czy były ostatnio jakieś dostawy. Coś mi się wydaje że przydałoby się znowu jakiś zapas im przywieźć lub załatwić dostawę.
Szerokiej drogi i gumowych latarni!;) :p