Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Super Monika i Asia zadziałały, wielkie brawa dla nich!!! :klacz: :cool2: Mam nadzieję że osobiście poznam te wspaniałe dziewczyny w Le Madame..?:p Będą tam oczywiście Felu prawda?

Ja poproszę jak najszybciej plakaciki, jeśli któraś zrobiła już projekty ulotek to również, oplakatuję SGGW (kto jeszcze tam zaszaleje..?:cool3: ). Mój mail: asiako0@op.pl Ulotki też mogę porozrzucać po mieście i oczywiście zapisuję się na wręczanie tychże wszystkim odwiedzającym Le Madame w dzień imprezy. Zabiorę Lusię (w końcu "ostrowianka";) ), jest taka przytulaśna i mała że na pewno poruszy serducha i ładnie zareklamuje swych ostrowskich braci. Owieczko, może Ty też weźmiesz pod pachę swoją suńkę..?:cool3: I Milady Bajkę..? (jeśłi oczywiście suńki nadają się na tego typu głośne imprezy)
Pomysł z aukcją oprawionych zdjęć ostrowskich psiaków jest extra! Dziewczyny! Wysyłamy do Feli swoje typy najładniejszych i najbardziej chwytających za serducho psinek. Jak znajdziemy taniego i dobrego fotografa, to zgra się wszystko na płytę, wywoła w dużym formacie, ładnie oprawi i wystawi na aukcji!
Macie jeszcze jakieś pomysły co dać na aukcji?

Esperanzo, zmień może tutuł wątku na coś o imprezie, niech wszyscy kochani Dogomaniacy się dowiedzą, że ZAPRASZAMY DO LE MADAME!:p :multi: Jestem pewna że ludki nie zawiodą!!!

###
A w tym wszystkim Fela się nie pochwaliła :mad: ;) , że jutro wieczorem w Ostrowi w teatrze Kotłownia odbędzie się premiera spektaklu (czy cuś takiego...:hmmmm: ) na której spotkają się największe ostrowskie osobistości. Nie byłoby w tym nic dla nas interesującego, gdyby nie to że...dostałyśmy oficjalne zaproszenie od twórców teatru na tąże imprezę oraz ładnych pare minut "czasu antenowego"!:multi: :multi: :multi: To szansa, by zainteresować lokalne władze sytuacją schroniska i pokazać się od dobrej strony (w ogóle się pokazać, bo jak na razie chyba niewiele o naszej działalności wiedzą :roll: ). ja niestety nie pojadę z powodu kolejnego przeziębienia :angryy: :wallbash: :flaming: (byle do wiosny!). Ale wsparcie duchowe i osobiste dla Feli i Esperanzy bardzo wskazane.:cool3:

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Nie zakumałaś głupio, Maćko. Ewa_m wprawdzie foto nie jest, ale ma foto w swojej firmie (agencji reklamowej ;) ). Ale tu nam się przyda jakieś fajne, dobre i tanie laboratorium fotograficzne. Zna ktoś może takie? Moźna też próbowac drukować na papierze fotograficznym, ale drukarka chyba musi być niezła. Ja nie bardzo znaju...

Posted

Dziewzyny bardzo prosze abyscie sie wypowiedzialy w tym watku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1395645#post1395645
Sa to te dwa staruszki nie wiadomo jakiej plci, dziewczyny tak oferuja pomoc finansowa na hotelik dla nich itp. Proze odezwijcie sie, zeby poetm nie bylo tak ja z borderka.

Pozdrawiam

Dziewczyny nie wiem jak z drukowaniem, ale juz sie odzywam do pol amatora foto i dowiem sie jak to on by mogl nam cos takego porobic i potem dam znac.

Posted

Dzięki Maćko za info. Nie wiedziałam, że taki wątek się pojawił :crazyeye: .
Wklejam tu odpowiedź, którą na nim zamieściłam:

Witam, odpowiadam "oficjalnie" jako jedna z "miejscowych" :razz: czyli jak rozumiem osób systematycznie pomagających schronisku.

Hotel - owszem. Z Otrębusami jestem w stałym kontakcie, jest tam teraz miejsce (ale to może się za chwilę zmienić). Tylko, tak jak pisała Milady, to koszt ponad 1200 zł za miesiąc. To naprawdę kupa kasy, za te pieniądze można znacznie poprawić los wszystkich psów na miejscu (karma, budy - za takie pieniądze to nawet drugiego pracownika w schronisku można zatrudnić!). Psy mogą w miesiąc znaleźć dom - cuda się zdarzają. Ale nie muszą, i bardziej prawdopodobne jest niestety, że nie znajdą.
Nasz Karmelek - młodziutki, zdrowy piesek, ideał i do tego śliczny, czeka już kolejny miesiąc na dom. :-(

Zapewne wiecie, że w tamtym schronisku jest mnóstwo psów, które trzeba natychmiast ratować. Robimy co możemy, ale wszystkich, na Boga, do hotelu nie zabierzemy! Są psy chore, pogryzione, ranne z wypadków... Tak jak pisała Maćka, nie martwcie się - nie zostaną uspione tylko dlatego, że stare! Wiele tam jest jeszcze starszych staruszków.

W tej chwili mamy już w hotelach 3 psy (po 20 zł miesięcznie to łącznie 1800 zł za miesiąc, jedna średnia pensja!) i jednego pieska w domu tymczasowym.
Moim zdaniem możemy ryzykować hotel dla tej pary tylko, jeśli w 100 procentach będziemy mieć zapewnione fundusze na 2 miesiące - czyli 2400 zł. I to przeznaczone tylko na ten cel (nie możemy przecież zabierać z "kupki" na karmę dla wszystkich psiaków). Choć i tak jest bardzo prawdopodobne, że psy w hotelu mogą być dłużej. :shake:

Zrozumcie - bardzo chcę pomóc tym psom. Ale w "naszym" schronisku jest jeszcze przynajmniej 20, którym tak samo chciałabym pomóc. A esperanza ma pewnie kolejne 20 "swoich", które bardzo zapadły jej w serce, i AśkaK, i inne dziewczyny. Jak więc wybierać??

Co Wy na to, dziewczyny?

Posted

Dobrze Felu, ze sie wypowiedzialas :)

Rozmawialam ze znajomym fotografem amatorem ktory robi rewelacyjne fotki, szkoda, jednak bo czasu za malo o On jeszcze studiuje i pracuje, nie wyrobi sie w tak krotkim czasie :shake:
Tak sie jednak zastanawiam, mam przeciez dobry aparat, mozna by samemu zrobic jakies ladne zdjecia a potem jak mi znajomy zaproponowal oddac do wywolania w minilabie i nastepnie oprawic w antyramki koszt jednego zdjecia to okolo 3 zl razem z antyramka ( w zaleznosci od wielkosci fotki ) jezeli zrobi sie to przez internet w fotojokerze to tez sa tanie fotki ( mam tam zalozone konto ) a mysle, ze ludzie ktorzy beda licytowac to kupia za troszke wieksze pieniazki i koszt sie zwroi a jeszcze sie uzbiera na cos, co o tym sadzicie ??

A jesli chodzi o moj typ psiaka ktory moze byc uwieczniony na fotce to tak :

z zadoptowanych to Lola, to naprawde piekny piesek :)
z psiakow do adopcji to mysle, ze wdziecznym "okazem" bedzie swierzbik :)

Posted

Dziewczyny, czy nie powinno sie zlaozyc nowego watku o Imprezie, bo ja sie dowiedzialm przez przypadek, a reszta moze sie wogole nei dowiedziec:(

I jeszcze w sprawie fotografii o co doklandie chodzi? My mamy b. dobry aparat, bo moj facet ma hopla na punkcie fot. Moze jakos pomoc? Robi artystyczne foty.

Posted

Z fotkami chodzi o to ;) : chcemy wybrać kilka -kilkanaście najładniejszych, najciekawszych, najbardziej chwytających za serce zdjęć które mamy w swoich archiwach, podocinać je, poobrabiać i zgrać na płytę a potem wywołać i oprawić. Ale oczywiście ideałem byłoby wybrać się do schroniska z dobrym aparatem i dużym zapleczem czasowym i pocykać psiakom nowe, pozowane zdjęcia. Do 7.03 jeszcze trochę czasu (tydzień i 2 dni). Jeśli ktoś wybierze się z Felą w tym tygodniu (bo Fela jedzie i we wtorek i w środę!:p :loveu: Kochana Felcia!:buzi: ) i pocyka foty to super! jeśłi nie da rady, to musi wystarczyć nam to co mamy. A ładnych, wzruszających zdjęć jest sporo - na pewno coś się wybierze.

Maćka-dobry pomysł z antyramką. Znasz tani sklep? Myślę, że format musi być taki min. zeszytowy, czyli ok.15cm na 25 cm. Bo mniejszy to za mały. Do tego antyramy 20/30 cm, żeby ładnie wyglądało. Ile mogą takie kosztować..?

Posted

Asiu ja mam mozliwosc pojechania w srode do schroniska z Fela, musze z Nia porozmawiac jeszcze o szczegolach, aparat wiesz jaki mam, fotki wychodza rewelacyjne wiec jakby co to sluze nim.
Jesli chodzi o antyramy, kazdy market ma je w sprzedarzy a mysle, ze w sklepie z fachowym asortymentem, czy to foto czy artystyczny dla plastykow to i tak bedzie drozej, napisalam wlasnie o antyramach bo ladnie wygladaja a nie sa drogie, koszt rzedu do 10 zl takie sporszawe :) wiec mysle, ze taki format o jakim piszesz zamknie sie w cenie okolo 5 zl.

Tak calkiem poza tym, prosze nie klocicie sie bo nie ma sensu, Milady przyznaje racje napisalas tutaj, ze jest taki watek, ja tylko powtorzylam bo widzialam, ze tam sie kroi akcja pomocy psiakom, wiec bez klotni, Feli tez nie mozna odbierac zaslug bo tez bardzo duzo robi, kazda z Was robi bardzo bardzo duzo dla Ostrowskich psiakow, czasami bywaja male nieporozumienia wiec lepiej przymknac oko niz robic afery na watkach, to zle swiadczy o nas a i za duzo klotni na dogo powstaje no i nie pomaga to psiakom a tylko nieraz szkodzi. Bez nerwow, na pw lepiej wyjasniac sobie sprawy !

Posted

Maćka napisał(a):
Feli tez nie mozna odbierac zaslug bo tez bardzo duzo robi,

Jeśli o mnie chodzi to w NIC NIKOMU NIE ODBIERAŁAM, tylko odniosłam się do wypowiedzi i już. Nie mam zamiaru robić tego na PW.

Posted

Milaydy lubie kazda z Was i zadnej nie krytykuje, ale nie naskakujcie na siebie moje drogie bo za duzo klotni na dogo !!! Naprawde czasem sie z niechecia wchodzi na dogo, nie odpychajmy od siebie ludzi ktorzy moga nam pomoc.

Acha a jeszcze w sprawie aparatu ja posiadam olympusa c-720 ale jezeli ktos posiada lepszy i ma czas aby to wykonac to ja nie widze problemu, pisze w razie koniecznosci sluze swoim :)

Posted

Maćka jak pojedziesz z Felą i popstrykacie to super!:klacz: Tobie rzeczywiście wychodzą te zdjęcia extra. Wiesz, przydałyby się takie pozowane :cool3: i na tle jakiejś zieleni (są jakieś krzaczory na terenie to może i choinka się znajdzie). Jedna trzyma, druga pstryka - tak najlepiej, inaczej to wyjdzie to co najczęściej nam wychodzi, czyli psi ogon, psie oko, nosek, ale całego psa nie widać.:evil_lol:

Posted

Maćka napisał(a):
Hehehe to moze ja wezme caly zestaw kosmetykow co by kazdej suni makijaz wykonac :smile:

O! Jasne!;) :evil_lol: To dopiero by miały wzięcie lalunie!:cool3: Ja to chyba poszyję takie fikuśne odblaskowe ubranka dla niektórych psinek ;) (choćby Małej Mi, która tak długo już czeka...:-( ), może zwrócą uwagę i ktoś wreszcie je pokocha.:oops: Czasem to już naprawdę nie wiem jak ludzi przekonywać, że te wszystkie psinki są takie wspaniałe.

Posted

Kochane ja mam 5 małych ramek drewnianych, ktore chciałabym wystawić na aukcji. Potrzebuję zdjęć naszych podopiecznych, ktore już znalazły dom. Ich foty chciałabym z płyty wywołać w jakimś minilabie i wystawić. Bardzo proszę o przesłanie takowych na e- mail esperanza@hrba.pl Mam jeszcze kilka ramek drewnianych czarnych, do ktorych mieszczą się fotyw rozmiarze 17x24. jesli mi się uda odebrać je od znajomych, to także wystawię.

Posted

Super, super. :multi: :multi: :multi: Uda nam się niezłą galerię stworzyć.
Może byśmy wszystkie zdjęcia do kupy zebrały i w jednym - sprawdzonym punkcie wywołały? Może hurtem będzie taniej?

Posted

Format Cena od 5 szt.* od 25 szt.* od 50 szt.* od 70 szt.* Format 9 0,59zł - 0,55zł 0,49zł 0,39zł Format 10 0,59zł - - 0,49zł 0,39zł Format 13 1,55zł - - - - Format 15 2,95zł - - - - Format 20 2,99zł - - - - * Tylko wtedy jeśli wszystkie zdjęcia zostaną zamówione w tym samym formacie.
Sposób wysłania Koszt wysyłki Odbiór w sklepie 3,99zł Wysyłka pocztowa 10,98zł

Tak jest w fotojokerze :)