idusiek Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 zuzanna.psiaki niechaj wklei, toć to ona oddała :evil_lol: beka- dzięki ...i tak nas nikt nie lubi na dogo chyba, bo mało osób zagłosowało :-( Quote
idusiek Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 wątek Pudlastego : http://www.dogomania.pl/forum/f28/rocky-pudel-z-zacma-szukamy-domu-pomocy-w-ogloszeniach-137225/#post12251921 Quote
gameta Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 idusiek napisał(a):zuzanna.psiaki niechaj wklei, toć to ona oddała :evil_lol: beka- dzięki ...i tak nas nikt nie lubi na dogo chyba, bo mało osób zagłosowało :-( Idusiek, miękniesz :razz: Głowa do góry - ja znikam na 4 dni, jak wrócę, macie prowadzić ;) Quote
Zuzanna.psiaki Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Całej masy głosów nam jeszcze brakuje :placz: Głosować zaprzyjaźnione ciotki plissssss Quote
Qti Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Może wracam do przeszłości ale w momencie tak ważnym jak głosowanie .... może napiszecie dziewczyny ile Wam na plusa przyniósł Dzień Ziemi? Miałyście przecież jakąś loterią, zbiórkę kasy. Pokażcie kwotami jakie jesteście prężne :laola: Quote
Fela Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Dzięki naszej pracy podczas Dnia Ziemi udało nam się uzbierać na utrzymanie w hotelu przez miesiąc 4 psów. Nie licząc leczenia, sterylizacji. A psów pod opieką mamy średnio 15 (są miesiące, gdy mamy na utrzymaniu 20 i więcej - Idusiek robi zestawienia na bieżąco). No cóż, staramy się naprawdę pomagać psom, mamy coś w rodzaju „rozproszonego przytuliska”, to i potrzeby baaardzo, baaardzo duże. :roll: Quote
Zuzanna.psiaki Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 To co uzbierałyśmy to tylko kropla w morzu potrzeb. Quote
Qti Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Zuzanna.psiaki napisał(a):To co uzbierałyśmy to tylko kropla w morzu potrzeb. Ale zawsze o te cztery potrzeby mniej :lol: Wrzućcie dziewczyny kwoty - niech innym oczka zbieleją :crazyeye: Quote
Fela Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Qti napisał(a):Ale zawsze o te cztery potrzeby mniej :lol: Wrzućcie dziewczyny kwoty - niech innym oczka zbieleją :crazyeye: Możesz jaśniej? Jakie cztery potrzeby mniej? Bardzo proszę, wrzucamy kwoty: nasze miesięczne wydatki w kwietniu na psy nie tylko z Ostrowi Maz. to ok. 6231 zł. To pieniądze wydane na utrzymanie psów, które w większości mają wątki tutaj, a na wątkach ludzie piszą: „ratujcie, ratujcie” - no to ratujemy, bo ktoś musi. Quote
doddy Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Czy w schronisku są te psy, wyłapane w Siedlcach? Czy możecie coś więcej o nich napisać? Quote
Qti Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Fela napisał(a):Możesz jaśniej? Jakie cztery potrzeby mniej? Bardzo proszę, wrzucamy kwoty: nasze miesięczne wydatki w kwietniu na psy nie tylko z Ostrowi Maz. to ok. 6231 zł. To pieniądze wydane na utrzymanie psów, które w większości mają wątki tutaj, a na wątkach ludzie piszą: „ratujcie, ratujcie” - no to ratujemy, bo ktoś musi. Jej, Fela, skąd w tobie tyle agresji ?:crazyeye: O czterech potrzebach mniej napisałem odnoście zuzanny.psiaki, która napisała, że to co uzbierałyście to tylko kropla w morzu potrzeb. Ty dla odmiany napisałaś, że uzbierałyście na cztery dt. Prostym sposobem logiki doszedłem, że to cztery potrzeby mniej w kolejnym miesiącu :lol: Nie pytałem cię jakie miałyście wydatki w kwietniu a ile zebrałyście na Dniach Ziemi. Wiem, wiem - na cztery dt - ale fajnie by było jakbyś przełożyła to na złotówki, które jak wszyscy wiemy są prawnym środkiem płatnicznym w naszym pięknym kraju. W momencie tak ważnym jak ankieta dla Krakvetu to byłby taki plusowy gest - jeden festyn a prężne wolontariuszki zebrały aż tyle ....... , daje to możliwość utrzymania czterech psów. Zobacz jak ładnie to by wyglądało. Nie wstydźcie się. Pokażcie waszą prężność i zaradność! I najważniejsze! Ratujecie i chwała wam za to - przecież tylko o to chodzi :Rose: Quote
Fela Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Qti napisał(a):I najważniejsze! Ratujecie i chwała wam za to - przecież tylko o to chodzi :Rose: No właśnie, nam chodzi o ratowanie. O Tobie o co? Protokół ze zbiórki publicznej prowadzonej przez wolontariuszy Vivy podczas Dnia Ziemi na Polu Mokotowskim przekazany zostanie do ministerstwa finansów, a następnie wynik zbiórki ogłoszony zgodnie z ustawą. Qti, nie będę z tobą dyskutować, twoje podpuszczanie jest bezsensu Quote
Fela Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 doddy napisał(a):Czy w schronisku są te psy, wyłapane w Siedlcach? Czy możecie coś więcej o nich napisać? Pierwszy jest, drugi - zapytam. I napiszę. Quote
Qti Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Fela napisał(a):No właśnie, nam chodzi o ratowanie. O Tobie o co? Protokół ze zbiórki publicznej prowadzonej przez wolontariuszy Vivy podczas Dnia Ziemi na Polu Mokotowskim przekazany zostanie do ministerstwa finansów, a następnie wynik zbiórki ogłoszony zgodnie z ustawą. Qti, nie będę z tobą dyskutować, twoje podpuszczanie jest bezsensu A szkoda Fela. Wciąż nie rozumiem dlaczego tak się bronisz przed podaniem kwot. Przeglądając lata ubiegłe zawsze podawany był raport z tego typu zbiórek. Mi też chodzi o dobro i ratowanie psów. Ponieważ zauważyłem ile dobrego dla nich robicie chciałem wam pomóc - w tej chwili wiele osób odwiedza ten wątek. Pewnie część i tych, którzy was wsparli i z ciekawości przeczytaliby ile zebrałyście. I mogliby czuć się lepiej wiedząc, że wśród tych pieniędzy są te, które oni wam podarowali. Nie qmam was czasem - bronicie się przed kwotami, mylicie się w nich. Lubicie stwarzać niejasne sytuacje by znów ktoś mógł wam coś zarzucić : Coraz droższe bezpańskie psy Po co to? Żeby ratować i pomagać nie trzeba waśni i sporów. I jak ktoś chce wam pomóc, podpowiedzieć to od razu na niego z widłami wyjeżdżacie. Nie ładnie tak. Quote
ludwa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Fela napisał(a):No właśnie, nam chodzi o ratowanie. O Tobie o co? Protokół ze zbiórki publicznej prowadzonej przez wolontariuszy Vivy podczas Dnia Ziemi na Polu Mokotowskim przekazany zostanie do ministerstwa finansów, a następnie wynik zbiórki ogłoszony zgodnie z ustawą. Qti, nie będę z tobą dyskutować, twoje podpuszczanie jest bezsensu I tego się trzymajmy, skoro ktoś ma czas i ochotę bawić się w śledczego (zamiast zakasać rękawy i pomóc przy psach:roll:), to niech poczeka do czasu ogłoszenia i sobie sprawdzi;). Może tez niech się dowie jaki jest zakres działalności schroniska a jaki wolontariuszy:lol: Quote
mala_czarna Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 A ja sobie zagłosowałam na Waszych wolontariuszy. I pozdrowienia dla przemiłej Idusiek ;) Quote
Qti Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 ludwa napisał(a):I tego się trzymajmy, skoro ktoś ma czas i ochotę bawić się w śledczego (zamiast zakasać rękawy i pomóc przy psach:roll:), to niech poczeka do czasu ogłoszenia i sobie sprawdzi;). Może tez niech się dowie jaki jest zakres działalności schroniska a jaki wolontariuszy:lol: Skoro ktoś zbierał pieniądze, to w dwa tygodnie później powinien wiedzieć ile ich zebrał, jeśli pisze, że wystarsza na cztery dt dla czterech psów na miesiąc. Moje pytanie było proste i nie wiem co stoi na przeszkodzie żebyście na nie odpowiedziały. Albo napiszcie ile miesięcznie kosztuje dt dla 1 psa - to sobie pomnożę przez 4 i będę wiedział. Quote
idusiek Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 mala_czarna napisał(a):A ja sobie zagłosowałam na Waszych wolontariuszy. I pozdrowienia dla przemiłej Idusiek ;) Czy Ty ta osoba, o której myślę, że to ta? :cool3: Pozdrowiam, a kalendarz dzisiaj zostanie wysłany ;) Quote
idusiek Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Qti, to były dni SGGW a nie Dzień Ziemi. :shake: A własnie - jak tam obiecane ogloszenia dla Aurora, jak Twoje zdrowie?:cool3: Quote
mala_czarna Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 idusiek napisał(a):Czy Ty ta osoba, o której myślę, że to ta? :cool3: Tak. To ja. :) :) Quote
Qti Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Jakoś rok temu esperanza, zaraz po Dniach Ziemi mogła napisać: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ostrow-maz-170-psow-zamiast-70-schronisko-jest-przepelnione-pomozmy-w-adopcjach-17010/index1082.html#post10164468 a wy teraz wciąż doliczyć się nie możecie? Quote
Recommended Posts