Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

idusiek napisał(a):
zuzanna.psiaki niechaj wklei, toć to ona oddała :evil_lol:

beka- dzięki ...i tak nas nikt nie lubi na dogo chyba, bo mało osób zagłosowało :-(

Idusiek, miękniesz :razz: Głowa do góry - ja znikam na 4 dni, jak wrócę, macie prowadzić ;)

Posted

Może wracam do przeszłości ale w momencie tak ważnym jak głosowanie .... może napiszecie dziewczyny ile Wam na plusa przyniósł Dzień Ziemi?
Miałyście przecież jakąś loterią, zbiórkę kasy.
Pokażcie kwotami jakie jesteście prężne :laola:

Posted

Dzięki naszej pracy podczas Dnia Ziemi udało nam się uzbierać na utrzymanie w hotelu przez miesiąc 4 psów. Nie licząc leczenia, sterylizacji. A psów pod opieką mamy średnio 15 (są miesiące, gdy mamy na utrzymaniu 20 i więcej - Idusiek robi zestawienia na bieżąco).

No cóż, staramy się naprawdę pomagać psom, mamy coś w rodzaju „rozproszonego przytuliska”, to i potrzeby baaardzo, baaardzo duże. :roll:

Posted

Zuzanna.psiaki napisał(a):
To co uzbierałyśmy to tylko kropla w morzu potrzeb.

Ale zawsze o te cztery potrzeby mniej :lol:
Wrzućcie dziewczyny kwoty - niech innym oczka zbieleją :crazyeye:

Posted

Qti napisał(a):
Ale zawsze o te cztery potrzeby mniej :lol:
Wrzućcie dziewczyny kwoty - niech innym oczka zbieleją :crazyeye:

Możesz jaśniej? Jakie cztery potrzeby mniej?
Bardzo proszę, wrzucamy kwoty: nasze miesięczne wydatki w kwietniu na psy nie tylko z Ostrowi Maz. to ok. 6231 zł.

To pieniądze wydane na utrzymanie psów, które w większości mają wątki tutaj, a na wątkach ludzie piszą: „ratujcie, ratujcie” - no to ratujemy, bo ktoś musi.

Posted

Fela napisał(a):
Możesz jaśniej? Jakie cztery potrzeby mniej?
Bardzo proszę, wrzucamy kwoty: nasze miesięczne wydatki w kwietniu na psy nie tylko z Ostrowi Maz. to ok. 6231 zł.

To pieniądze wydane na utrzymanie psów, które w większości mają wątki tutaj, a na wątkach ludzie piszą: „ratujcie, ratujcie” - no to ratujemy, bo ktoś musi.

Jej, Fela, skąd w tobie tyle agresji ?:crazyeye:
O czterech potrzebach mniej napisałem odnoście zuzanny.psiaki, która napisała, że to co uzbierałyście to tylko kropla w morzu potrzeb. Ty dla odmiany napisałaś, że uzbierałyście na cztery dt. Prostym sposobem logiki doszedłem, że to cztery potrzeby mniej w kolejnym miesiącu :lol:

Nie pytałem cię jakie miałyście wydatki w kwietniu a ile zebrałyście na Dniach Ziemi. Wiem, wiem - na cztery dt - ale fajnie by było jakbyś przełożyła to na złotówki, które jak wszyscy wiemy są prawnym środkiem płatnicznym w naszym pięknym kraju.

W momencie tak ważnym jak ankieta dla Krakvetu to byłby taki plusowy gest - jeden festyn a prężne wolontariuszki zebrały aż tyle ....... , daje to możliwość utrzymania czterech psów. Zobacz jak ładnie to by wyglądało.
Nie wstydźcie się. Pokażcie waszą prężność i zaradność!

I najważniejsze!
Ratujecie i chwała wam za to - przecież tylko o to chodzi :Rose:

Posted

Qti napisał(a):
I najważniejsze!
Ratujecie i chwała wam za to - przecież tylko o to chodzi :Rose:

No właśnie, nam chodzi o ratowanie. O Tobie o co?

Protokół ze zbiórki publicznej prowadzonej przez wolontariuszy Vivy podczas Dnia Ziemi na Polu Mokotowskim przekazany zostanie do ministerstwa finansów, a następnie wynik zbiórki ogłoszony zgodnie z ustawą.

Qti, nie będę z tobą dyskutować, twoje podpuszczanie jest bezsensu

Posted

doddy napisał(a):
Czy w schronisku są te psy, wyłapane w Siedlcach?

Czy możecie coś więcej o nich napisać?

Pierwszy jest, drugi - zapytam. I napiszę.

Posted

Fela napisał(a):

Protokół ze zbiórki publicznej prowadzonej przez wolontariuszy Vivy podczas Dnia Ziemi na Polu Mokotowskim przekazany zostanie do ministerstwa finansów, a następnie wynik zbiórki ogłoszony zgodnie z ustawą.

A szkoda Fela.

Wciąż nie rozumiem dlaczego tak się bronisz przed podaniem kwot. Przeglądając lata ubiegłe zawsze podawany był raport z tego typu zbiórek.

Mi też chodzi o dobro i ratowanie psów.

Ponieważ zauważyłem ile dobrego dla nich robicie chciałem wam pomóc - w tej chwili wiele osób odwiedza ten wątek. Pewnie część i tych, którzy was wsparli i z ciekawości przeczytaliby ile zebrałyście. I mogliby czuć się lepiej wiedząc, że wśród tych pieniędzy są te, które oni wam podarowali.

Nie qmam was czasem - bronicie się przed kwotami, mylicie się w nich.
Lubicie stwarzać niejasne sytuacje by znów ktoś mógł wam coś zarzucić :
Coraz droższe bezpańskie psy

Po co to?
Żeby ratować i pomagać nie trzeba waśni i sporów.
I jak ktoś chce wam pomóc, podpowiedzieć to od razu na niego z widłami wyjeżdżacie. Nie ładnie tak.

Posted

Fela napisał(a):

I tego się trzymajmy, skoro ktoś ma czas i ochotę bawić się w śledczego (zamiast zakasać rękawy i pomóc przy psach:roll:), to niech poczeka do czasu ogłoszenia i sobie sprawdzi;). Może tez niech się dowie jaki jest zakres działalności schroniska a jaki wolontariuszy:lol:

Posted

ludwa napisał(a):
I tego się trzymajmy, skoro ktoś ma czas i ochotę bawić się w śledczego (zamiast zakasać rękawy i pomóc przy psach:roll:), to niech poczeka do czasu ogłoszenia i sobie sprawdzi;). Może tez niech się dowie jaki jest zakres działalności schroniska a jaki wolontariuszy:lol:

Skoro ktoś zbierał pieniądze, to w dwa tygodnie później powinien wiedzieć ile ich zebrał, jeśli pisze, że wystarsza na cztery dt dla czterech psów na miesiąc.
Moje pytanie było proste i nie wiem co stoi na przeszkodzie żebyście na nie odpowiedziały.
Albo napiszcie ile miesięcznie kosztuje dt dla 1 psa - to sobie pomnożę przez 4 i będę wiedział.

Posted

mala_czarna napisał(a):
A ja sobie zagłosowałam na Waszych wolontariuszy.
I pozdrowienia dla przemiłej Idusiek ;)

Czy Ty ta osoba, o której myślę, że to ta? :cool3:

Pozdrowiam, a kalendarz dzisiaj zostanie wysłany ;)