sonikowa Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Alez piekna jest! Ta niufa ;-) Moze dacie jednak znać o niej do Psich ratownikow (sa na dogo pod takim wlasnie nickiem), czasem maja domek dla niufa, a ta jest wyjatkowej urody, i baaaardzo w typie :-) Quote
idusiek Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 sonikowa- ale ona ma dom, do Elza jest u nich na DT ;) Quote
gameta Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Pudel to samiec ? Wrzućcie na "pudle szukają domu" Quote
gameta Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 idusiek napisał(a):Pan Pudel, czyli Rocky ma około 5 lat. Od dzisiaj jest u mnie . Ma biegunkę, wymiotował mi 3 razy już i początkującą zaćmę....Ładnie chodzi na smyczy i ( prawie) się słucha. Zrobilismy test na parwo, bo kooopa bardzo brzydko pachnie i leje sie z tyłka jak z fontanny.... ale parwo nie ma. Pobrano krew, wyniki po południu , łacznie z testem na babeszję ( co podejrzewamy, bo mial duzo kleszczy na sobie. Ot taki Pan Pudel....:roll: Cholera, nie brzmi to dobrze :shake: Quote
idusiek Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Pan Pudel, czyli Rocky ma około 5 lat. Od dzisiaj jest u mnie . Ma biegunkę, wymiotował mi 3 razy już i początkującą zaćmę....Ładnie chodzi na smyczy i ( prawie) się słucha. Zrobilismy test na parwo, bo kooopa bardzo brzydko pachnie i leje sie z tyłka jak z fontanny.... ale parwo nie ma. Pobrano krew, wyniki po południu , łacznie z testem na babeszję ( co podejrzewamy, bo mial duzo kleszczy na sobie. Ot taki Pan Pudel....:roll: Quote
idusiek Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 gameta, A gdzie jest ten wątek, bo nie znalazłam? :roll: ............ Co do Dobrych wieści: Dzisiaj do domu pojechał Wirek, który będzie mieszkał w Łomiankach z 2 yorkami i koteckiem, który aportuje :evil_lol: Same chłopaki, ale się dogadały. Panstwo Wirka dowiedzieli się o nas od Pan Kazia, którego spotkali na swojej drodze życia całkiem przypadkiem i od słowa do słowa.... Oto szczęściarz Wirek: Dzwonili niedawno, wszystko jest ok. Tylko nie kontaktowali go jeszcze za bardzo z kotem, zeby nie było za duzo przezyc na raz. W przyszłym tygoiu wizyta u weta, szczepienia i przegląd a potem za jakis miesiąc kastracja. Druga dobra wiadomość , dzisiaj pojechał do nowego domku w Białymstoku Wiktor bernardyn. Bedzie mieszkał w mieszkaniu a od wiosny do jesieni na działeczce, ze swoimi opiekunami, którzy wracają do miasta tylko na zimę. Ludzie mieli prawie identycznego psa przez 13 lat, ostatnie 3 psiak chorował, ale leczyli go jak mogli....wiktor zwany teraz Hubertusem ( dzięki tej ciekawej historii...bo mi sie popiep....imiona i tak wyszło :oops: ) ma się dobrze, w mieszkaniu czuje się jak u siebie a po działeczce hasa :evil_lol: Ma dobry humor. Ludzie zauważyli guzka na jego tylnej łapce, w środę idą na przeglad do weta. Juz go kochają i serdecznie nam dziękują za pomoc i takiego fajnego piesa :multi: Quote
idusiek Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 [quote name='idusiek']Pan Pudel, czyli Rocky ma około 5 lat. Od dzisiaj jest u mnie . Ma biegunkę, wymiotował mi 3 razy już i początkującą zaćmę....Ładnie chodzi na smyczy i ( prawie) się słucha. Zrobilismy test na parwo, bo kooopa bardzo brzydko pachnie i leje sie z tyłka jak z fontanny.... ale parwo nie ma. Pobrano krew, wyniki po południu , łacznie z testem na babeszję ( co podejrzewamy, bo mial duzo kleszczy na sobie. Ot taki Pan Pudel....:roll: a tak wyglada Pan Pudel: Pan Pudel już nie wymiotoał ,ale też przestał pić, teraz dopiero dałam mu jeść ryżyku z kurczakiem i to nie za dużo. Krew: podwyższone wątrobowe i mocznik ,ale bez tragedii. Test na babaszję - nie wykryto choróbska. Nio i to na tyle ... Quote
gameta Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Pudel, trzym się !!! http://www.dogomania.pl/forum/f94/pudle-szukaja-domu-14138/ dodaje się normalnie post na końcu watku... Quote
idusiek Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 a więc, pudlasty nie ma babeszji, wyniki krwi niezłe ale podwyższone wątrobowe i mocznik (ale bez tragedii),wczoraj dostał ryżyk z kurczakiem i tabletę na noc, mial lekką gorączkę, ale mu przeszło.nie chciał wcale pic, musiałam strzykawką trochę chociaż podać bo nawet rosołku nie chciał :roll: Dzisiaj poprawa, sika ( ale kupy nadal nie było), ryżyk fe, rosół fe - a najlepsza pasztetowa z chlebkiem ( zrobilam mu kanapeczik- chyba tak jadł własnie), a potem niespodzianka - najpierw strzykawa z wodą i wielkie szarpanie a potem sie przekonal i sam się poszedł napić :p Zerwał mnie o 7 na siku. dzisiaj idziemy na antybiotyk a potem jedziemy na Pole mokotowskie. no i doszło do tego, że i ja mam pudla na wydaniu ;-) Oto on- Rocky, wiek około 5 lat, poczatkująca zaćma/jaskra ( jeszcze nie konsultowane ale ma lekko mętne oczy - ale widzi i słyszy i węch ma genialny :cool3:.), spokojny, mądry, chodzi na smyczy, uwielbia spacery, zachowuje czystość, bardzo lubi inne psy i jest przyjacielsko do nich nastawiony, w domu- zupełnie bezproblemowy.Nie szczeka wcale, praktycznie bezszelestny pies :evil_lol: Obecnie przebywa w Warszawie. kontakt w sprawie adopcji idusiek@o2.pl , tel 600 101 446 Quote
idusiek Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 26 kwietnia ( czyli dzisiaj ) na Polu Mokotowskim w Warszawie organizowany jest wielki festyn z okazji Międzynarodowego Dnia Ziemi. Podczas festynu będziemy kwestować na bezdomne psy, porzucone przez właścicieli, oddane do schroniska, często chore, zawsze bardzo cierpiące i smutne. Dla wszystkich, którzy nas odwiedzą (i dużych i małych) mnóstwo dobrej zabawy, między innymi: wielka loteria, w której KAŻDY LOS WYGRYWA kiermasz najpiękniejszych roślin doniczkowych i sadzonek kiermasz albumów i książek o tematyce eko i nie tylko dla najmłodszych konkurs rysunkowy: "Namaluj swojego zwierzaka" - każdy uczestnik otrzyma nagrodę! także dla najmłodszych pokaz tresury i zabawa z psami i wiele innych atrakcji dla dwu- i czworonożnych gości Zapraszamy do wspólnej zabawy! Czekamy na Ciebie w niedzielę, 26 kwietnia na Polach Mokotowskich w Warszawie już od godziny 10.00. Znajdziesz nas w sektorze 10 "wizjer pozarządowy", dojście od ul. Rostafińskich. Przyjdź koniecznie. I zabierz swojego psa! *Z naszych psiaków przewidujemy obecność: do adocji - Gabrysia, Merry, Pana Pudla, Maleństwo i szczęściarzy mających już domki : Gabę, Bartka i jeszcze kilku psów, które wpadną do nas "w gości" ;) Quote
idusiek Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [quote name='sonikowa']Ten benek Wiktor/Hubertus to ten z dwoch bernardynów, które ostatnio były w schronie? Biedny Pudel, pod twoją opieką szybko się jednak wyliże z chorób, oby i domek znalazł.. Tak , do adopcji został z benków tylko nasz Benedykt. Zdjęcia po kliknięciu na link Quote
idusiek Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 W 2009 roku udało nam się znaleźć domki dla następujących psiaków : Dżin Dyzio Poziomka Gajka Felix Pętelka Pepe Lena Mercedes Środa Tajga Piorun Jupek (druga adopcja) Nutka ( sponsor) Sznurek Czaria Fazer Margolcia Fusek Misza Kama – boksia ( przez boksery ) Wtorek Tośka Szczotek Lady Bingo Karo Bigluś Balbinka Ziomek Ośka Bosman Czwartek Figaro Berta Saba Bałwanek Fajny Greta Sobota Dziadek/Boss Malwinka Józio Ajta Vega Agat Morka Misia Lisia Alba Herkules Pola Wiktor/ Hubertus Wirek Quote
idusiek Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 A mamy pod opieką: 1. Mala Mi – Agusia ( Otrębusy ) 2. Pusia ( Otrębusy ) 3. Piątek ( Otrębusy) 4. Zuzola ( Otrębusy ) 5. Joszi ( Teresin) 6. Gabryś ( bezpłatny DT ) 7. Suzi ( Otrębusy ) 8. Agusia ( Otrębusy ) 9. Maleństwo ( bezpłatny DT ) 10. Merry ( bezpłatny DT ) 11. Miś ( hotel Teresin ) 12. Rudi Rudzielec ( hotel Teresin ) 13. Benedykt (hotel Teresin) 14. szczerniorka Mamba( hotel Otrębusy ) 15. szczerniorka Samba ( hotel Otrębusy) 16. szczerniorka Rumba (hotel Otrębusy) 17. Wyciorek ( płatny DT ) 18. Rocky (na razie bezpłatny DT ) Quote
sonikowa Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Ten benek Wiktor/Hubertus to ten z dwoch bernardynów, które ostatnio były w schronie? Biedny Pudel, pod twoją opieką szybko się jednak wyliże z chorób, oby i domek znalazł.. Quote
beam6 Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 [quote name='idusiek']Tak , do adopcji został z benków tylko nasz Benedykt. Zdjęcia po kliknięciu na link Idusiek - benka szuka Basia0607 Quote
ANETTTA Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 tu mamy benki Bernardyny do adopcji! Sytuacja jest tragiczna,ponad 60 benków szuka domów!!! - Strona 28 - Dogomania Forum [quote name='beam6']Idusiek - benka szuka Basia0607 Quote
Fela Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Bardzo serdecznie dziękujemy WSZYSTKIM, którzy odwiedzili nas w niedzielę na Polu Mokotwoskim. i tym, którzy nas dzielnie wspomagali w całej akcj: A ci co nie przyszli, niech żałują. Atrakcji była cała masa :lol: Quote
Qti Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Czy udało Wam się zdobyć jakieś fundusze na zwierzaki? Czy jakiś psiak znalazł nowego własciciela? Pochwalcie się dziewczyny - fajnie poczytać coś miłego i sympatycznego :multi: Quote
Zuzanna.psiaki Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Fundusze a i owszem :razz: Adopcji niestety żadnej :placz: Quote
Qti Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Zuzanna.psiaki napisał(a):Fundusze a i owszem :razz: Adopcji niestety żadnej :placz: To funduszy gratuluję !!! :thumbs::cool2: :B-fly: Z adopcjami to może też źle nie poszło - jak ktoś jest rozsądny to nie podejmuje decyzji pod wpływem chwili i choć nie zdecydował się w niedzielę to zawsze może wrócić - jak już będzie pewny, że zapewni psiakowi odpowiednie warunki. Więc uszy do góry dziewczyny :Rose: Quote
idusiek Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Wieści od M orki zwanej teraz Amelią :loveu: Suczydło ma się bardzo dobrze, była ostatnio leczona, bo okazało się, że blizna, którą ma na grzbiecie przyrośnięta jest do kręgosłupa, bya tez podziębiona - ale juz wszystko dobrze. Amelka obszczekała swoją wybawicielkę gosiaaaa :evil_lol: Zakochana jest w swojej pani, obcych się jednak boi. Jest bardzo karna i posłuszna ( aż za bardzo) - ktoś musiał ją bić jak się nie słuchała. Zna różne komendy, z czego mniej miłe jest to ,że zje równiez tyko na komendę. Ktoś musiał ją terroryzować, ale powoli przekonuje się, że bedąc dobrą sunią albo mniej dobrą sunią - nie stanie się jej żadna krzywda;) Wyleguje się jak może, z kotem bardzo szybko się dogadała Quote
idusiek Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Wczoraj tez do domku pojechała Heidi, była w schronisku od lutego 2008. Jeszcze nigdy nie widziałam jej tak szczęśliwej :loveu: Ma się dobrze, uwielbia łapać muchy i ganiąc po ogrodzie a nowa rodzina jest na oczarowana :multi: i zdjęcie z wcześniej... Quote
Fela Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Ciotki i Wujki, pomocy! Kto mieszka w Markach k. Warszawy lub w okolicy? Zginął nam (a właściwieswojemu panu) Kazik, mały rudy psiak. Wielka prośba o pomoc w szukaniu. Pan w czarnej rozpaczy, jego córeczka płacze non stop, a my jesteśmy bezsilni. Kazio zginął w Markach pod Warszawą. Tu jest więcej szczegółów: http://www.dogomania.pl/forum/f96/zginal-maly-rudy-kazio-marki-k-warszawy-pomocy-136964/ (Kazio to psiak, który występuje na naszych ulotkach adopcyjnych i kalendarzykach, jest bardzo charakterystyczny) :placz: Quote
malagos Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Podobało mi się Wasze stoisko i loteria :p Cioeszę sie, ze mogłam stare znajomości odświeżyć :eviltong: Quote
Fela Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 malagos napisał(a):Podobało mi się Wasze stoisko i loteria :p Cioeszę sie, ze mogłam stare znajomości odświeżyć :eviltong: Nam się także podobało, zwłaszcza odwiedzający nas licznie goście. Wszystkim bardzo dziękujemy :loveu: Quote
Recommended Posts