Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Laro, napisałam już w wątku Łezki :-( , ale tu też moja kom.501 350 578 proszę daj znać jak będziesz dojeżdżać z powrotem do W-wy to poczekam na Ciebie na Książęcej.
Felu, esperanzo, Owieczko, proponuję przekazać część środków na surowicę dla suniek oraz na hotel dla Karmelka.

Posted

Fela napisał(a):
Agnieszko103 - Bero nie zdążył zaznać Twojej wirtualnej opieki, ale to chyba lepiej, prawda?
Zdecyduj więc, czy chcesz pieniądze przeznaczone dla Bero przekazac innej biedzie. jesli tak, której.

Felu, przeznaczcie te pieniądze na psiaka, który jest " w potrzebie" nie wiem -lekarstwo,jedzenie itp
Jesteście najlepiej zorientowane jakie są potrzeby także Wam pozostawiam decyzję

Posted

Jak zdejmiesz półke z tyłu, to karmel może iść do bagażnika, dwie panny z tyłu a maleństwa z przodu. Ale towarzystwo by Ci sie przydało do TAKIEJ wycieczki...

Posted

Ja mogę jedną wziąć, ale bardzo tymczasowo!!! Tylko do przyszłego czwartku, bo potem mnie nie ma (urlop!), więc nie wiem, czy to jest jakieś rozwiązanie...

A Lara i Gajowa - jesteś BOSKIE :bigcool: :lilangel: :D

Posted

Mogę jechać o 12tej - dla mnie im wcześniej tym lepiej .
Mój zwierzyniec ma pory karmienia o 15tej i 20tej, a więc muszę wrócić jak najwcześniej aby grafik był jako tako zachowany.

Posted

Przywieź Bajke lub Niteczkę do mnie i będziemy dumać co dalej. Zyskamy tydzień na ulokowanie jej gdzieś...
0 502 29 68 69
Mogę ewentualnie gdzieś po nią podjechać....

Posted

słuchajcie, ja napiszę to samo co Milady. W sytuacji awaryjnej mogę potrzymać jakiegoś małego psiaka przez kilka dni. Mam samochód, więc jak będziecie na książęcej mogę podjechać ;)

telefon do mnie: 0502290296

Posted

I jeszcze pliiis, zobaczcie jak ten maluch z chorą prostatą. Czy dostaje leki nadal? Jak się ma? Może mu coś trzeba... biedny maluch, on tak ślicznie się skulił w tm ciepłym pomieszczeniu na fotelu :( :placz: :placz: :placz: :placz:
To na pewno był domowy piesek :-(

On nie wyzdrowieje na tym mrozie
Może ktos przygarnie go tymczasowo????????????

Aha i koniecznie powiedźcie pracownikowi, żeby te dziury w budynku pozasłaniał. Asia przywiozła wykładzinę, więc jakby co, będzie czym zasłonić. Bo przez te dziury, jak w budach, wiatr hula.
To nie wpłynie a wilgotność, bo wilgoć ucieka górą, a dołem nie

Posted

Czyli, podsumowując plan akcji:
jutro Lara i *Gajowa* ruszają do schroniska w samo południe
ja uprzedzam poracownika, żeby nie wybył
dziewczyny zabierają szczeniaki, Karmela i dwie chudzinki: Nitkę i Bajkę
wracają do Warszawy, udają sie na Książęcą
koło lecznicy na Książęcej robimy zlot czarownic: Tanitka, Lara, *Gajowa*, AśkaK, Mieldy, no i ja z drugą dawką surowicy (bo jak się okazało, tam mają tylko jedną, drugiej nigdzie nie mogli zamówić :( )
Jakby było nas mało (czyli jakby było potrzeba jakiegoś awaryjnego lokum), dzwonimy jeszcze do gdgt i Kariny66. Ale będzie zajazd na Książęcej, miejmy nadzieję, że nie ostatni!
Potem *Gajowa* i Lara jadą w stronę Konstancina z Karmelem i jedną chudzinką. Chudzinka jedzie do Lary, Karmel zostaje u *Gajowej*
Szczeniaki jadą do Tanitki, a druga chudzina do Miledy. Zostaje tam do czwartku, do tego czasu cosik się wymyśli.

Uf, ale akcja! Czy czegoś nie pokręciłam?

Posted

koło lecznicy na Książęcej robimy zlot czarownic: Tanitka, Lara, *Gajowa*, AśkaK, Mieldy, no i ja z drugą dawką surowicy (bo jak się okazało, tam mają tylko jedną, drugiej nigdzie nie mogli zamówić )
Jakby było nas mało (czyli jakby było potrzeba jakiegoś awaryjnego lokum), dzwonimy jeszcze do gdgt i Kariny66. Ale będzie zajazd na Książęcej, miejmy nadzieję, że nie ostatni!

A jedna cioteczka będzie nam wami krążyć ....duchowo :evil_lol: :ghost_2: coby się wszystko udało :kciuki:

Posted

Kochane Karmel i maluchy są odpchlone Fiprexem w kropelkach. Maluchom podałam w sobote Vetminth i byla to na wszelki wypadek mniejsza trochę dawka niż powinna być, bo lepiej kontrolować, pozbywanie się pasażerów na gapę, a wiadomo, że w schronisku nikt by tego nie zrobił. Kolejna porcja na 21.01 czeka u mnie. Także mogę się na 17 pojawić i przekazać Vetminth oraz Fiprex dla Bajki i Niteczki.

Posted

Jestescie niesamowite!!!!
Kochane Baby!!
Będę z Wami duchem i myślą, co tam będę - jestem od dawna!
Tak się cieszę, że obie chudzinki nie zmarzną już wiecej! I te szczeniaki, i Karmel! Słów mi brakuje....

Posted

wiecie, ja też bym wpadła, ale myśle że dziewczyny dojadą trochę wcześniej niż o 17, skoro wyjechały o 12?
da mi ktoś sygnał, na forum albo na komórę?

Posted

Cholera.
W moje miejscowości jest Zakład Utylizacji Padliny, dawniej Bacutil. Zwożone są tu do spalenia zwloki zwierząt (i produkty spożywcze, np. stare kielbasy, śledzie itp) z Mazowsza, Podlasia, Mazur. S
Mój mąż, jako lek.wet. pobiera z każdej przywiezionej padłej krowy próbkę na BSE, dziś też pobierał i uslyszał,że raniutko jutro wyjeżdża samochód po padlinę ....do Ostrowi, po martwe psy. Jezu, aż mi sie zimno zrobiło, jak mi o tym przed chwilą powiedzial. Po jakie psy, nie wiem, ale po 1-2 sztuki nie gnaliby samochodu.......