lika Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 ludwa napisał(a):Mamciu, jakie słodziaki a jaka minka: dziób w ciup:loveu:. A może by tak im oddzielny wątek? Może jak o tym kartonie itp, to podobnie jak z workiem podziała....? A kartonik palantowi na łeb i szczelnie, ściśle taśmą dookoła i zaciskać...i zaciskać...i zaciskać....Przynajmniej miałby cieplutko w środku;) I do stawiku go (z tym kartonikiem), tylko skuteczniej przytopić i kamieniem docisnąć. ;) Quote
idusiek Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 dziewczyny a co to za sadyzm uprawiacie?:mad: Uczyy się poznwać nowe/stare metody na pozbywanie się niechcianych zwierząt? :roll: Quote
ludwa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 niechcianych palantów (przepraszam za określenie, i tak bardzo delikatne jest:roll:) Quote
Fela Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Założyłam im wątek, zajrzyjcie czasem: http://www.dogomania.pl/forum/f28/o-dzielnych-dzieciakach-ktore-wygraly-z-potworem-ostrow-maz-130687/#post11715889 Quote
lika Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 ludwa napisał(a):eeee, kamyczek na lince do szyjki....i kopa w d....i drugiego po drugiej stronie....ooo, sadyzm mi się uaktywnia... Fela była w schronie... z Kapitanem gorzej, bardzo się zestarzał, nie szczeka...:shake: ludwa, co z Kapitanem. Napisz coś więcej, błagam .... A Kapitanka? Co z nimi???? Quote
Fela Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Kapitanka ok., są osoby zainteresowane wstępnie jej adopcją (z okolic Lublina, szukamy kogoś na wizytę przedadopcyjną). Kapitan mocno tak sobie. Szczerze mówiąc, miewał lepsze chwile w schronisku. Zima mu raczej nie służy. Zmarkotniał... Biedy strasznie. Quote
ludwa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 No cóż, wiek zaczyna robić swoje pewnie. p. Janusz twwierdz, ze on nie widzi, kiepsko słyszy...Sierść można wyczesać, to nie problem, ale Fela twierdzi, że on nie szczeka:razz:. Ja, odkąd jeździłam do schronu, pamiętam go jako jazgotliwego bardzo...Więc pewnie coś mu daje w kość. Szkoda go, tym bardziej, że tkwi mocno w wielu osobach i ma odejść w schronie samotnie? A z drugiej strony, co będzie jak zabierzemy Kapitankę? On podobno mało kontaktowy a odebrać jej szansę na normalny dom?:cool3:. I co robić???? Quote
lika Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Kapitanka jest suką dominującą i z tego powodu trzeba dla niej ostrożnie wybierać nowy dom, żeby potem "zwrotu" nie było. Dla ludzi jest strasznie przylepna, dla innych suk nie za bardzo. Pamiętam jak wypuszczona z boksu próbowała podporządkować sobie Mopkę. Trzeba dla niej dobry dom wybrać, jeśli już bez Kapitana szła by do adopcji, to też i bez innych suk. Z Kapitana też była taka "szczekająca" przylepa, więc jeśli nie szczeka, to jest coś nie tak. A wet go tam miejscowy nie oglądał? Nie wiadomo, czy to starośc, czy raczej jakieś choróbsko się przyplątało. Ludwa, on "zaczepił" sporo osób nie tylko z naszego grona, ale też postronnych i swojego czasu było na niego sporo wpłat. Już dawno byłby w Warszawie na leczeniu oka, gdyby nie to, że tymczasu dla niego nie było. Z drugiej strony on jest raczej nieadopcyjny, bo jak szły ogłoszenia w prasie (także z fotką) i w necie ich mnóstro zrobiłam, to odzew był mizerny. Trzeba byłoby spróbować jeszcze raz od nowa. A co z tym słuchem? On dobrze słyszał. Quote
lika Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Uzupełniłam pierwszy post w wątku Kapitana i zmieniłam tytuł. Proszę podbijajcie czasem. http://www.dogomania.pl/forum/f28/sos-dla-kapitana-ostrow-maz-warszawa-nie-pozwolmy-mu-umrzec-w-schronisku-51901/ Quote
ludwa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 No właśnie to nie szczekanie mnie niepokoi....I wiem, że sporo ludzi na niego reagowało. Tylko trudno podjąć decyzję o zabraniu go, bo należy brać pod uwagę "dożywocie" bo fakt, niezbyt jest adopcyjny:razz:. Quote
idusiek Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 W piątek domek znalazły 2 suczki : Starsza Benko- leośka : oraz Młoda onkowata Nika : Quote
idusiek Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 w Sobotę pojechały do domu 2 szczeniaki z tych z mojej interwencji nocnej na Hacreskiej oraz Pętelka - do Płocka jako koleżanka dla czarnego cielaczka doga ;) Petelka najpierw na niego naszczekala ale juz jest dobrze. Panna została wykąpana, spała w łożku z 5 letnią córeczką a o 5,40 obudziła Panstwa buziakami z prośbą o spacerek - widzicie jakie mądre te psy ostrowskie? :cool3: Quote
idusiek Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 :sweetCyb::laugh2_2:ZAPRASZAMY NA biżuterkowy BAZAREK CIOTKI LUDWY SPORZĄDZONY NA PODSTAWIE DARÓW OD CIOTKI MAGDARYNKI :laugh2_2::sweetCyb: Quote
lika Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 idusiek, ile wpłat wpłynęło na Kapitana na konto Vivy od czasu, gdy zmieniłaś numer konta? Wpłaca ktoś na niego, czy nie? Proszę odpowiedz. Quote
ludwa Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Nie ma wpłat na Kapitana:razz:, cały wyciąg przejrzałam Quote
lika Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Posty skaczą. Moje pytanie o Kapitankę powinno być po odpowiedzi ludwy. Quote
idusiek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Zdjęcia Pętelki z nowego domu i jej przyjaciela dogi doga ;) Kości zostały rzucone :cool3: Petelka w śniegu :) Petelka była dzisiaj na szczepieniu, wet określil ją mniej wiecej na 3 latka. Jest drowa. A przede wszystkim : slodka i bardzo odważna :evil_lol: Śpi w łożku albo z 5 letnią coreczką albo ( jak dzisiaj ) z jej rodzicami :loveu: Przytulaśna dziewczynka, budzi rano lizaniem i mizianiem. W dzien spokojnie zostaje z dogiem w domku ( no, kapcia ukradła :evil_lol: ale to przeciez pikuś ). Zachowuje czystość i robi słodkie minki :multi: Quote
ludwa Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 lika napisał(a):A na Kapitankę? Są dwie w grudniu. W styczniu nie ma Quote
idusiek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='idusiek']:sweetCyb::laugh2_2:ZAPRASZAMY NA BAZAREK CIOTKI LUDWY SPORZĄDZONY NA PODSTAWIE DARÓW OD CIOTKI MAGDARYNKI :laugh2_2::sweetCyb: :cool3: i na drugi bazarek ciotki Wrednej ;) z pikantnymi gadżetami na zimne wieczory ... i nie tylko.....:cool3: Quote
idusiek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Zbieramy na uratowanie dzielnych psich dzieci i utrzymanie naszych 14 psiaków ! :sweetCyb::laugh2_2:ZAPRASZAMY NA BAZARKI CIOTEK : LUDWY I JESTEM WREDNA :laugh2_2::sweetCyb: PIKANTNY :diabloti: BURSZTYNOWY :cool3: KORALOWO- PERŁOWY :loveu: * zaprasza Idusiek ... w kraciastych rajstopach na głowie.... :stupid: Quote
idusiek Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 a dobrze, dobrze :) Mercedes wczoraj została zabrana przez Felę z lecznicy, wszystko jest ok. na pocieszenie dostała kostkę do żucia ;) Nasza pięknośc nie wymiotowała juz więcej ( po narkozie miała problemy z zołądkiem), badań w końcu nie robiliśmy, bo wet uznał, że nic jej nie dolega i po prostu niejadek jest dystyngowany :cool3: Quote
idusiek Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [FONT=Tahoma]1.Zula ( hotel Teresin ) [/FONT][FONT=Tahoma]http://www.dogomania.pl/forum/f28/porzucona-zuzela-kto-pokocha-amstaffa-123011/[/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Tahoma] 2.Pepe ( hotel Teresin ) [/FONT][FONT=Tahoma]http://www.dogomania.pl/forum/f28/po-prostu-pepe-przylepiec-ostrow-maz-124418/[/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Tahoma] 3. [/FONT][FONT=Tahoma]Fajny vel Frugo ( nie ma wątku, hotel w Otrębusach ) 4 – 7. 4 szczeniaki (na razie - hotel w Otrębusach ) http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczenieta-czy-wroca-do-schroniska-127235/ 8. Pusia – z łańcucha we Włochach, nie ma jeszcze wątku ( hotel w Otrębusach )[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]9. Felix – szczeniak z Ostrowi nie ma wątku ( bezpłatny DT )[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]10. Lenka ( lecznica ) zbieramy na rachunek z lecznicy, który codziennie rośnie…[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]http://www.dogomania.pl/forum/f28/elena-rana-na-ranie-skatowana-sunia-potrzebuje-pomocy-130034/#post11662557 [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]11. Ośka – po porodzie, piękny husky inaczej ( hotel w Teresinie )[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]12. Mercedes ( hotel w Otrębusach ) – zbieramy na hotel ! [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]...........................[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Do domków niedawno pojechali : Poziomka ( środa poprzednia), Sznurek ( poprzedni piątek), Pętelka (sobota), Nutka ( niedziela), Gajka (ta środa ).[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Prosimy o pomoc w ogłoszeniach dla naszych psiaków - nie wyrabiamy się czasowo...:roll:.[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Mamy zorganizowany drogi lek na oko dla Kapitana.[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Mamy zaplanowaną pogadankę w RC i w szkole. Organizujemy też akcję ulotkową...[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Dzisiaj do schronu jedzie z darami Gosia ( wirtualna opiekunka Lenki ). Jutro do schronu jedzie Magda ( wirtualna opiekunka Astora i Niuni ).[/FONT] [FONT=Tahoma]W sobote w schronie będzie też Fela z kiniaaą.;)[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Cały czas cos się dzieje, dużo się dzieje, aż nie ma kiedy o tym napisać...:oops:[/FONT] Quote
Recommended Posts