Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

Bozno jest, szans na kastrację raczej nie ma, bo nie ma tam za bardzo warunków, które trzeba zapewnić psu po zabiegu....:/

Jest ,czeka, cholernie pocieszny i posłuszny ( widzialam na własne oczy jak uciekl z boksu podczas karmienia i poslusznie sam wrocil :)).

Jezeli jednak Bonzo miałby szansę na dom- to wykopiemy kastrację spod ziemi i miejsce do rekonwalescencji po zabiegu tez !!!!:D

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='idusiek']paros - mamy coś na kształt trochę :)

............
i pies- nowy, skoczny, zaczepny, bardzo żywy i przytulaśny:

A jakiej wielkości jest pies? Może więcej fotek? :roll: Ci państwo chcą labka lub goldena jasnego umaszczenia. Chcą chłopaka

Posted

Paros mam jeszcz tylko takie zdjęcie w calości. To duża psina, młoda,daję mu po zebach ze 2 lata. Bardzo mile nastawiony do ludzi, skacze, liże po twarzy ;) i chce miec nowy domek :razz: Wiec serdecznie go polecam

Posted

Ale jak ja mam im okreslić wielkość psiaka? :cool3: do kolan ....

Bo są bardziej i mniej wyrośnięte. A oni mieszkają w mieszkaniu i nie chcą wielkoluda. A gdzie on jest, jakby chcieli go obejrzeć?

Posted

obejrzałam fotoalbumy.
Jakie piekne psiaki, prawie rasowce i cudne kundelki.
Niektórym oczki sie śmieja ale cześć z nim ma ogromny smutek w oczach :(

Posted

Ja bardzo przepraszam i proszę mnie wyprowadzić z błędu jeśli moje odczucia są błędne...Coś mam wrażenie, że powstały dwa obozy w Niczyich (to już właściwie wiemy wszyscy) ale te obozy zaczynają nabierać nowych kierunków...W jednym są psy do adopcji a w drugim jakoś tak dziwnie powolutku zaczyna otwierać się oddział geriatryczny, oczywiście zupełnie nieadopcyjny. Do takich przemyśleń skłonił mnie kolejny przypadek... Niniejszym też dziękuję tym klilku osobom, które choć trochę "maczają paluchy" w geriatrii i nie zostawiaja tych przypadków samym sobie:loveu:. Jeśli się mylę, to proszę o wyprowadzenie z błędu.

Posted

No tak: Bronek, Stefan (którym nikt się nie interesuje), teraz Zmorek, Andzia też nie nastolatka.
Dorzucę tylko, że ta geriatria bynajmniej nie zamiłowania i nie z wyboru jest, vide przypadek tej oto suczyny: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118613
która jakoś tak nam się trafiła.
A propos, prośba wielka - czy ma ktoś jakiś pomysł, żeby dla tej babuleńki kącik znaleźć? Niestety, sznase, że zgłosi się po nią właściciel, są zerowe - suczka została ewidentnie wyrzucona pod Warszawą w lasku...
Jest stara (powyżej 10 lat), zaczyna mieć jaskrę, głucha jak pień. Jedyne, co jej zsotało, to doby węch i potrzeba człowieka :-(

Posted

Boże, jaka bida ...

Z dobyrch wieści ....:roll:

W piatek pojechał do domu Miętus - ktory byl do niedawna kobietą...
a dziś pojechała do domu siostra Rumorki- troszkę większa - obie ze schronu.

Posted

ludwa napisał(a):
A może to się wyświetli...Czy ktoś w najbliższym czasie bedzie jechał do Gajowej?

Pewnie bede ja - ale nie wiem jeszcze w ktory dzien..

Posted

Dostaliśmy takiego maila na skrzynkę schroniskową:

"Szanowni Panstwo,
przesylamy w zalaczniku informacje o organizowanych przez nas
seminariach kynologicznych.

Szczegolnie pragniemy zwrocic Panstwa uwage na seminarium poswiecone
problemom behawioralnym u psow adoptowanych ze schronisk, ktore
poprowadzi znana na calym swiecie behawiorystka, szkoleniowiec i autorka
ksiazek o psach Gwen Bailey, wieloletni dyrektorem Sekcji Behawioryzmu
Zwierzat w organizacji prowadzacej schroniska w Anglii, dzis czlonek
zarzadu Battersea Dogs and Cats Home.

Szczegoly i zapisy:
http://www.psiawachta.pl/a/bailey.html

Zapraszamy do korzystania ze znizek na nasze seminaria:

-10% dla czlonkow klubow i organizacji kynologicznych (np. ZKwP, kluby
ras, organizacje adopcyjne, kluby szkoleniowe) oraz wolontariuszy
pracujacych w fundacjach lub schroniskach."

Myśle, że na to szkolenie mogłaby się wybrać nasza specjalistka od trudnych psich spraw- zojkaa. ( zwana Zosią ;)). Ona juz od dawna pracuje nad wychowaniem psów do adopcji i po adopcji - a teraz byłaby juz specjalistą.

Co wy na to?

Posted

propozycja dobra -tylko za osobę płaci się 400 zł.... więc za 30 osób z Niczyich to będzie 12 tyś złotych...:crazyeye: - zniżka 10% to by bylo 10800 zł.

chyba nas nie stać beam6..:shake:

Posted

A może ktoś wybiera się w najbliższym czasie do Tersina? Sprawa pilna, trzeba zawieźć karmę szczeniakom, bo się skończyła...Miałam jutro wziąć wolne o ile by mi wypaliły inne sprawy ale niestety nie wypaliły i wolnego nie będzie...:roll:

Posted

[quote name='idusiek']Bozno jest (...)
Jest ,czeka, cholernie pocieszny i posłuszny ( widzialam na własne oczy jak uciekl z boksu podczas karmienia i poslusznie sam wrocil :)).
Jezeli jednak Bonzo miałby szansę na dom- to wykopiemy kastrację spod ziemi i miejsce do rekonwalescencji po zabiegu tez !!!!:D

A czy są szanse na jakieś aktualne foty Bonzika:razz:? Na tych poprzednich fotach cuś szczupło się prezentuje:roll:.

Pospolite ruszenie TRWA:diabloti:. Szala powoli przechyla się na moją stronę:cool3:.

Posted

Pertraktuj dalej, oby skutecznie ;)

Aktualne foty Bonza mogę przesłać w weekend- do tego czasu na pewno będę w schronisku. Myślę jednak, że nie zmienil się bardzo w żadną stronę.:roll:

Posted

ludwa napisał(a):
A może ktoś wybiera się w najbliższym czasie do Tersina? Sprawa pilna, trzeba zawieźć karmę szczeniakom, bo się skończyła...Miałam jutro wziąć wolne o ile by mi wypaliły inne sprawy ale niestety nie wypaliły i wolnego nie będzie...:roll:

Wczoraj zadeklarowałam możliwość wyjazdu i zawozu karmy w mailu do Feli. Tak na 85% będę mogła pojechać jutro po południu :razz:

Posted

UWAGA MAMY PARWO ..:placz:

ZARAŻONYCH 10 SZCZENIAKOW W TERESINIE.
3 JUZ W LECZNICY, 7 NADAL NA MIEJSCU.
POTRZEBNE NA CITO

• SUROWICA ALBO KREW OZDROWIENCA
  • TRANSPORTY TERESIN - KLINIKA (która poda)
  • TYMCZASY DLA CALEJ 10 :placz:

KTO I JAK MOŻE POMÓC????