Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

jayo- z checia spotkam się z Wami przy okazji wyjazdu do schroniska- moze kolejna sobota albo za 2 tygodnie?

Nie mam zamiaru się z nikim kłocic ani punktowac- ale wybacz nie znoszę ludzi, ktorzy nie wiedzą a najgłośniej krzyczą, dlatego od jakiegos czasu staram się Wam - niedoinformowanym przekazywac najwazniejsze wieści, zamiescilam tez zdjęcia, ktore dostępne są po konktacie ze mną.

Juz po nich na pewno zobaczylabyś co dzieje się w schronisku - i kazda inna osoba niedoinformowana tez...wystarczy wysłac do mnie maila.

Byłam wczoraj w schronisku- kolejne zdjęcia będą dostępne jutro u mnie.

Przybyło kilka ładniusich piesków ( w tym jeden z łancuchem nie do ręcznego odwiązania - próbowałam przez 15 minut i nic, tak skręcony srubami !:crazyeye:). Jest między nimi też kolejny lekko typ dla Krysi:cool3: -rasowy przesmieszny i łagodny bokser z kolaczatką ( chyba komuś uciekł, ale siedzi juz tydzien i nikt się nie zgłasza....Jest zaciązowana suczka przemiła , o ktorej juz z kims gadalam, bo wiem skąd jest niestety... Jest też piesek, ktory wyglada jak mały gremlin :) i cos jakby labradorowatego.

Co do dobrych wieści- dom znalazła Moria :) Byłam tam też z Panią, która przymierza się do wzięcia piesa- ale dopiero w listopadzie ,bo non stop teraz wyjezdza... Moja kolejna kolezanka z pracy chce wziąc pieska - po tym jak wroci z wakacji za 3 tygodnie.:lol:

Do schroniska przybyl też olbrzym, terrorysta....siedzi z tymi najwiekszymi piesami, które pokonują płoty i wprowadza tam swoje zasady. Pies jest OLBRZYMI, kudłaty czarny i ma jedno całe białe, chore oko:-(

Obecnie z najmniejszych szczeniakow- zostały tylko 4. Mają się dobrze.

To tyle z wieści ze schroniska !

P.S Co do materaców- po obu stronach jest około razem 20 boksów.Myśle ze przydadzą się w schronisku - szczegolnie na zimę ! :lol:

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety, u mnie też wizytówki wszystkie poszły :-( Ale myślę, że na ślubie można rozdawać zamiast wiytówek kartki - cegiełki. Zostało ich podobn o dużo po dniach SGGW.
Na kwestę oodczas Ursynaliów udało się wykombinować 10 słoików/puszek kwestarskich. No i też nie wiem, gdzie są. Czy nie u Beam6?

Posted

[quote name='idusiek']na pewno esperazna ma- skontaktuj się, to Ci da :) *

*żarcik taki ...;)[/QUOTE]

Zarazilas sie od kogos ? :razz:
Kazda z nas przechodzila juz ta szczenieca chorobe bycia wybrancem, niektorym zostalo, wiekszosci przeszlo.

Przeczytalas kiedys caly ten watek - z ciekawosci zapytam ?

Posted

[quote name='jayo']Zarazilas sie od kogos ? :razz:
Kazda z nas przechodzila juz ta szczenieca chorobe bycia wybrancem, niektorym zostalo, wiekszosci przeszlo.

Przeczytalas kiedys caly ten watek - z ciekawosci zapytam ?[/quote]

A w odpowiedzi na Twoje zapytanie - Mogę udać, że to nie do mnie?

...

Piszesz, że kończysz a kontynuujesz...:shake:

Swędzą Cię łapki, swędzą.... :shake:

Posted

[quote name='OlimpiaK']Fela, wszystko co było na Dniach SGGW i Ursynaliach przywiozłam do Wilanowa na dzień dziecka. Jayo zabierała cały majdan stamtąd, ale nie wiem dokąd.[/QUOTE]

Wszystko poza kilkoma kwiatkami trafilo do beam przed Dniami w Ostrowii, przynajmniej ja zawiozla to, co zebralam w Wilanowie.

Ale nie pamietam w Wilanowie nadmiernej ilosci puszek na datki.

Posted

[quote name='idusiek']A w odpowiedzi na Twoje zapytanie - Mogę udać, że to nie do mnie?

...

Piszesz, że kończysz a kontynuujesz...:shake:

Swędzą Cię łapki, swędzą.... :shake:[/QUOTE]

W istocie.

Posted

a jakoś tak niedawno dyskutowałam z kimś o narodowych przywarach. zmieńmy tytuł wątki na: "Polska właśnie". normalnie scena polityczna wypisz, wymaluj. Już nawet komentarzy szkoda. Zresztą maile są jeszcze ciekawsze:)

Posted

Dobry pomysł Ludwa! - załatw ksero a ja pojadę z nim do tych dobrych "wujków" ;)

Zrobię 300 kopii, żeby było na zapas -dla wszystkich piesów w Ostrowi i okolic!!:multi:

Posted

buda jest u mnie w garazu - juz podalam Feli telefon do mojego kolego Michala, ktory ma klucze do garazu - wystarczy zadzwonic i umowic sie z nim na odbior budy.

Nie sadze tylko, zeby buda byla wystarczajaca dla suki ze szczeniakami, ona jest na psa wielkosci spaniela, border collie, asta...

W sobote z samego rana jade do Poznania, bede przejezdzac przez Wawe... moge pozyczyc transporter dla Grzybka, zeby bezpiecznie dojechal na miejsce.

Posted

Kolejna dobra wiadomość- 22.07 została adoptowana Batka :loveu: Dogadała się z kotem i jest przytulanką rodziny:)

Szczęsliwm posiadaczom psa z "najpiękniejszymi uszami w całej UE" serdecznie gratulujemy !!!:multi: