idusiek Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 jayo- z checia spotkam się z Wami przy okazji wyjazdu do schroniska- moze kolejna sobota albo za 2 tygodnie? Nie mam zamiaru się z nikim kłocic ani punktowac- ale wybacz nie znoszę ludzi, ktorzy nie wiedzą a najgłośniej krzyczą, dlatego od jakiegos czasu staram się Wam - niedoinformowanym przekazywac najwazniejsze wieści, zamiescilam tez zdjęcia, ktore dostępne są po konktacie ze mną. Juz po nich na pewno zobaczylabyś co dzieje się w schronisku - i kazda inna osoba niedoinformowana tez...wystarczy wysłac do mnie maila. Byłam wczoraj w schronisku- kolejne zdjęcia będą dostępne jutro u mnie. Przybyło kilka ładniusich piesków ( w tym jeden z łancuchem nie do ręcznego odwiązania - próbowałam przez 15 minut i nic, tak skręcony srubami !:crazyeye:). Jest między nimi też kolejny lekko typ dla Krysi:cool3: -rasowy przesmieszny i łagodny bokser z kolaczatką ( chyba komuś uciekł, ale siedzi juz tydzien i nikt się nie zgłasza....Jest zaciązowana suczka przemiła , o ktorej juz z kims gadalam, bo wiem skąd jest niestety... Jest też piesek, ktory wyglada jak mały gremlin :) i cos jakby labradorowatego. Co do dobrych wieści- dom znalazła Moria :) Byłam tam też z Panią, która przymierza się do wzięcia piesa- ale dopiero w listopadzie ,bo non stop teraz wyjezdza... Moja kolejna kolezanka z pracy chce wziąc pieska - po tym jak wroci z wakacji za 3 tygodnie.:lol: Do schroniska przybyl też olbrzym, terrorysta....siedzi z tymi najwiekszymi piesami, które pokonują płoty i wprowadza tam swoje zasady. Pies jest OLBRZYMI, kudłaty czarny i ma jedno całe białe, chore oko:-( Obecnie z najmniejszych szczeniakow- zostały tylko 4. Mają się dobrze. To tyle z wieści ze schroniska ! P.S Co do materaców- po obu stronach jest około razem 20 boksów.Myśle ze przydadzą się w schronisku - szczegolnie na zimę ! :lol: Quote
idusiek Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 P.S Sunia z 5 szczeniaków też ma się dobrze- małe juz widzą ! Quote
gdgt Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 w sobotę będę kwestować na ślubie znajomych znajomych. kto ma firmową puszkę i jakieś ulotki o ostrowi? Quote
idusiek Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 na pewno esperazna ma- skontaktuj się, to Ci da :) * *żarcik taki ...;) Quote
gdgt Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 i przydałyby się jakieś wizytówki z naszymi danymi, żeby ludzie mogli porobić przelewy. Mi się już skończyły... Quote
Fela Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Niestety, u mnie też wizytówki wszystkie poszły :-( Ale myślę, że na ślubie można rozdawać zamiast wiytówek kartki - cegiełki. Zostało ich podobn o dużo po dniach SGGW. Na kwestę oodczas Ursynaliów udało się wykombinować 10 słoików/puszek kwestarskich. No i też nie wiem, gdzie są. Czy nie u Beam6? Quote
jayo Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='idusiek']na pewno esperazna ma- skontaktuj się, to Ci da :) * *żarcik taki ...;)[/QUOTE] Zarazilas sie od kogos ? :razz: Kazda z nas przechodzila juz ta szczenieca chorobe bycia wybrancem, niektorym zostalo, wiekszosci przeszlo. Przeczytalas kiedys caly ten watek - z ciekawosci zapytam ? Quote
OlimpiaK Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Fela, wszystko co było na Dniach SGGW i Ursynaliach przywiozłam do Wilanowa na dzień dziecka. Jayo zabierała cały majdan stamtąd, ale nie wiem dokąd. Quote
idusiek Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='jayo']Zarazilas sie od kogos ? :razz: Kazda z nas przechodzila juz ta szczenieca chorobe bycia wybrancem, niektorym zostalo, wiekszosci przeszlo. Przeczytalas kiedys caly ten watek - z ciekawosci zapytam ?[/quote] A w odpowiedzi na Twoje zapytanie - Mogę udać, że to nie do mnie? ... Piszesz, że kończysz a kontynuujesz...:shake: Swędzą Cię łapki, swędzą.... :shake: Quote
jayo Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='OlimpiaK']Fela, wszystko co było na Dniach SGGW i Ursynaliach przywiozłam do Wilanowa na dzień dziecka. Jayo zabierała cały majdan stamtąd, ale nie wiem dokąd.[/QUOTE] Wszystko poza kilkoma kwiatkami trafilo do beam przed Dniami w Ostrowii, przynajmniej ja zawiozla to, co zebralam w Wilanowie. Ale nie pamietam w Wilanowie nadmiernej ilosci puszek na datki. Quote
jayo Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='idusiek']A w odpowiedzi na Twoje zapytanie - Mogę udać, że to nie do mnie? ... Piszesz, że kończysz a kontynuujesz...:shake: Swędzą Cię łapki, swędzą.... :shake:[/QUOTE] W istocie. Quote
idusiek Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 wiadomośc dnia: Mamy dziś psa schroniskowego w "Metro" :multi: Czekam więc cierpliwie na odzew społeczeństwa, bo psina śliczna ! :loveu: Quote
ludwa Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 a jakoś tak niedawno dyskutowałam z kimś o narodowych przywarach. zmieńmy tytuł wątki na: "Polska właśnie". normalnie scena polityczna wypisz, wymaluj. Już nawet komentarzy szkoda. Zresztą maile są jeszcze ciekawsze:) Quote
Fusica Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Hmmm... Przepraszam, że wcinam się w bratobójcze wojenki ale rzućcie okiem Cioteczki kochane :roll: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10542197&postcount=19 Quote
idusiek Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Tak jak nie chciałam zapeszać- tak i nie zapeszylam i sunia w dużej ciąży ze schroniska trafiła wprost do swojego nowego domku :multi: Quote
idusiek Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 hmmm - 2 weterynarzy :multi: juz się sami nazwali jej "wujkami" ;) Zaszczepiona, nakarmiona i będzie miała profesjonalną opiekę po porodzie :) Quote
ludwa Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 nie można ich powielić? Xero, skan itp da się zorganizować...;) Quote
idusiek Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Dobry pomysł Ludwa! - załatw ksero a ja pojadę z nim do tych dobrych "wujków" ;) Zrobię 300 kopii, żeby było na zapas -dla wszystkich piesów w Ostrowi i okolic!!:multi: Quote
Fela Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Zajrzyjcie proszę: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10551369#post10551369 Quote
esperanza Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 Jo37 może w sobotę lub niedzielę zawieźć Roana do Janowa Lubelskiego, do hoteliku Murki, ale potrzebne jest osoba do towarzystwa. Kto może z nią pojechać? Quote
ludwa Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 podobno mamy gdzieś budę na wuposażeniu, czy ktoś coś wie na ten temat? Chodzi o sukę z 9 małymi. reszta info na jej wątku... Quote
Ewusek Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 buda jest u mnie w garazu - juz podalam Feli telefon do mojego kolego Michala, ktory ma klucze do garazu - wystarczy zadzwonic i umowic sie z nim na odbior budy. Nie sadze tylko, zeby buda byla wystarczajaca dla suki ze szczeniakami, ona jest na psa wielkosci spaniela, border collie, asta... W sobote z samego rana jade do Poznania, bede przejezdzac przez Wawe... moge pozyczyc transporter dla Grzybka, zeby bezpiecznie dojechal na miejsce. Quote
Angie :) Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='Fela']Zajrzyjcie proszę: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10551369#post10551369 co za beidne chude zwierzatko:shake::shake::shake: Quote
idusiek Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Kolejna dobra wiadomość- 22.07 została adoptowana Batka :loveu: Dogadała się z kotem i jest przytulanką rodziny:) Szczęsliwm posiadaczom psa z "najpiękniejszymi uszami w całej UE" serdecznie gratulujemy !!!:multi: Quote
Recommended Posts