idusiek Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Postanowilam, przy okazji, pokazac jeszcze 3 piesy: 1. typ specjalnie dla Krysi- ulubiona rasa :cool3: od niedawna w schronie, sam w boksie, nie wyglada na zbyt agresywnego, raczej smutny i czekający....:-( 2. psiak, ktory na mnie zrobil ogromne wrażenie, przez niemal cały pobyt w schronie wył niemilosiernie, jak podeszłam do boksu i przysunelam rękę, chwycil ją swoją łapką i zaczął przyciągać...nie wytrzymałam i ryknelam płaczem:placz:..mały sie nie poddawał, wyciągał łapkę coraz dalej, kombinowal i piszczał a ja ja ryczalam coraz bardziej...ten pies potrzebuje domu- on sobie tam nie poradzi a siedzi z 3 innymi i większymi od niego w boksie...:placz: zdjęcia nie są dobre, prawie nic nie pokazują, ale sami zobaczcie jak to wygladalo...:placz: 3. piesek/suka- nie wiem niestety, siedzacy z samymi duzymi psami w boksie, ledwo moze miedzy nimi przechodzic, ... niesmiały, spokojny, kudlaty z ogonem- wachlarzem, jakb jamnik długowłosy a przede wszystkim kochany, musi znaleźć dom, bo nie odnajduje się zupelnie w sytuacji....:-( Quote
idusiek Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Koniec końców dotarłam i do podhalanki- pisala juz o niej esperanza- ja wklejam jeszcze foty na specjalną prośbę ludwy. Sunia w ogromnej depresji, nie podniosła sie nawet na chwilę, ne spogladała w naszą stronę z zainteresowaniem..nic...Moim zdaniem utyka na lewą przednią łapę- ale nie widziałam jej w ruchu, tylko w pozycji stojącej. Pies podejrzany o wściekliznę, której nie było i nie ma- jakby juz coś, to można pewnie sadzic ,ze to choroba afektywna 2 - biegunowa ( z manii do depresji...) ,ale sądzę, że akurat u niej biegun jest tylko jeden i nie zapowiada się kolorowo...:-( Ona po prostu nie wie co sie stalo- czemu tu trafila i przez 2 tygodnie przebywała w klatce niewiele większej niż ona sama na kwarantannie...nie sądzę, zeby była przedtem psem na łancuchu.. Quote
OlimpiaK Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Mamusia maluchów bardzo do Muni podobna... :-( A ten wyjący i drapiący łapką...:placz: Niech go ktoś weźmie, ja nie mam warunków. :placz: Quote
kiiniaa Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 o w mordę przecież to wszystko świerzaki... okres urlopowy się zaczoł :angryy: państwo do kurortu a pies gdzie...?:mad::angryy: Quote
kiiniaa Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 zaglądałyście w zęby "mojemu typowi":cool3:, że ciotka Ludwa palce w oczy wsadziła to już wiem:evil_lol: czy coś więcej o nim wiadomo, jakaś historja? Quote
esperanza Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 A widzisz jednak parę fotek się nadaje :cool3: Dalmatyńczyk- czasem trafiają się takie zlane kropy- poinformuję dziewczyny od dalmatów. Ten jamniczy- długowłosy wygląda jak niewidomy Daktyl, który był u Małpy4. Czy to przyciągające rękę i pragnące kontaktu, to nie była przypadkiem Duszka? Zerknij na stronę schroniska. W sprawie podhalanki czekamy na info o wolnym miejscu w hoteliku. Jak się zachowuje córka Selvy ( jedna wersja mówi, że zagryzionej, druga że wyadoptowanej)? Czy jest tak samo wycofana jak matka? Quote
idusiek Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Kinina – to nie ten niewidomy J Ludwa sprawdzała innego, kundelka- tyle ze o podobnym umaszczeniu J On widzi ,siedzi, chodzi i czeka spokojnie na swojego Pana…Nie jestem w stanie teraz powiedziec nawet jaką ma płeć i jak tam trafil, bo nie o wszystkich psach z Januszem gadałyśmy… Może ludwa wie wiecej, ja chodziłam i zdjęcia robiłam L Quote
idusiek Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 esperanza napisał(a):A widzisz jednak parę fotek się nadaje :cool3: Dalmatyńczyk- czasem trafiają się takie zlane kropy- poinformuję dziewczyny od dalmatów. Ten jamniczy- długowłosy wygląda jak niewidomy Daktyl, który był u Małpy4. Czy to przyciągające rękę i pragnące kontaktu, to nie była przypadkiem Duszka? Zerknij na stronę schroniska. W sprawie podhalanki czekamy na info o wolnym miejscu w hoteliku. Jak się zachowuje córka Selvy ( jedna wersja mówi, że zagryzionej, druga że wyadoptowanej)? Czy jest tak samo wycofana jak matka? Córka Selvy- Wycofana , raczej stroni od ludzi, unika kontaktu, wycofuje się... :( Quote
esperanza Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Tego się obawiałam. Miałam nadzieję, że sunia już dawno poszła do adopcji :-( Ile jest dokładnie takich podrostków? Czy coś wiadomo o zachowaniu dalmaty? Mają tendencję do agresji i bywają głuche. Quote
ludwa Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Dalmata wesoła, zainteresowana wszystkim, fajna, żywiołowa. Ten wyciągajacy łapy, to jest samiec, siedział, zaglądałam mu tu i ówdzie, chyba, że Duszka, to byl psies? Quote
esperanza Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Duszka to była 100% sunia (miała szczeniaki w ubiegłym roku :roll:) Dzięki za info. Quote
ludwa Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 kiinia, twojemu typowi zaglądałyśmy chyba w zęby poprzednio i kojarzy mi się, ze młody (chyba, że coś pokręciłam), generalnie nie grzebię w zbyt dużych zębach:diabloti:, lubię swoje paluchi:eviltong: Quote
kiiniaa Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 a z drugiej strony patrzyłyście czy chłopczyk czy dziewczynka:evil_lol: Quote
ludwa Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 :razz:Hmmmm, ano nie, jakoś tak z założenia na chłopca wyglądał....:evil_lol: Quote
esperanza Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Nikt się o zdjęcia z Dni Ostrowi nie upomina :-( To ja sobie wstawię :razz: Rozstawiliśmy się w Ogródku Jordanowskim Beam6 jak zawsze skutecznie zachęcała do wrzucenia grosika Była z nami AleksandraAlicja :p Quote
gdgt Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 ciotki, która z Was mogłaby wystawić mi aukcję kociaków na allegro? zdjęcia i opis są już przygotowane :modla: Quote
esperanza Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 Podhalanka wczoraj przyjechała do W-wy. Nie ma kilku przednich zębów. Nie wiadomo, czy kulawizna tylnej łapy jest spowodowana zerwaniem ścięgna, czy też inną przypadłością. Suczka faktycznie jest łagodna i w stosunku do ludzi i w stosunku do psów. Chciałam, by razem z nią przyjechały również te maluchy, których zdjęcia wstawiła Idusiek, ale jak na razie nikogo chętnego na nie nie ma, więc zostały w schronisku. Quote
esperanza Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 Tak, jak jej nie było, tak nie ma :razz: Quote
Camara Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Podhalanka dotarła cała i zdrowa, choć mocno przestraszona. Została nazwana Myszką. Jest strasznie maleńka :p Na razie wszystko jest w porządku. W poniedziałek wieczorem pojadę z nią do weta, zobaczymy co jest z tą łapą. Quote
esperanza Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 Camara, wielkie dzięki za przyjęcie Myszki. Po samych zdjęciach widać różnicę w zachowaniu. Czekam na info, co z łapką. W międzyczasie chcę Wam przedstawić suczkę, która za tydzień najprawdopodobniej trafi pod moją opiekę. Kropka oszczeniła się na terenie zakładów w Andrzejewie. Zanim udało się AleksandrzeAlicji odnaleźć maluchy, ktoś zdążył najprawdopodobniej je uśmiercić. Wiadomo tylko, że było ich 10. Suczka była maksymalnie wychudzona. Mam zdjęcia z tego okresu robione komórką. Teraz, po kilku tygodniach troskliwej opieki wygląda znacznie lepiej. Jest odrobaczona i zaszczepiona. Na sterylkę trzeba chwilkę poczekać. Nie zmienia to jednak faktu, że żyje na ulicy i ludzie zaczynają się burzyć. Gmina Andrzejewo nie ma podpisanej umowy ze schroniskiem. "Problemu bezdomnych zwierzą nie ma", bo do bezpańskich psów się po prostu strzela. Niestety niezbitych dowodów na to też nie ma. Suczka nie jest tam bezpieczna. Quote
esperanza Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 Fin (hotelik u Neris) http://www.dogomania.pl/forum/showth...highlight=gdgt Sed płatny dt w Teresinie) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34556 Doduś (bezpłatny dt z nadzieją na stały) http://www.dogomania.pl/forum/showth...ght=Dodu%C5%9B Grzybek-Roan (w hoteliku w Budach Michałowskich) http://www.dogomania.pl/forum/showth...highlight=roan amstaffka Elza (dt u znajomych Feli) http://www.dogomania.pl/forum/showth...highlight=elza rottweilerka Sonia (pod opieką Fundacji Rottka) Bronek (hotel w Otrębusach) http://www.dogomania.pl/forum/showth...ghlight=Bronek Stefan (hotel w Otrębusach) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104219 dożyca Dasza (hotel w Otrębusach) http://www.dogomania.pl/forum/showth...ighlight=dasza szczeniaki-Punio (dt Bielany) i jedna z sióstr (dt Piastów) http://www2.dogomania.pl/forum/showt...=punio&page=10 plus Sonik- poszukiwania nowego domu Azorek- dt w okolicach Otwocka pod opieką gdgt pittbull Tango od Fundacji AST u kiiniaaa 4 szczeniaki mix nowofunlanda z Sokołowa Podlaskiego pod moją opieką mix amstaffa Kropka pod opieką AleksandraAlicja i moją podhalanka Myszka w dt i pod opieką Camary Quote
Fela Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 A co z drugą rottweilerką? Ma dom? Wielka prośba o pomoc w ogłaszaniu Stefana. Ja niestety nie mogę się podjąć, a z tego co wiem, on nie ma żadnych ogłoszeń :-( I koniecznie trzeba się zajać jego kastracją - pilne wskazanie lekarzy ze względu na stan zdrowia. Kto pomoże? Quote
esperanza Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 Rottka Tosia została adoptowana, a jej opiekunka uczestniczy teraz również w pomaganiu innym rottweilerom. Nie dysponuję samochodem, ale zobaczę co da się zrobić w sprawie Stefana. Quote
Recommended Posts