esperanza Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 Na kogo mogę liczyć w sobotę na "Dniach SGGW"? Kto może pomóc w transporcie Zolki i Dodusia w piątek po południu na SGGW? Quote
Fela Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Rozumiem, że do adopcji na dniach SGGW prezentowane będą tylko dwa nasze psy: Duduś i Zolka. Obydwa są od dawna w hotelu, są zdrowe. Czy muszą spędzać cała dobę w lecznicy? Pieniądze ze zbiórki podczas Ursynaliów są nadal w 10 zaplombowanych słojach, będą prawdopodobnie dziś liczone komisyjnie na uczelni. Te same skarbonki zostają na dni SGGW. Quote
esperanza Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 Felu doskonale wiesz, że nie jest to od nas zależne. Miło, że są osoby, które nadal chcą nam pomagać, bo równie dobrze szansę na zaprezentowanie psów mogła dostać inna organizacja. Lepiej, by Doduś i Zolka spędziły noc w klinice i miały szansę na dom, niż by kolejne miesiące tkwiły w płatnym hotelu. Oczywiście, jeśli osoby chętne nie będą spełniać wymagań, psów nie dostaną. Oprócz nich możemy pokazać jeszcze 2 psy, ale muszą być nieduże, szczepione i raczej młode. Te wymagania spełniają jeszcze tylko Tina i Miś Antoś. Co do Tiny mam obawy, bo jest psem wymagającym szczególnego domu, a czy Miś Antoś będzie na imprezie zależy od auraa. Quote
gdgt Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Słuchajcie, mogę uaktualnić stronę niczyje, bo juz jest mocno nieaktualna, ale nie wiem, czy Magdarynka już wróciła do administrowania, a nie chcę wchodzić w butach w czyjąś pracę... Nie wiem też, czy przerzucać wyadoptowane psy do "w nowym domu", jeśli nie mamy relacji z tego nowego domu, a takie było przecież założenie, że w tej rubryce jest relacja "przed" i "po"... Quote
OlimpiaK Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Z tym zostawanie to nie jest takie widzi mi się. ;) Po pierwsze i najwazniejsze zapewni nam to obecnosc psow na 100% w sobote od rana (zadne korki, wypadki, zachcianki itp nie przeszkodza), po drugie opiekunowie psow maja wiecej czasu na zaopiekowanie sie nimi i ich poznanie. Takze z wszelkimi badaniami, czy kapiela nie musimy sie spieszyc "bo pies musi juz jechac do DT i koniec". W klinice nic im nie bedzie. Nie beda mialy kontaktu z pozostalymi psami, beda mialy wlasne boksy, zostana nakarmione i wyprowadzone (przez nas, zarowno wieczorem jak i rano). No i gdyby (tfu tfu odpukac) wyszlo ze cos jednak z psiakiem jest nie tak, to zostanie to wylapane. Psy beda w szpitalu niezakaznym,wiec nie ma mozliwosci zarazenia sie jakims swinstwem. To naprawde nie jest po to, aby wszystkim utrudnic zycie - wrecz przeciwnie. ;) Quote
rotek_ Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 podobna suczka ma szansę na dom http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10153743#post10153743 Quote
esperanza Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 nora dzięki za zdjęcia :multi: Weźmiesz jutro ze sobą aparat? Quote
nora Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 esperanza napisał(a):nora dzięki za zdjęcia :multi: Weźmiesz jutro ze sobą aparat? Wezme, ale bede tylko raniutko - do poludnia ;) Quote
esperanza Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Dobre i to. Ja skończyłam właśnie szykować tablicę ze zdjęciami. Do zobaczenia jutro . Wszystkich uprasza się o trzymanie kciuków.:cool3: Quote
Ewusek Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 będę trzymać, bo Zolka jest naprawde super psinką :-) Bede z Tobą duchem :-) PS. Potrzebuje namiarow na dobrego weta w okolicy Płońsk, Pułtusk, Nasielsk, ew. Nowy Dwor... Kocica mi sie przeziebila i dzisiaj wyjelam jej kleszcza... mam nadzieje, ze to nie babeszja :-( Quote
ronja Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 mam 2 talony na darmowe sterylizacje ( na Żoliborzu 3 lecznice sterylizują). jeden będzie dla Mimi (już wyadoptowanej przez beam6), drugi talon jest do wzięcia - nie wiem jakie mamy suki na stanie i którą mozna ciachnąć. sterylka jest bez szpitala. w talon wchodzi jeszcze chyba krew, szczepienie, odpchlenie - trzeba dopytać w lecznicy. Quote
doddy Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Ewusek, w Nowym Dworze jest dobra lecznica i lekarz o imieniu Dariusz. Leczy Altera z super efektami. To taka najdłużej działająca lecznica w samym Nowym Dworze. Jak zapytasz o największą lecznicę to każdy Ci pokaże. Quote
Ewusek Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Dzieki doddy ! Dzisiaj bylam w lecznicy Mastif, ktora polecila mi Neris. Jesetem zadowolona :-) Kicia przeziebiona, czekam na wyniki morfologii. Dostala antybiotyk, przeciwbolowe i przeciwzapalne, kroplowke i na wynos dostalam kroplowe, zeby przez najblizsze dni jej podawac ... Mam nadzieje, ze bedzie dobrze, chociaz niepokoi mnie utrata macu ciala :-( Schudla prawie 2 kg w kilka dni :-( Quote
nora Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Dodus wypatrywal domku a Zolka straszyla dzieci :evil_lol: Quote
auraa Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Czy któryś psiak znalazł domek? Czy były zdjęcia Miśka? Czy ktoś sie nimi zainteresował? itd.... itp.....:lol: Quote
OlimpiaK Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Domek znalazły oba psiaki od Was (Duduś ma tymczasowy, ale możliwe, że stanie się on stały... :p) i 3 psiaki z psiego anioła. ;) Całkiem niezły bilans uważam jak na 3 z rzędu akcję. nora, mam prośbę - przesłałabyś mi wszystkie zdjęcia jakie masz z akcji (zarówno te z piątku jak i soboty)? :razz: najlepiej na katarzyna.kuzniewska@neostrada.pl Quote
nora Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 OlimpiaK napisał(a):Domek znalazły oba psiaki od Was (Duduś ma tymczasowy, ale możliwe, że stanie się on stały... :p) i 3 psiaki z psiego anioła. ;) Całkiem niezły bilans uważam jak na 3 z rzędu akcję. nora, mam prośbę - przesłałabyś mi wszystkie zdjęcia jakie masz z akcji (zarówno te z piątku jak i soboty)? :razz: najlepiej na katarzyna.kuzniewska@neostrada.pl ok, jutro spakuje i przesle Quote
esperanza Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 Zolka zamieszkała na Ursynowie. W bloku jest winda. Starsza pani zapewni jej spacery krótsze i nieobciążające, młodsza będzie wychodziła z sunią na dłuższe, pozwalające Zolce na wyładowanie nagromadzonej energii. Za zebrane ponad 500zł zostanie zakupiona karma dla Roana i Fina. Serdecznie dziękuję beam6, gdgt i jej mamie, gemsi, jayo, jayo-juniorce, OlimpiiK i norze za pomoc w organizacji imprezy. Bardzo się cieszę, że po raz kolejny dostaliśmy szansę na udział w imprezie. :p Quote
doddy Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Dzisiaj bylam w lecznicy Mastif, ktora polecila mi Neris. To ta sama lecznica o której pisałam ;) Cieszę się, że jesteś zadowolona. Quote
Recommended Posts