Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

Posted

O, cieszę sie z ekipy niezmiernie :multi: :loveu:
Stoisko będzie zapewnione, chyba że macie namiocik "firmowy" ?
Jest jeszcze trochę czasu, pomyslimy o wszystkim :cool3:

A na Dniach Ostrowi ja też kiedyś byłam z ciastem i chlebkiem ze smalcem...eh, stare dobre czasy, kiedy człowiek czuł sie potrzebny :roll:

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tu jestem :cool3:
Nowych wieści niewiele, tyle że weźmiemy udział w Dniu Ziemie 27 kwietnia. Drogie Ciotki czekam na informację, kto zasili nasze stoisko...
Czas zacząć przygotowania, a więc robimy gadżety i o prawo do organizowania zbiórek publicznych się staramy.

Kto dzisiaj nada ogłoszenia do GW piątkowej?

Posted

Ewusek - skończyłam wysyłkę :multi: Masz coś jeszcze ?

27 kwietnia hmm .......... jak nie wyjadę na majówkę to napewno będę :evil_lol:

Pozwolenie to chyba trzeba załatwiać w Urzędzie w Ostrowi ?

Posted

Wydaje mi się, że to nie w Ostrowi trzeba załatwiać (chcemy pozwolenie na zbiórki na terenie całego województwa)

Ciotki Fela i Ludwa pewnie już dojechały do schroniska.
Ciekawe co tam zastaną :roll:

Posted

Zawsze sie boję tych relacji ze schroniska, zdjeć....:shake: Że coś sie znajdzie zabiedzone, chore, na juz szukajace domu :shake:

A cioteczki pojechały po jakiegos psa, konkretnie po jakiegoś?

Posted

beam6 napisał(a):
Ewusek - skończyłam wysyłkę :multi: Masz coś jeszcze ?

27 kwietnia hmm .......... jak nie wyjadę na majówkę to napewno będę :evil_lol:

Pozwolenie to chyba trzeba załatwiać w Urzędzie w Ostrowi ?

nic juz nie mam, ty mialas ponad 50, Kinga tez, ja wyslalam, prawie 200.
Dzieki :-)

PS> Kiedy spotkanie ?

Posted

Może w Dzień Kwiatka dla Ewy :evil_lol: - jak będzie pasowało większości.

Esperanza - tak sobie myślę, że takie pozwolenie to ma związek z Urzędem Skarbowym a Urząd z miejscem siedziby Stowarzyszenie. Ale nie mam pewności Kto wie coś na ten temat ?

Posted

wczoraj do mnie na tymczas przyjechało czarne maleństwo. Ale dziś od rana wymiotuje więc Ela go zabiera do weta na obserwację. Przypuszczam,że to toksyny z robali tak go męczą. Już nie ma czym wymiotować biedaczek :shake:

Posted

Jestem za spotkaniem, bo trzeba ustalić plan działania na najbliższe miesiące oraz rozdać zadania :razz:

W związku z tym, że bardzo dużo suk w schronisku jest w widocznej ciąży, konieczne jest przedsięwzięcie pewnych kroków.

Posted

Pozwolenie na zbiórki publiczne wydaje MSWiA, mam gotowy wniosek, ale wstrzymałam go ze względu na szansę załatwienia SMSów pomocowych (niestety, szansa spełzła).

Byłyśmy w schronisku wczoraj po południu.
Przywiozłyśmy trochę karmy puszkowej (ok. 190 puszek po 400 g), zabrałyśmy 2 psiaki: szczeniaka, który podrzucony został pod urzędem miejskim i psiaka- szorściaka - adoptowała go p. Ewa, która nam towarzyszyła.
Maluch przyjechał do Aury, teraz jest w szpitalu na Gagrina (straszne torsje).

Niewiele brakowało, a zdecydowałabym o zabraniu suki owczarkowatej - staruszki, w bardzo kiepskim stanie, z guzami na łapach i w okolicach kręgosłupa (luźne, nie są przyrośnięte, może to tylko tłuszczaki?)
Bardzo chuda, z trudnością się porusza, niedowidzi. Ale mam wrażenie, że pod dobrą opieką mogłaby się jeszcze trochę na starość życiem pocieszyć. Tylko kto weźmie taką starą chorą dużą sukę?...

Zostawiłyśmy też (choć przyznam, że byłam o włos) maleńką suczkę bez oka i młode przerażone stworzenie (prawie szczenię) - też suczka, która nie wychodzi z budy, tak bardzo się boi...

Serducho moje stare i rozklekotane mówi, że tym trzem powinniśmy dać szansę, bo innej nie dostaną. Ale jako rzekłam, serducho mam rozklekotane.

Wczoraj odwiedziłyśmy też Bonę. To wspaniała suczka, bardzo klei się do człowieka, wciąż prosi o głaskanie. Kto ją może czasem odwiedzić? Beam6? ;) Dzięki, wiem, że można na Cię liczyć.

Posted

beam6 napisał(a):

A co z terminem spotkania - dasz radę ?

Nie wiem na 100 procent, ale postaram się.
Mam pytanie za 100 pkt. do Organizatora: czy plan spotkania przewiduje także rozliczenie się ze zobowiązań podjętych podczas poprzedniego spotkania? :cool3: