Jump to content
Dogomania

OSTRÓW MAZOWIECKA- ok.400 psów!Prosimy o pomoc w adopcjach!zdj.-str.1517

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Kropke niestety musiałam zawieźć do Otrębus. Trochę wariowała u mnie w domu, moja sunia się bardzo tym przejęła. :roll:
Idealnym domem dla kropki byłby dom z ogródkiem, w którym mogłaby szaleć, najlepiej, gdyby nie musiała zostawać sama w domu.

Posted

Jaki wspaniały artykuł pojawił się w "Tygodniku Ostrołęckim"
Na okładce dr.Sylwia w schronisku razem z Dorą- rezydentką schroniska od około 2 lat, zwaną Babcią mieszkającą w schronisku od 5.
Piękne nowe budy i boksy.
Grunt to dobre wrażenie, w końcu przetarg za miesiąc.
http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/section?Category=ONE_OSTROW

http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080108/OSTROW/778984183&SearchID=73304956854060

Posted

Najnowszych boksów na zdjęciach nie widać. Szkoda, że nowych bud jest zaldwie 20 (choć na zdjęciu widać raptem 6 - Olimpia, może pozostałe już w boksach), a psów 150. To kropla w morzu potrzeb. Nadal brakuje mnimum 60-ciu bud. :-(

Jaki cel ma ten tekst? Do adopcji nie zachęca, do pomocy bezdomnym zwierzakom i pracy na wolontariacie też. Sztuka dla sztuki?
A Pani dr Sylwi z Powiatowego Urzędu się dziwię. :shake: No cóż, skoro nie można trafić na okładkę "Elle" ...

Posted

jeszcze u mnie na tymczasie jest mały czarny piesek, jeszcze nie ma swojego wątku ale jest tutaj w poscie 992 i 997:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84326&page=100

w skrócie:
jest mlody, ok roku, po złamanej miednicy, ale wszystko ok, caly czarny, zero agresji, najlepiej jakby trafil do domu z innym psiakiem, albo jako drugi.
Ma zapedy niszczycielskie, jak mu sie nudzi, czyli zjedzenie kawalka kanapy, buta, telefonu...
Nie chce, zeby trafil do malych dzieci, bo jest bardzo wrazliwy.
Wazy 8 kg

Posted

Qrcze, o labkowatych nic nie wiem, ale dostałam o Owieczki maila o 4-miesięcznej dalmatynce w schronie w Józefowie k. Legionowa i wczoraj o szczeniaczkach-wyżłach niemieckich. Mam zdjęcia na mailu, ale pewnie mamy te same info.

Posted

To jest off.
Nie wiem gdzie o tym napisać więc piszę przynajmniej na naszym wątku.
Zadzwonił dzisiaj do mnie Domek zainteresowany adopcją bo ... stracił po 14 latach członka rodziny - psa!
Pies został otruty. Z premedytacją. Na Muranowie, w rejonie: Miła - Smocza - JPII - Anielewicza.
Ktoś obserwuje gdzie siusiają "cieczkowe" suńki i spryskuje te miejsca trucizną, zabijającą inne psy!
UWAŻAJCIE - i przekażcie innym żeby uważali.
Przepraszam za offa.
Jak ktoś wie co zrobić żeby to ostrzeżenie dotarło do większej ilości Dogomaniaków - niech to zrobi, ja nie umiem :(

Posted

Wypowiedź dotyczyła posta hop, która odpowiedziała na pytanie Ludwy w sprawie labradorów. hop skasowała post. Po sieci krąży spam o labkach, które jeśli nie znajda domu zostaną uśpione.

Posted

Ktoś obserwuje gdzie siusiają "cieczkowe" suńki i spryskuje te miejsca trucizną, zabijającą inne psy!
UWAŻAJCIE - i przekażcie innym żeby uważali.
Przepraszam za offa.

ech.. u mnie na Woli mieszka sobie dziadzio stosujacy podobne metody!
w zeszlym roku usmiercil 4 psy..
kilka dni temu widzialam z okna jak spryskiwał!
musze zrobic zaczaje na dziada!

ale dostałam o Owieczki maila o 4-miesięcznej dalmatynce w schronie w Józefowie k. Legionowa

Dalmatynka ma dom

Posted

Chrupek napisał(a):
ech.. u mnie na Woli mieszka sobie dziadzio stosujacy podobne metody!
w zeszlym roku usmiercil 4 psy..
kilka dni temu widzialam z okna jak spryskiwał!
musze zrobic zaczaje na dziada!

Spryskać dziadzia!:mad:

Posted

Kanzaj właśnie wraca ze schroniska. Była z siostrą. Przywiozły bardzo chudego, wycieńczonego psiaka, który miał ewidentnie problemy z wypróżnianiem się (sorry za ten naturalizm), jakby był zatkany. W schronisku był od kilku dni. Pies jest teraz w lecznicy na Tatarkiewicza.
Wzięły też sunię, maleńkie maleństwo, choć dorosła, niemal mieści się na dłoni. Trzęsła się w budzie, stała na dwóch łapkach, bo na trzech za zimno, a na czteerech to w ogóle. Kilka dni może zostać u Kanzaj, ale biegiem trzeba maleńkiej domu szukać.
Szczegóły napiszą dziewczyny, jak odsapną.